Dest: 'Doen niet onder voor een Europees team'

giobelloni, 20-10-2017 om 15:50, 3417 views, American Soccer Now | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Sergiño Dest maakt op dit moment furore op het WK voor O17-elftallen. De 16-jarige verdediger maakte iets langer dan een jaar geleden zijn debuut voor een Amerikaans jeugdelftal en de verdediger spreekt met American Soccer Now over zijn ambities met het Amerikaanse elftal.

Dest voelt zich erg op zijn plek in het elftal van John Hackworth. 'Persoonlijk voel ik me heel goed. Dit is het grootste toernooi waar ik tot nu toe heb gespeeld. Er is niks groters dan dit, op deze leeftijd. Tot nu toe hebben we het heel goed gedaan, nu moeten we doorgaan. Dit is een goed team. In Nederland verwacht men niet dat Amerika heel erg goed is, maar dit is een ander team. Ik denk dat we niet onderdoen voor een Europees team.'

Toch denkt hij dat Amerika het lastig gaat krijgen in de kwartfinale tegen Engeland. 'Engeland is een moeilijke tegenstander. Ze zijn fysiek erg sterk en ze hebben veel goede individuele spelers. Maar ik denk dat als wij als een collectief spelen en hard werken we iedereen aan kunnen.' Zelf hoopt hij zich na dit WK door te kunnen ontwikkelen bij de Amerikaanse jeugdelftallen. 'Ik wil onderdeel zijn van het WK O20-team. Daar ga ik alles voor doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rsv
Voelt deze jongen zich echt zo Amerikaans of heeft NL geen interesse in hem?
0 0
trodat4030
Volgens mij nog nooit opgeroepen, maar dat maakt ook niet uit. Dit is niet een definitieve keus, dit is gewoon een kans die hij grijpt. Hij kan zomaar volgende keer een oproep van oranje gehoor geven. Prima, zoveel mogelijk van dit soort ervaringen opdoen, wordt je niet slechter van.
0 0
Panama
Wss het 2e, maar best kans dat het 1e nu als reden wordt gegeven. Zelfde geld voor de la vega
0 0
trodat4030
De la Vega zat 'gewoon' nog bij voorselecties van oranje nadat ie bij Chili speelde.
0 0