'Daar zullen geen spelers van weg mogen'

JesseTH, 06-10-2017 om 21:26, 8222 views, Ziggo Sport | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Edwin van der Sar erkent, in een gesprek bij Inside Ajax, dat Ajax zich vooral voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen in een dal bevond en druk voelde. Hij ziet dat er veel veranderd is binnen het team, vraagt dan ook om tijd voor de trainer en ziet de toekomst van de club rooskleurig in.

'Ajax is in zes jaar tijd financieel zeer sterk geworden en de kwaliteit van de jeugdspelers is sterk verbeterd', begint een trotse Van der Sar. 'Dat zijn resultaten die onder het Technisch Hart geboekt zijn. Het is niet allemaal hel en verdoemenis. We zijn teleurgesteld dat we slecht begonnen zijn aan het seizoen, maar er zijn ook zeker fases waarin we goed gespeeld hebben en op bepaalde momenten hadden we niet het geluk dat we moesten hebben.' De directeur erkent de druk op de club en voelde een negatieve tendens over de club hangen. 'Ook ik, de directie, de trainer, spelers en uiteraard de fans zijn niet blij, daar kan ik ze geen ongelijk in geven. Ik wil ook stappen maken, ik heb ook ambitieuze plannen met de club. Die wil je waarmaken. Deze set-backs hadden we niet ingecalculeerd.'

Van der Sar zag Ajax zich vooral na de wedstrijd tegen Vitesse in een moeilijke situatie bevinden. 'Ik denk dat het voetbal ook zeker beter moet. Daar zullen de trainer en zijn staf hard aan moeten werken om dat op niveau te krijgen. Ook individueel moeten de spelers weer stappen maken. Kasper heeft het lastig, de buitenspelers hebben het moeilijk gehad. Ik kan er op dit moment nog niet echt de vinger opleggen, maar we weten dat het beter moet.' De oud-doelman ziet dat hetgeen wat op het veld gebeurt belangrijker is dan het commerciële gedeelte. 'Daar hebben we een meerjarenplan voor gemaakt. Binnenkort zal dat uitgerold worden. Financieel zijn we daadkrachtig, dus op bepaalde momenten kunnen we aankopen doen die nodig zijn.'

