Keizer steeds blijer met constante defensie

giobelloni, 20-10-2017 om 14:22, 3354 views, Ajax.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens Marcel Keizer is het goed dat er een concurrentiestrijd gaande is in de verdediging. Dat vertelt hij tijdens de persconferentie. Ajax zag afgelopen zomer met Davinson Sánchez een van de sterkhouders vertrekken. Voor hem werd de Oostenrijkse Maximilian Wöber aangetrokken.

De 48-jarige trainer is nog altijd op zoek naar de ultieme opstelling, maar vindt dat er in de achterhoede al flinke stappen gemaakt zijn. 'Als je goed ingespeeld bent op elkaar, dan sluit je makkelijker aan en blijf je makkelijker op lijn. Dat kan met zes of zeven achterhoedespelers die weten wat er gedaan moet worden. We spelen al een tijdje met dezelfde opstelling, maar zijn ook nog steeds in ontwikkeling. Daley Sinkgraven is ook weer een week langer fit, dus ook die kan spelen.'

Tegenstander Feyenoord kampt op dit moment juist met defensieve problemen, maar Keizer zegt dat hij zijn opstelling daar niet op gaat aanpassen. 'Soms kan het een goede strijdwijze zijn, maar in de fase waarin wij nu zitten wil je niet te veel kijken naar tegenstanders. Als je goed bezig bent en je hebt achttien spelers die allemaal goed zijn, dan kun je kijken wie je opstelt. Daar zijn wij nu nog niet aan toe. Onze eigen vastigheden zijn het belangrijkst voor ons team.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oeroeboeroe
onbeschofte hork is die Keizer eigenlijk. Dat je tijdens een interview een tenniswedstrijd zit te kijken... het kan gewoon niet.
4 0
reaguurder
vorige keer pingpong... hij is wel breed geïnteresseerd
1 0
mickey2602
Aan de ene kant geef ik hem gelijk,niet naar de tegenstander kijken,althans niet naar de personele bezetting daarvan. Maar alleen naar het eigen team kijken.
Aan de andere kant,als je vantevoren weet dat de defensie van Feyenoord gevormd gaat worden door St Juste en een verdediger uit de jeugd die amper bij het eerste heeft gespeeld,daarbij 2 backs die ook niet top zijn,dan zou ik in ieder geval mijn voorhoede al vast stellen. Dat zou dan worden vrnl,Neres-Huntelaar-Kluivert of Neres-Huntelaar-Dolberg.
0 0
Babangida83
Wedden dat je die voorhoede tegen elke willekeurige andere tegenstander ook zou opstellen? :-)

Ik zie dat je Younes niet opstelt. Younes kan, net zoals Traore, een bal vasthouden. Als hij de bal heeft, dan weet je als team, nu kunnen we rustig aan aansluiten. Kluivert en Neres zijn veel risicovoller in hun actie en ook vanwege hun fysiek kunnen ze een bal niet rustig vasthouden gewoon. Younes wel. Als een tegenstander hapt, dan is ie weg. Zo'n speler heb je nu juist nodig in de Kuip, waar je zelf ook aan voetballen wil toekomen.
1 -1
Johnnie
Niet aan een winnend team sleutelen. Je kunt altijd nog het één en ander omzetten.
1 0
Web
Zolang je Dijks maar niet meer opstelt, ook niet in jong laten spelen, loopt de ontwikkeling van andere spelers in de weg.

Als Dijks niet geblesserd was tegen Heerenveen, had Dijks nog gewoon gespeeld???
1 0
JordyAjacied
Feyenoord heeft geen verdedging dit weekend, van Beek ook gebleseerd. Ene geertruida moet rotjeknor gaan redden! Vol op de aanval die verdediging is zo onzeker.
1 0
HeavenlyDivine
Ben erg benieuwd naar Wober. Hij bevalt me tot nu toe goed
1 0
EenAjacied
Als hij zondag speelt wordt het z'n eerste grote test. Ben ook erg benieuwd.
0 0
Tscheu
1e test?
CL voorronde
EL voorronde
Makkelijkste opening ED ooit: 8 verliespunten

MK heeft, en het spijt me om het te zeggen, de uitstraling van een loser. Zijn enige succes ooit als trainer is 1 jaar met Jong Ajax. Zijn aanstelling is een vreselijke vergissing geweest. Ik vrees dat we dit seizoen met hem moeten uitzitten voordat er wordt ingegrepen.
2 0
HeavenlyDivine
We hebben het toch over Wober
0 0
blessure
Keizer, laat a.u.b de verdediging zoals hij de laatste wedstrijden is.
Laat Sinkgraven op de bank, hij speelt nog met teveel risico in zijn spel.
1 -1
Sanalologo
Stuk beter dan viergevertje, die voorin loopt te pingelen alsof het Zidane himself is.

https://www.youtube.com/watch?v=g4-RM2HawQo
1 -1