Oproep Swart: 'Die haat en nijd moet eruit'

BartVeenstra, 05-10-2017 om 20:55, 6546 views, Santos Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart vindt het jammer dat er tussen de supporters van Ajax en Feyenoord nog altijd veel haat is. Zelf zong Mister Ajax onlangs het clublied van Feyenoord tijdens het Voetballer van het Jaar-gala, hetgeen hem niet alleen veel complimenten opleverde.

De Amsterdammer kreeg namelijk ook een groot aantal haatberichten, zo vertelt hij in Santos Magazine. 'Het is tragisch. Je zingt gewoon een liedje. Alsof je daarmee je club verraadt. Wat een onzin. Iedereen wat dat ik nog steeds bloedchagrijnig ben als Ajax verliest.'

Swart vind Ajax de mooiste club, maar vind Feyenoord ook een mooie club. 'De Kuip is toch prachtig? Mag je dan weer niet zeggen', vervolgt Swart. 'En het stomme: als ik een Feyenoord-fan in zijn eentje ontmoet, wil-ie vaak een selfie met me. Maar als ze dan samen zijn, gaan ze stoer doen. Die haat en nijd moet eruit. Dat er geen uit-supporters meer zijn, is krankzinnig. Dat maakte die wedstrijd juist zo mooi.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Sjaak heeft volkomen gelijk; de rivaliteit tussen Ajax en feyenoord moet blijven bestaan, is op zich al een traditie.
Maar... de pure haat ,op het idiote af, dient geen enkel doel en zorgt voor problemen voor normale supporters en beide clubs.
3 0
waynelove
Ik ben blij dat er toch nog een aantal zinnige opmerkingen te vinden zijn in de reacties hier.. Wat een stelletje geestelijk beperkte figuren heb je toch in de wereld.
2 0
trainerdv
Misschien als seizoenskaarthouders van Ajax en Feyenoord een soort verklaring van goed gedrag kunnen verkrijgen, kunnen we alleen die fans (dat is 99%) naar de uitwedstrijden sturen. Dan voorzie ik een gezonde sportrivaliteit en geen hooliganisme in het stadion
3 0
trodat4030
Een VOG voor voetbalsupporters, ik vind het niet eens een slecht idee! Maar dan moet de politie wel elke raddraaier oppakken en melden bij de daarvoor bestaande instanties. Alleen wel jammer dat die Kuip dan alsnog half leeg is ;)
0 0
ajax2004
Rivaliteit hoort bij voetbal zoals haat hoort bij domme mensen.
4 -1
Juichtoon
Zolang het AD en andere Fnoord media dagelijks de nodige 'haat' over Ajax en haar supporters mag schrijven wordt elke Fnoordfan hiermee groot gebracht. Het is een zee aan voorbewerkte berichtgeving die de hoofden heet maakt.
Voor wie mij niet gelooft, pak een AD en lees deze eens door. Er staat dagelijks (!) een of meerdere vileine opmerkingen in richting Amsterdam of Ajax. En voor Rotterdammers eo is dit de waarheid.
Ik woon in de regio Rijnmond en de haat richting Ajax loopt tegenwoordig de spuigaten uit. Het is echt veel harder dan 30 jr geleden.
8 -1
AjaxDordt
Weet er als Dordtenaar alles van, werkelijk overal wordt ''020'' bij betrokken.
0 0
Truth
Klopt. Ik werk in de regio Rijnmond en het is echt vreselijk. Die haat is echt in alles terug te zien en horen.
3 0
AJAXTHELEGEND
Tja dit is een heikel punt ,deze discussie is er één die al generaties lang bestaat ,net zoals de rivaliteit tussen de twee grootmachten .Gezonde rivaliteit tussen de spelers en teams en (veel) supporters ,haat tussen (sommige) supporters .Als ik het Nederlands elftal zag spelen met Dirk Kuyt ,die daarin op verschillende posities schitterde ,en met een tomeloze inzet ,dan kon ik daar van genieten .Wat een veelzijdige speler en exponent van de Feyenoord stijl en gedachtengoed ,harde werker ,knokker ,en technisch heel goed .Het lijkt me dat iedereen ,inclusief Ajax fans dit hebben gezien ,en hebben kunnen waarderen. Dat is maar één voorbeeld. In dat opzicht is het natuurlijk heel jammer dat een relatief kleine groep haters zo een grote invloed kan uitoefenen dat er nu al jaren lang geen supporters welkom zijn bij de wedstrijden tussen de twee. Bij de klassieker van Nederland ,de klassieker die niet voor niets zo heet. gelukkig heb ik nog de tijden meegemaakt om ook bij wedstrijden in de kuip Feyenoord vs Ajax ,en in de meer en het Olympisch Stadion Ajax vs Feyenoord ,te hebben kunnen bezoeken ,en live mee te maken. In het Olympisch Stadion nog meegemaakt dat ik in het vak met Feyenoord stond als Ajax supporter ,en toen Ajax de 4-0 scoorde stond te juichen . toen was het zitgedeelte in het Olympisch al zo verrot ,dat er door Boze Feyenoord fans stukken hout werden afgebroken ,en onze richting uit werden gesmeten , vlak langs de hoofdjes van een gezinnetje dat 3 meter naast ons zat . Wat een waanzin ! Natuurlijk was er iets fout met de kaartverkoop ,zodat rivaliserende supporters bijna naast elkaar in het zelfde vak zaten, want dat is de kat spek ombinden. Maar er zijn ook heel veel wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord geweest met supporters van beiden ,dat het gewoon een mooie sfeer was ,met alleen sportieve rivaliteit. Ik denk dat als het uit vak in beide stadions goed geregeld is ,en de kaartverkoop ,dat het gewoon goed mogelijk is om weer supporters te kunnen ontvangen van de twee rivalen .Dan blijft nog het vervoer van de supporters van de uitspelende ploeg een enorm punt van aandacht en organisatie ,want daar is het wel vaker mis gegaan in het verleden. .Verder vind ik de macht van de Burgemeesters ook te ver gaan ,als dictators beslissen zij of een wedstrijd nu wel of niet bezocht mogen worden door supporters van de tegenpartij , een grondrecht genegeerd door een Nietig Burgemeestertje in een vaak Nietig stadje (bekervoetbal). Dan moet ik ook nog denken aan Engeland waar enorme straffen staan op het betreden van het veld door supporters ,en waar nu ook geen hekken te zien zijn ,om dat te belemmeren. De rivaliteit Tussen Ajax en Feyenoord zal nooit ophouden te bestaan ,géén illusies daar over ,maar hopelijk zal het sportiviteit gevoel tussen de twee supporters groepen net zo worden als bij de spelers van beide ploegen ,pas dan is de impasse doorbroken.
3 -3
Truth
Het is mij een raadsel waarom je zoveelminnetjes krijgt
2 0
Ajaxvooraltijd
Waarschijnlijk om dit:
Wat een veelzijdige speler en exponent van de Feyenoord stijl en gedachtengoed ,harde werker ,knokker ,en TECHNISCH HEEL GOED.

