Opvallend: Drie Ajacieden in elftal vd maand

giobelloni, 05-10-2017 om 13:05, 5287 views, Eredivisie | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

De Eredivisie heeft op Twitter een foto geplaatst van het elftal van de maand. In dit elftal zijn drie Ajacieden terug te vinden. Opvallend, want in september leed Ajax vijf verliespunten. Het elftal is opgesteld aan de hand van statistieken van OptaJohan.

De drie Ajacieden die we terugvinden in het Eredivisie elftal van de maand zijn Joël Veltman, Nick Viergever en Hakim Ziyech. Op de site is namelijk te zien dat Veltman tot nu toe de meeste duels in de Eredivisie won, namelijk 60. Viergever is waarschijnlijk geselecteerd vanwege zijn hoge aantal succesvolle passes. Hij gaf namelijk 513 passes, waarvan er 452 succesvol waren.

Ziyech is de man met de meeste balcontacten, maar liefst 655 keer was hij aan de bal. Ook staat hij op nummer drie in het klassement van de meeste geslaagde dribbels. Met drie spelers is Ajax hofleverancier van het elftal van de maand. PSV levert twee spelers af voor het elftal van de maand, terwijl Feyenoord maar één speler in het elftal terugziet.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingVince
hahahahahahahahaha
0 0
Ajaxvooraltijd
Tja ik vind het zoiezo een kutelftal om te zien zo. Viergever was verschrikkelijk als CV en Veltman verschrikkelijk als back. Ziyech was totaal rendementsloos. De rest behalve die keeper is ook lachwekkend. Ik weet niet welke blinde ze dit hebben laten bepalen maar die heeft echt geen wedstrijd gekeken volgens mij. Hij noemt de drie spelers op die het (al stonden ze niet allemaal op hun beste positie) verschrikkelijk slecht hebben gedaan de afgelopen wedstrijden, misschien waren ze wel de slechtste aan de kant van Ajax. Onbegrijpelijk...
0 0
El-Dorado
Volgens mij hebben wij geen goede rechtsback meer gehad na Trabelsi.
0 0
rodnet
Zo zie je maar weer, je hebt leugens, verdomde leugens en statistieken.
3 -2