De Boer ziet ervaren kracht niet snel komen

BVeenstra, 11-10-2017 om 12:15, 8309 views, Goal | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voormalig Ajacied Ronald de Boer denkt dat het enorm lastig wordt voor Ajax om in de aankomende transferperiode een ervaren speler aan te trekken. De Amsterdammers willen in de winter graag twee nieuwe spelers kopen, maar of dat gaat lukken, betwijfelt De Boer.

'Ja, het Nederlandse voetbal lijdt momenteel pijn', doelt De Boer op de huidige malaise rond Oranje en het Nederlandse clubvoetbal. 'Ajax zoekt bijvoorbeeld een ervaren speler, iemand die er meteen staat. Maar zulke voetballers komen niet naar de Eredivisie. Dan kopen ze dus een matige speler en mensen vragen zich vervolgens weer af: waarom kopen ze hem? Er lopen toch veel talenten rond? Grote clubs en grote competities maken het voor ons erg lastig', legt De Boer de situatie uit in gesprek met Goal.

Dat spelers uit Nederland minder presteren, ligt volgens De Boer voor een deel aan het niveau in de Nederlandse competitie. Een eerder vertrek uit eigen land lijkt dan ook te worden aangeraden door De Boer. 'In Nederland word je als speler helemaal niet getest, met betere spelers om je heen is dat wél het geval. Daar word je dan automatisch beter van', aldus de voormalig middenvelder, die de risico's wel kent. 'Voetbal is business tegenwoordig. Wanneer je niet presteert, koopt een club direct een andere speler, iemand van 25 of 26 jaar die wél direct presteert.'

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Is het normaal dat ik spontaan aan de schijt raak als ik deze man hoor of zie?
0 -1
Pierre Heno
en hij vergeet en passant het KNVB effect van steeds meer kunstgrasvelden toelaten op het hoogste niveau: de kleine clubjes sproeien zo min mogelijk = stroef gras = minder snel spel = meer kans om puntjes te sprokkelen tegen de betere clubs waarvan de talentvolle spelers zo juist weer meer kans lopen op een ernstige / langdurige blessure die hun hele verdere voetbalcarrière naar de gallemiezen kan helpen. Wie vindt het dan nog vreemd dat jonge talentvolle spelers van NL bodem snel naar het buitenland willen en dat ook buitenlandse talenten uit (bv) Z. Amerika of Europa helemaal geen trek meer hebben om hier eerst te komen spelen tegen clubjes als VVV, Excelsior, PEC, NAC etc waar ze sowiezo niet beter van worden maar daarbij ook nog op dat kunstgras moeten komen spelen incl de kans op ernstige blessures die hun voetbaltoekomst mogelijk verknalt? En maar juridisch blijven lullen dat kunstgras nu eenmaal een recht is en dat die kleine clubjes daar dus gewoon op mogen blijven spelen, óók in de kleredivisie. De juristen helpen zo mede het Nederlandse voetbal volledig naar de kloten. De juristen die schadeclaims gaan indienen zodra ze bij de KNVB wakker zijn geschrokken staan al in de rij ( en n.a.w. mede gefinancierd door de firma Ten Cate).
0 0
Dolblij
Je kunt over de persoon RdB graag van mening verschillen, maar ik denk dat er een kern van waarheid zit in wat hij zegt. Als je als voetballer een gelijkwaardig aanbod krijgt van een club uit Nederland of een club uit van mijn part Duitsland of Engeland, waar kies je voor? Voor het spelen van 20 van de 34 competitiewedstrijden in kleine rillerige stadions, met een beetje pech ook nog op kunstgras, of voor volle stadions met een hoop reuring en sfeer? Wees eerlijk..........en om meteen de brug te slaan naar onze eigen jonge talenten waar we veel hoop op vestigen....die worden er ook niet veel wijzer van.

