'Was altijd kans dat ik het eerste zou halen'

giobelloni, 06-10-2017 om 13:15, 4531 views, Voetbalzone | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Djavan Anderson denkt dat het mogelijk was geweest om bij Ajax het eerste te halen. Anderson speelde bijna vier jaar bij Ajax. De rechtsback speelt op dit moment in Serie B bij Bari. In gesprek met Voetbalzone vertelt hij over zijn tijd op De Toekomst.

De rechtervleugelverdediger kwam in 2010 over van de Amsterdamse amateurclub AFC. Na drie jaar in de jeugdopleiding te hebben gespeeld maakte hij in het seizoen 2013-2014 de overstap naar Jong Ajax. Daar maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal, maar tot een debuut in het eerste kwam het niet.

Mede door een blessure kwam hij in het najaar van 2013 maar tot acht wedstrijden bij Jong Ajax. 'Ik brak mijn duim net in een periode waarin het eigenlijk heel goed ging. Ik deed een paar trainingen mee met het eerste en bij Jong Ajax speelde ik eigenlijk alles. Ik stond toen nog op het middenveld met Davy Klaassen.' Na zijn blessure besloot hij in februari 2014 de overstap te maken naar AZ.

De Amsterdammer durft niet te zeggen wat er was gebeurd als hij bij Ajax was gebleven. 'De kans dat ik het eerste elftal gehaald zou hebben, die zou er altijd zijn geweest. Kijk naar Mitchell Dijks, die nu gewoon regelmatig in de basis staat. Vorig jaar was daar totaal geen sprake van. Maar mijn gevoel zei op dat moment dat het beter was om naar AZ te gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Kans om het 1e te halen? Sorry Djavan, maar jij zat enkel in de opleiding zodat de talenten die echt potentie hadden met 11 man op het veld konden staan, niet meer, niet minder.
0 0
BallententAFCA
Lees net dat er een gerucht rondgaat, dat Vermaelen terugkomt in de winterstop.
Zitten we daar op te wachten of niet vraag ik me af.
Met zijn blessureleed in het achterhoofd.
1 0
Suarez16_
Waar lees je dat?
0 0
BallententAFCA
http://www.soccernews.nl/news/405013/Routinier_vertrekt_naar_Ajax_in_de_winterstop
0 0