Kijkend naar eventuele winteraankopen wijst Van der Sar erop dat er eerst gekeken wordt naar de eigen selectie. 'Daley Sinkgraven kan misschien volgende week zondag tegen Sparta wat minuten maken. We hebben er natuurlijk wat aankopen bijgekregen. Maximillian Wöber die vorige week goed speelde, David Neres die zich steeds meer ontwikkelt. Natuurlijk kijk je er wel naar of er nog verbeteringen zijn die plaats kunnen vinden en of dat nodig is.' Uitgaande transfers van belangrijke selectieleden lijken er in de winter in ieder geval niet te gaan komen. 'De belangrijkste spelers, die minimaal tachtig procent spelen, daar zullen geen spelers van weg mogen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ik heb geen idee waar deze man altijd zijn teksten vandaan haalt maar AD AFC Ajax is niet bepaald een functie die hem op het lijf staat geschreven. Het ontbreekt aan iedere vorm van eigenheid en emotie. Geen leider maar iemand die af en toe een samenvatting geeft van gebeurtenissen waar iedereen van opkijkt omdat het totaal niet overeenkomt met de realiteit. Is niks als AD en wordt ook niks meer. Voor het overige niets dan goeds over Vder Sar: een voorbeeldig profvoetballer met een voetbalverleden dat staat als een huis en ook als mens 100% integer.
0 0
hetzijnmaar
Geef gewoon toe dat je grote fouten heb gemaakt met het wegsturen van Wim Jonk en zijn staf.
Het is voor iedereen wel heel duidelijk dat Wim gelijk had dat hij niet bij besprekingen van het TH aan wou schuiven
trap die hele Bergkamp kliek eruit
zet een trainer met internationale ervaring voor de ploeg bijvoorbeeld Joachim Low, die durft Younes wel op de bank te zetten
0 0
Lagasj
Nee.... je hebt je kans gehad en verkloot, dus opzouten nu.
Mij lul je er niet meer onder.
2 -1
Ajax68
Wat van de Sar doet is dat het terécht bekritiseerde TH weer eens een veer in d'r reet stoppen, iedereen wéét dat die Bergkamp én Quaali twee handen op een buik zijn, en velen mensen buiten werken, maar beschermt moeten worden voor de buiten wereld.
Dus het is WEL,...HEL en VERDOEMENIS, want ALLES gebeurt uit ZELFBESCHERMING !
LULT van de Sar over ambities, terwijl ook HIJ in samenwerking mét dat TH, ALLES en iedereen tegenhoudt wat Overmars wil binnen halen.
Hun EIGEN situatie hierin vinden zij belangrijker dan de club AJAX zélf, én ze weigeren daarmee ook om gewoon eens écht goed in die spiegel te kijken over hun eigen functioneren.
En die NEGATIEVE tendens die wel dégelijk over de club en vooral DIRECTIE én TH hangt , hebben jullie ZELF geschapen door jullie kloten WANBELEID, en door onze BESTE spelers te verkopen, en er NIETS gelijkwaardigs voor terug te halen , dan alléén maar KWANTITEIT !
En WAT is er nou óver van het prachtige voetbal onder Peter Bosz , NIKS helemaal NIKS.
Van de Sar kan geen vinger leggen op de situatie van NU, nou ....ook dáár schiet "Cat Weazel " dus DIK in TEKORT, want WIJ kunnen dat maar al te makkelijk, en het ligt aan de KWALITEIT die jullie binnen halen, die is gewoon vér ONDERMAATS, ..én jullie willen PERSE tevéél eigen jeugd in eens door laten stromen, en ook dát gaat ten kosten van RESULTAAT, die verhoudingen liggen ook al veel te vér uit elkaar, maar je moet het ook maar WILLEN zien he.
En WIJ als supporters willen RESULTAAT, en dat daar af en toe een jeugdspeler bij doorbreekt PRIMA, maar zij moeten en mogen zéker NIET de overhand krijgen op en in het veld, want dat gaat juist ten kosten van dat RESULTAAT, en dáa'r betalen de mensen NIET voor !
Met dit WANBELEID brengen jullie het héle Nederlandse voetbal in diskrediet, dit is mede jullie verantwoordelijkheid.
Financieel zijn wij daadkrachtig, .....prachtig gedaan, maar NU nog op het veld, want van al die miloenen, zo'n 120 tot 160, staat er nog geen derde van op het veld, en DAT is dus WEL de bedoeling, dat het geld grotendeels op het veld staat.
En de ONWIL straalt er daarnaast ook vanaf, want hoelang wéten we al dat Sinkgraven/Dijks gewoon géén echte LINKSBACK is, en waarom zien jullie niet, dat die voorhoede gewoon NIET functioneert, en waarom willen jullie gewoon NIET inzien, dat er een ECHTE LEIDER ontbreekt ?!
Dit kán niet alléén maar ONWIL zijn, maar zéker ook ONKUNDE, en het schijt hebben aan de supporters.
4 -1
ram
Zucht... Geen idee wat je schrijft maar van mij krijg je een duimpje omlaag.
0 0
Ajaxpubliek
Wanneer gaat de leiding van Ajax nu eens terug naar de eigen normen. Ik heb jong ajax nu enkele malen zien spelen en ik durf nu al te voorspellen dat hooguit twee van hen ajax 1 zullen gaan halen. Je schrikt je dood van de technische bagage en de lage handelingssnelheid. Als vd Sar echt denkt dat door de terugkeer van Sinkgraven geen linksback nodig is, dan is ie knettergek of nog erger: wederom misplaatst hoogmoedig. En ook wekt hij nog steeds de suggestie dat ze gewoon een beetje pech hebben gehad de afgelopen maanden. Over de sportieve crisis lijkt hij al in de verleden tijd te praten. Arme Edje, die gaat nog wat meemaken dit seizoen... En dan kun je niet zeggen dat het tegen zit. Dat meerjarenbeleidsplan is trouwens mosterd naar de maaltijd. Wat hebben we dan gedaan de afgelopen jaren, behalve lekker uitverkoop gehouden?
6 0
eros
Onana
Veltman-de Ligt-Wober-Sinkgraven
Shone
vdBeek-Ziyech
Neres-Huntelaar-Younes