In vergelijking met de grote competities ontbreekt het in Nederland aan (televisie)-geld, en aan kwaliteit in de breedte. Het is wellicht vloeken in de kerk, maar hieronder gaf ook iemand het al aan......hier zou de BE-NE-Liga iets aan kunnen veranderen. Maak een competitie waar de beste clubs uit NL en B met elkaar de degens kruisen. Daarnaast is de doelgroep ineens veel groter want je hebt het over een potentieel van 30 Mio inwoners en geen 17,5 Mio bij ons en 11,5 Mio in B. Denk dat dit voor wat de televisiegelden betreft heel wat uit zal maken. En wees nou eerlijk: waar leert onze eigen jonge nieuwe en talentvolle spelers het meeste en waar worden ze het meest weerbaar? Op een kunstgrasveldje in Almelo, of in de hel van Luik?
0 0
Duif63
Het is een feit dat aankopen in de winter duurder zijn dan in de zomer. Maar zoals zo vaak lopen we weer achter de feiten aan en wordt er pas actie ondernemen als het te laat is. Gelukkig is van Duijvenbode inmiddels uit de RvC dus die kan niks meer vertragen en verkloten, maar ik denk dat men zich beter op echte versterkingen voor volgend seizoen kan richten. En dan geen 2, maar zeker een stuk of 6 à 7, rekening houdend met het waarschijnlijke vertrek van Onana, Ziyech, Dolberg, Veltman, Kluivert etc.
0 0
Ajax68
Wat een LULHOER die de Boer, want als Ajax de knip nu eens wél en écht dúrft te trekken, en dat salarisplafond dusdanig weet op te vijzelen, dan komen die gasten écht wel !
Maar die saaie en sputterende betweter moet zich weer eens zo nodig laten horen.
Dit ventje is , en praat al net zo saai als het voetbal onder zijn broertje was.
En als die jochies snel naar het buitenland zóuden gaan, staan ze na 2 of 3 wedstrijdjes al weer aan de kant om te zitten verguizen, en hoor er verder helemaal niks meer van !
0 0
DaNaRWaL
De malaise van NL elftal lag echt niet aan de spelers maar aan het beleid. Als je 4-0 verliest van Frankrijk dan staat je elftal niet goed. En maar blijven wisselen, dat is ook niet best voor je zelfvertrouwen. Dat doortrekkend naar Ajax; het team staat best goed, maar mist idee en zelfverzekerdheid. Daar zou een ervaren kracht best wat aan toe kunnen voegen. Die ervaring hebben we zeker in de vorm van Huntelaar en S. de Jong. Niet de toppers meer die ze waren, maar zeker van waarde voor de jonge jongens. Wil je wat ervaring erbij dan zou ik een verdediger erbij halen en dan kom je op Vermaelen uit. Meer gaan we echt niet binnen halen hoor, Ajax is dit seizoen totaal niet interessant voor een speler die nog wat wil laten zien. Dan hadden we op z'n minst EL moeten spelen...
1 0
afca95
Dat hebben we gezien ja, snel weg uit Nederland 90% faalt of speelt degradatie voetbal.
2 0
Pierre Heno
Maar wat in Nederland blijft is al helemaal niet meer om aan te gluren en wordt na enkele minuten internationaal al uitgeschakeld. De US -open was krap 3 uur begonnen en alle Nederlanders waren al uitgeschakeld. Het NL voetbal is hard op weg zo'n zelfde prestatielijn in gang te zetten..
0 0
Ajaxvooraltijd
o-p-e-n d-e-u-r.....
3 0
trainerdv
Ja, maar wel ook een waarschuwing naar Ajax. Wi gaan in de winterstop 2 ervaren spelers halen die beter zijn dan diegene uit de huidige selectie én die er meteen staan. Dat was de uitkomst van het beraad na de beroerde start dit seizoen. Wat hij denkt, denk ik ook: Dat gaat no way lukken. Nooit.
1 0
Daniii
Als clubs als Sporting Lissabon, Basel en zelfs PSV het lukt dan moet het ons toch ook kunnen lukken.
1 0
NouridolbergNeres34
Lekker ronald jaag ze nog eerder naarhet buitenland toe, daaar word de eredivisie sterker van....
1 0
godofajax1900
Siem en Hunter vergeten
0 0
Causio
BeNe-liga!
2 -2
Juichtoon
Domoor 1e klas. Kan er niks anders van maken. Draag eens oplossingen aan ipv te zien wat echt iedereen al ziet. Deze mensen zitten in NL nog dicht bij het vuur ook. En dan vragen we ons af waarom het maar achteruit blijft gaan.
1 0
Knalpot
Toch zijn er ook zat hier die in de zomermaanden wel denken dat ze voor ons in de rij staan.
0 0
ajax1forever
en Siem de Jong dan?

Lijkt me ook ervaren, Ronald..
0 0
Gerard36
ja ronald, praat de grote talenten nog maar sneller weg bij ajax
1 0
Lekiam
Een ervaren speler die er direct staat; Huntelaar.

