Oranje stijgt naar plek 20 op FIFA-ranking

BVeenstra, 11-10-2017 om 15:05, 6533 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Het Nederlands elftal staat er op de FIFA-ranking weer iets beter op. Oranje won in de afgelopen interlandperiode van Wit-Rusland (1-3) en Zweden (2-0) en stijgt daardoor naar de twintigste plek, zo blijkt uit een berekening van Voetbal International.

Op dit moment staat Oranje nog op plek 29, maar aankomende maandag zal de wereldvoetbalbond de nieuwe lijst officieel bekendmaken. Toen Oranje in maart met 2-0 van Bulgarije verloor, zakte het zelfs terug naar plek 32. De beste drie landen van de wereld zijn op dit moment Duitsland, Brazilië en Portugal. Het hoogst geplaatste land dat niet meedoet aan het WK is Chili. De Zuid-Amerikanen staan op plek negen.

De FIFA-ranking is belangrijk voor bijvoorbeeld de loting voor het WK. Op basis van hun positie op de lijst die maandag bekend wordt gemaakt, worden de landen ingedeeld in vier potten. Opvallend: Polen komt terecht in Pot 1, terwijl Spanje in Pot 2 terecht zal komen. De Spanjaarden staan weliswaar op plek acht, maar omdat Rusland gastheer is, komen zij sowieso al in Pot 1.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
YeààHhh!
0 0
martin1234
Chili niet naar het WK, dat is ook opvallend!
1 -1
Lagasj
TEN HAG NIEUWE BONDSCOACH................?
Was vandaag in Bilderberg hotel en zag dat Ten Hag een gesprek had met KNVB.
0 -6
gras
Als er met hem gesproken zou zijn, eerst maar eens bevestigd zien, dan wordt Rutten de hoofdcoach vermoed ik. Overigens vind ik Rutten een prima trainer, net als Ten Hag. Prima combi ook. Zowel tactisch als qua spelersrendementen.
2 -1
geDaante
Kan een oriënterend gesprek zijn, of puur om advies in te winnen bij Ten Hag. Geloof niet dat hij, nu hij het goed doet met Utrecht, zijn carriere als clubtrainer op het spel zet, of voor een onbepaalde doch vrij lange tijd op wil geven.
0 -2
godenzonenssuper
Er was een vergadering vandaag van de coaches betaald voetbal.
Peter Bosz was er ook.
2 -1
Lagasj
We zullen zien. Wel bizar dat men hier op de boodschapper schiet. Die drie lijpo's met hun duimpjes omlaag.
Ik geef slechts door wat ik gezien heb, droefe uien.
En stel dat het waar blijkt te zijn, dan zijn we hier wel de eersten die dit nieuws hebben.
De volgende keer plaats ik mijn nieuws wel ergens anders, OK?
0 -2
godofajax1900
Kon je ook zien of Marc een contract had bij had voor Bosz met 5 jarig contract en 6 miljoen per jaar lol
0 -1
geDaante
Ah thanks, hopelijk heeft Bosz veel het woord gehad en openen die ogen eens een beetje.
1 -3
Bensco
De komende 2 jaar zou er een nieuw elftal moeten worden opgebouwd met een nieuwe as van ervaring.

Wijnaldum (Liverpool) Van Dijk (southampton) en Dost (Sporting Lissabon) zullen de nieuwe karrentrekkers worden van Oranje. Alle drie zijn het basisklanten en presteren constant.

Klaassen (Everton), Depay (Olympic Lyon), Blind (Manchester United) en Cillessen (Barcelona) moeten op zoek naar meer speeltijd bij hun club of elders. Het zijn alle 4 spelers waarvan we weten dat ze de kwaliteiten hebben maar je wint de oorlog niet met de nationale reserve. Met name Cillessen en Blind lijken steeds meer op een dood spoor te eindigen bij hun club dus transfers zijn wel gewenst.

Tete (Olympic Lyon) Aké (AFC Bournemouth) Bazoer (Wolfsburg) Karsdorp (AS roma) en Hoedt (southampton) zijn de jonge jongens op het veld. Met de juiste stappen en voldoende speeltijd brengen ook zij voldoende kwaliteiten met zich mee om Oranje aan het ballen te krijgen. Ik hoop eigenlijk dat Aké ook snel de stap maakt naar een engelse topclub.

