Opvallend: Drie Ajacieden in elftal vd maand

giobelloni, 05-10-2017 om 13:05, 5030 views, Eredivisie | Hooghouden in een volle ArenA?.

De Eredivisie heeft op Twitter een foto geplaatst van het elftal van de maand. In dit elftal zijn drie Ajacieden terug te vinden. Opvallend, want in september leed Ajax vijf verliespunten. Het elftal is opgesteld aan de hand van statistieken van OptaJohan.

De drie Ajacieden die we terugvinden in het Eredivisie elftal van de maand zijn Joël Veltman, Nick Viergever en Hakim Ziyech. Op de site is namelijk te zien dat Veltman tot nu toe de meeste duels in de Eredivisie won, namelijk 60. Viergever is waarschijnlijk geselecteerd vanwege zijn hoge aantal succesvolle passes. Hij gaf namelijk 513 passes, waarvan er 452 succesvol waren.

Ziyech is de man met de meeste balcontacten, maar liefst 655 keer was hij aan de bal. Ook staat hij op nummer drie in het klassement van de meeste geslaagde dribbels. Met drie spelers is Ajax hofleverancier van het elftal van de maand. PSV levert twee spelers af voor het elftal van de maand, terwijl Feyenoord maar één speler in het elftal terugziet.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingVince
hahahahahahahahaha
0 0
Ajaxvooraltijd
Tja ik vind het zoiezo een kutelftal om te zien zo. Viergever was verschrikkelijk als CV en Veltman verschrikkelijk als back. Ziyech was totaal rendementsloos. De rest behalve die keeper is ook lachwekkend. Ik weet niet welke blinde ze dit hebben laten bepalen maar die heeft echt geen wedstrijd gekeken volgens mij. Hij noemt de drie spelers op die het (al stonden ze niet allemaal op hun beste positie) verschrikkelijk slecht hebben gedaan de afgelopen wedstrijden, misschien waren ze wel de slechtste aan de kant van Ajax. Onbegrijpelijk...
0 0
El-Dorado
Volgens mij hebben wij geen goede rechtsback meer gehad na Trabelsi.
0 0
Bky
Zo zie je maar weer, je hebt leugens, verdomde leugens en de Veltman haters van AS.
2 -4
Afca85meer
Het aantal gewonnen duels zegt pas iets als je weet hoeveel duels er zijn geweest. Vorig jaar is er ook een artikel geweest waarin stond dat Veltman de meeste duels had gewonnen. Ze waren er alleen even vergeten bij te zetten dat hij procentueel de minste duels won van de Ajax verdedigers.

Ik ben het even gaan opzoeken. Geloof het of niet, maar Mitchell Dijks wint procentueel gezien de meeste duels tot nu toe dit jaar en zou op basis daarvan de beste u verdediger zijn. Ik neem aan dat je nu begrijpt dat statistieken alleen niets zeggen....
0 0
AJAIXIXIXI
Statistieken zeggen alles!!
0 0
AIR-S
Gewonnen duels staat gelijk aan kwaliteit? Grapje toch. Jij als fanatieke Tete basher zou dat toch moeten weten. Rechtsback is meer dan alleen gewonnen duels.

Wat is de pass richting van de gemiddelde bal van Veltman? En hoeveel % komt aan? Hoeveel overtredingen heeft hij nodig om iemand van Heracles in bedwang te houden. Hoe vaak geeft hij aanvallende impulsen met kwaliteit?

Er zijn zat redenen om Veltman niet op te nemen in Elftal van de maand.
0 0
Knalpot
Ook zat redenen van wel dus, maar nee laat de meelopertjes maar lekker oordelen.
0 0
Michelangelo
Als verdediger is het belangrijk om duels te winnen. Ik begrijp dat jij liever Tete had, maar aanvallend bracht hij helemaal niets. Ja hij ging mee naar voren, maar zn voorzetten waren slechter dan slecht. veltman is gewoon de beste die we hadden en op dit moment hebben (ik kan de nieuweling nog niet goed beoordelen).
1 0
MSwertz92
"De veltman haters" Moet je huilen als je favoriete speler kritiek krijgt ofzo ? Ook na deze statistieken komt veltman nog steeds te kort, en buiten dat hij te kort komt staat die jongen ook al 3 jaar stil in zijn ontwikkeling.. Hoezo mensen in de weg zitten ? Potentieel betere Tete is daardoor ook al vertrokken, meer aanvallend gestelde Orejuala zit ook al op de bank door Veltman.. Ja echt een TOPPERTJE hoor die veltman, wekelijks 1 van de beste van de hele Eredivisie ! In Engeland en Spanje kunnen ze ook niet wachten om onze Veltmannetje over te nemen.
1 -1
Bky
Hebben we het hier over Kikker Tete?
0 -1
Joseph
Ik snap er ook niks van, hoe kunnen ze hier nou niet zien dat dit een wereldtalent is!? Dit is zo'n speler die wedstrijden voor je wint. Iemand die zelden te betrappen is op een fout, bij elke aanval betrokken is en vooral iemand die uitblinkt als het niveau stijgt..

Ongelofelijk dat hij op 25 jarige leeftijd nog bij Ajax speelt!
1 0
FlyingDutchMan
Komt door de samenwerking van Ajax met Kapitein Iglo, anders was Joël hem allang gesmeerd!!
0 0
El-Dorado
betreft Veltman is het eigenlijk simpel:

het is geen rechtsback, daarvoor komt ie voetballend en aanvallend zwaar te kort.
voor een centrale verdediger is het prima, maar mist ie echt nog wat verdedigende kwaliteiten.

in andere woorden; goed maar net niet.
1 0
Bky
Ja dat klopt ongeveer. Snel hopen dat Orejuela het over kan nemen.
0 -1
Bram410
Ben totaal geen Veltman hater maar voor de back vind ik het geen goede speler. AJAX wilt aanvallen en als een team veel wilt aanvallen horen daar dynamische backs bij, die er 20 keer per wedstrijd over heen gaan en een goede voorzet of pass aan een aanvaller kunnen geven. Veltman kan dat helaas niet, als CV is het een degelijke speler voor AJAX.
3 0
rodnet
Zo zie je maar weer, je hebt leugens, verdomde leugens en statistieken.
3 -2