Het is dus wel mogelijk alleen moet je er misschien wat meer moeite voor doen. En alleen op posities waar het nodig is.
0 0
***1900***
Jawel, maar Huntelaar is ook gewoon Ajax fan, dat scheelt natuurlijk een hoop.
0 0
Welja
Eerder naar het buitenland? Dat is de hele ellende. Ze spelen hier een leuk seizoen, gaan dan vervolgens naar het buitenland om op de bankt te belanden. Dan begint de ellende pas goed. Speler wordt niet beter, nederlandse competitie holt uit en het nederlands voetbal verliest de aansluiting.

Spelers moeten juist langer hier blijven. Als de betere spelers hierblijven wordt de weerstand vanzelf groter en kunnen ze ook nog wedstrijden blijven spelen. is altijd beter als op de tribune zitten.

Het is veelzeggend dat er zoveel spelers al op hun 17de in de eredivisie spelen. En dan op hun 19 op de bank belanden omdat ze hier bestempeld worden als routinier, terwijl ze in elke andere comptitie als talent gezien worden.
7 0
eros
Als je ervaring wilt halen, zal je het denk ik van ‘ex’ Ajax spelers moeten hebben.
Zij zullen denk ik niet eerder komen dan dat hun contract is afgelopen.
N. de Jong (2018), Blind (2018), Vermaelen (2019), Verthongen (2019), Babel (2019), Alderweireld (2020), Anita (2020), Suarez (2021)

Of je moet spelers gaan terughalen die niet presteren zoals Janssen.

Ik zou in iedergeval alvast Schuurs (Fortuna), Pierie (Heerenveen) en Kadiglu (NEC) proberen vast te leggen en te verhuren.

Ook zou ik proberen ter Avest (Twente - 2018) deze zomer vast te leggen. Zeer degelijk, jong en kan je er gratis prima bij hebben.
4 -1
Matts
Waarschijnlijk zul je een aantal minnetjes krijgen omdat er allicht één of meer spelers tussen staan waar gebruikers van AS het niet mee eens zijn, maar het beeld dat je schetst is gewoon realistisch. Ook prima talenten die je opnoemt. Moeten in principe haalbaar zijn voor Ajax. Er móét alleen wel echt een aanvallend ingestelde linksback bij, daar zijn we nu al 1,5 jaar naar op zoek.

“Gearriveerde" spelers van 24-30 jaar komen simpelweg zo goed als nooit naar Ajax (tenzij ze in de Eredivisie spelen en niet bij PSV of Feyenoord), zo reëel moet je zijn. Ik ben op zich ook geen voorstander van dergelijke spelers lokken met een salaris dat boven het salarisplafond ligt (al mag het salarisplafond wel iets omhoog van mij), omdat uit het verleden is gebleken dat dit ook niet altijd werkt. En het zorgt voor scheve verhoudingen in de kleedkamer.
1 0
ajax1forever
de aanvallend ingestelde back waarop jij doelt hebben we al in huis: Sinkgraven
1 -1
Matts
Hm, Sinkgraven op linksback is meer ontstaan als noodoplossing. Die overigens wel redelijk is uitgepakt, maar hij is natuurlijk geen specialist op die positie.
0 0
Rood Gevaar
heb je sinkgraven zien spelen tegen Jong Utrecht?
1 -2
sirfugy
Waarom gaan "spelers die er direct staan" dan wel naar bijv. naar een Basel, Panathinaikos, PAOK etc.? Die competities zijn nog veel slechter dan de Nederlandse. Betalen die dan zoveel beter?
0 0
Ferd
Ja en hebben een prettiger belastingklimaat
0 0
eros
JA!
2 0
Ajax#1900
Klopt, daar verdien je een miljoen of anderhalf netto. Als je daar mee wil concurreren ben je dankzij ons belachelijke belastingsysteem 2 miljoen kwijt. Dan moet de salarisbegroting dus op de een of andere manier omhoog.
0 0
zuidzuid
Vergeet ook ons pensioenfondsje niet waar nog geld heen gaat. Een aanzienlijk deel. Daar waar Van Gobbel nog s voor de deur heeft gestaan. Goed voor Nl voetballers maar voor passanten onnodig.
1 0
Deepblue
Dan moeten ze de pensioenplicht maar uit de CAO halen.
0 0
fanforeffer
Een moderne lichting coaches en analisten, zal ons voetbal beter maken! Heeft Ijsland ,Zweden ,Bulgarije ,betere spelers dan wij ? nee .Maar zij hebben coaches die ze als een goed team kunnen laten spelen! en spelers selecteren die met elkaar willen spelen en voor elkaar willen vechten.
0 0
Warrior
We zijn gewoon niet goed genoeg! Is dat nou zo moeilijk te begrijpen? We hebben een heleboel jong talent, maar voordat die gerijpt zijn, zijn ze al bedorven. Ze zijn het mannetje bij hun club, maar als ze hogerop gaan, is het snel weer over. De landen die je noemt hebben veel ervaren spelers met mentaliteit, waarbij talent beter kan worden.
0 0
ajax4ever01
Kwaliteit moet er komen. Of dat een jonge of oude speler is maakt niet uit
1 0
Ruff Rhythim
Aan de ene kant zeggen dat jonge spelers sneller uit Nederland wegmoeten en aan de andere kant zeggen dat wanneer je in het buitenland niet presteert die club direct een andere speler koopt van 25, 26 jaar die wèl presteert...

