giobelloni, 05-10-2017 om 13:05, 5275 views, Eredivisie | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

De Eredivisie heeft op Twitter een foto geplaatst van het elftal van de maand. In dit elftal zijn drie Ajacieden terug te vinden. Opvallend, want in september leed Ajax vijf verliespunten. Het elftal is opgesteld aan de hand van statistieken van OptaJohan.

De drie Ajacieden die we terugvinden in het Eredivisie elftal van de maand zijn Joël Veltman, Nick Viergever en Hakim Ziyech. Op de site is namelijk te zien dat Veltman tot nu toe de meeste duels in de Eredivisie won, namelijk 60. Viergever is waarschijnlijk geselecteerd vanwege zijn hoge aantal succesvolle passes. Hij gaf namelijk 513 passes, waarvan er 452 succesvol waren.

Ziyech is de man met de meeste balcontacten, maar liefst 655 keer was hij aan de bal. Ook staat hij op nummer drie in het klassement van de meeste geslaagde dribbels. Met drie spelers is Ajax hofleverancier van het elftal van de maand. PSV levert twee spelers af voor het elftal van de maand, terwijl Feyenoord maar één speler in het elftal terugziet.

Het #Eredivisie elftal van de maand september op basis van matchdata van @OptaJohan 🏆 Check hier alle stats: https://t.co/DfLAhuQRcH pic.twitter.com/BW4yYchwE7

— Eredivisie (@eredivisie) 5 oktober 2017

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer