Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

AD: 'Stilstand voor spelers als Ziyech dreigt'

giobelloni, 14-09-2017 om 08:20, 9419 views, Algemeen Dagblad | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Het is voor Ajax en PSV een ramp dat ze dit seizoen niet aan mogen treden in een Europees toernooi, zo vindt het Algemeen Dagblad. Voor spelers als Hakim Ziyech en Marco van Ginkel dreigt een stilstand in de ontwikkeling

De krant wijst naar de imago-schade van PSV en Ajax, maar vooral de spelers gaan het voelen. 'Want zowel Hakim Ziyech als Marco van Ginkel, beiden 24 jaar, kozen bewust voor een tussenstap in hun carrière op weg naar de top. Maar toen kwam eind augustus een kink in de kabel, geen Europees voetbal meer. Natuurlijk worden wedstrijden in de Eredivisie nu belangrijker, maar de échte titelstrijd is nog ver buiten zicht.'

Ruben Schaken weet dat je prikkels als Europees voetbal nodig hebt om gemotiveerd te blijven. ‘Onder die omstandigheden ligt demotivatie op de loer. Niet bewust, maar je lichaam wil prikkels. Ziyech heeft dat vorig jaar in de Europa League natuurlijk prachtig ervaren. Je zag hem groeien, ook qua inhoud en overgave. Dát is ontwikkeling.’ Schaken zegt dat Ziyech en van Ginkel nu een persoonlijke uitdaging nodig hebben. ‘Ziyech speelde vorig seizoen namelijk nog naast Davy Klaassen, maar nu moet hij laten zien dat hij een team kan dragen. Het doel van zowel Ajax en PSV is duidelijk, kampioen worden.’

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_026
" ....maar de echte titelstrijd is nog ver buiten zicht"
Wat een bullshit de titelstrijd speel gvd elke week! met elk verloren punt kun je de titel uit handen geven.
0 0
Qwibuss98
Ziyech kan zo mooi eerst de baas van Nederland worden, om dat vervolgens volgend seizoen van Europa te worden. Gefaseerd opbouwen heet dat meneer Schaken ;)
0 0
de-Ajacied
dat 010 krantje baseert dat zeker op het feit dat feyenoord spelers zich al 18 jaar niet doorontwikkelen.
2 -1
hakkietjakkie
Onder het mom van "we moeten toch iets schrijven" zeker?
Gelul, je moet gewoon de Eredivisie met zijn allen ontstijgen zoals Ajax dat vroeger deed.

Als Ziyech vorig jaar 10 keer scoort moet hij dit jaar voor 20 gaan als we geen Europees spelen.
Als team 100 doelpunten maken.
Het publiek laten genieten!
Etc etc. Genoeg uitdaging in te vinden!
0 0
Am*damned
Die hebben een K*tdag gehad op het werk daar bij het AD.
Wat hoop ik dat er 1 Ajacied werkt daar die de hele dag grappen heeft gemaakt.
1 0
Rinus M.
Goedkope onruststokerij van die Rotterdamse variant van De Telegraaf.
1 -1
Alexander40
Ik vind de imagoschade voor Feyenoord veel groter. Die zijn gisteren in eigen huis vernederd. Het is dat City het wel best vond na 0-3. Had City met 0-6 moeten winnen dan hadden ze dat gedaan.
1 0
ajaxrosenberg
Mwah niet overdrijven. Ajax heeft paar jaar geleden ook een keer met 0-4 van real madrid verloren en volgens mij is het imago van feyenoord al niet zo geweldig.
0 -2
Cello
Toevallig dat het AD een poging doet om weer eens het vuur op te stoken. Ergens op aan te sturen zodat er, wie weet, ergens rottigheid kan ontstaan.

Ach ja.....hoe zeer het erg is om geen Europees voetbal te hebben weten ze maar al te goed in Rotterdam. Daar hebben ze al heel lang geen goede, vooral Europese, prikkels gehad òf ze waren van kortstondige aard.

Ik hoorde ze daar niet roepen dat de ontwikkeling van Kongolo, Karsdorp, Vilenha, El Ahmadi, Elia, etc, etc tot stilstand kwam en het een ramp zou zijn toen uitschakeling er voorgaande jaren een feit was. Ook daar kwamen spelers met het oog op tussenstap....ook daar was er sprake van imago-schade. Toch?.