Strootman (AS roma) en de Vrij (Lazio) moet ik nog maar van zien of zij hun oude niveau halen. Strootman stelt al langere tijd teleur sinds zijn blessure en de Vrij moet je ook nog maar van zien hoe die terugkomt. Met hun oude niveau zouden het echter wel Oranje waardige spelers zijn.

Ik vind het vooral in aanvallend opzicht echt drama. Janssen (Tottenham Spurs) vind ik overschat. 1 leuk seizoen en hij is gelijk een hype maar heeft sinds zijn transfer naar de PL niks laten zien bij zijn club of bij Oranje. Promes (Spartak Moskou) doet het goed bij zijn club maar kan hij dat ook laten zien in grotere competities? dat is namelijk nog maar de vraag. Babel (Besiktas JK) is al 30 en lijkt ook af te gaan bouwen ten tijde van het EK 2020. Ik vind ook niet dat hij de bepalende kwaliteiten met zich meebrengt die we wel moeten hebben. Zelfde geldt voor Jermaine Lens (Besiktas JK), pure armoede dat die ooit in een oranje tenue heeft gelopen. Stiekem hoop ik toch dat het kwartje gaat vallen bij El-Ghazi (Lille OSC) en dat Kluivert (AJAX AMSTERDAM) zich goed ontwikkeld. Als slechts 1 van de 2 goede stappen maakt heb je al wat meer dreiging op de flanken.
0 -1
Pierre Heno
Wijnaldum is een slapjanus , totaal geen leiderskwaliteit. Dost heeft nog weinig laten zien en Tete is een aanfluiting in zijn huidige 'vorm'. Huntelaar moet er sowieso in want dat is een ervaren prof die weet hoe je oorlog moet maken in het strafschopgebied. Ballen de 16 m inpompen is het niveau wat we nog net aankunnen. Positiespel kun je alleen spelen met spelers die snel; balcontact aankunnen en over oplossend vermogen beschikken en dat is heel wat anders dan balbezit door gebrei op eigen helft en dan denken de bal bij de tegenstander over de doellijn te kunnen breien. 74 % balbezit maar wel de wedstrijd met 0-3 verliezen. Welke coach durft simpeler te gaan spelen met simpele spelers die nog iets durven i.p.v. al die middelmatige spelers vol te pompen met tactische schema's en looplijnen die de tegenstander eerder doorheeft dan de speler zèlf.
0 0
Bensco
Huntelaar meenemen naar het EK 2020 zou ik niet durven. Hij heeft al een tijdje niet meer voor Oranje gespeeld en is tegen die tijd 36 jaar oud. Je kan niet je complete formatie om een speler gaan bouwen die mogelijk niet meer inzetbaar is.

als je mij vraagt welke coach simpeler durft te voetballen met simpele spelers is er maar 1 naam die in mij opkomt en dat is Laudrup. Ik heb wat dingen over hem gelezen sinds hij werd getipt als opvolger van Bosz en hij is zo'n type coach. Om hem maar even te citeren:

"You can't ask players to do things that Cristiano Ronaldo and Lionel Messi are doing, but you can ask the easy things,Sometimes the easiest things in football, a simple pass five or eight yards, can be the most effective. That, everybody can learn."

laudrup brengt tevens het voordeel met zich mee dat het een buitenstaander is en dus de frisse wind kan zijn die de KNVB nodig heeft maar tevens op tactisch aspect zal hij beter aansluiten op de wensen van Oranje. Hij speelt 4-2-3-1 met opkomende backs en heeft de speelstijl doorontwikkeld in de geest van Cruijff waardoor hij een aanvallende en dominante stijl heeft gevonden waarbij strakke passing centraal staat. Bert van Marwijk hanteerde ook de 4-2-3-1 stijl bij Oranje alleen die zag het meer als een counter tactiek ipv een aanvalstactiek.
0 0
Pierre Heno
Ja Laudrup weet inderdaad beter rendement te halen uit middelmatige spelers.
1 0
Litmanen85
WK2020...? huntelaar 36 over 5 jaar??? wat rook jij man..
0 0
Pierre Heno
WK2020? Misschien WK blaasvoetbal voor astmapatiënten maar WK voetbal staat voor 2022.
0 0
Bensco
Hij reageert op een typefout van mij. Ik had WK 2020 neergezet, dat moest EK 2020 zijn ;)
0 0
Bensco
EK, zal wel een schrijffout zijn. En ja, the hunt is dan 36 alweer. Exacte datum is nog niet bekend maar kan zelfs 37 zijn als hef evenement in augustus plaatsvind.
0 0
Koenniiee
Cillessen
Karsdorp - Van Dijk - TFM / De Ligt - Sinkgraven / Van Aanholt
Klaassen / Wijnaldum - Blind - Frenkie de Jong
? - Babel - ?

