Veltman tegen Sparta met regenboogband

BvdPloeg, 12-10-2017 om 11:05, 6910 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

De aanvoerders in het betaalde voetbal spelen dit weekend allemaal met een regenboogband, zo meldt onder meer De Telegraaf. 'Ze steunen daarmee de campagne om diversiteit in de sport te promoten', zo valt te lezen.

'Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie', stelt Danny Hesp, die zich als voorzitter van spelersvakbond VVCS sterk maakt voor diversiteit. De Centrale Spelersraad (CSR) en de Johan Blankenstein Foundation hebben er samen voor gezorgd dat dit initiatief vorm krijgt met de regenboogband.

De banden worden gedragen in de Eredivisie, Jupiler League, de vrouwencompetitie en ook in de hoogste klassen van het amateurvoetbal. Ajax-aanvoerder Joël Veltman is zaterdagavond om 18.30 uur de eerste die de regenboogband om zijn arm schuift in de Eredivisie. Ajax speelt dan thuis tegen Sparta.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
shachalnur
Mijn zoontje van 12 ,die behoorlijk leuk voetbalt:

"Ik maak me geen zorgen over m'n carriere als prof voetballer.
Tegen die tijd dat ik groot ben hebben ze een aparte competitie voor die paar jongens die nog normaal zijn ,de rest spelen in G en Q voetbalcompetities".
0 0
geronimo
Wanneer komt er een genderneutraal elftal :-)
0 0
FlyingDutchMan
xD, stadionspeaker is al begonnen!
0 0
Youri08
Om met Kieft te spreken: wordt een beetje moe van al die aandacht voor de diversiteit in onze samenleving. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen wat dan ook. Maar het continu de nadruk er op leggen is zo vermoeiend. Ze willen allemaal gewoon behandeld worden maar ondertussen moet er steeds de nadruk op. Gay pride, roze maandag, gender neutraal, LHBTQI etc etc. Als je normaal behandeld wil worden stop dan met het te benadrukken.
3 0
Van Reenen
Ook raar,. wie zegt dat Veltman zondag speelt?
2 0
***1900***
Hennie natuurlijk!
1 -1
DelPiero
Dit is zo hypocriet dat ik er misselijk van word.
1 -2
Ajax4life16
Hoe is dit hypocriet?
0 -1
DelPiero
Omdat je als Nederlandse voetballer/voetbalnatie een statement moet maken door vooraf al te zeggen dat je niet mee wilt doen aan voetbaltoernooien in landen waar homo rechten ernstig worden geschonden. Landen zoals Rusland en Qatar.

Nu zet je jezelf in voor acceptatie, maar in 2022 weer allemaal lekker voetballen met oranje in een land waar ze homo's mishandelen of vermoorden.

Hypocriet.
0 0
Dwergje48
Want?
0 -1
DelPiero
Lees hierboven
0 0
RusselWestbrook
Gaan we nooit achter komen waarschijnlijk.
0 -1
DelPiero
Jawel hoor.
0 0
trooop
Dit soort sneue initiatieven dragen er alleen maar aan bij dat homo's nog altijd als een speciale soort worden gezien. Als zwakke figuren ook die zielig zijn en steun nodig hebben van de 'normale' mensen. En dan gaat het nog niet eens over de gay pride. Ik zou me kapot schamen als ik homo was.
Tegelijk is het begrijpelijk dat ze dingen blijven proberen. Al die homohaat en ontkenning is te bekrompen voor woorden. Dit soort initiatieven gaan daar imo alleen bepaald niet tegen helpen.
8 0
RedFeather
Ik haat geen homo.
Ik ontken homofilie niet.
Ik heb respect voor homo's.

Tegelijk vind ik het stuitend hoe normaal we homoseksualiteit blijkbaar moeten vinden. Waarom moet ik het normaal vinden? Ik kijk naar de natuur en ik kom tot een andere conclusie. Dan kun je zeggen: 'Leven en laten leven, laat ze lekker'.