Dijks en Viergever weg.
Linksback en een centrale verdediger erbij.
Schuurs (fortuna) en Pierie (Heerenveen) kopen en verhuren tot einde van het seizoen (of einde volgend seizoen).
0 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Off topic mbt de allom gerespecteerde dhr. Vink
Zoek vlog- debuut van nouri en je ziet hoe belangrijk Vink was, niet alleen voor Nouri.
In de VI van vorige week stond een stuk over Salo Muller. Als je dan leest hoe Ajax om kan gaan met gerespecteerde mensen dan zakt je broek af. In '63 moest Ajax naar Duitsland en daar had fysio Muller moeite mee aangezien hij Joods is en familieleden zijn afgevoerd.Had Ajax niks mee te maken en Salo moest niet zeuren.
De man verdiende een appel en een ei en toen hij wat meer wilde zei Ajax: Nee hoor ga maar weg.
En zelfs ministers wilde door Muller worden behandeld omdat hij zo goed was.
Toen Cruijff naar Barca ging was het bestuurd boos. De moeder van Cruijff wilde naar Ajax blijven gaan ondanks dat Johan weg was, Had Ajax haar plaat op de hoofdtribune verplaatst, zat de moeder van Cruijff opeens vlak achter een paal.
Dit zijn dingen die beneden elk peil zijn.
Mooiste of beter gezegd lelijkste van alles: Zulke mensen zitten er nu nog steeds. Want Johan met kanker werd niet meer serieus genomen toen hij zei zich gepiepeld te voelen eind 2015. ''Niet zeuren ouwe'' Paar maanden later Johan kassiewijle.
Ook dit is Ajax. En roep niet: Cruijff wilde zelf weg. Cruijff met kanker geef je zelfs nog de hele club als hij dat wilde, maar alleen Jonk terughalen was al een brug te ver.
6 0
Boer Gijs
Set-backs? Wij worden heel sad van de backs ja
3 -1
Boer Gijs
Fases waarin we goed hebben gespeeld en nomenten waarop we nodige geluk misten? Ja zo kun je alles wat fout is (gegaan) recht praten. Open je ogen!
6 -1
aietos
Nog steeds geen enkele zelfreflexie. Met de huidige huidige directie gaat Ajax enkele zeer zware jaren tegemoet.
8 -1
10Sneijder10
Mooie verhalen allemaal maar de selectie had gewoon op orde moeten zijn op 1 september met je set-backs.
Zoals je erbij stond na de wedstrijd tegen rosenborg zegt genoeg over jou.
Arrogante engnek.
6 -1
Duif63
In Mei zei Edwin ook dat met uitzondering van Traore de belangrijkste spelers zouden blijven. We weten allemaal wat daar van terecht gekomen is.
5 -1
suske
Dat zij Edwin niet maar Peter Bosz die deed uitspraken die hij niet kon waarmaken.
0 -5
Duif63
Onzin. Het was degelijk vd Sar die dat deed. Stond zelfs als apart topic hier op AS.
0 0
Bjorn
Een meerjarenplan dat uitgerold wordt? Ben benieuwd.
2 0
Pheadrus
Het draait niet bij Ajax1 en dat doet pijn. Maar wat ben ik blij dat er een top ex-Ajax speler directeur is en niet iemand als Rik van den Boog. Zo'n verhaal wil je gewoon niet lezen. Maar van Sar kan ik het nog een beetje hebben. Van een Bobo directeur uit het bedrijfsleven voelt het niet lekker.
0 -7
Duif63
Vd Boog was gewoon een oud (jeugd)speler van Ajax hoor. Speelde met Kieft en Rijkaard in de A junioren. Maar dat zal jij wel niet weten met je beperkte kennis.
1 0
Pheadrus
Weet ik. Dus geen top speler maar een Bobo directeur die JC in de weg liep.
0 0
Beachboy
Serieus? Ik wil Rik van den Boog niet verdedigen, want i.m.o. was die ook niet geschikt, maar dat is Van der Sar ook niet. Laten we gewoon weer eens naar de beste man/vrouw op deze plek kijken. Of het nou een voetballer, zakenman, hockeyer, badmintonner of weet ik veel is.
4 0
Ajax412
Ja daar heb je zeker gelijk in.
0 -3
Bensco
Ben wel heel benieuwd naar dat plan. Hopelijk gaan ze ook vertellen over het nieuwe trainingscomplex. Hoorde dat er al geld gereserveerd werd dus dat betekent wel dat er zekerheid gaat komen.
0 0
HsvHoek
Aha nu is het alweer "eventuele" winteraankopen, gebeurt weer helemaal niks in de winterstop dus.....
10 0
aanval86
waardeloos
4 0
Gonzo
Wat een slap verhaal en wat lult hij lelijke dingen mooi.
8 0