We're f**cked. Promes en Depay hoef ik niet meer in Oranje te zien. Laten een diamanthandelaar invliegen om diamantjes te laten maken tijdens je hotelbezoek in Oranje. Waar ben je dan in hemelsnaam mee bezig?

Als je echt wilt doorselecteren dan kom je al uit bij types als Bergwijn en Justin Kluivert. Het zegt allemaal genoeg. Jammer van Stengs blessure, anders kon die ook in dat rijtje.
0 0
Bensco
Frenkie en De Ligt meenemen naar het EK 2020 is al een risico maar om ze als basis spelers in te zetten is momenteel gekkenwerk. Stel ze zouden zich goed ontwikkelen bij ons dan zijn ze misschien na volgend seizoen weg en dus beginnen ze net in het buitenland. Dat is veel te vroeg voor een basisplek bij Oranje. En dat is als ze na volgend seizoen weggaan. Misschien blijven ze wel nog een jaar in de eredivisie.

Babel in de spits is ook suicide. Heeft hij de capaciteiten en het niveau niet voor. Ik zou hem sowieso thuislaten want hij heeft nu al een bedenkelijk niveau maar over 2 jaar is die 32 en aan het afbouwen. Dan zal die echt niet veel beter zijn.

Bergwijn en Kluivert zijn potentiële flankspelers op wie ik wel geld durf te zetten. Maar hun hebben een hele lang weg te gaan voordat zij mee kunnen naar Oranje. Het is hetzelfde verhaal met hun als met Frenkie en de Ligt, we weten niet of ze de goede stappen gaan zetten de komende jaren en zullen waarschijnlijk pas net starten aan een buitenlands avontuur.
0 0
DaNaRWaL
Maar de kwalificatie begint augustus/ september 2018 weer, wie zou je dan neerzetten en in welk systeem? Dit zou mij opstelling tegen sterkere tegenstanders zijn:

---------------------Cilessen------------------------

---------Bruma-------Van Dijk-------De Ligt---------

Teté--------------------------------------------Blind

--------------------Strootman-----------------------

-------Wijnaldum-----------------Klaassen----------

-----------Huntelaar-------------Babel---------------


Lekker de pot dichtgooien en gokken op de lange bal met Babel. Huntelaar voor het vasthouden van de bal maar dat mag van mij ook Van Persie zijn. Als we dit zo in de kwalificatie hadden gedaan dan hadden we het WK gehaald. Tegen de zwakkere landen kun je dan gewoon 4-3-3 spelen.
0 0
Bensco
ik zou gaan voor een 4-2-3-1 systeem

----------------------------Cillessen---------------------------------------

---------Tete---------Van Dijk--------De Vrij--------Aké---------

-------------------------Strootman--------Blind------------------------

Klaassen----------------Wijnaldum---------------------------Depay

--------------------------------Dost----------------------------------------

waarom deze formatie? Tete omdat hij momenteel meer speelt dan Janmaat en ik denk dat hij in aanvallend opzicht ook stappen aan het zetten is. De Vrij en Van Dijk zijn ook geen verrassingen, De ligt durf ik namelijk niet aan met zijn ervaring en leeftijd. Aké op links zodat blind vrij komt om als controleur te spelen.

Blind en Strootman als controleurs . Blind is fit en vind ik een van de beste CVM's die wij hebben. Strootman moet weer even inkomen maar speelt bij Roma ook nagenoeg alle wedstrijden in de basis, hij is zelfs al aanvoerder geweest 1 wedstrijd.

Depay op links, scorend vermogen en kent diepgang als buitenspeler. Klaassen op rechts, met zijn loopvermogen en neus voor de goal kan hij bijdragen in de aanval. Wijnaldum centraal als bedienaar van de spits, Klaassen en Depay. Met laatstgenoemde zal hij immers makkelijk kunnen ballen gezien hun tijd bij PSV.

