'Vertrek Van Duivenbode om transferbeleid'

BartVeenstra, 07-09-2017 om 16:20, 11753 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het vertrek van Theo van Duivenbode uit de Raad van Commissarissen van Ajax heeft volgens journalist Henk Spaan te maken met diens onvrede over het transferbeleid van de Amsterdamse club. Dat stelt de columnist in Het Parool. Vlak na de Europese uitschakeling werd bekendgemaakt dat Van Duivenbode uit de RvC van Ajax stapte.

'Dat er een verband werd gelegd tussen het verlies en zijn opstappen, kon Van Duivenbode niet helpen', schrijft Spaan donderdag. 'Telefonisch bevestigde hij me dat hij het weekend voor de wedstrijd zijn vertrek kenbaar had gemaakt', aldus de journalist.

'Op verzoek van Ajax heeft hij zich erbij neergelegd het bericht "over de wedstrijd" heen te tillen. Ik ben Ajacied, dus als men mij zoiets vraagt, begrijp ik dat. Van Duivenbodes onvrede met het aankoopbeleid is heel wat ouder dan een verloren play-offpartijtje voor de Europa League. Eerder al liet hij weten de aanschaf van bijvoorbeeld Cassierra voor 5,5 miljoen euro duur te vinden', besluit Spaan zijn verhaal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daluniz10
ik vind dit ook goedkoop scoren van van Duivenbode, je neemt altijd een risico.. en soms gaat het goed (Sanchez), soms gaat het slecht, en soms is het afwachten. en by the way... €5 milj.. is niet eens zo heel veel in deze tijd.

Waar ik ook een beetje moe van wordt zijn die die oudjes die denken dat de jeugd van ajax alles maar kan oplossen. De jeugd heeft nou eenmaal een ervaren speler nodig.. en die echte top ervaren spelers, die komen niet terug naar Nederland voor hun 35ste ( uitzonderingen daar gelaten), dus zal je het altijd bij de iets mindere moeten zoeken (iets minder, is niet perse slecht) .. en ja, die mindere staat misschien een jeugdspeler in de weg... maar in de wedstrijden waar het er echt toe doet, of als het even tegenzit in de wedstrijd, zal die jeugdspeler ons niet redden. Daar is hij nou eenmaal te jeugdig voor.

je neemt als ajax altijd een risico, some you win, some you loose...
Mocht je structureel slechte spelers aantrekt, dan zal de scouting op de schop moeten.
1 0
mistermiyagi
Cassierra gaat zijn kansen nog pakken, goede speler voor de subtop van Europa.

Ik vind Cassierra voetballend erg sterk ogen, live de wedstrijd tegen PSV gezien.

Niet iedereen is een Dolberg..

Frenkie, Donny, Cerny, hebben ook niet alles om de absolute top te halen.
0 -1
Cello
Ik vraag me alleen af..... hoe hard heeft Theo met de vuist op tafel geslagen en gestreden om dan vooral het transferbeleid in andere banen te leiden???. Dit roeptoeteren na het aftreden is zo gemakkelijk en ook wel een beetje goedkoop. Had dan op zn minst eerder je mond open getrokken.....en wbt Cassiera al vorig jaar, was toen al ten strijde getrokken en had dan als het niet wilde lukken al vorig jaar afgetreden.
0 0
suske
Dit bericht is mosterd na de maaltijd en was hier allang bekent. dat werd er al gelijk bij gemeld toen zijn bericht om uit de RVC te stappen wereld kundig werd gemaakt een paar weken geleden!!!
0 0
Gijsje
Mensen die een verleden bij Feyenoord hebben gehad zijn nooit te vertrouwen.Bosz van Duivenbode,Kuyt ( meest recente voorbeeld) het zijn allemaal gluiperds.
1 -4
Panama
Wat hebben wij nou met kuyt?
0 0
Duif63
Eehhh... Cruijff had ook een 010 verleden.
2 0
gras
Cassiera vind ik nog te rechtvaardigen. Niet zozeer wegens het bedrag, maar we hebben naast Dolberg geen echt beloftevolle spitsen rondlopen. Sierhuis is ook geen meevoetballende spits.

Sinkgraven vond ik echt onbegrijpelijk met Nouri achter de hand, en zeker voor dat absurd hoge bedrag. Gudelj kon ik ook niet bij. Dat type hadden we niet nodig. Een creatieve voetballer wel.

Neres vond ik weer veel en veel te duur. Ziyech was gewoon marktconform en heeft het ook waargemaakt.
0 -1
ajaxinho
We hebben een soortgelijk bedrag betaald voor Sinkgraven (en Frenkie?).
Voor grote talenten die je nog kunt vormen moet je zulke bedragen willen betalen.

Voor Zuid-Amerikaanse toppers (zoals Sanchez) moet je meer dan 10 miljoen willen uitgeven.
... Eigenlijk valt Neres daar niet onder.