Dat doe ik dus ook, maar zij laten mij niet. Kan niet eens meer naar een potje kijken (ja, woordgrap) zonder met deze kruistocht van homo's (jaja..) geconfronteerd te worden.
Er is een aanzienlijke groep Nederlanders die er precies zo over denkt.
6 0
Ferd
Juist als je naar de natuur kijkt kan je niet anders concluderen dan dat het normaal is, bij veel dieren zie je het ook
0 -1
Dwergje48
Waarom moet je het normaal vinden? Waarom zou je het niet normaal vinden? Wat is er niet normaal aan homo’s?
1 -1
RedFeather
Mensen zijn niet genderneutraal. Geslacht heeft een functie. Man vult vrouw aan en andersom. Dat komt het duidelijkst tot uiting bij seksualiteit en de voortplanting. Dat is mijn visie. Homo's als mens vind ik niet abnormaal, maar seksuele voorkeur zie ik als afwijkend van de 'normale' gang van zaken.
4 -1
Dwergje48
Maar de mens heeft seks allang niet meer exclusief voor voortplanting.
0 -2
RusselWestbrook
Sterker nog, seks bij de mens is hopeloos inefficiënt, dus het is wel zeker dat het, ook biologisch gezien, een veel grotere functie dient dan voortplanting alleen.
0 -2
RedFeather
Je draait m'n redenatie om en bent het er vervolgens niet mee eens.
Feit blijft: uit homoseksualiteit is nog nooit een kindje ontstaan.
Dat is dus wat ik bedoel met natuur.
Maar dat is het laatste wat ik er aan toe zou willen voegen.
1 0
RusselWestbrook
Moet je toch echt beter naar de natuur kijken. Homofilie komt namelijk voor bij alle zoogdieren.
1 -2
FlyingDutchMan
Vandaar dat mijn goudvis zo naar me knipoogt, ondanks dat het geen zoogdier is ;)
0 0
020bornraised
"Homoseksualiteit" komt wel degelijk voor in de natuur. Ok, we weten niet wat dieren precies voelen, dus we kunnen niet zeggen of dieren een romantische connectie hebben tot elkaar, maar dit geldt voor alle relaties in het dierenrijk. Wat we wel kunnen zien is dat er wel homoseksueel GEDRAG wordt vertoont. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het seksueel gedrag van Bonobo's (diersoort het dichtst bij de mens) zie je dat zij zich grotendeels biseksueel gedragen, homoseksueel gedrag is heel normaal voor hun. Dit gedrag is te zien bij heel veel zoogdieren, maar ook bij vogelsoorten en zelfs insecten.

En over het geconfronteerd worden met homoseksualiteit.. Het is gewoon een feit dat een grote groep mensen binnen onze samenleving niet wordt geaccepteerd en zelfs wordt uitgespuugd en aangevallen. Jij kan wel denken "laat ze lekker", maar niet iedereen denkt hier zo over. Doort dit soort acties laat je aan deze mensen en homosekeuelen zien: "Ik accepteer homoseksualiteit wel" of tenminste "Ik keer homoseksualiteit niet af, laat ze lekker leven". Daarom zijn dit soort acties belangrijk, vooral op plekken waar mensen er mee geconfronteerd worden (bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd).
0 0
trooop
Ik heb er ook een hekel aan als anderen zeggen wat je ergens van moet vinden. Moralisme heet dat. Waar ik wel van hou is als anderen uit proberen te leggen waarom jij volgens hen iets verkeerd ziet. Als ze dat goed doen en jij staat ervoor open, dan kan het maar zo zijn dat jij je mening ergens over bijstelt, op basis van een nieuw inzicht. Dat lijkt me altijd winst.

Jij zegt hier bv: ik kijk naar de natuur. Maar mensen zijn toch ook natuur? Als het onder mensen voorkomt, komt het voor in de natuur. En onder mensen bestaat het al eeuwen en eeuwen, zover we terug kunnen kijken. Of bedoel je met de natuur de dieren? In dat geval: ook onder dieren is homofilie heel gebruikelijk. Zeker als er geen schone dame voorhanden is douwen de meeste soorten m gewoon bij de eerste beste voorbijganger naar binnen. Interesseert ze niks. Dus je idee over de natuur klopt volgens mij niet helemaal. Tenzij je iets anders bedoelt.
0 0
echtgras
Ondanks dat dit een voetbalsite is wil ik toch reageren op het feit dat je aangeeft dat dieren hem soms bij de eerste beste voorbijganger naar binnen douwen... Dat is juist waarom wij verschillen van de dieren, toch?
Ja wij zijn onderdeel van de natuur maar wij hebben ook een stel hersens waardoor we meer kunnen nadenken en dus niet primitief overal op reageren
0 0
trooop
Uiteraard! Al denken veel feyenoorders daar anders over.
0 0
Dwergje48
Moet dit nou? Feyenoord fans bashen?
0 0
Dwergje48
Hoezo dan?
0 0
trooop
Als iedereen over iets wat heel normaal is steeds maar gaat benadrukken hoe volkomen normaal het wel niet is, dat het echt totaal niet iets is om je voor te schamen, dat het echt helemaal niet erg is, etc etc, dan ga je vanzelf denken: kennelijk is hier iets absoluut niet normaal.
0 0
Dwergje48
Het is “niet normaal” omdat je nog steeds mensen hebt die er wat verkeerds in zien. Dit soort acties zijn, denk ik, meer gericht op mensen die er om wat voor reden dan ook een probleem mee hebben. Als zij zien dat hun favoriete voetballer het geen probleem vindt verandert dat misschien wel de mening van iemand.
0 0
trooop
Dat lijkt me niet de definitie van 'niet normaal'. Er zijn ook genoeg mensen die er iets verkeerds in zien dat vrouwen dezelfde rechten hebben als mannen. Etc. Maar eigenlijk doet het er ook niet eens toe of het normaal is of niet. Het gaat er meer om dat je vrij moet zijn om alles te kunnen doen waar je zelf zin in hebt (binnen de grenzen van de wet blabla).