Spitspositie is voor Dost. Neusje voor de goal, speelt veel en bovendien ook nog eens CL voetbal. Denk dat hij een streepje voor heeft op Janssen.
0 0
DaNaRWaL
Ook een hele goede! Snap echt niet waarom er geen enkele coach dit heeft geprobeerd de afgelopen drie jaar.
0 0
Bensco
Omdat de opdracht vanuit de KNVB was om met de ''Hollandse school'' te kwalificeren. Louis kreeg die opdracht ook mee maar zag al snel in dat het onmogelijk was met zo'n matige verdediging en gebrekkige flankspelers.
0 0
Freddy Al
De komende jaren werken aan de bouw van een nieuw elftal is prima maar Dost...
Het is toch echt te hopen dat jongens met meer talent de kar gaan trekken.
Het kan zomaar gebeuren dat er voetballers in de komende jaren op gaan staan waar we nu nog geen zicht op ,of geen verwachtingen bij hebben.
Belangrijker vind ik de algemene ontwikkeling van het voetbal die ten grondslag ligt aan nieuwe Oranje successen.
1 0
Bensco
Klopt zeer zeker maar wie zou je wel als spits bij Oranje willen zien dan? Locadia? Janssen? Luuk de Jong? want dat zijn eigenlijk je enige opties. Dost is de enige van dit stel die constant speeltijd heeft en het net weet te vinden.
0 0
geDaante
Als je geen goede echte spits hebt, waarom dan per se met een van die middelmatige spitsen gaan spelen?

Voorzetten geven kan vrijwel geen nederlandse speler tegenwoordig, dus kopkracht is niet eens zo interessant. Dost, Luuk de Jong vallen dan al af. Janssen kan niet koppen en ook niet voetballen, dus valt sowieso af.

Zó gaan spelen dat je vooral de spits met steekpassjes kan bereiken, de combinatie ermee aan kan gaan als middenvelder of buitenspeler, en geen hoge voorzetten, maar dichter bij de 16 komen, eventueel achterlijn halen en strak terugleggen of voorgeven.

Dan kan je een middenvelder of buitenspeler met scorend vermogen in de spits zetten, die ook vaak makkelijker voetbalt dan een echte spits. Je krijgt dan een valse 9 bijvoorbeeld, die ook geregeld even inzakt voor een man meer situatie op het middenveld. Dan kies je voor een speler met een goede techniek; aanname en kaats vooral, zodat je hem veelvuldig hard kan inspelen. Dan wegdraaien, of kaatsen met de half.
0 0
Bensco
heel eerlijk? ik vind dit een interessante kijk op het probleem bij oranje maar in principe verleg je nu wel het probleem want Nederland heeft momenteel geen buitenspelers met scorend vermogen. Depay is de enige buitenspeler die ik me voor ogen kan halen en dat is echt een stijfe linksbuiten. Speelde bij PSV ook alleen maar op links en nooit in de spits.

Qua middenvelders zou je misschien Klaassen kunnen overwegen. Die heeft wel een aantal wedstrijden in de spits gestaan bij Ajax maar ook slechts sporadisch. Misschien Sneijder dan nog maar die reken ik niet meer mee voor het EK in 2020.

Dus ik hoor graag namen waarvan jij denkt dat ze wel als valse 9 uit de voeten kunnen.
0 0
geDaante
Klaassen zou kunnen, heb ik toen hij nog bij Ajax speelde ook wel eens geöpperd. deels ook omdat ik hem als middenvelder niet zie zitten. Maar kan redelijk kaatsen, is intelligent, kan goed positie kiezen, goede loopacties maken, heeft scorend vermogen dichtbij het doel, kan ook heel redelijk koppen, en kan 'oorlog' maken met zijn mentaliteit.

