Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Jong: 'Niks buitenland, belangrijke speler worden'

BVeenstra, 13-09-2017 om 07:25, 12999 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax-middenvelder Frenkie de Jong wil in Amsterdam, voor hij überhaupt aan het buitenland gaat denken, een belangrijke speler worden. De middenvelder, die opgroeide in Arkel, vertelt in Voetbal International onder meer over zijn goede band met zijn begeleider Ali Dursun.

Dursun, wiens zoontje tegelijkertijd speelde in de jeugdopleiding van Willem II, zag op een dag De Jong excelleren en was direct overtuigd. De middenvelder zelf is maar wat blij met zijn begeleider. ‘Ali is voor mij een vertrouwenspersoon, iemand die me kent uit tijden waarin ik nog een jochie was dat nog helemaal niet met een profcarrière bezig was', vertelt De Jong in het weekblad. 'We zijn samen verder opgegroeid en opgetrokken. Hij maakt niets mooier dan het is, kan ook heel kritisch zijn, en weet precies hoe ik denk. Dat is voor mij belangrijk.’

Toen De Jong de overgang maakte van Willem II naar Ajax zochten veel zaakwaarnemers contact met het talent en de jongeling werd in het vervolg bergen goud plus de grootste clubs beloofd. De middenvelder stuurde iedereen door naar Dursun en liet bovendien weten dat er niemand tussen hem en zijn begeleider zou komen. ‘Dat er opeens allerlei mensen op je afkomen en iets van je willen, ken je van de verhalen en verbaasde mij dan ook niet. Maar ik geloof niet in al die mooie beloftes. Ali reist overal mee, in binnen- en buitenland is hij erbij. Hij weet ook precies wat ik wil. Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet.’

De Jong heeft de laatste weken constant te maken met lof van verschillende analisten. Zo vond Willem van Hanegem het tijd dat de Ajacied in het Nederlands elftal gaat spelen. 'Ik kan wel heel stoer gaan doen dat zoiets niets met me doet, maar dat is natuurlijk onzin. Natuurlijk is het heel leuk als er zo over je wordt gesproken', aldus De Jong, die uitlegt er verder niet heel veel mee te kunnen. Hij is namelijk van mening dat jonge spelers in Nederland snel op voetstuk worden geplaatst. 'En dan zie je dat ze bij de eerste tegenslag weer ver terugvallen. Ik geloof het allemaal wel. Laat mij maar gewoon een vaste basisplaats bij Ajax afdwingen. Dat is voor mij persoonlijk dit seizoen het enige dat telt.’

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
klompv
Worden?
0 0
wladimir
Volgend seizoen staan er veel jeugdspelers in de basis.

Kluivert | Dolberg | Kluivert
S. de Jong | van de Beek | F. de Jong
Sinkgraven | Wöber | de Ligt | Orejuela
Onana
0 -2
NouridolbergNeres34
Verstandige jongen, en een geweldig talent blijf maar lekker lang in Amsterdam frenkie!
3 0
!AJAX1
Goed bezig! Bijzonder nuchtere jongen! Blijf lekker lang bij Ajax!
3 0
foroloca
Zoals het hoort best jeugdopleiding trekt ook de beste jeugdspelers aan.
1 0
foroloca
Geweldig talent, vast houden... Wat mij betreft Schöne eruit al gespeeld veel rouleren kan ook.
4 0
behangdelul
Prima mentaliteit!
2 0
chrisjuhhh
Frenkie en Mathijs zijn 2 spelers die ik nog wel eens zie belanden bij Barca , maar nu nog even niet over 5 jaar pas graag .
0 0
pinballmagic
Jij zou ze allemaal gratis naar Barcalona willen brengen
Klote Barcalona
0 -1
HansBeus
Dat is de spirit!.. ik ben fan van je Frenkie!.. en hopelijk mogen we een paar jaar van je genieten bij Ajax!,..
3 0
MokumInMeHart
Heerlijke speler. Moet wat mij betreft altijd spelen. Ziyech en Frenkie, met Donny - of een enkele keer Schone - erachter.
2 0
GvanderK
Waren ze allemaal maar zo nuchter.
3 0
Patrick78
Frenkie is een wereld talent! No doubt. Op dit moment een van de beste Ajax - speler. Ik ben zo blij met Frenkie!
2 0
PJK54
Mooi zo'n ventje wat een duidelijk doel voor ogen heeft en gaat slagen ook ben alleen bang dat als er clubs gaan komen die met een grote zak geld rammelen hij toch wel gaat nadenken, laten we eerlijk zijn spelen in één van de grote competities in Europa is natuurlijk mooier als hier in de eredivisie!!!

Frenkie, ik hoop dat je snel een basisplek krijgt en laat zien dat je een groot talent bent.
4 0
Joseph
Ik denk dat je je daar in vergist, dit is duidelijk een jongen die het voor het voetbal doet en ook een jongen die weet dat hij het waarschijnlijk nu al goed heeft en ik hoop dat Ajax snel met een contract komt waar hij daar helemaal niet meer over hoeft te twijfelen. Donny en de Ligt zijn ook zulke spelers, de Ligt kon ook al miljoenen harken als hij dat wilde.

Een grote zak geld betekend ook dat die club een nog grotere zak heeft om een concurrent voor jou te halen, als ze die niet al hebben, als het even niet goed gaat. Dan is Frenkie met zijn risicovolle spel wel een speler die er zonder status snel af kan liggen. Een goede zaakwaarnemer, en ik geloof dat hij die heeft, weet dat de geleidelijke weg uiteindelijk tot de grootste zak geld lijdt voor een groot talent.
1 0