Als mensen hun favoriete voetballer zo zien kan dat idd helpen. Je zou alleen zeggen dat er betere manieren te verzinnen zijn dan homo's te degraderen tot mensen die speciale ondersteuning nodig hebben.
Trouwens: vinger omhoog als veltman je favoriete voetballer is!
0 0
Bjorn
Waarom moet dit allemaal zo gepusht worden. Speel gewoon met de schitterende Amsterdamse aanvoerdersband.

Als één stad staat voor alle seksen en weet ik het allemaal, is het Amsterdam.
4 0
Dwergje48
Ik weet niet of dit meningen gaat veranderen, maar het kan volgens mij ook geen kwaad.
0 0
Mikey Stormram
Ook een rouwband neem ik aan?
0 0
Mr.P.
ja en een witte voor de wereldvrede en een roze voor kk
1 -1
RedFeather
Er zijn een heleboel mensen die helemaal niet zo pro-homo zijn in Nederland.
Dat de voornamelijk linkse 'feel good' media homofilie of homoseksualiteit als volstrekt normaal bestempelen, doet daar weinig aan af.
Dat er verschillende meningen zijn is prima.
Maar ik houd er niet zo van als de een de ander een mening opdringt
En dat is precies wat hier gebeurt.
Houd politiek/religie/levensbeschouwing en sport nou gescheiden.
5 -4
Red Devil
Zeker 99% van de Nederlandse voetballers past die regenboogband want ze gedragen zich als valse nichten in het veld met al dat maten naaien en daarnaast wordt er in een gemiddeld gay elftal mannelijker gespeeld dan bij de overbetaalde profs in de Eredivisie en die van Oranje.
Dus eigenlijk zouden allemaal tegelijk uit de kast moeten komen.
5 -2
Deepblue
Zelfs in het voetbal is er niemand die zegt: rot eens op met die onzin.
3 -1
Ajax#1900
Alsof iemand daardoor uit de kast komt. Je weet nu al dat er alleen maar lacherig over wordt gedaan.
7 -1
trodat4030
Ik hóóp juist dat er eens iemand uit de kast komt en het liefst iemand van het kaliber Zlatan, Kroos, Coutinho, Ronaldo, Messi ofzo. Dan kunnen we het er 2 weken over hebben, lacherig over doen en dan is t klaar. Het is werkelijk belachelijk dat er geen homo's in het profvoetbal voor hun seksuele voorkeur uit durven komen omdat er allerlei stigma's aan kleven. Die moeten nu tot het einde van hun carriere stiekum doen omdat ze anders niet geaccepteerd worden. We hebben al genoeg jongens die met hun onderbroekje aan douchen, puur omdat ze niet willen dat anderen denken dat ze misschien wel homo zouden kunnen zijn. Belachelijk toch?

Hoeveel homoseksuelen zitten er wel niet op de tribunes? Wedden dat er elke wedstrijd minstens 50 in ons stadion zitten? En who cares? Laat ze lekker tussen de lakens trekken wie ze willen, daar heeft niemand toch verder iets mee te maken? Het wordt allemaal veel te veel opgeblazen naar mijn idee. Juist omdát niemand uit de kast komt, blijft het een issue, wordt tijd dat daar verandering in komt.

Helaas kan ik ergens nog wel begrijpen dat homo's niet uit de kast durven komen omdat er tussen die 50 homo's op de tribune téveel 1celligen zitten die, zoals Suarez16 hierboven met een kwinkslag doet (ik noem suarez16 dus niet 1cellig voor de duidelijkheid), zullen gaan scanderen. En niet omdat ze tegen homo's zijn, maar gewoon om de speler in kwestie ff lekker te kwetsen, waar ben je dan in godsnaam mee bezig?
2 -3
Ajax#1900
Ik ook hoor, maar dat bereik je echt niet door zon regenboogband en een ingestudeerd praatje voor de camera achteraf. Dan moet het spontaan zijn, dan maakt het een impact.
0 0
Robinjo1988
Ronaldo is toch al lang uit de kast?
2 0
Koenniiee
Maar.. ken jij homo's dan die van voetbal houden? Ik vond de uitspraken van René van der Gijp destijds niet handig, maar ik kan mij zo niet voorstellen dat er 50 homo's op de tribune zouden zitten. In het voetbal zal er ongetwijfeld best een rondlopen, maar toch denk ik ergens dat homo's weinig van voetbal moeten hebben.

