De Wit: 'Vergelijking met Klaassen gaat niet op'

giobelloni, 06-10-2017 om 10:25, 3659 views, OnsOranje | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Dani de Wit baalt na het verlies met Oranje O20 tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. 'Ik denk dat we een gelijkspel hadden verdiend', zo valt te lezen bij OnsOranje. Oranje O20 werd genekt door een benutte strafschop van de Duitsers in de eerste helft. 

Volgens De Wit was de penalty wel enigszins terecht. 'Ik denk het wel. Het was een beetje een lullig moment. Ik stond er een eind van af, maar volgens mij werd er uiteindelijk wel een overtreding gemaakt.' In de tweede helft was er bijna een penalty voor Nederland, toen Kaj Sierhuis de bal tegen een Duitse arm schoot. 'Hij schiet op de hand van die jongen. Hands, ja. Hij blokt hem met zijn hand. Maar ik snap ook wel weer dat hij hem niet geeft. Z’n handen waren langs het lichaam.'

De 19-jarige middenvelder, die doorgaans zijn wedstrijden bij Jong Ajax speelt, zegt verder dat het goed met hem gaat. 'Ik heb het erg naar mijn zin bij Ajax. Dit is mijn eerste seizoen in het betaald voetbal, dus het is nog even wennen.' Sommigen vergelijken de middenvelder zelfs met Davy Klaassen. 'Hij werkt ook hard, gaat veel diep en scoort gemakkelijk. Maar ik ben mezelf. Een echte vergelijking gaat niet op.'

Vorig jaar speelde De Wit nog met O19 de halve finale van het EK. Bij O20 ligt er niet zo'n toernooi in het verschiet. 'Het is een iets ander gevoel, maar het zijn nog steeds mooie potjes tegen aansprekende tegenstanders. En we hebben een leuke groep, die echt goed kan voetballen. Vandaag kwam dat er misschien iets minder uit, maar in de eerste helft tegen Engeland en in de wedstrijd tegen Portugal hebben we heel goed gespeeld. Hopelijk lukt dat maandag ook weer wanneer we naar Polen gaan.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Spelers als De Wit (en Klaassen) laten spelers als Eiting (en Schöne) teveel meters maken.

Ik heb nooit begrepen of dat nou de bedoeling is van deze 433-formatie.
Eiting en Schöne kunnen goed assists en goals afleveren/maken.
Een Busquets bijvoorbeeld niet.
0 0
InOost
Ik dacht altijd dat het 'Hends' was en niet Hands, want het wordt altijd met een 'e' uitgesproken.
0 0
JPM
Goed verhaal.
0 0
RaynoFischer
Mag niet eens naar de veters van Davy kijken.
3 0
trodat4030
Maar qua type (lijkt wel alsof niemand het verschil ziet tussen type spelers en qua niveau vergelijkbare spelers) is hij nagenoeg een kopie. Hard werken, scorend vermogen, veel diepgang en vooral beter zonder, dan met bal. Hebben zowel Dani als Davy (en Siem idem btw).
1 0
altijdwelwat
Enige overeenkomst is hun schoenmaat ....huis, tuin en keuken voetballer in optima forma.
3 -1
Dinho
Waar helaas ontzettend veel moeite in wordt gestoken.
En waarom die jongen altijd met nr 10 rondloopt is mij een raadsel. Heef qua klasse niks van een nr 10. Wel een speler die nooit verzaakt en makkelijk een goaltje meepikt. Ideale speler voor een subtopper in de toekomst, wat absoluut geen schande is.
2 0
Panama
Is er eentje van Jonk he, ligt net als el azzouzi tot 2020 vast dacht ik
1 -1
RaynoFischer
Tot 2018 ;)
0 0
trodat4030
Jij denkt nog aan de traditionele nrs 10 als Litmanen, Sneijder en Bergkamp. Die speelden vooruitgeschoven met 2 middenvelders achter zich. Inmiddels is de 10 gewoon de rechter aanvallende middenvelder. Nouri speelde bij Jong met 8, maar voetbaltechnisch was híj juist de 10. En met 1 middenvelder iets achter die 2 aanvallende middenvelders (de '6').

Wel met je tijd meegaan he? ;)
0 -2
Ajaxfan16
Hij komt niet eens in de buurt van Klaassen.
2 -1