Vertrek bij Ajax zit Bosz 'helemaal niet' dwars

BVeenstra, 16-10-2017 om 08:05, 4413 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz lijkt er absoluut niet mee te zitten dat hij is vertrokken bij Ajax. Dat blijkt uit een interview van de oefenmeester met FOX Sports. Eerder sprak hij tegenover de NOS en het Algemeen Dagblad al over zijn vertrek bij Ajax.

'Ik heb gewoon een hele tijd mijn mond gehouden', begint Bosz, die uitlegt waarom hij nu ineens wel sprak over zijn vertrek bij Ajax. 'Er kwamen nu wat mensen langs in de interlandbreak en dan geef ik er één keer antwoord op', aldus de trainer, die vertelt dat zijn vertrek bij Ajax hem 'helemaal niet' dwars zit. Wel wilde hij graag enkele misverstanden uit de wereld helpen. 'Ze vroegen het aan me en ik heb het voor één keer verteld. Je ziet heel vaak dat er veel onzin door mensen wordt verteld en veel mensen praten elkaar na, maar dit is het verhaal. Punt.'

Bosz zelf verloor zaterdag voor het eerst in de competitie met Borussia Dortmund. In eigen huis werd met 2-3 verloren van RB Leipzig. 'Het was intens, maar niet goed. Ik vind dat wij niet goed gespeeld hebben. We speelden vandaag tegen een opponent die ons vroeg onder druk wilde zetten. Normaal hebben we kwaliteiten om daar onderuit te spelen, dat hebben we nu niet gedaan. We hebben veel te veel breed en teruggespeeld op de keeper.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Ajax is voor Bosz een goede springplank geweest voor de vele miljoen die hij nu vangt bij Dortmund
5 -4
Panama
Net als voor Sanchez toch?
3 0
AgeM
Even voor de duidelijkheid , Ajax begon vorig jaar te draaien onder Bosz toen Ziyech en Sanchez kwamen . daardoor kwam het slot op de deur en kreeg het middenveld dynamiek en werd Ajax levensgevaarlijk ook in de omschakeling.
Had Bosz daarom gevraagd ? Ik kan me een interview herinneren waarin hij zei dat met de komst van een oude duitse verdediger hij de zaak compleet had.....

Wel apart dat Bosz nu ineens met verhalen komt terwijl Ajax zich waarschijnlijk hervindt en hij zelf verliest en volgende week naar Bayern Munchen moet (timing)?.Ben wel benieuwd waar Dortmund aan het einde van het seizoen staat en hoe ver ze in de CL komen .
Het is wel zo dat sommige spelers zich ontwikkelden door zijn systeem (Dolberg, vd.Beek enz..)
Maar er vertrokken ook goede spelers .
Feit is dat de transferperikelen enorm op gang kwamen en er ook een gat geslagen werd in het beproefde systeem .
Ik blijf Bosz geen echte Ajax jongen vinden
5 -7
ajaxinho
Bosz kon zijn spelletje niet spelen zonder Ziyech en Sanchez.

Het spel wordt bepaald door het materiaal dat je hebt.
De belangrijkste spelers waarover Bosz beschikte zijn weggevallen:
Sanchez, Klaassen en Traore.
De invallers dit seizoen (DLigt, VdBeek en Kluivert) zijn uit vorm of onstabiel.

Ik waarder wel zijn lef om jonge spelers voor de leeuwen te gooien.
Zoals Dolberg, Kluivert en DLigt.
Aan de andere kant... Dolberg, Zivkovic of Cassierra?
0 -1
JPM
Chapeau, ontzettend veel gelul in slechts een paar regels.
4 -3
Web
Het zit Bosz niet dwars? Waarom kom je er op terug dan?

