Schöne: 'In De Kuip moet elke kans raak zijn'

BartVeenstra, 16-10-2017 om 07:20, 3969 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne ziet een stijgende lijn in het spel van Ajax, maar vindt wel dat de Amsterdammers én te weinig kansen afmaken én te veel kansen weggeven. De Deen ziet in dat men dat zich tegen Sparta Rotterdam nog kan permitteren, maar dat het volgende week tegen Feyenoord fataal kan zijn.

'We moeten voorkomen dat deze overwinning op Sparta ons verblindt', is Schöne in gesprek met De Telegraaf waakzaam. 'Over negentig minuten gaven we twee kansen weg (aan Deroy Duarte bij 0-0 en Robert Mühren bij 1-0, red.). Dat is niet veel, maar wel te veel. Met een team als Feyenoord, dat iets scherper is, kan het dodelijk zijn. Natuurlijk spelen we op een bepaalde manier. En dan komen er weleens kansen, maar dat we zulk slordig balverlies op het middenveld leden, moet eruit. Eens.'

Schöne weet ook dat het duel met Sparta Rotterdam geen echte test was en bovendien had de score hoger uit kunnen vallen, zo vindt de Deen. 'In De Kuip moet zondag eigenlijk elke kans een goal zijn', denkt Schöne, die wel vertrouwen heeft in het uitduel van aankomende zondag. 'Dit was geen geweldige wedstrijd, maar we komen wel stapjes dichter bij het perfecte duel. Drie punten helpen altijd en we hebben een hele week om ons op Feyenoord voor te bereiden. We vechten hard en hebben alles voor elkaar over om die overwinning te pakken. Dat is belangrijk in deze fase en hebben we daar in Rotterdam ook nodig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Schiet er maar weer een paar in van 30 meter.
0 0
Redrum
Op de één of andere manier heb ik heel veel vertrouwen in een overwinning in de Kuip. Het vertrouwen van Feyenoord is niet hoog en Ajax zit weer een beetje in de lift omhoog.
1 0
chloorbestendig
Het vertrouwen is na dit weekend bij feyenooit ook niet bijzonder groot meer, handjevol blessures helpen ook niet. Het word een lastige pot, zoals bijna altijd daar, toch zie ik het wel goedkomen, kwalitatief is Ajax gewoon een flinke stap verder. Neres, Huntelaar, Ziyech en Schöne gaan het spelletje bepalen zondag. Younes en Donny lopen er een beetje voor spek en bonen bij ben ik bang. Zin in die pot!
3 0
Morrissey
Ben Bosz dankbaar voor afgelopen seizoen. Nu echter word ik hem zat, niemand is groter dan de club.
0 0
DannTheDon020
Ik heb zo’n gevoel dat Schøne met een kneiterhard afstandsschot de wedstrijd gaat bepalen
2 0
Rhythim
Heb ik geen bezwaar tegen ;-)
2 0