'Afgekeurde goal Dost was doorslaggevend'

giobelloni, 11-10-2017 om 08:10, 7373 views, De Telegraaf, Voetbalzone |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Dinsdagavond sprak Daley Blind Tegenover De Telegraaf over het dieptepunt van zijn carrière. Ondanks de 2-0 winst op Zweden is Oranje namelijk definitief niet aanwezig op het WK. 

Hij noemt het missen van twee grote toernooien achter elkaar een dieptepunt van zijn carrière. 'Die klap voel ik nu al en het zal nog wel erger worden. Straks in de zomer tijdens het WK komt dat allemaal nog eens terug.' Volgens de Amsterdammer was 7-0 winnen ook een kansloze missie. 'We hebben het ook niet nu laten liggen. Die uitwedstrijd tegen Zweden hadden we ook moeten winnen. We waren veel beter, maar toch werd het 1-1.'

Ook Davy Klaassen vindt dat Nederland het in Zweden heeft laten liggen. 'Ik denk dat de afgekeurde goal van Bas (Dost red.) in Zweden uiteindelijk toch wel doorslaggevend is geweest en dat is klote.' Ook de 24-jarige middenvelder wist dat 7-0 winnen niet reëel was. 'Je probeert toch de kwalificatie alsnog goed af te sluiten. Je hoopt natuurlijk op iets geks, maar dat is meer hopen dan denken dat het echt gaat gebeuren.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Blind had allang de spil van het team moeten zijn.
Een tweebenige speler op 6 die altijd vooruit denkt.
Wat wil je nog meer?

Van de spelers in het buitenland weet ik niet wie top zijn.
Maar waarom worden jongens als Ake en Fosu-Mensah wel geselecteerd
en ervaren spelers als Anita en Zeegelaar niet?

Er wordt teveel geselecteerd op potentie in plaats van betrouwbaarheid.
Het negeren van Huntelaar dit seizoen EN vorig seizoen
is ook een grote oorzaak waarom Oranje als los zand in elkaar zit.

Er moet een betrouwbare kern worden gecreëerd, geen potentiële kern.
Een kern waarin Anita, Zeegelaar en Huntelaar (desnoods als reservespelers)
goed tussen past.
0 0
JariHeijden
Die dramatische wedstrijd in Bulgarije, dat heeft de das om gedaan.
0 0
BrandjeXL
Net als in La Liga, op onderling resultaat. Het mag niet zo zijn dat de kleine landen , zoals Luxemburg en San Marino, doorslaggevend mogen zijn wie zich wel of niet kwalificeert. Ik bedoel die gasten lopen zich de longen uit het lijf tegen Frankrijk en gaan er met 8-0 vanaf tegen Zweden.
0 0
chloorbestendig
Lazer toch op met je afgekeurde goal, spelen al jaren met de handen in de zakken, als je er elke wedstrijd als een volwassen kerel ingaat komt het helemaal niet neer op 1 doelpunt meer of minder.
0 -1
chrisjuhhh
Jammer dat je nergens leest dat de uitwedstrijd tegen Bulgarije zo een blamage was en hier het in zit .
0 0
rodnet
Dit plus de overwinning in de allerlaatste minuut van Zweden op Frankrijk waar we geen enkele invloed op hadden. Blijft natuurlijk het feit dat we niets op het WK te zoeken hebben.
0 0
Puurvoetbal
We hebben er niks te zoeken. Als er dan toch een omslagpunt genoemd moet worden is dat natuurlijk Bulgarije uit. Blind had in die wedstrijd natuurlijk nooit De Ligt mogen opstellen.
Zweden uit kan je een keer gelijk spelen, twee keer van Frankrijk verliezen is geen schande. Verliezen van Bulgarije is echter fataal.
0 0
Red Devil
Waardeloze instelling en onkunde van veel spelers was de doorslag.
En dan zullen we het maar niet over de coaches hebben met hun warrige beleid.
De hele wereld rolt over de vloer van het lachen omdat die Hollanders met hun grote bekken weer een eindtoernooi missen.
1 0
Van Reenen
Spanje - Nederland 1-5. blijft voor altijd op het netvlies en heeft nog nooit een ander land gepresteerd. Dus..........gewoon wachten op de nieuwe lichting die zich aan het ontwikkelen is.
Graag niet meer met ouwe lullen als Hiddink en Advocaat. Of een onervaren man als Blind. Vergeet niet dat de KNVB de grootste schuld heeft aan dit debacle met warrige aanstellingen.
1 0
rodnet
Duitsland Brazilie in de halve finale was minimaal zo'n spectaculaire prestatie. Met verpletterend voetbal met 7-1 winnen...Dus die 1-5 was fantastisch maar er zijn heus wel specialere prestaties.
1 0
Ajacied33
Wat dacht je van Bulgarije verliezen dan...
0 0
T.reckveugel
Waar, maar die ellendige droefsnoet van een Strootman dan in diezelfde wedstrijd? Blunder van de bovenste plank. En tegen Frankrijk, uit en thuis? Wat is die slecht, speelt de hele wedstrijd met zijn onderlip voor zijn ogen
2 0
Redrum
Ja het zal allemaal best. Ik denk eerder dat het aan de prutsers in het elftal ligt dat we er niet bij zijn. Pure middelmaat is het gewoon met enkele uitschieters naar onderen en geen uitschieters naar boven, op Robben na dan. Als je zo'n Wijnaldum gewoon letterlijk elke wedstrijd ziet kloten dan zakt je broek daar gewoon van af. Vilhena, wat voegt hij in vredesnaam toe? Pröpper is zo'n speler die lekker mee rommelt met de rest en onze Davy krijgt alleen de kans als het al verloren is. De achterhoede ga ik niet eens benoemen, want daar is echt niks positiefs over te bedenken. En dan de voorhoede, ook gewoon om te huilen. Dost of Janssen, ze werken allebei hard, maar het ziet er gewoon niet uit en bijna alles wat ze doen mislukt jammerlijk. Meneer Depay kan het al jaren niet meer opbrengen en pas deze week mocht Babel het een keer laten zien in plaats van de zeer wisselvallige Promes. Nee, dit Oranje heeft gewoon niets te zoeken op een WK.
2 -1
Cello
Gewoon een slechte generatie in vergelijking met de jaren daarvoor. Slecht in de zin van dat de kwaliteit veel minder is over de gehele linie.
Wordt wachten op een nieuwe generatie.

