Van Leer: 'Ajax niet één, maar paar stappen hoger'

BVeenstra, 09-09-2017 om 08:40, 8400 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Benjamin van Leer staat nog altijd achter zijn transfer van Roda JC naar Ajax. De doelman was eerste keeper in Limburg, maar in Amsterdam is hij de nummer twee achter eerste goalie André Onana. Toch spreekt hij in gesprek met Het Parool over het juiste gevoel.

'Ik had een gesprek met trainer Marcel Keizer en keeperstrainer Carlo l'Ami. Er is duidelijk gezegd: André Onana begint op doel na een goed seizoen. In dat opzicht is mijn situatie dezelfde als die van Diederik Boer', doelt hij op de voormalig tweede keeper van Ajax, waarna Van Leer uitlegt dat hij wel wil proberen om ooit eerste keeper te worden in Amsterdam. 'Bij Roda JC ben ik ook begonnen als tweede keeper achter Bram Verbist. Ik heb na vorig seizoen met meerdere clubs gesproken over een transfer, maar bij Ajax had ik het beste gevoel. (...) Maar ik zal in eerste instantie minder spelen dan bij Roda. Dat is de afweging die ik moest maken, en die was best lastig.'

In aanloop naar zijn transfer naar Ajax sprak Van Leer met vertrouwelingen en zij vonden dat hij zeker naar Ajax moest gaan. Toch is het volledig zijn keuze, zo vertelt hij. Bovendien is er een behoorlijk verschil tussen het keepen bij Roda JC en het keepen bij Ajax. 'Bij Roda JC stond er altijd een bus voor mijn neus geparkeerd, een dikke rij verdedigers. Bij Ajax moet ik ver mijn doel uit. Ik word dus completer. En ik moet enorm aanpoten op de trainingen. Ik liep in mijn eerste week meteen een spierblessure op. Had ik nooit eerder gehad. Ik heb mijn rust ook nodig. Ik moet goed slapen wil ik goed kunnen trainen. Ajax is niet één stap hoger, maar een paar stappen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Het was bij Roda JC al duidelijk dat Van Leer een goede lijnkeeper is en redelijk is bij hoge ballen maar het viel me pas toen hij met Jong Ajax tegen Jong PSV meespeelde dat hij ook een echt goede trap heeft. Volgens mij heeft Ajax met hem een hele goede vervanger van Onana in huis. Dat neemt niet weg dat ik hoop dat Onana tot minstens medio 2019 bij Ajax blijft.
3 0
Mikee
Hoop oprecht dat deze jongen gaat slagen!
0 0
MickS
Ik ben heel blij met hem. Elke keer wanneer ik hem bezig zie met trainingen, en bij het opwarmen voor de wedstrijden, zie je gewoon dat hij een goede keeper is, die niet zal misstaan in ons doel zodra de tijd daarvoor komt.
Leergierig en harde werker met verstand tussen de oren. Heerlijk. Ook tof zoals Onana over hem praat.
2 0
Jayajax
Zeker een goede stap met het oog op een eventueel vertrek van Onana aankomend jaar. Als hij zich op de training blijft ontwikkelen zal hij op den duur een goede vervanger zijn. En wie weet, goed presterend als eerste keeper van Ajax, komt hij wellicht in beeld voor het Nederlands elftal.
0 0
mvdk
Onana mag zich ook nog flink ontwikkelen hoor. Ik verwacht dat komend jaar echt te vroeg is. Hij heeft talent, maar maakt nog veel fouten.
0 0