Kranten: 'De vrolijke Viking vecht zich terug'

BVeenstra, 16-10-2017 om 07:30, 10259 views, Nederlandse kranten |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

De Nederlandse ochtendkranten zijn er ondanks de ruime zeges van Ajax op SC Heerenveen (0-4) en Sparta Rotterdam (4-0) allerminst zeker van of de Amsterdammers klaar zijn voor De Klassieker van volgende week. Verder is er volop lof voor Siem de Jong en Lasse Schöne.

Het Algemeen Dagblad schrijft over de vijf (on)zekerheden bij Ajax. Zo ziet men allereerst nog geen kampioensploeg in Ajax en dat men twee keer op rij de nul hield zegt ook niet veel, zo schrijft men. 'Want ook tegen Sparta kleefde er aan die fijne statistiek geluk. Zo kregen de Spartanen Deroy Duarte en Robert Mühren wel heel grote kansen op cruciale momenten. Dat kan Ajax zich tegen Feyenoord absoluut niet permitteren.'

Andere punten zijn de opnieuw niet scorende Klaas-Jan Huntelaar, de juist wel scorende David Neres en het gevaar dat Siem de Jong brengt. Over laatstgenoemde is men in de krant lovend. 'Tijdens die korte invalbeurt dook de middenvelder een paar keer achter de verdediging op. Sluipend bijna. Wat ook opvalt: telkens als Keizer spreekt over De Jong is dat louter positief: zijn instelling, arbeid, houding op de training. Ergens voel je dat Keizer in hem een basisspeler ziet.'

De Telegraaf schrijft vervolgens lovend over Lasse Schöne, die recentelijk zijn basisplaats verloor, maar deze nu weer lijkt te hebben heroverd. 'Het zou de titel van een stripboek kunnen zijn: ’De vrolijke Viking vecht zich terug’. Net als Frank de Boer in zijn laatste jaar en Peter Bosz dacht Marcel Keizer het zonder Lasse Schöne (31) te kunnen. Maar na SC Heerenveen-uit (0-4) bewees de Deen in het thuisduel met Sparta (4-0) opnieuw zijn meerwaarde.'

De Volkskrant en Trouw tenslotte schrijven vrijwel hetzelfde: het optreden van Ajax tegen Sparta bood weinig houvast in de aanloop naar De Klassieker. 'Zo slaagde de thuisploeg er onvoldoende in Klaas-Jan Huntelaar in zijn honderdste competitiewedstrijd voor zijn Amsterdamse club in stelling te brengen', aldus de kranten, die ook inzagen dat Ajax in het begin eigenlijk alleen gevaarlijk werd uit dode spelmomenten.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leprechaun
Siem de Jong als basisspeler... Ten koste van wie? Donny? Frenkie? Dat zou echt doodzonde zijn.
1 0
Kingoffdatoilet
Hoe kan het ten koste gaan van Frenkie die nog geen vaste basisspeler is?
0 0
litmanendebest
Schone is gewoon een hele stabiele spelers die bijna altijd wel minimaal een 6 haalt. Frenkie de jong bijvoorbeeld heeft veel potentie maar is te onstabiel om vaste kracht te zijn nog.
0 -1
fanforeffer
Die vrolijke viking ging anders wel vreselijk de mist in tegen Rosenborg ,Lyon . Schone moet 100% geven anders komt hij veel te kort.En ik vrees dat hij tegen 010 ook tekort komt.
1 0
ajaxinho
Tegen 010 is hij juist een zekerheidje.
In de (kolkende) Kuip vorig seizoen speelde hij moeiteloos alle ballen vooruit.
En in de Arena was hij natuurlijk beslissend met zijn pegel.

Schöne heeft misschien teveel vertrouwen gekregen
in de voorbereiding en in de CL-/EL-kwalificatie.
Maar ik denk niet dat Donny of Frenkie het beter had gedaan op zijn positie.
0 0
gras
Ik vind VdBeek nog steeds de beste man op 6, maar wel als je vooruit speelt met druk.

Frenkie heeft de techniek om dichter tegen de 16 aan te spelen. Schone 12e man.
1 0
NouridolbergNeres34
Laat het ad zich lekker op 010 focussen alsof dat een kampioenselftal is pfff...ging lekker hoor tegen zwolle!