Het is jammer dat Babel technisch niet heel sterk is, heeft de lengte en fysiek om de bal af te schermen.
0 0
Finalvoetbal
Blind meer speeltijd serieus? Die man speelt minimaal 30 wedstrijden per jaar voor ManU.
0 0
Bensco
Blind speelde afgelopen seizoen significant minder minuten dan het jaar daarvoor. 3203 minuten totaal in 16/17 tegenover 5002 minuten in 15/16. Blind zag zijn speeltijd in de premier league zelfs bijna halveren van 3116 minuten in 15/16 naar 1828 minuten 16/17. De vraag is dan ook, hoeveel minuten gaat hij dit jaar pakken? sowieso zie ik hem liever naar een club gaan waar hij vast op het middenveld kan komen te spelen ipv als linksback. Niet dat hij daar verkeerd speelt maar als CVM komt hij veel beter tot zijn recht
0 0
afca95
Gestopt met lezen na karrentrekker Dost
1 0
Bensco
zie reactie hieronder
0 0
AFCA1510
Wijnaldum en Dost karrentrekkers. God allemachtig.
3 0
Bensco
yup, bizar slecht eigenlijk. Al moet je wel erkennen dat Wijnaldum het gewoon goed doet bij Liverpool. Het punt is eigenlijk meer dat Wijnaldum, Dost en Van Dijk de enige spelers zijn die constant spelen en een constant niveau halen. Dat maakt ze voorlopig de beste kandidaten om de kar te trekken. De rest heeft dat nog niet.
0 0
AFCA1510
Ik heb Wijnaldum nog geen 1 goede wedstrijd zien spelen voor Oranje. Die kan je gewoon afschrijven. Kleurloze voetballer, die geen reet bijdraagt aan het spel bij oranje. Wat die bij Liverpool presteert interesseert me daarom nog maar weinig.
0 0
Bensco
Ja man, heb je wel een punt. Bij oranje zakt die volledig door het ijs terwijl hij bij Liverpool belangrijk is. Ben benieuwd of die dit jaar met PL en CL wat meer stappen kan maken.
0 0
gras
Ik vind het qua middenvelders ook ontzettend matig. We hebben de dienende spelers, waar ik Wijnaldum en Klaassen ook toe reken. Niets mis mee, maar je moet wel creatieve en technische breinen in je team hebben. Spelers in de traditie van Van Hanegem, Neeskens, Muhren, Vanenburg, Ronald de Boer, Davids, Cocu, Sneijder, vdVaart. Spelers met extra klasse. De huidige spelers zijn dienend, of gewoon te licht (Propper, Ramselaar, Maher).

Janssen heeft gewoon te snel de stap gemaakt en is een verdienstelijk aanspeelpunt, maar zonder vertrouwen en vorm. Niets meer, niets minder. Dost is een Kampfschwein. Lelijke, druistige frommelaar die veel kan scoren. Allemaal matig.
0 0
geDaante
Komt allemaal door de manier van opleiden, de Van Gaalmanier. Het eerste wat gedaan moet worden, wat veruit prioriteit heeft, is de opleidingen omturnen tot 'Cruijff' opleidingen, waarin techniek, handelinssnelheid, spelplezier en creativiteit voorop staan.

Ik denk dat je voor de kortere termijn sterk moet verjongen. De betere nederlandse middenvelders vind ik (in potentie) Sinkgraven, Ramselaar, Frenkie de Jong, Anita, Wijnaldum, en in iets minder mate Pröpper en Van de Beek (als 6). Waarbij Wijnaldum niet de creatieve man moet zijn, maar een goede schakel.
Ik kijk dan vooral naar korter combinerend vermogen, dat moet de basis zijn, daarmee kan je beter opbouwen, beter tussen de linies spelen, en voetballend door compactere elftallen spelen. Daarin moet je geen zwakke (tragere, houterigere) schakels hebben, anders heeft het geen zin, ze moeten elkaar versterken in het combinatiespel voor een zo snel mogelijk balcirculatie en een-tweetjes en driehoekjes.
0 0
gras
Ik denk dat je van Gaal (veel) te veel de zwarte piet toeschuift. Echte talenten zouden zich ook onder tips ontwikkeld hebben. Zie VdVaart.

Het is veel breder dan van Gaal, die weliswaar geen top-opleider was maar daarnaast enorme verdiensten heeft gehad voor echt Ajax voetbal.

Vergeet ook niet dat naast AJax ook geen toptalenten meer doorkomen de laatste jaren. Terwijl daarvoor de toppers ook uit alle regio's kwamen: Gullit, van Hanegem, Wilkes, Lenstra, Willy Dullens, Robben, Rensenbrink etc.

Van Basten was al een supertalentje voordat Ajax hem oppikte. Rob de Wit kwam helemaal laat. Een echte geniale - en wisselvallige voetballer. Je plaatst ten onrechte Ajax volkomen centraal. Als iets Ajax nou heeft geschaad is het wel die mindset.

Over het hele land is de opleiding verwaterd. Overigens is opleiding een ander concept als ontwikkeling. En daar schort het ook aan. Dus op straat voetballen, pleintjes, KNVB, amateurclubs etc.

