Eiting ruikt aan Ajax 1: 'Laatste stapje nog'

FinnDekker, 11-09-2017 om 23:12, 5796 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Carel Eiting is klaar voor het eerste, zo stelt de middenvelder in gesprek met FOX Sports. Eiting zit vaak bij de selectie, debuteerde al in de hoofdmacht, maar blijft voorlopig zijn meeste minuten maken in Jong Ajax. De nummer '6' blijft echter positief gestemd en blijft hard werken.

'Ik ben niet de hoofdcoach en niet de coach van Jong Ajax', doelt Eiting op het feit dat hij niet bepaalt of hij in het eerste speelt. 'Ik denk dat ik goed bezig ben. Het gaat goed. Ik ga zien waar de kansen gaan komen. In de voetbalwereld kan het in een uur zijn omgeslagen. Voorlopig richt ik mij op Jong Ajax, maar ik ben honderd procent fit om ook ergens anders te spelen, als je begrijpt wat ik bedoel.'

Je hebt niet het gevoel dat je er mijlenver vanaf zit? 'Nee, tuurlijk niet. Ik ben er niet ver vanaf. Het laatste stapje moet gezet worden, daar doe ik keihard mijn best voor elke dag. Als je goed speelt, dwing je minuten af. Zo simpel is het. Je moet altijd naar jezelf kijken, dus kijk en richt ik mij op mezelf.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
johnd
Ben bang dat hij net niet goed genoeg is
2 -1
geDaante
Verklaar je nader ;)? Er wordt vaak geroepen dat hij te langzaam zou zijn, maar maakt dat goed door zijn handelingssnelheid (dat bij combinatiespel vele malen belangrijker is dan snelheid), spelinzicht en -intelligentie, en creativiteit.

Heeft ook persoonlijkheid en kan een leider worden. En de 6 is daar de ideale positie/man voor.
4 -1
mistermiyagi
Ik denk dat Careltje, Donny, Cerny en Frenkie nog te weinig vlees op de botten hebben om Europees uit te blinken.. nog minimaal 1 jaar.
0 -1
geDaante
Van fysiek zal Ajax het nooit moeten hebben, je zal altijd met relatief heel veel jeugd spelen. Een paar kilootjes meer of minder maakt dan helemaal niks uit. Techniek en handelingssnelheid, en combinatiespel en creativiteit, is waar Ajax het volledige op moet gooien, dus zoals de A1 onder Jonk speelde, en Jong Ajax onder Keizer. Daar moet je beter en beter in zien te worden, en dus volledig op trainen en spelen.

Dus niet gaan trainen op een andere speelwijze, en deze ook vaak gaan toepassen, zoals nu gebeurt, helaas.

Die jongens moeten meer aan het niveau wennen, en dat niveau in de basis makkelijk aankunnen, zodat ze minder met zichzelf bezig hoeven zijn en met aanhaken, en hun kwaliteiten kunnen tonen. Meer speeltijd dus voor die jongens, door bijvoorbeeld veel meer te rouleren.
1 -1
jaripettersson
Oei, hoe lossen we dat op het komende jaar?
1 0
chrisjuhhh
in de eredivisie ?
gewoon goed voetballen .
0 0
ajaxinho
Samen voetballen.

Keizer moet Donny en Frenkie op het middenveld opstellen.
0 0
Koenniiee
Alle minuten die Siem krijgt hadden voor Lasse en Careltje moeten zijn. Overigens kunnen die laatste twee prima op '6' zolang de onderlinge afstanden tussen de 'halven' en de laatste lijn minimaal zijn. Puur tactisch kun je zulke jongens gewoon laten functioneren.

Europees gaat dat wat moeilijker, is het meer 'rennen en vliegen'. Maar zoals Bosz zijn middenveld invulde ('halven' mochten niet zwerven) en vertrouwen won van de verdedigers om hoog te spelen, kan Careltje dat prima.
4 0
chrisjuhhh
Dat is wat hij probeerde te zeggen door te stellen dat hij ook ergens anders kan spelen maw andere positie .
0 0
trodat4030
Nee, hij bedoelde een ander team, het 1e ipv Jong.
0 0
Ajax27
Lasse is steeds meer verleden tijd aan het worden. Vorig jaar een topseizoen gedraaid maar je ziet gewoon dat ie niet meer mee komt.

Dan is het prima dat je Siem als vervanging hebt. Op 6 en de rechtshalf kun je met 3 jonkies wisselen. Wil je echter meer stabiliteit krijgen op het middenveld, dan kan een Siem erg goed werken.

Je kunt niet verwachten dat het middenveld volgend seizoen standaard uit Frenkie-Eiting-vd Beek bestaat, met daarachter geen ervaring. Daar is Siem voor gehaald, de ervaring achter de jonkies. Ziyech en Lasse zullen na dit jaar weg zijn, prima voor de komende jaren dus.
2 -1
Duif63
Ik blijf mijn twijfels houden over hem. De kans dat hij het niet zal redden is groter dan de kans dat hij het wel gaat halen. Gewoon omdat hij niet goed genoeg is.
0 -10
MFox
Carel is 19 jaar. Laat hem eerst maar veel speelminuten in de J.L. maken en daar tot de allerbeste speler uitgroeien.
4 0
PuurGeluk
Precies. Of een verhuur aan een eredivisieclub en zich daar bewijzen.
1 -4
godenzonenssuper
Heelijke speler.
Bezopen dat Siem de Jong gehaald is, met Schone en Eiting had je voor die eredivisie potjes voldoende achter de hand gehad.
Dan had Eiting ook genoeg minuten kunnen maken.
3 -3
Pierre Heno
helemaal mee eens. Internationaal stellen we geen flikker meer voor dus gebruik die zeperds CL/EL voorrondes dan maar om nu de jeugd kleredivisie ervaring op te laten doen. Dan krijgen ze tenminste nog iets aan relevante ervaring. Voor de NL klompetitie zijn ze goed genoeg want het gemiddeld niveau is belabberd slecht. Ajax kan ook met deze jonkies makkelijk kampioen worden.....kan?...nee : MOET!
3 0