Trouw: de Amsterdamse club slaagde er onvoldoende in om huntelaar in stelling te brengen... man man achterstevoren gezeten die henkie hoijtink. Huntelaar kreeg 2 geweldige kansen hadden beide een goal moeten zijn.
0 0
CPLP
"De kranten zijn er allerminst zeker van of Ajax klaar is voor de klassieker komende zondag".
Het is inderdaad balen dat Feyenoord zo geweldig draait dit seizoen... zeker in de Kuip zijn er geen punten te halen.... **sarcasme off**
3 0
Redrum
Ja na twee overwinningen van 4-0 oogt het bij ons nog een beetje wankel en Feyenoord zit in een enorme flow. Dat gaan we nooit winnen daar in die onneembare vesting. Nac en Pec zijn nog steeds niet hersteld van wat ze daar mee hebben gemaakt.
1 0
Redrum
En ja hoor, het AD begint alweer over geluk van Ajax hahaha, het is toch serieus niet te geloven man. Ik ga denk ik echt een abonnement nemen van die krant om elke dag mijn reet mee af te vegen.
1 0
HarryHarHar
Zondag zal je moeten!! winnen, een andere optie is er gewoon niet!.. want bij weer puntverlies haak je gewoon voorlopig af voor het kampioenschap, Schöne is een prima speler die je er gerust bij kan hebben alleen steeds dat achterlijke met twee man bij een vrije trap gaan staan dat snap ik echt niet, dat scheelt toch (buiten dat het er niet uitziet!) je een man minder voor de goal hebt!.. net als een man bij een corner voorbij het doel zetten voor de doorschietende bal, dat zie je ook nooit bij Ajax, zet daar je kleinste speler neer, en let er maar op dat gebeurt een paar maal in een wedstrijd dat je daar dan een paar maal een 100% schietkans zou hebben!..
1 0
DannTheDon020
Neres zou ik daar neerzetten, heeft een kiezelhard schot
1 0
blava
Schone tegen Sparta is geen probleem. Dan kunnen v.d. Beek en Ziyech het nog wel belopen. Tegen sterkere tegenstanders wordt het middenveld met Schone weggeblazen. Middenveld met Frenkie de Jong, van de Beek en Ziyech graag.
3 0
PeterVKV
We gaan het zien tegen Feyenoord. Schone moet zich ook maar eens bewijzen in dit soort wedstrijden. Hoe gaat hij om met de loper Toornstra? Ik zie ook liever bovenstaand middenveld.
1 0
oudzuid2
dus we lopen inmiddels weer met minstens 5 potentiele middenvelders voor de basis: Schone, Van de Beek, Frenkie de Jong, Siem de Jong en Ziyech
2 0
Lekiam
Prima toch?
1 0
Ajaxfan16
Nee Feyenoord speelt lekker overtuigend!
2 0
blessure
Siem de Jong moet op de plaats van v.d.Beek.
Siem heeft veel meer, scorend vermogen.
1 -2
insectenverdelg
Dat ze geen kampioensploeg zien kan ik wel snappen. Echter is de vraag waar ze dat wel zien. de 2-5 van PSV was nou ook niet zo overtuigend
tegen 11 spelers hadden ze toch lastig. en PER kreeg in de eerste 10 minuten net zulke grote kansen in de kuip. Ajax had er ook zomaar 7 of 8 in kunnen leggen, ondanks dat matige spel. Gaan volgende weel zien wie van Ajax en feyenoord voorlopig kampioens kandidaat af is.
1 0
zivkabrimovic
Precies
0 0
Daneman
Veel gemopperd op Schone. Maar met hem zijn de resultaten behoorlijk en zonder hem niet.
1 -3
Joseph
Is dat zo? Zet Frenkie er maar eens neer met Neres er in en Wober ipv Dijks.. Dat zijn de belangrijkste verschillen, zeker niet Schone.
0 0
14Abdelhak14
Hij heeft alle Europese wedstrijden gewoon basis gestaan hoor. Frenkie is gewoon een paar klasse beter en daarmee hadden we ook wel van Sparta gewonnen hoor. Beetje kortzichtig om obv twee gewonnen potjes waarin Lasse niet eens goed speelde dit te roepen.
3 -1
AlexIbarra
Helemaal met je eens al vond ik hem gisteren wel goed spelen.
Had ook een paar goede invalbeurten maar 90 minuten lang een topfitte middenvelder van de tegenstander bijbenen en dan zelf ook nog wat brengen, lukt Lasse gewoon niet (meer).
1 0