Ik heb hem nooit meer gehoord over zijn TD functie bij Feyenoord?
Hij was verantwoordelijk dat Feyenoord bankroet was
3 -10
Koenniiee
Check anders even Fox Sports om te horen wat Bosz van de wedstrijd vond. En op het eind vraagt de interviewer nog even over Ajax.
3 0
JPM
Dat jij nog op deze gozer in gaat, lol - ik heb er respect voor.
5 0
godenzonenssuper
Ik denk inderdaad dat hij zelf journalisten opbeld om dit te kunnen zeggen spinnenweb
2 -1
AjaxCitizen
Hij wordt gevraagd over zijn vertrek bij Ajax en hij geeft er gewoon antwoord op. Of denk je dat hij journalisten zelf belt om een interview te gaan doen over zijn vertrek?
0 0
kleinedraaicirkel
Mis je Peter Baas.
7 -2
Raoul14
Bosz, de beste voorbijganger ooit. Bijna iedereen is tegenwoordig een voorbijganger, of het nou na 1, 2 of 3 seizoenen is. Wij hadden hier met zijn allen heel veel plezier aan kunnen beleven als het 3 seizoenen was geworden. En aan wie dat ligt mag iedereen hier zelf weten.
3 0
ST
Bosz' army!
3 -2
Bensco
Ik vind dat sommige hier Bosz wel heel erg ophemelen. Ook ik genoot van het spel vorig jaar, ook ik vond Bosz een fijne trainer en baalde ervan hoe het is afgelopen maar we moeten niet overdrijven. Bosz is een goede trainer maar niet perfect. Hij is geen people manager en is (in)direct betrokken bij het vertrek van veel spelers, kostte ons punten door gebrekkig rouleren en vergeet niet dat hij dik 40 miljoen aan transfers had waar hij mee mocht werken. Zo'n EL verbloemt blijkbaar een hoop bij mensen. Men ziet hem ineens als de laatste discipel van Cruijff en er zijn zelfs supporters die zo ver gaan door te zeggen dat Nouri nog had geleefd als Bosz trainer was geweest. Ik vind dat te ver gaan. Bosz is goed en ik wens hem een gelukkig huwelijk toe met BVB maar hij is niet perfect en zeker niet groter dan onze club.
7 -7
MokumInMeHart
Nouri nog had geleefd? Volgens mij leeft Nouri nog altijd?
5 -3
Joseph
Het is bekend dat Bergkamp harder wilde trainen dan Bosz, dus je zou kunnen zeggen dat Nouri dan nog zou leven in een betere vorm.. Maar dan ben je wel flink aan het speculeren.
0 -2
Panama
Ik heb ook een hekel aan dennis, maar dit is dan weer een tikkie te
3 0
RaynoFischer
Idd en dan alsnog, iedereen traint dan harder, maar verder mankeert niemand iets.
Op testen was er niks te zien, kon ook gebeuren als Guardiola of Zidane trainer zouden zijn.
1 0
Bensco
Je snapt wat ik bedoel toch
1 -4
AjaxCitizen
Snap niet waarom mensen Bosz een slechte people manager noemen. Toen het nog niet liep, nam hij de tijd om zijn ploeg in bescherming te nemen. Hij gaf iedereen een eerlijke kans en uiteindelijk kregen de spelers die het best presteerden een basisplaats. Wat moet hij doen om jongens als Riedewald tevreden te houden? Een basisplaats geven, terwijl hij dat niet verdiende op basis van zijn vertoonde spel? Snap de kritiek op weinig rouleren dan ook niet. Als Riedewald, Bazoer etc. er weinig van bakken, dan ga je je opstelling ook niet zomaar wijzigen. Ajax is nog altijd een voetbalclub waar gepresteerd moet worden en geen liefdadigheidsinstelling.

Vorig seizoen leek de sfeer ook echt top in vergelijking met dit seizoen. Tuurlijk speelt het drama rondom Nouri een rol, maar onder Bosz en Krüzen was er een soort chemie tussen de spelers die ik niet eerder heb gezien.

En de situatie Nouri is hier zelden door iemand aangehaald waarin werd gesteld dat onder Bosz dit nooit zou zijn gebeurd. Dat loop je gewoon te verzinnen.
4 -1
Bensco
Zie reactie op Koenniiee, beantwoord ook grotendeels jouw argumenten. Te lang om te typen ;)

En over de sfeer, die werd pas echt goed na de winter toen het begon te lopen en onze opmars in Europa echt was gestart. Misschien beleeft de selectie dit ook deze keer wel weer in januari wanneer alles op zijn plekje valt.
2 -2
AjaxCitizen
De sfeer was al langer goed. Kijk de beelden van zo een Krüzen op de trainingen terug. Was gewoon 'one of the guys'. Een selectie met zoveel jonge spelers is gebaat bij een persoon als Krüzen, die zich mengt binnen een spelersgroep.
3 -1
Bensco
Klopt, vond krüzen ook een goede. Heiko ook trouwens. Speelde niet veel maar betekende blijkbaar wel veel voor de selectie.
0 -2
BRAMHOUTEN
Dit dus. Goed geschreven zo denk ik er precies ook over
3 -6
Koenniiee
Nee, hij had Gudelj, Bazoer, El Ghazi, Jairo en Tete natuurlijk moeten laten spelen. Dan was hij een echte people-manager want dan waren er ook geen 'kikkers'. Mijn god.