Uiteindelijk is het wel goed gekomen in de afgelopen jaargang. Eén jaar geen Europees voetbal is niet leuk, niet goed, erg vervelend, maar ook weer niet een absolute ramp!. En een absolute stilstand in de ontwikkeling????. Volgens mij is dat alleen het geval bij helemaal niet meer voetballen.....nu zal het doorontwikkelen een jaar minder hard gaan....dat geloof ik wel. Maar meer dan dat is het niet!.
0 0
Bjorn
Feyenoord heeft verloren dus even een artikel over Ajax en PSV.
5 0
MankeNelis
Net iets sterker dan dat ene woord: Manchester City
1 0
Piejotter
Als ze international zijn doen ze met hun land ervaring op. Die zogenaamde " stilstand" word altijd zwaar overtrokken. En wat Zyech betreft hij heeft al de nodige internationale ervaring opgedaan.
0 0
Ajax412
Ach je kunt zoveel doen in een jaar. Je kunt sterker worden, meer loopvermogen vergaren, je kunt aan je traptechniek werken en aan je tactische vernuft binnen het team. Het moet nu alleen wat meer uit de spelers zelf komen, maar dat is in de eerste plaats sowieso al een must om te slagen als prof.
0 0
Middenweg401
Al je zo redeneert.. Als afgelopen jaar zo goed was geweest voor de ontwikkeling, dan hadden we op basis daarvan nu wel minstens EL kunnen spelen toch?
Laat hem maar groeien als leider naar een kampioenschap.
4 0
mkouwenhoven
Groot verschil tussen vrijwillige tussenstap of een verplichte. Volgens mij koos van Ginkel helemaal niet voor een tussenstap. Hij staat bij Chelsea onder contract maar redde het gewoon niet.
2 0
Redrum
Wow, ik zit even op AD.nl te kijken en ik kan gewoon NERGENS een opiniestukje vinden over de wedstrijd van Feyenoord.
11 -1
fanforeffer
Op de voorpagina : Ontluisterend !
0 0
Leprechaun
Alle columnisten hebben een dag vrij gekregen om het verdriet te verwerken.
1 0
Aeter
AD, pulp, doen we niks mee. Toedeladokie.
0 -3
Marcoryn
Ik denk dat ze wel een punt hebben. Juist voor zulke wedstrijden kunnen spelers zich enorm oppeppen. Die 120% geven op een training.
Onder de Boer wonnen we van United, City Barca. Spelers stegen boven zichzelf uit.
Je traint beter met een wedstrijd tegen PSG voor de boeg dan Nac Breda.. Zo werkt het nou eenmaal.

Het kan ook helemaal verkeerd gaan.. Zie de kneuzen uit 010. Nu nog hopen dat ze zo dag een flinke tik krijgen.. Hoewel een gelijkspel het beste is.
0 -3
AlexIbarra
Je hebt wel een punt maar stabiel en constant presteren hoort ook bij topsport. Engelse verdedigers uit het rechterrijtje PL worden ook niet allemaal wereldtop, ondanks elke week sterke tegenstanders.

Het is leuker om te spelen tegen grote clubs maar de realiteit is dat Ajaxspelers eerst moeten leren Elke Week te winnen van kleinere clubs.
Als Ziyech naar een (echte) topclub wil en niet Everton of Nice, zal hij dat ook begrijpen. Hij haalt nog lang niet elke week een hoog niveau.