Koop in ieder geval vervangers!
Laat op tijd weten wie er op het lijstje staan en dat je genoeg alternatieven hebt.

Shit!... M'n bloeddruk...
3 0
Robinjo1988
Gaat ie over Cassierra zitten zeiken en niet over al die rotzooi die de Boer binnen haalde?
Cassierra is dan wel een van de slechtste voorbeelden die je kan noemen. Heeft nog amper een fatsoenlijke kans gekregen.
7 -2
Duif63
Klopt hij had beter over Sana Sanogo Zimling Duarte Heitinga en vd Hoorn kunnen beginnen.
0 0
Suarez16_
Is dat verhaal van Cassierra niet simpel scoren? Achteraf heel makkelijk om te zeggen ja. Maar als je tegen een 18-jarige spits van 5 miljoen al nee zegt ben je ook linea recta tegen een 19-jarige CV van 5 miljoen, want Theo is geen scout, dus het is OF makkelijk scoren (terwijl Mateo op dit moment de JL ontgroeid a la Van de Beek, Nouri, De Jong en nog steeds 19 is) OF hij was tegen alle 2. Dus het is maar goed dat hij weg is.
8 0
blessure
Cassierra komt er wel hoor.
6 -1
CaptainDavy
Makkelijk zeggen dat Cassiera te duur was, maar over Sanchez zegt niemand dat. Je weet van tevoren niet hoe snel die spelers er staan, je neemt altijd een gok als je iemand koopt. Achteraf zeggen dat het te duur was als het niet goed uitpakt is onzin.
6 0
3sterrenAjax1
van duivenbode blijft een echte cruijffiaan. had hem erg graag met jonk en ling de club zien runnen. gewoon de jeugd doorschuiven en geen aankopen doen. zelfvoorzienend zijn.
0 -15
jackwolf
Zo blij was Cruyff anders niet meer met hem. Lees zijn bio.
3 0
Robinjo1988
Dan snap jij ook niet wat Jonk etc. wilden. Ze waren helemaal niet tegen aankopen. Als ze maar echt een meerwaarde hadden en geen veelbelovende talenten in de weg stonden.
3 0
ram
aka achterlijk zijn en Jupiler League spelen...
1 0
Piejotter
De gehele transfermarkt is compleet uit de hand gelopen. Dat geld dus niet alleen voor Cassierra. Misschien wil hij zeggen dat dit een miskoop is? Wellicht had men meer van hem verwacht maar om nu te zeggen dat hij er niets van bakt gaat wel erg ver. Maar wat ik proef aan zijn mening is dat hij (Theo) zichzelf tekort gedaan voelt. Theo wil meer zeggenschap en meer macht. En dat is nu juist wat al jaren een probleem is bij Ajax. Egotrippers genoeg.
1 0
Koenniiee
Van Duivenbode, de man die graag Tom Beugelsdijk zag komen als vervanger van Toby Alderweireld en de deur plat liep met andere Eredivisie-lijstjes.

Henrichs die voor de bühne Rijkaard polst, maar snel wat vriendjes zal aandienen. Ondanks dat het niet bij zijn functie hoort.
11 0
Robinjo1988
Is dat echt waar ja van Beugelsdijk? Dan ben ik blij dat die gozer weg is.
4 0
vincent_DV
BrandjeXL: Vertonghen ging maar voor uit mijn hoofd 13 miljoen. 7 miljoen onder mijn genoemde bedrag. Dat maakt het een stuk realistischer toch?
0 0
vincent_DV
Van Duivenbode is een typische oude man.

Kijk, tuurlijk is 5,5 miljoen voor Cassierra ietwat veel. Maar 5 jaar geleden zou Sanchez bij ons verkocht zijn voor max 20 miljoen. Kijk de bedragen van Vertonghen en Alderweireld er maar op na. Hoe naïef is het dan om te denken dat je als Ajax zijnde niet mee hoeft in de hogere prijzen. Ja, 5 jaar geleden kostte een Cassierra misschien 2-3 miljoen. Die tijden zijn natuurlijk allang voorbij. Neres precies hetzelfde, 12 miljoen is natuurlijk heel veel geld, maar zo zijn de prijzen nou eenmaal in deze tijd. 5 jaar geleden had je misschien een goede buitenspeler voor 5-7 miljoen. Nu is dat op z'n minst 12 miljoen.

En dan kunnen al die ouderwetse mannen allemaal roepen dat het belachelijk is. De wereld veranderd, zo gaat het in alles! Oudere mensen vinden de prijzen voor huizen en eten ook abnormaal, dat zegt eigenlijk genoeg.
7 -1
BrandjeXL
Dom vergelijk met Verthongen en Alderweireld aangezien zij, net als Eriksen, verkocht MOESTEN worden omdat ze nog maar een jaar contract hadden.Daarom waren de vergoedingen aan de lage kant en niet omdat het vijf jaar geleden is. Sanchez had nog 4 jaar contract dus stond Ajax veel sterker.
1 -4