Daarnaast is het absoluut een goede people-manager als je je elftal die 'treurmomentjes' zo goed af kunt leren waardoor ze snel druk zetten en er samen 'opvliegen'. Dat kan niet als je de spelers niet kunt raken.

Edit: En volgens mij zuig je dat laatste uit je duim van Nouri. Alleen Verheijen (verschrikkelijke man) deed zo'n uitspraak, maar die had daar een andere achterliggende gedachte bij. Schijnbaar. (En anders heb ik dat gemist op AS)

En Bosz was idd niet perfect..
8 0
Bensco
Hé, de beste speelt. Ik ga er vanuit dat Bosz kundig genoeg is en voldoende zicht op trainingen heeft om te weten wie dat zijn. Wij supporters mogen graag denken dat wij in 90 min meer zien dan een coach doet in een hele week. Maar Bosz had door beter te kunnen rouleren niet alleen meer punten in de ED kunnen hebben maar ook de bank wat meer tevreden kunnen houden. Het zegt wel wat als 3 van je spelers in de winter al pleitte willen. Dat is een krachtig signaal wat je niet moet negeren.

Hij had wel zijn goede momenten trouwens. Dat hij de selectie bij elkaar riep op het veld na de finale vond ik mooi en goed om te zien bijvoorbeeld. En het vertrouwen in Dolberg ook.

En dat van Nouri zuig ik niet uit mijn duim. Op deze site waren er sommige die stellig durven te beweren dat Nouri nog had geleefd omdat Bosz minder zwaar trainde. Of dat Sanchez en Klaassen nog waren gebleven, Dijks niet was gekomen etc. Allemaal speculaties die nergens op zijn gebaseerd in mijn ogen
0 -3
AjaxCitizen
Hoe kan je nou weten dat door meer rouleren er meer punten zouden worden gepakt? Jongens als Riedewald speelden belabberd in de minuten die ze lieten zien. Waarom zou het dan bijna zeker zijn dat we dan meer punten zouden pakken als Bosz met deze jongens zou rouleren?

Het zegt verder veel over de spelers die weg wilden in de winter. Niet voor je plekje willen vechten is gewoon niet de mentaliteit die je nodig hebt, wanneer je een topsportklimaat wilt creëren binnen je selectie. Je hebt veel meer aan spelers die daadwerkelijk willen laten zien wat ze waard zijn, zoals Schöne, Viergever en Sinkgraven. Die zaten ook in een klote situatie als wissel, maar vochten wel en hadden een uitstekend seizen.

Verder ben ik bijna dagelijks op deze site en heb vrijwel nooit iemand gezien die stelde dat Nouri nog zou leven als Bosz trainer zou zijn geweest.
1 0
Bensco
Dat hadden we. PSV uit en Groningen uit verspilden we punten omdat vermoeidheid een rol begon te spelen. Bosz had toen aardig wat druk op zijn schouders om resultaat te boeken en hield toen te angstvallig vast aan zijn lucky 11 met als gevolg dat spelers vermoeid rondliepen op het veld. Hoe te spelen in 2 toernooien? Een les die Bosz bij ons heeft geleerd. Beaamde die ook na PSV uit trouwens.

En ja, dat van Nouri zuig ik niet uit mijn duim. Ik heb het hier een paar keer voorbij zien komen.
0 -2
Koenniiee
Eerlijk, Bensco.. vond jij Ajax niet fitter ogen in de tweede helft dan PSV zelf? Ajax speelde daar ook helemaal niet zo slecht. Achteraf kun je altijd denken, had ik maar gerouleerd.

Maar dat zal hij ook vast na Cambuur-uit gedaan hebben in de beker, toen de jeugd speelde. Terwijl even daarvoor een (op papier) nog zwakker Jong Ajax daar wél van won.
2 0
Bensco
Nee, absoluut niet. Ik stond echt met stomme verbazing te kijken naar de start opstelling. Traoré was doodop, younes net zo. Die werd zelfs vlak na de rust al gewisseld volgens mij. De reacties hier op showtime spraken ook boekdelen, er was onvoldoende gebruik gemaakt van de breedte van de selectie.
1 0
Koenniiee
En je hoort hier net zo vaak dat Bosz de beker prijs gegeven heeft door die talenten op te stellen. Hij had het nooit goed gedaan.