Maar jammer is het wel, ook voor de belasting is 2x pw spelen beter. Het idee van iemand hier om af en toe een internationale oefenwedstrijd te spelen lijkt me niet zo gek.
0 0
maikelklaassen
dan kunnen ze zich nu wel oppeppen voor excelsior groningen heracles....
0 0
fanforeffer
We hebben 4 jaar cl gespeeld en vorig jaar El finale en wat zijn we ermee opgeschoten ? Zijn wij beter dan clubs die gewoon ed speelden ? Wij hebben geen vooruit gang geboekt.
1 0
4xEC1
Onder de Boer heeft Ajax helemaal geen progressie geboekt in die 4 jaar wat je noemt. Onder het eerste jaar van Bosz wel natuurlijk met een EL-finale en, vaker dan onder de Boer; regelmatig mooi voetbal. Er was, grotendeels, door Bosz gewoon iets moois aan het groeien bij Ajax. Nadeel daarvan is dat heel Europa aan je spelers gaat trekken maar Bosz zette Ajax wel weer op de kaart in zijn eerste jaar! En wat gebeurt er? Mensen die zich cultuurbewakers noemen geven de trainer die Ajax zijn gezicht teruggeeft na JAREN geen vrijheid om te werken en vinden zich belangrijker en jagen zo Bosz weg. Kans op vooruitgang binnen een jaar weer weg en je kan opnieuw beginnen. Doodzonde
1 0
ovopiet
Bosz is niet weggejaagd. Hij had al lang contact met Dordmund en heeft toen voor een conflict gezorgd om weg te kunnen. Hij wist ook wel dat hij enorm veel geluk heeft gehad het afgelopen seizoen.
0 -1
Ruff Rhythim
Nou, als de ultieme topper Ruben Schaken dat al zegt dan moet het wel waar zijn natuurlijk....
1 -1
Leprechaun
En wat denkt het AD dat Vilhena gisteren geleerd heeft van zijn optreden?
2 0
Redrum
Dat hij niet zo'n flinke jongen is als hij zelf altijd dacht.
3 0
3*stars*3
https://www.telesport.nl/artikel/116442/feyenoord/feyenoord-afgemaakt-engelse-media
5 -1
chrisjuhhh
Ajax speelde feijenoord vorig seizoen ook aan gort enkel maakte te weinig doelpunten toen en Guardiola heeft daar naar gekeken .
0 0
chrisjuhhh
Als Ajax zich niet de oren laat hangen naar de media , komt het helemaal goed .
Terug draaien lukt je niet , maar je kan er wel wat mee doen en bouw dan maar aan iets goed en neem risico's en risico's bedoel ik dan , F de Jong opstellen , Neres opstellen en gewoon als de broodnodige ervaring Huntelaar .
Laat Kluivert eens spelen over links zet met hem Younes maar onder druk en niet de minst weerstand van op rechts , want daar verkloot je spelers mee .
Dus gewoon Younes / Kluivert , Neres / Cerny , Huntelaar / Dolberg en de beste speelt !
Idem voor het midden en achterin enkel achterin zou ik gewoon de stoute schoenen aantrekken en Orejuela op de rb zetten , Veltman met de Ligt centraal , want beide kunnen zowel vanaf de rechter als de linkerkant spelen en Viergever , Sinkgraven en Dijks op links uit zoeken .
Midden gewoon Ziyech , F de Jong , vd Beek met af en toe invallers Schone S de Jong bij blessures of vermoeidheid .

Er word gewoon te moeilijk gedaan terwijl het simpel kan zijn .
Wober heb je nu ook nog dus die kan je ook steeds weer inbrengen voor ( na gelang de stand ) Veltman of de Ligt .

Overweeg wie er weggaan en weg moeten en anticipeer hier alvast op , want de geschiedenis leert , dat een voor gesprek mag .
2 -2
Minsc
Geld voor het midden? Hoeveel?
2 0
chrisjuhhh
hahahaha ja ik zie hem :) doe maar een tientje of 5 ;)
0 0
MokumInMeHart
Als t AD niets heeft om over te schrijven, kan ik nog wel een column maken over die Alpaca op de doellijn gisteravond. Smakelijk om gelachen.
1 0
Pheadrus
Ja, ja,……. jaar van van stilstand…bla,bla.
Morgen speelt Jong Ajax weer in de top van de Jupiler League terwijl de beloften van Fey al jaren stil staan in de anonieme belofte competitie.
0 0
Redrum
Er is bijna geen enkele speler bij Feyenoord die nog iets gaat bijleren hoor. De meeste spelers zijn eind 20, die gaan echt niet meer beter worden. En een paar keer snoeihard weggespeeld worden in de CL gaat ze ook echt niet helpen. Misschien moet het AD daar eens een stukje over schrijven.
11 0
chrisjuhhh
Hun onder 19 ook al klop gehad en dan nog zeggen dat ze pech hadden ??
0 0
MankeNelis
City er nou alweer in?
14 0
fanforeffer
ja zeker 4x misschien wel 5.
0 0
PeterVKV
Ik denk dat het juist goed is voor Ajax als club. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Je hebt nu meer tijd om te trainen en vooral om een spelsysteem in te slijpen dat van deze tijd is. Dus niet dat statische met buitenspelers die aan de zijlijn plakken maar een systeem zoals Guardiola speelt met City met hoge backs, veel aanvallende middenvelders en spelers die constant in beweging zijn en overal de vrije ruimtes zoeken. Zo zou ik David Neres wel een willen zien spelen zoals David Silva bij City speelt. Hij zou helemaal opbloeien.
4 0
chrisjuhhh
Juist
0 0
Pheadrus
Helemaal waar. Hier kun je sterker uit komen.
0 0
Redrum
Hahaha het is gewoon lachwekkend. Feyenoord krijgt een genadeloos pak rammel en wordt in eigen huis weggespeeld als een kleuterklasje en wat doet het AD? Die schrijft snel weer een negatief stukje over Psv en Ajax, die beide voor het eerst in tig jaar een keer niet mee doen in Europa. Zielig, heel, heel, heel erg zielig.
18 -1
3*stars*3
Precies AD is zo voorspelbaar en die Turkse haatzaaier (Akyal ofzo), gooide ook weer eens een tweetje eruit om wit voetje te halen bij de kakkerlakken.
Ik hoorde en las vandaag weer dat City zo'n duur selectie heeft maar dat sfeer in de kuip geweldig was, het was ge-wel-dig....
4 -2
AFCAsphere
Haha shiiit. Ik ging voor de gein even op zoek naar die tweets van Akyol, en ja hoor, meneer laat weer een grandioos gevoel minderwaardigheid zien.