Dat Van Gaal's circulatievoetbal bij het eerste van Ajax met supermateriaal - deels zelf gecreeerd/ontwikkeld zie een Bogarde en Reiziger als back, Litmanen die niemand zag zitten, Ronald de Boer die mislukte als spits en een geniale rechtshalf werd, Blind die enkel als draver op rechts werd gezien werd een unieke ritmebepaler op 4 , Overmars werd van een prima rechtsbuiten de eerste moderne linksbuiten etc, heeft juist zoveel invloed gehad op die amateurs, clubtrainers, jeugdtrainers etc, dat snel afspelen de norm werd, ook op de Toekomst. Dat is niet de schuld van Van Gaal. Je ziet nu toch ook dat er weinig echt goeds doorkomt en buiten Ajax is het ook leuk en aardig, maar geen top.

Je moet dus dieper en breder kijken. Wat we wel met elkaar eens zijn waarschijnlijk, is dat Jonk heel erg bezig was met die diepere kijk en nog midden in het proces zat te achterhalen hoe je dat weer terug krijgt. Doodzonde.

Anyway, als Nederland weer technisch en creatief voetbal overal tot de norm maakt en dat faciliteert in en buiten de velden in de jeugd, komt dat buitencategorie talent wel weer terug. Maar hoe lang hebben we het daar al over zeg.
0 0
geDaante
Ben ik niet met je eens, Van Gaal heeft na '95 de opleiding van Ajax naar zijn hand gezet, en in 2001 die van de KNVB, dus landelijk. Alleen Sneijder, Robben en Van Persie zijn in al die tijd wereldtop geweest, en een handjevol spelers als Van der Vaart schurkten daar tegenaan. In 15-20 jaar tijd he, dan kan je niet spreken van een golfbeweging, zeker niet als er vooral een gebrek aan aanvallende en creatieve spelers is, al die tijd.

Van Gaals aanpak van discipline, vaste taken, posities, stramienen, etc. werkte goed in '95, bij het eerste elftal. Een eerste elftal trainen is heel wat anders dan opleiden. Van Gaal hanteerde bij het opleiden dezelfde principes als bij het eerste; discipline, vaste taken, vaste posities, geen gekke dingen, simpel spelen. Na Van Gaals hervorming van de opleiding, was een actie maken en dribbelen zowat verboden, je moest die bal gewoon weer afspelen. De jongste jeugd kreeg al vanalles voorgekauwd, geen ruimte voor eigen initiatief of de dribbel of actie ontwikkelen/proberen. Iedere positie had zijn vaste taken, en die moesten opgevolgd worden. Spelplezier was er nauwelijks, doordat kleintje gedrild werden en niet vrij konden voetballen. Vooral brave, goed luisterende talenten kregen de voorkeur, omdat zij goed kneedbaar en goede systeemspelers zouden zijn.
Kleine ventjes op grote velden, dus vooral geren en te weinig balcontacten, te weing 1-op-1s. Snelle en fysiek spelers hadden dan ook de voorkeur. Geen oog of veel te weinig voor individuele training en begeleiding. Veelal spelen met de veroudere '10'.
Etc, etc.

Met als gevolg voorspelbare, eenzijdige, individueel middelmatige en vrij karakterloze systeemvoetballers, die in de war raken als ze op een andere positie komen te spelen, omdat ze gedrild zijn een paar dingetje te moeten doen op één positie.

Van Gaal speelde in '95 overigens ook al meer breed dan normaal, ten opzichte van Ajax-standaarden.

Van Gaal is ook geen visionair, denkt niet vooruit. Is blijven hangen in '95 wat betreft het dominante aanvalsspel. Tegenwoordig is er veel meer kunde in de kleine ruimte en creativiteit vereis, veel meer bewegingsruimte voor spelers en meer initiatief van spelers. Dat snapt Van Gaal niet. Daarom speelde ook hij met Man U als De Boer, doodsaai en afwachtend, er niet doorheen komend. Met Nederland paste hij zich volledig aan. En dat is Van Gaal eigenlijk ook meer; een tacticus, geen visionair, dus iemand die je kan waarderen als trainer, maar nooit moet volgen bij zaken voor de langere termijn, zoals de opleidingen.

Cruijff had alle antwoorden op de problematieken. Om een of andere duistere reden is hij sinds zijn vetrek naar Barcelona volledig genegeerd. Zelfs nu hoor je niemand over hem, terwijl hij dé voetbalvisionair in de wereld was, en overal bewees er als geen ander kijk op te hebben, en volledig in lijn met de ware Hollandse School. Ik snap hier helemaal niks van, en vind het hoogst irritant en frustrerend dat al die middelmaat hem maar weert, omdat ze anders toegeven dat ze er zelf weinig van snappen. Je ziet ook dat al die coaches elkaar een hand boven het hoofd houden, ze zijn namelijk allemaal middelmatig, en allemaal opgeleid in dezelfde kansloze visie.