Bosz is btw geen trainer die de medische tests negeert, maar juist raadpleegt. Ze konden verantwoord spelen. En idd, de voorhoede merkte je het, maar overige spelers vond ik zeker meevallen.
0 0
Bensco
Die beker boeide me niet, niemand volgens mij. Ik vind die regeling met dat B-elftal opstellen eigenlijk wel prima. Geeft jong talent ook de kans om te laten zien wat ze waard zijn.

En het waren niet alleen Traoré en Younes maar ook Klaassen, Viergever en Ziyech die met de tong op hun bek liepen. Vergis je niet, dat spelprogramma was gigantisch pittig. Zeker na die verlenging tegen Schalke waarin in 15 min iedereen alles moest geven wat ze hadden.
0 0
Koenniiee
Ja en het punt is dat jij Bosz daar de schuld van geeft (het niet rouleren en het vertrek), maar vergeet niet dat Bosz een selectie aantrof die niet gewend was om aanvallend voetbal te spelen met creativiteit in de ploeg. Sterker, de selectie was helemaal niet ingericht op Bosz' voetbal en was totaal uit balans.

De roulatie zou hem juist de das om hebben kunnen doen. Natuurlijk brengt Gudelj niet wat Schone wel kan brengen. Natuurlijk brengt Dijks niet wat Daley brengt en zo geldt dat voor meer posities, zoals de terechte 'verbanning' van Bazoer en El Ghazi. Het gaat hier niet om tevreden houden, maar om presteren. Daar is Bosz verantwoordelijk voor. Overmars voor de selectie (technisch hart), maar daar hoor ik je niet over.

Dat van Nouri geloof ik (ook) niet, Klaassen was sowieso niet gebleven, nee. Ik denk serieus dat Sanchez gebleven was als we CL haalden. Dat bleek uit woorden van Onana, maar ga niet voorbij aan het feit dat een coach veel invloed kan uitoefenen. Nu vertrok hij en dan is het voor een speler ook makkelijker om te gaan. Vergeet ook niet dat Sanchez eerder al Ajax verkoos boven Barca (B) en dus zeker bezig is met ontwikkeling.
(https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/106685/onana-jammer-dat-hij-vertrekt-vooral-nu)

En eerlijk is eerlijk, de kans op CL was met Bosz ietsje groter. Trainerswisseling kost tijd. Keizer liet veel spelers zwerven en dat was ongunstig voor een Schone in grote ruimtes. Bosz had dat al nooit toegestaan, bv.
4 0
masterrr
"Zo'n EL"....
Eerste Europese finale in 20 jaar, mét voetbal waar elke Ajacied fan voor is geworden

Dat hij geen people manager is, tsja, die talenten van ons hollen ook maar wat graag weg als ze een half seizoen op de bank zitten. Ik weet niet of een goede people manager dat voorkomt, past ook wel bij deze tijd.

Bosz was niet perfect, maar wel veruit de beste keus op dit moment. Iemand die een team herkenbaar en aantrekkelijk laat spelen, heb ik Keizer nog niet zien doen
5 0
Bensco
Dat laatste beaam ik. Ik had ook graag gezien dat hij nog een jaartje of 2 er aan vast zou plakken en wat leuks kon doen in de CL en competitie. Maar het ging mij erom dat er sommige wel heel veel overdrijven en speculaties doen die nergens op gebaseerd zijn
1 -1
TvdH
Bosz was inderdaad een voorbijganger, maar itt tot die clowns die hem tegenwerkten wel een met hersenen en visie
8 0
Sazzz
Voor iemand die er niet mee zit blijft hij er wel op terugkomen
2 -10
BillSplate
Z'n frustraties zal hij allang kwijt zijn. Waarom zo'n energielek blijven houden als de directieleden niks wilden veranderen. Fantastische stap kunnen maken en gun 'm van harte al het succes. Dit is hoe voetbal gespeeld hoort te worden.
5 -1
Heiko
Bosz was gewoon een voorbijganger. Heeft verder niks met Ajax!
2 -9