Dat vind ik ook niet echt iets wat bij de Feyenoord stijl past, buiten dat ik het over hem al helemaal niet vind kloppen.
0 0
altijdwelwat
Dus omdat Sjakie dat nu roept , word het weer allemaal heilig verklaard. Hij moet zich niet laten lenen voor die onzin van Humberto Tan . De rivaliteit tussen clubs en landen is wat het voetbal zo prachtig mooi en wedstrijden beladen maakt , als je dat eruit haalt haal je de essentie en emotie uit het voetbal weg.
2 -9
gebruikersnaam
Rivaliteit is wat anders dan haat en nijd
10 0
Finidi en Nwanko
Idd, en vanwege het feit dat hij Ajax is en meer voor Ajax heeft betekend dan jij en jou vriendenclub bij elkaar zou ik hem gewoon Sjaak of meneer Sjaak noemen.
0 0
grannig mokum1
Precies D
1 -5
MJ98
Ik zou het echt fantastisch vinden als Sjaak ondanks zijn leeftijd een rol in de kleedkamer krijgt of desnoods op de bank. Als hij de spelers voor de wedstrijd of in de rust toespreekt moeten de spelers toch op het bot gemotiveerd raken! Gewoon even een oprechte speech uit het Ajax hart van onze mister Ajax! De instelling is namelijk vaak het probleem bij Ajax. Voetballen kunnen ze allemaal wel.
2 0
Tscheu
Sjaak, held. Helemaal eens!!
6 -1
skinny hein
ik haat alles wat hun betreft...zal nooit veranderen
1 -9
Sterretje73
Het interesseert me werkelijk helemaal niets wat zij doen of laten. Haat wil zeggen dat het je wat doet. Heb verder niks met ze te maken dus het zal me jeuken.
2 0
Afcascheme015
Fuck feyenoord man. Moeten we nieteens aan denken. Beetje amerika vs noord korea verhaal
5 -16
Erik87
Deze opmerking verraad dat je het EQ en IQ van een graspol hebt..
9 -4
Ajaxvooraltijd
Je weet dat intelligentie en IQ en EQ wat anders zijn? Maar ben het wel eens met wat je bedoelt.
0 0
Juichtoon
en verraad is dan met dt.
3 -4
Finidi en Nwanko
Oeps foutje...maar geeft niet.
0 0
OKP-AFCA
Dat de twee supporters groepen elkaar en de clubs niet mogen maakt het toch ook zo mooi.
Als je Feyenoord en Ajax twee fantastische clubs vindt verliest de Klassieker ook zijn waarde, want wat kan jou het dan schelen wie er wint.