Alleen iemand als Bosz, die er ver bovenuit steekt, noemt geregeld Cruijff en zijn pupil Guardiola als ware inspiratiebronnen.

Twin Games over heel de amateurtak en ook in het betaald voetbal is een klein, goed begin, maar heeft weinig nut als er in de middenbouw en bovenbouw geen goed vervolg aan gegeven wordt. Daarom moeten jeugdtrainers opnieuw opgeleid worden, naar visie Cruijff. Gebeurt dat, gaat het weer goed komen. Gebeurt dat niet, dan houdt het echt op. Tegelijkertijd de KNVB opleiding voor (aspirant-)coaches net zo opzetten, dus ook Cruijffiaans, en je hoort binnen 8 jaar weer bij de wereldtop. Met coaches die Cruijffiaans denken het zo een beetje neer weten te zetten, maak je ook al flinke progressie, omdat onder die visie spelers met vertrouwen en spelplezier in een leuke en aantrekkelijke speelwijze het veld in worden gestuurd, en zo overtuiging in hun spel kunnen leggen.
1 0
FlyingDutchMan
Dat is het grootste probleem, creativiteit is echt nul. Wat spelers als RVP, Sneijder, Vd Vaart en Robben in het verleden lieten zien was van wereldtop niveau! Dat niveau wordt door de nieuwe lichtingen niet behaald, of sporadisch door een Elia als hij een keer een bal per ongeluk goed raakt..
1 0
Bensco
Klopt heb je zeker een punt maar ik denk dat we in principe voldoende middenvelders hebben om te kunnen puzzelen met het ideale middenveld. We hebben misschien niet kwaliteit maar zeker wel de kwantiteit. Het is alleen even zoeken naar wat wel en wat niet werkt. Verder heb je wel gelijk, we missen echte dragende middenvelders.
0 0
JesseMKB33
Zon lang verhaal houden maar gewoon geen idee hebben waar je over praat. Depay speelt vrijwel elke wedstrijd en Blind speelt vaak genoeg voor een club als United waar veel gerouleerd word. De Vrij speelt ook alles (en goed), dus waar je vandaan haalt dat hij weer op niveau moet komen begrijp ik ook niet. Hoezo is het de vraag of Promes het in een grotere competitie kan? Russische competitie is van een veel hoger niveau dan de Eredivisie.
0 0
Bensco
Blind speelde afgelopen seizoen significant minder minuten dan het jaar daarvoor. 3203 minuten totaal in 16/17 tegenover 5002 minuten in 15/16. Blind zag zijn speeltijd in de premier league zelfs bijna halveren van 3116 minuten in 15/16 naar 1828 minuten 16/17. Hoeveel tijd krijgt hij aankomend seizoen? Ik zie blind sowieso liever op het middenveld dan als linksback. Hij heeft het vermogen om een dragende speler te zijn als CVM. Afgelopen wedstrijd met oranje zat hij ook veel meer in zijn element.

Depay speelt tot nu bijna elke wedstrijd ja en dat is ook zeker gunstig maar afgelopen jaar mocht hij slechts 6 keer de volledige wedstrijd spelen. Ik erken wel dat er een stijgende lijn in zit maar zoals ik al zei. Ik hoop wel dat hij veel speeltijd krijgt aankomend seizoen. Afgelopen jaar heeft mede door ManU weinig gespeeld.

De vrij heb ik niet genoeg gevolgd om te kunnen zeggen of die goed speelt. Mijn punt was ook dat hij net terugkomt van een blessure en of hij daar goed van terug kan komen.

