NOS-lijst grootste talenten: drie Ajacieden

BvdPloeg, 12-10-2017 om 07:05, 13158 views, NOS | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Drie Ajacieden staan op een lijst van de NOS, dat naar eigen zeggen kijkt naar de toekomst van Oranje. De twintig beste voetballers, geboren na 1997, zouden hoop moeten bieden voor het Nederlands elftal.

De eerste Ajacied die langskomt is Carel Eiting. De middenvelder van Jong Ajax is lid van de eerste selectie en maakte vorig seizoen al zijn debuut onder Peter Bosz. Op zijn competitiedebuut wacht hij desondanks nog. 'Een middenvelder met veel inzicht. Functioneert het beste in een controlerende rol. De concurrentie op het middenveld is groot bij Ajax en die laatste slag naar een vaste plek in het eerste heeft Eiting nog niet gewonnen', aldus de NOS.

Ajacied nummer twee Justin Kluivert is wat dat betreft al een stukje verder. De buitenspeler kreeg onder Bosz de kans en die greep hij met beide handen aan. Inmiddels is hij vast lid van de selectie en start hij regelmatig in de basis onder Marcel Keizer. De NOS ziet weinig overeenkomsten met vader Patrick. 'Beiden zijn aanvaller, maar Patrick was een centrumspits en Justin is een pijlsnelle, behendige buitenspeler. De Amsterdamse bluf nam hij wel over van zijn vader. En een groot portie talent.'

Matthijs de Ligt is de derde en laatste Ajacied op de lijst. De verdediger is uitgegroeid tot een vaste waarde centraal achterin. Hij reeg met zijn jonge leeftijd record na record aaneen, waaronder die van jongste speler ooit in een Europese finale. 'Zijn opmars ging ook gepaard met fouten, waaronder een cruciale bij zijn Oranje-debuut tegen Bulgarije', wordt desondanks vastgesteld.

Op de lijst van twintig talenten staan verder veel spelers met een verleden in de jeugdopleiding van Ajax. Zo waren recent Timothy Fosu-Mensah (nu Manchester United), Javairo Dilrosun (nu Manchester City) en Daishawn Redan (nu Chelsea) nog actief in Amsterdam.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ik mis Mitchell van Bergen, rechtsbuiten van Vitesse, 18 jaar. Niet heel veel van gezien, maar wat ik zag was best indrukwekkend; zeer rap, technisch, behendig, flair en lef. Zou Ajax eigenlijk al opgepikt moeten hebben.
1 -1
Duif63
Slecht huiswerk van de NOS. Alleen spelers die al hun debuut in het eerste van hun club gemaakt hebben en jongens die heel vroeg naar buitenland vertrokken zijn. De praktijk leert dat van de eerste groep vrijwel niemand de top haalt en van de tweede groep helemaal niemand.
0 -1
Chesterson93
Je hoeft niet meer top te zijn voor het Nederlands elftal, laat dat duidelijk zijn.
1 -1
Ajax4life16
Als ze Eiting erin zetten moeten Frenkie en Donny er ook in naar mijn mening. Of zijn die net een jaartje te oud voor deze lijst o.i.d.
0 0
wolterx
Zijn van '97 en deze lijst is na '97, te oud dus.
1 0
esteban
frenkie de jong dan? dat is misschien nog wel het grootste talent momenteel
0 0
Ajacied0343
Misde Unuvar in deze lijst, maar ook die touré van feyenoord wordt een grote. Als Simons hier in thuis hoort dan zeker Gravenberch ook.
1 0
Suarez16_
Wat een onzin lijst. Waarom floranus? Als je er dan toch een paar jochies van 14-16 in zet dan had je Unuvar er ook wel in kunnen zetten ipv floranus.
2 0
3*stars*3
Beetje desperate lijst en zeker als ze jongens als Redan en Simmons erbij zetten.
Maarja het is een top-20 en ze moesten toch nog snel wat googlen.
Simmons kan zomaar voor Spanje gaan kiezen, als hij echt blijft doorontwikkelen.
Redan is toch niets speciaals?

Die Dilrosun was tijdens het jeugd EK wel gevaarlijk maar is wel een grote ego.
0 0
wolterx
Redan is in mijn ogen top 5 uit die lijst, zeker beste 3 aanvallende talenten sowieso boven bvb Kluivert.
1 0
3*stars*3
Ow ok, ik las verschillende reacties en de potjes waarin ik hem bezig zag, vond ik het ook niet echt geweldig.
Zijn laatste Ajax-PSV wel en hij joeg een bal belachelijk in.

Maar zulke talentenlijst kunnen we sowieso niet serieus nemen.
Als je een paar jaar geleden zo'n lijst zou maken, zouden: Verdonk en Slabbekoorn er ook tussen staan.
0 0
Chesterson93
Je vond Redan niet geweldig in de potjes die je zag? Die jongen voetbalde bij de o19 zelfs goeie potjes. Die liet het wel zien hoor.
0 0
wolterx
Is nu 16, is bij meer dan 30 doelpunten betrokken geweest voor Oranje jeugdelftallen. Ik kan me zo snel niemand herinneren die die cijfers kon overleggen terwijl hij 75% van de tijd doorgeschoven was.
1 0
Maxwell5
Domme NOS, maak dan ook een lijst van de werkelijk grootste talenten en niet stompzinnig van een jaartal uit gaan. Er staan een paar namen tussen waar je dikke vraagtekens achter kan zetten.
1 0
Toekomst1900
En er ontbreken er een aantal omdat de Nos die niet kent nog.
1 0