Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Reiziger blij met groep: 'Je moet ze eerder afremmen'

BartVeenstra, 14-10-2017 om 11:40, 4242 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger is erg blij met de enorme motivatie en ambities in zijn spelersgroep. De oefenmeester, die in de zomer overkwam van Sparta Rotterdam, heeft dit seizoen te maken met een kern die bestaat uit eerstejaars senioren.

'Het is van alle tijden om voetballers te bekritiseren', vertelt Reiziger in Het Parool. 'Vaak wordt afgegeven op hun mentaliteit. Deden ze bij ons vroeger ook. Verloren we een wedstrijd, dan waren we verwende profs. Makkelijke kritiek, als je niet weet hoe het toegaat in het topvoetbal', aldus de trainer, die juist een enorme mentaliteit en motivatie ziet bij de huidige spelersgroep van Jong Ajax.

'Ik bespeur geen gemakzucht. Het zijn spelers die van jongs af in strakke discipline trainen om beter te worden', vervolgt Reiziger, die daarna een prachtig voorbeeld geeft. 'Ik kom nu net van het veld; na twee uur vond ik het wel mooi geweest. Maar die gasten wilden dóór. Het partijtje stond gelijk en er móest een winnaar komen. Dat is tekenend voor hun drive: je moet ze eerder afremmen dan dat ze aanmoediging nodig hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik kan t verder niet beredeneren maar reiziger geeftmij op 1 of andere manier t gevoel dat hij t als trainer beslist gaat redden.
1 0
Ozymandias
Ik neem aan dat Jong Ajax komende maandag met een aantal spelers van het eerste zal spelen. Een opstelling met Lamprou/Van Leer; Orejuela, Sidoel, Wöber, Dijks; De Jong, Eiting, Bijleveld; Cerny, Cassierra en Johnsen lijkt mij persoonlijk wel wat voor de thuiswedstrijd tegen Almere City. Al ga ik er dan vanuit dat Wöber vandaag niet in de basis zal beginnen en Viergever centraal achterin en Sinkgraven op linksback zal starten.
0 0
trodat4030
Sink speelt niet basis, heeft Keizer gisteren al aangegeven in de persco. En Dijks zit (gelukkig) niet bij de selectie, dus basisplaatsen voor Wöber en Viergever (op back) liggen wel in de lijn der verwachting.

O en ik hoop dat Mazraoui gewoon mag spelen bij Jong, als AM graag!
0 0
Ozymandias
Gezien de spelers die met het eerste mee hebben gedaan hoop ik dat Jong Ajax komende wedstrijd met Lamprou/Van Leer; Orejuela, Sidoel, Bergsma, Sinkgraven; Siem, Eiting, Frenkie; Cerny, Cassierra en Kluivert speelt.

Ajax moet voor de vaste spelers van Jong Ajax dan maar een oefenwestrijd organiseren voor de komende week. Dan kunnen ze Van Bladeren; Zeefuik, Doekhi, Sanniez, Dankerlui; Lang, Mazraoui, Bijleveld; De Wit, Sierhuis en Johnsen laten spelen.
0 0