Uiteraard moeten we elkaars hersenen niet inslaan of ons verlagen tot spreekkoren maar vriendjes moeten we toch ook allemaal niet zijn?

Sportieve rivaliteit waar je de ander sportief niets gunt maakt (mede) de Klassieker tot wat hij is. Sportief leedvermaak kan ik ook van genieten, mooi toch die klote jaren voor Feyenoord? Zij lachen nu en later lachen wij weer.

Kortom, geen geweld of spreekkoren maar ook geen maten aub!
5 -5
AFCAMM
Je snapt er weinig van he?
Er zijn genoeg mooie clubs waar ik geen supporter van ben.
2 -2
Stibba020
...pannekoek
0 -1
Dwergje48
Je kan sportieve rivalen zijn en toch beide clubs mooi/goed vinden?

Ik heb niks tégen Feyenoord, ik ben gewoon voor Ajax.
12 -3
Stibba020
Kakkerlak
1 -9
Dwergje48
Haha.
1 -1
Sterretje73
Zielepoot...
4 -1
Willem410
Ik heb eerlijk gezegd helemaal niks met feyenoord en kan me ook niet voorstellen dat je die club als Ajacied mooi vind.
Het is in zo`n beetje alles de tegenpool van Ajax en Amsterdam.
Ik heb een paar vrienden die voor feyenoord zijn, ik kan daar niet mee fatsoenlijk over voetbal discussiëren, ik kan er eigenlijk nog geen wedstrijd van het Nederlands elftal mee kijken zo ander is hun voetbalbeleving.
Het komt altijd op hetzelfde neer, alleen hun hebben sfeer, alleen hun zijn trouw, alleen hun hebben een echt stadion en wij zijn arrogant.
Het is alleen maar 020, neus, joden wat ze uitkramen maar als ze een keer echt willen stappen dan weten ze niet hoe snel ze in Amsterdam moeten komen
Als ze dan ook nog is over hun grote helden Kiprich de Wolf of Kuyt beginnen dan weet ik het zeker, man wat ben ik trots dat ik Ajacied ben als ik stil aan mijn grote helden denkt Cruijff, Rijkaard, van Basten, Bergkamp, Litmanen, Seedorf, Ibrahimovic, Suarez en al die andere grootheden die schitterde in ons legendarisch shirt.
Ik heb sowieso erg weinig met andere clubs, zowel in binnen als buitenland maar de verschillen met feyenoord zijn mij toch wel echt veels te groot om daar sympathie voor te hebben.
4 -2
Dwergje48
Ik heb jaren met een vriend De Klassieker gekeken. Hij voor Feyenoord, ik en een paar vrienden voor Ajax. Ging helemaal prima. Er werd over en weer wel wat geroepen maar - zeker tussen vrienden - moet je dat niet serieus nemen.

Ik heb overigens nergens gezegd dat ik Feyenoord daadwerkelijk een mooie club vind. Alleen dat het best mogelijk zou moeten zijn. Haat is in ieder geval nergens voor nodig.
2 0
Finidi en Nwanko
Rivaliteit, fanatisme én relativeringsvermogen is voor de echte supporter.
Haat is voor diegenen die een invulling zoeken voor hun lege bestaan.
0 0
Dexy
Zo ervaar ik het precies ook, heb niets tegen Feyenoord. Vind PSV puur als club (supporters erbuiten gelaten) veel erger en onsympathieker.

Alleen in Rotjeknor wordt er veel extremer over Ajax gedacht dan hier in Amsterdam over Feyenoord. Dat is het hele probleem daar in Rotterdam. Die gasten gunnen ons echt helemaal niets en staan harder te lachen als Ajax verliest dan wanneer hun eigen club wint. Dat vind ik doodsneu overkomen.
8 -2
Dwergje48
Ik heb ook niks tegen PSV.
2 -3