Maar ik laat me verrassen..

Edit: het is geen aanval hè. Mijn oom en nichtje zijn homo, heb er niets op tegen. Heb ze alleen nooit in het voetbal gezien of maar mee geassocieerd, daardoor. Leuk om te zien dat ze er zijn! (@hieronder) ;)
3 -1
trodat4030
Waarom niet? Barbara Barend is ook homoseksueel, maar werkt zelfs in het sport/voetbal wereldje (en wordt gewoon geaccepteerd door de meesten). Er zitten zo'n 50.000 mensen in het stadion (mits iedereen op komt dagen) en in de samenleving is ongeveer 1 op de 10 wereldburgers homoseksueel. Dan kan er in een stadion mákkelijk een verhouding van 1 op de 1000 zijn. Tuurlijk zijn de verhoudingen misschien anders dan de samenleving, maar daarom neem ik ook juist een heel ruime marge.

En ja, toevallig ken ik er ook een paar. Ik heb een homoseksuele collega die samenwoont met een man, maar ik kan met hem prima over voetbal praten. Heeft gewoon een abonnement op Fox, kijkt CL, EL en oranje. Verder gedraagt ie zich niet als een stigma-homo, loopt niet met een handtasje, gedraagt zich niet overdreven verwijfd, heeft een grote, platte Amsterdamse bek en komt eerder over als een hooligan dan als een homofiel. Toch is het precies andersom, hij is wél homo én houd van voetbal (en heeft niks met hooligans). Net zoals een vriend van mij bi-seksueel is en ook van voetbal (Ajax) houd. Jij doet alsof het het 8e wereldwonder is, nou, mooi niet. Dat jij ze niet kent wil niet zeggen dat ze niet bestaan, alleen dat ze niet in jouw wereldje voorkomen.
2 -1
Koenniiee
Ho! Ho! Kerel. Ik zeg (!) niet dat ze er niet zijn, ik kon het me alleen niet zo goed voorstellen. Je laatste zinnen zijn daarom overbodig, want verder is het een prima betoog en overtuig je mij. Ik vind het alleen maar mooi dat ze er zijn, btw.

Mijn oom is homo, broer van me Pa. Allen houden ze van voetbal, behalve de homo. Vandaar. Het is ook maar net met wie je omgaat betreffende associaties. Nogmaals, ik vroeg het me slechts af.
1 0
trodat4030
Ah, ik bedoelde het niet zo agressief als het wellicht overkwam. Maar dan nog heb ik inhoudelijk wel gelijk, nietwaar? In jouw omgeving zijn dus geen homo's met een voorliefde voor voetbal. Anders was je niet zo verbaasd geweest ;)
1 0
Koenniiee
Absoluut. Dat opent mijn ogen. Dank voor het verkrijgen van die inzichten.
0 0
RusselWestbrook
Homo's zijn net als jij en ik. Enige verschil is dat ze op mannen vallen.
1 -2
***1900***
Ik ben homo maar voetbal is mijn leven. Moet zeggen dat ik ook niet type Gordon/Gerard Joling ben haha. Vind alles leuk wat veel mannen leuk vinden, sport, autos etc. Ik val alleen op mannen ipv vrouwen. Helaas zie je veel 'vrouwelijke' homos op tv en daardoor krijgt men al snel een beeld dat ze allemaal zo zijn. Als ik het mensen vertel reageren ze vaak verbaast omdat ik het niet uitstraal.
9 0
FlyingDutchMan
Mooi gesproken, af en toe twijfel ik ook of bekendheden als Geer en Goor het beeld van homo's nou bevorderen of juist belemmeren..
0 0
Koenniiee
Thanks voor je reactie, 1900. Mooi om te lezen. Dat veranderd mijn beeld over homo's en voetbal. Ik had die associatie gewoon niet, maar dat veranderd hier oprecht door.
2 0
michel76
Respect!
2 0
020bornraised
Ik ken er genoeg, denk (weet) dat er veel meer dan 50 op de tribunes zitten. Maar net als in de sport zelf is het voor de supporters hetzelfde, niet iedereen durft er voor uit te komen.
2 0
Heiko
Ik ken er wel een paar
1 0