Misschien kan je beter je klep houden, Ronald..er komt niks zinnigs uit...
3 0
trodat4030
Opknopen aan de hoogste boom!
0 -1
Van Reenen
Hoeveel ontvangt De Boer voor zijn gewauwel waarop niemand zit te wachten! Of denkt hij dat er ook o.a. op AS allemaal mensen zitten die er de ballen verstand van hebben?
7 0
InOost
Mensen komen wel, geld spreekt meer dan wat dan ook.
2 0
Ferd
En dat is dus de reden waarom ze niet komen. In het buitenland krijgen ze een veelvoud.
0 0
ovdw
Hoeft ook geen ervaren kracht te zijn. Een ding is maar belangrijk: kwaliteit! Ik heb liever een nieuwe Sanchez dan een nieuwe Poulsen (wil hem niks tekort doen overigens).
0 0
foroloca
Nee daar wordt het NL voetbal beter van om alle talenten die we hebben of krijgen meteen adviseren om snel weg te gaan. Dat domme antwoord is het juist het probleem.
3 0
Redrum
Met Ajax komt het wel weer goed denk ik, maar voor Oranje zie ik het voorlopig heel erg somber in. Nu Robben stopt is er echt helemaal niemand meer die de kar kan gaan trekken. De selectie is slechter dan ooit en er staat ook niemand op de deur te kloppen op dit moment. Het kan zomaar eens zijn dat ook het komende EK nog aan onze neus voorbij gaat.
2 0
Bensco
Het is maar net welke belangen je wil behartigen. Wil je als club verder dan zul je je spelers zolang mogelijk binnenboord moeten houden maar zul je als nationaal elftal verder willen moet je toch echt verkassen naar het buitenland. Het niveau van de eredivisie is door verschillende factoren zover afgedaald dat je hier al snel uitgeleerd bent.

Wat Ronald zegt over ervaren krachten klopt ook. Wie gaan de volgende as van ervaring bij oranje worden? Strootman? Blind? Wijnaldum? Depay? Dost? Klaassen? ik denk dat ze allen nog lang niet klaar zijn om de kar te trekken.

Zelfde voor de directe versterkingenhalen deze winter. Maak je borst maar nat want die gaan 1. Een hoop centen kosten 2. Zullen een bedenkelijk niveau hebben en 3. Zullen pas aan het einde van het seizoen pas echt hun mannetje staan. Ze roepen het wel makkelijk maar het doen is wat anders.
1 0
EuforischeRealist
Tuurlijk, laat al die zogenaamde talenten nog vroeg vertrekken naar het buitenland. Je ziet het met Rekik en Bruma bijvoorbeeld, die lopen nu mijlenver voor op hun leeftijdsgenoten en zijn Oranje ontgroeid.
2 0
Mr.P.
lol, oranje wint niks zonder babel en robben maar kunnen rekik en bruma missen als kiespijn, zodra de twee beste aanvallers niet spelen valt het hele team door de ondergrond
0 0
Warrior
Niet zonder Babel? Dan zijn we wel erg ver gezakt....hm..eigenlijk is dat ook zo..
1 0
MosesD
Deze botox opa heeft inmiddels 6 kinderen, laat ie zich daar op focussen ipv die onzin te verkondigen.
7 -2
Panama
Waaronder een aantal prachtige dochters
2 -1
Rood Gevaar
waarvan 1 gedekt werd door Vilhena
1 0
Panama
Met ronald beneden op de bank haha, zou een feyenoorder er toch mooi niet inlaten!
0 0
Mr.P.
daar is niks mis mee inderdaad
1 0