Pettersson: 'Cruijff nam initiatief mij te halen'

BVeenstra, 12-10-2017 om 16:55, 2967 views, Lundh, Goal | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voormalig Ajacied Stefan Pettersson heeft tegenover het Zweedse medium Lundh verklaard dat Johan Cruijff waarschijnlijk degene is geweest die de spits naar Ajax wilde halen. De aanvaller kwam in 1988 over van IFK Göteborg en speelde zes jaar in Amsterdam.

'Hij was er niet toen ik arriveerde', begint Pettersson. 'Maar het was Cruijff die aan Peter Larsson (oud-middenvelder van Ajax, red.) vroeg of er nog aanvallers in Zweden waren die het bekijken waard waren. Peter zei mijn naam en ze kwamen naar mij kijken. Ik denk dat het inderdaad Cruijff was die het initiatief nam om mij te halen.

Toen Pettersson bij Ajax kwam, keek hij in zijn eerste jaren zijn ogen uit. 'Wat mij het meest verbaasde, was wat er in de eerste jaren allemaal gebeurde. In het begin was er zo veel chaos. Supporters kwamen bijvoorbeeld niet naar het stadion, maar toen kwam Louis van Gaal. Het gebeurde verbazingwekkend snel in die jaren', weet de spits nog, waarna hij enkele medespelers van toentertijd looft. Zo verwachtte hij niet dat sommigen uit zouden groeien tot internationale topspelers. 'Dat had ik niet verwacht, we waren allemaal jong toen. Ook Frank Rijkaard, hij was een geweldige voetballer. Het was geweldig om met hem samen te spelen', aldus Pettersson, die ook veel vertrouwen kreeg van teamgenoten. 'Ik weet bijvoorbeeld dat Dennis wilde dat wij samen speelden. Dat is wat ik nog steeds erg waardeer.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mr.P.
goteborg en ajax waren zijn enige grote clubs en heeft zeer veel doelpunten gemaakt
0 0
FlyingDutchMan
Was net voor mijn tijd van Petersson, al begreep ik dat hij een Aardige spits was!
1 0
Ferd
Frank de Boer was ook wel een aardige verdediger.

Peterson ‘wel aardig’ noemen is een understatement. Typische Ajax voetballer, echte teamspeler.
0 0
JCr14
Echte spits. 1 van de beste
0 0
Sam Badi
Nou, hij paste gewoon heel goed bij de kwaliteiten van de spelers om zich heen, maar hij was geen Ibrahimovic of Van Basten.
0 0
Deepblue
nee, een aardige spits was hij niet.

hij was geweldig. zowel als spits als persoon.
1 0