We mogen niet vergeten, dat voorafgaand aan het EK succes van 1988 zelfs 3 (!) grote toernooien werden gemist (WK1982, EK1984 en WK1986) . Ook dat kwam grotendeels door een mindere generatie voetballers en een paar die nog net te jong waren maar wel potentie hadden (Gullit, vBasten en Rijkaard o.a.).
Kortom....de huidige situatie is niet uniek, maar het blijft wel heel erg vervelend.
1 0
Amsteraaij
Veel commentaren hier onder zijn allemaal waar. Maar Klaassen mag Gvd ook wel in de spiegel kijken. In Zweden had hij ook een paar keer kunnen scoren, deed het niet. Ipv naar die afgekeurde goal wijzen kun je ook naar jezelf kijken.
0 0
blava
Klaassen komst tenminste nog in een positie om te scoren. Vilhena en Wijnaldum hebben die drive niet.

Advocaat bleef blunderen. Nederlands meest scorende middenvelder op de bank houden terwijl 7 doelpunten gemaakt moeten worden. Onbegrijpelijk, evenals het niet opstellen van de Ligt die bij corners veel gevaarlijker is dan Rekik.

Het Nederlandse voetbal wordt geleid door nitwits die vasthouden aan oude dogma's. Advocaat mag zelfs nog langer aanblijven en zinspeelt op een verdere verlenging van zijn contract. Als hij aanblijft verandert er niets en dat is nu juist wat Nederland nodig heeft, veranderingen.

Advocaat probeert nu zijn straatje schoon te vegen maar juist hij is de oorzaak van de grote nederlaag in Parijs met zijn opstelling (samen met Strootman). Overigens is vooral van Oostveen hoofverantwoordelijke voor de huidige situatie. Iemand in zijn positie moet niet langer dan vier jaar op die positie zitten.
2 0
Ruff Rhythim
Gaat ie het mislopen van kwalificatie nou serieus gooien op die afgekeurde goal van Dost?

Dude, jullie spelen al drie jaar lang dramakwalificatievoetbal....
1 -1
SW6
Zweden komt de play offs niet door. Het is een bagger elftal. Thuis met behulp van de scheids een puntje gepakt tegen Nederland. Kijk nu al uit naar de zeperd die Zweden gaat krijgen.
2 0
w86
Het gaat juist fout bij dit soort ontkenningen. Van de 30 te behalen punten, vind ik het helemaal niet vreemd dat je er 6 verliest tegen Frankrijk. En dat je nog ergens punten laat liggen kan ook gebeuren. Dan eindig je in punten gelijk met Zweden, die een veel beter doelsaldo hebben.

Waar wij zeggen dat er geen kleintjes meer bestaan en met moeite 3-1 winnen van Luxemburg, pakt Zweden hier een 8-0. Idem tegen Wit-Rusland. Daar heeft Zweden aan zijn doelsaldo gewerkt en de basis gelegd voor hun 2e plek.
0 -1
Horrontelli
Gebrek aan kwaliteit is de oorzaak, technisch, tactisch, mentaal. Het is verleidelijk om een moment of een tekortkoming te zoeken om alle ellende op terug te voeren. Dat doen we graag. Maar dan sluit je je ogen voor wat er echt aan de hand is.
0 0
altijdwelwat
Ach uiteindelijk draait het om kwaliteit en mentaliteit , van beide loopt deze ploeg natuurlijk niet over. Als je na 10 wedstrijden onder zo een matige ploeg als die van Zweden staat dan heb je het niet meer over pech en heb je op een WK niets te zoeken. Uithuilen , door selecteren en opnieuw beginnen.
6 0
Horrontelli
Exact.
1 0
TvdH
Haha nee, selchte kutvoetballers gaven de doorslag, en zonder Robben stellen we helemaal niets meer voor.
4 0
fanforeffer
De matte en slappe instelling is de grootste oorzaak ! neem daarbij een stelletje onbekwame coaches en slecht bestuur en dan hebben we de belangrijkste oorzaken .
6 0
Duif63
We zijn inderdaad genaaid in Zweden door de scheidsrechter, maar het opstellen van Matthijs de Ligt in de uitwedstrijd tegen Bulgarije heeft net zoveel invloed gehad. Het eerste is pure pech, bij het tweede moet je de hand in eigen boezem steken.
0 -1
FUBAR
Je moet toch echt scoren om te winnen. Nederland wist nul keer te scoren in Bulgarije. Strootman gaf met zijn blunder 2 punten in Zweden weg. Dan had je 3 punten boven Zweden gestaan.
0 0
AIR-S
Onder andere ja.

Maar het verlies tegen Bulgarije, of de afgang tegen Frankrijk zijn ook redenen dat je niet door bent.

Net zoals de blunder van Onana ons het kampioenschap heeft gekost, of de misser van Cerny. Allemaal non argumenten aangezien er zat andere momenten zijn waar collectief gefaald is.
6 0