Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Bijleveld: 'Snel duidelijk dat ik naar Ajax wilde'

JipVR, 12-09-2017 om 16:37, 12206 views, AjaxTV | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Teun Bijleveld stapte eerder dit seizoen over van AZ naar Ajax. De middenvelder lijkt zich als een vis in het water te voelen in Amsterdam en startte tot nu toe alle vier de duels in de basis van Jong Ajax. 

'Met je ouders, je vrienden en je zaakwaarnemer heb je het erover', beschrijft Bijleveld zijn overstap naar Ajax tegenover AjaxTV'Je wilt gewoon profvoetballer worden. Voor mezelf was het al vrij snel duidelijk dat ik de stap naar Ajax wilde maken. Ajax is gewoon een grotere club met meer aanzien en heb nu betere spelers om me heen. Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel. Dat heeft misschien ook wel meegespeeld.'

Zoals gezegd speelde de negentienjarige centrale middenvelder dus alle wedstrijden in de Jupiler League onder trainer Michael Reiziger. 'Ik had meer moeite verwacht', is Bijleveld eerlijk. 'Ik heb me goed kunnen aanpassen. Ik ben een voetballer die houdt van voetballen. Daar staat Ajax ook voor. Het is allemaal goed gegaan.'

Tot slot wordt de spelverdeler gevraagd naar zijn specifieke kwaliteiten. 'Ik ben redelijk intelligent. Ik zie het spelletje wel. Wegdraaien, kort kappen, een steekbal om het spel open te breken. Daar liggen mijn kwaliteiten', aldus de nieuwe aanwinst van Ajax. 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koenniiee
Of hij werkelijk als LAM (half) bij Ajax komt te spelen, ik twijfel. Het is tot nog toe geen speler die het spel naar zich toetrekt, zoals Eriksen of Ziyech doen. Ik dicht hem (op dit moment) meer kans toe als speler kort voor de verdediging bij een dominant elftal, zoals Ajax dus. Maar daar heeft 'ie veel last van concurrentie met Eiting en Pasquali. Maar oké, zoveel heb ik hem ook niet zien voetballen. Hij valt zéker niet door de mand. Winterstop is een beter meetmoment.
2 -2
Ozymandias
Gisteren was hij juist veel bezig met zich vrij te lopen en kwam veel aan de bal. Hij speelde trouwens meer als '10' dan als linkshalf aangezien hij ook regelmatig op rechts aan de bal kwam.
1 -2
Koenniiee
Om echt als LAM te kunnen gaan fungeren moet je ook met passes strooien, dirigeren, linie doorbrekende passes geven, creatief zijn. Dat was tot nog toe niet echt het geval. Leuke speler hoor, zeker. Maar het is nog te vroeg om hem zomaar potentie in Ajax 1 toe te dichten. Laat 'm lekker ballen en dan zien we het wel.
0 0
Ozymandias
Met passes strooien is nou juist iets wat Bijleveld zeker doet. Zoals ik hier onder al schreef: "Hij was veel aan de bal en speelde die bijna altijd naar iemand met een Ajax shirtje aan. Daarbij had hij een paar goede steekpasses". Of hij het potentieel heeft om het eerste te halen weet ik niet maar hij heeft mij tot nu toe positief verrast.
1 0
geDaante
De steekpass zou voor een half het voornaamste wapen moeten zijn, dus dat is een goed teken. In alles lijkt hij het juiste type tot nog toe, nu nog kijken wat voor niveau hij in dat alles kan halen.

Indien hij net niet creatief genoeg blijkt, vul je hem aan met een creatievere half, dus niet met iemand als Dani de Wit.

Een handige, combinerende speler komt uiteraard beter tot zijn recht met combinerende spelers om hem heen. Met Dani de Wit en dat soort types, zal hij minder uit de verf komen, en vooral bij fysiek spel de bal te vaak niet snel genoeg kwijt kunnen, en zo te vaak in fysieke duels komen, die hij dan veel zou verliezen.
0 0
WesleySonck
Mag fysiek nog wel iets beter, kwam er gisteren namelijk nog niet aan te pas. Vrije trap was mooi geplaatst wel
1 -1
Ozymandias
Ik vond BIijleveld gisteren samen met Cassierra, Bergsma, Eiting en Johnsen spelers die een redelijk niveau haalde. Hij was duidelijk de spelmaker op het middenveld. Hij was veel aan de bal en speelde die bijna altijd naar iemand met een Ajax shirtje aan. Daarbij had hij een paar goede steekpasses. Persoonlijk had ik een lage verwachting toen hij naar Ajax kwam maar tot nu toe heeft hij mij positief verrast.
0 0
achterlijn
Hij was gisteren best goed
1 0
Onpartijdig
Kan iemand me wat meer over hem vertellen? Ik heb niet alle wedstrijden van jong Ajax gezien, heeft hij potentie voor Ajax1?
0 0
PeterVKV
linksbenige Frenkie de Jong qua type speler. Heeft nog een probleem als de tegenstander te fysiek wordt zoals gisteren tegen RKC (onzichtbaar) maar tegen echte voetballers zoals tegen Jong PSV zag je wel zijn klasse. Mooi leerjaar voor hem dit jaar in de JL.
5 0
achterlijn
Nee is totaal niet te vergelijken met frenkie, frenkie is een veel groter talent.
1 -2
trodat4030
Dat zegt Peter ook niet. Lees eens íets verder dan alleen de naam.. 2 woordjes verder maar..
10 0
Petervandersluis
Of die potentieel Ajax 1 is weet ik niet, wel een erg fijne speler met een goede techniek. Meer kan ik ook niet echt over hem zeggen na 3 wedstrijden
2 0
geDaante
Ik heb ook te weinig gezien, maar die paar beelden die ik gezien heb, maken wel dat ik meer van hem wil zien, want dat zag er behendig en lichtvoetig uit. En als hij werkelijk die kwaliteiten heeft die hij zichzelf toedicht, dan is het in ieder geval wel het type middenvelder dat je graag bij Ajax wil zien. We gaan het zien.
2 0