En met Promes zeg je wel heel leuk dat de Russische divisie een hoger niveau heeft dan de eredivisie maar laten we eerlijk zijn, veel competities zijn beter dan de eredivisie. Kan Promes datzelfde kunstje echter ook in Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland of Italië flikken?
0 0
Wilbert
Janssen is naar Fenerbahçe en hoopt daar op meer speeltijd.
0 0
Bensco
i stand corrected. Was me even ontschoten.
0 0
FlyingDutchMan
Als dit de karrentrekkers van Oranje blijven, moeten we genieten dat we nog bij de eerste 20 zitten. Zal echt compleet nieuw Oranje moeten worden gebouwd, van de huidige selectie zijn er max 5 goed genoeg..
0 0
Bensco
de vraag is in hoeverre iedereen zich ontwikkeld en of er nog aanvallers bij gaan komen. Nu ziet het er triest uit maar misschien is dat beeld na aankomend seizoen wel heel anders.
0 0
FlyingDutchMan
Jawel, maar ik vrees dat het nog erger Is, zelfs als ze zich nog wat ontwikkelen, zijn ze maximaal van een subtop niveau. Denk dat je moet gaan werken aan de Jong Oranje selectie, spelers als Frenkie en Bergwijn. Die hebben iets wat wereldtop zou kunnen gaan worden.
0 0
Bensco
Ik snap je punt. Vooral met Dost is dat een groot heikel punt aangezien de Portugese competitie geen topcompetitie is. Dost moet het voornamelijk laten zien in de CL. Van Dijk en Wijnaldum spelen dan wel in een topcompetitie waarbij Wijnaldum ook nog eens speelt in de CL. Dat zal zijn ontwikkeling wel ten goede komen. Als je 2 jaar verder bent heb je wel echt een schat aan ervaring opgedaan.

Frenkie (20) en Bergwijn (19) vind ik nog te jong. Die hebben zeker nog 6 a 7 jaar nodig voordat zij de ervaring binnen oranje zijn. De weg die zij moeten afleggen is ook lang. Heb jij bovendien zicht op andere jeugdcompetities want ik kan je garanderen dat er in Spanje, Engeland en Frankrijk nog meer van dat kaliber spelers rondlopen. Erger nog, kijk naar martial (21), Mpabbé (18) of Dembélé (20). Dat zijn spelers van de buitencategorie, die zijn in dit tempo al topspelers als ze 23 zijn.

Wat doen ze daar in de Franse Brinta in trouwens?
0 0
AFCA4L
Zo zo bijzonder
0 0
El-Dorado
Ik zou doorselecteren, in de zin van jonge spelers met potentie selecteren icm ervaren gasten (oude toppers) als Nigel de Jong, Huntelaar, Sneijder etc. etc.

Die jonge gasten kunnen er alleen maar van leren wat ook weer goed voor NL voetbal is, in plaats van dat ze stil blijven staat in hun ontwikkeling.

Middelmaat gewoon niet meer selecteren, klaar.
1 -1
MFox
Blijft zonde, de juiste coach had zich ook met het huidige materiaal wel weten te plaatsen voor het a.s. WK en Euro 2016.
0 0
geDaante
Zeker, de spelers zijn relatief niet goed, maar ze worden ook zwaar naar beneden gepraat, en er wordt door de laffe nederlandse coaches gespeeld alsof ze er helemaal niks van kunnen. Dat breed spelen word je toch helemaal kotsmisselijk van, en zelfs na het goede voorbeeld van Bosz, blijft men het doen.

Waarom? Ongetwijfeld omdat ze niet beter weten en kunnen, en ze houden elkaar allemaal een hand boven het hoofd, want ze volgen allemaal dezelfde, kansloze visie.
0 0
amthree
Waneer staan we op 1?
0 0
OKP-AFCA
Gewoon wat kwalificatie wedstrijden winnen en vooral niets presteren op eindtoernooien, dan sta je zo op 1, vraag maar aan Belgie.

En laten we er dan vooral net zoveel waarde aan hechten als de Belgen, man, wat blij waren ze met die op het oog leuke 1ste plaatst op DE fifa ranking, wow zeg.

Ondertussen werd Oranje derde op het WK, maar ja, dat is toch geen 1ste plek op DE fifa ranking.
0 0
JesseMKB33
Ach die Belgjes moet je niet zo serieus nemen. Die hebben voor het eerst in 100 jaar een beter team dan wij. Overigens gaan ze met dat team 0 prijzen pakken. WK 2014 vonden ze zichzelf al helemaal geweldig en toen kwamen wij verder dan zij.
0 0
Suarez16_
2012.
0 0
Redrum
Dat heeft Magic Dick toch maar weer even geflikt.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ja ja, het gaat goed met Nederland!
0 0
Jappindo
Wat een topper die Advocaat...
0 0
FlyingDutchMan
Polonaise met Rick voorop!!
0 0
FlyingDutchMan
Dick
0 0
Ajaxbrl
Poepoe
0 0