"Ja maar, eh, ik ben voor Go Ahead Eagles." Maar wel eventjes een sneer uitdelen aan die grote boze club uit de hoofstad, want hij moet en zal zijn haat naar Ajax en de stad Amsterdam laten zien, zeker als hij daar wat zieltjes (en retweets/likes) mee kan verdienen.

Wat een kinderachtig ventje.
0 0
3*stars*3
Ow ja Akyol.
Ja joh een heel eng ventje.
Kijk alleen die blik in zijn ogen, als hij bij studio voetbal of dwdd zit.
1 0
Redrum
Ja het is gewoon sneu hoe iedereen die billen van die kakkerlakken maar blijft likken. Toen Ajax van City won had City ook zo'n dure selectie en Ajax speelde met voornamelijk eigen jeugd. En dat gelul over die sfeer in de Kuip is ook zo kansloos. Ik heb alleen maar Engelsen gehoord gister. Pas in de laatste 10 minuten werd er half wat gezongen en dat was blijkbaar voor de media alweer genoeg om te roepen dat het publiek zo fantastisch is.
0 0
MankeNelis
Precies dat, na 2 minuten afgedroogd en gelijk een grote mond naar de anderen.
0 0
kaashaas
Het is werkelijk ongelooflijk als je nu naar nieuws op zoek bent over de pak slaag die 010 gisteren gehad heeft. Je vind bijna niets negatiefs! Sterker nog het gaat heel snel weer over hoe slecht Ajax het Europees gedaan heeft. Spelers die roepen dat de top van Nederland zo verschillend is ten opzichte van de Engelse top. Zo van nou jongens wij hebben het geprobeerd hoor maar uh .. de hele Nederlandse top is niet goed genoeg hoor !! Dit zou bij ons niet gebeuren hoor wij hebben wel een eigen stijl !
3 0
Redrum
Ja het is gewoon bizar. Toen wij van City wonnen heb ik geen stukje van het AD gezien over Ajax. Nu hun eigen clubje keihard is afgestraft door City lees ik opeens wel een stukje over Ajax.
1 0
Pinpanter
Gepland verhaal van Rotterdamse krant, te publiceren daags na het CL-optreden van 010.
Voor Ziyech is er ook nog interland-voetbal. 010 zal ook niet veel van deze thuis-afstraffing hebben bijgeleerd. Niettemin moet met een vertrek van Ziyech in de winterstop rekening worden gehouden. Mijn hoop is dat Sinkgrave die plek dan gaat opeisen, z'n verdedigende zwakte zal door zijn linksback-periode wel voldoende behandeld zijn.
3 -1
Maxwell_5
Volgens mij voelde hij direct na het behalen van de schaal de bui al hangen en is hij maar meteen gaan bedenken wat hij moest gaan schrijven na een pak slaag in eigen huis.
0 0
fanforeffer
Ajax geen Europees is een ramp ,maar wat ik gisteren zag was ook een ramp.En wat een smerige overtredingen van die tokkies.
6 0
Redrum
Ja je kan beter een jaartje niet mee doen dan 6 keer genadeloos op je kloten krijgen. Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord iets geleerd heeft in positieve zin van het pak rammel dat ze gister ontvangen hebben. Ze hebben een lesje in nederigheid gekregen. Ik hoop dat ze hun grote mond voorlopig houden, maar kakkerlakken kennende zullen ze pas weer stil zijn als ze ook in de eredivisie een paar keer verloren hebben. Laten we daar zondag maar mee beginnen dan.
0 0
Willem410
Hier is het dagelijkse artikel van AD weer over dat wij geen Europees voetbal spelen, al die jaren dat hun club het niet speelde hoorde je ze niet.
Van Ginkel koos bewust voor een tussenstap?? Van Ginkel kon en kan helemaal nergens meer terecht dan alleen bij die gevallen topclub in Eindhoven.
Voor Ziyech komen de clubs, helaas zal je bijna zeggen aan het einde van het seizoen vanzelf.
8 0
PJK54
De spelers zijn mede verantwoordelijk voor het niet spelen in de EL dus kunnen alleen maar in de spiegel kijken en zeggen "dan gaan we vol voor de dubbel" meer rest er niet.
2 0