De Jong baalt: 'Niet dat het een excuus is'

JipVR, 27-08-2017 om 17:37, 19933 views, AT5 | Kadotip: De Ajax Adventskalder.

Ajax had zondag grote moeite om VVV Venlo echt stuk te spelen, zo zag ook Frenkie de Jong. De middenvelder speelde een prima wedstrijd, maar zag dat zijn team pas na rust echt het verschil wist te maken. 

'De eerste helft was heel moeizaam. Het tempo was laag, ik denk dat we het veld ook niet mee hadden. Echt een dramatisch veld. De bal gaat niet snel, over lange afstand pasen remt de bal alleen maar af, je voeten doen pijn...', klaagt De Jong tegenover AT5 over het erbarmelijk slechte kunstgrasveld van VVV. 'Niet dat het een excuus is, maar om het even aan te geven.'

'We speelden gewoon in een te laag tempo, te weinig fantasie: veel breed en terug. Er kwamen gewoon te weinig kansen in de eerste helft', analyseert De Jong de wedstrijd verder. De middenvelder speelde zondag ten koste van Lasse Schöne, die in Venlo niet in actie kwam. 

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax68
de Jong , leuke voetballer hoor, maar loopt veel te veel en ook te lang met de bal aan de voet, en alles gaat breed of terug.
Totaal geen diepgang, en te weinig creativiteit, waardoor ook HIJ schuldig is aan dat temp loos gedraaf, ook nu is weer eens gebleken dat die jeugd het alleen niet aankan .
Routine en Kerels hebben we nodig, die kunnen knallen, het is allemaal te gezapig en te slap ook, terwijl dat veld ONACCEPTABEL en gevaarlijk is tav blessures etc.
0 0
johnd
Normaal vind ik dit soort gezeik onzin, maar dit keer was het veld echt zo slecht dat het best meegespeeld kan hebben.
1 0
ovdw
Grootste talent sinds Christian Eriksen in een Ajaxshirt. Dolberg en De Ligt komen ook in aanmerking daarvoor, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Frenkie. Nouri zou in hetzelfde rijtje komen.
0 0
achterlijn
Frenkie is beter dan Eriksen, als Frenkie deze instelling kan blijven vasthouden dan wordt hij absolute wereldtop en daar hoort Eriksen niet bij.

Nee Appie is ook goed maar frenkie is beter, qua techniek zijn ze misschien gelijk maar Frenkie is meer allrounder.
0 -1
Youri08
Ik vind Eriksen wel wereldtop. Zou hem graag bij Barca zien.
0 0
PuurGeluk
Een genot om naar te kijken. Makkelijk weg draaien, niet tot nauwelijks balverlies en vandaag kwam 97% van zijn passes aan. Echt gouden voetjes.
1 -1
ovdw
Waar ik ook vooral van geniet is hoe Frenkie op z'n benen staat. Mooie versnelling. Prachtige atleet. Meer dan Van de Beek, hoewel ik ook van hem gecharmeerd ben.
0 0
achterlijn
Maar dat Frenkie kon voetballen op deze manier heeft hij al in zijn Willem II tijd laten zien, hij speelde toen in een oranje jeugdelftal... je kon toen al zien dat hij een hele goede voetballer ging worden.... ik zeg dit trouwens ook al jaren over frenkie.

Toen deed hij dit ook al, dat hij verschillende mensen uitspeelde van achteruit komend naar de tegenstander hun doel, Lothar Matthaus die kon dat ook zo, alleen frenkie kan beter voetballen dan Matthaus.

Ik was dan ook blij dat hij voor Ajax koos want Psv wilde hem ook hebben toen.
1 -2
NouriVandeBeek
Contract tot 2019. Marc mag het snel gaan verlengen tot 2022.
3 0
achterlijn
veel langer.... die jongen mag je een contract voor "het leven" geven, die kan zo goed voetballen die komt gewoon in de wereldtop..... die gaat Ajax meer geld opleveren als Sanchez.
1 0
achterlijn
Dat kloteveld is wel een excuus, schandalig dat op de deze rotzooi betaald voetbal gespeeld mag worden, een club die geen grasmat kan bekostigen heeft niks te zoeken in het betaald voetbal..

En dat Ajax frenkie maar vlug een contract geeft tot 2025, deze jongen is met afstand de beste voetballer die bij Ajax rondloopt.
3 0
AFCARSCA
https://twitter.com/KJ_Huntelaar/status/901883180747251717

Kijk, steek die maar in je reet, knvb.
6 0
IDJosh
Hahahaha wat een baas
0 0
ferrari2009
Ik las het ook.
0 0
AFCARSCA
Inderdaad, die krijgt zeker rood volgende pot :x
0 0
AjaxPassion
Zo jammer dat deze geweldige voetballer niet meer als basisspeler onder Bosz heeft mogen spelen. Ik kan er nog boos om worden. Zowel op Bosz als op Ajax...
1 0
DavidsFan
Dat Bosz vast bleef houden aan Schone is toch wel te begrijpen? Die was een half seizoen erg belangrijk voor Bosz. En dan op de belangrijkste momenten van het seizoen (het einde) een jeugdspeler op zowat de belangrijkste plek te zetten zouden er niet veel doen.
1 -1
achterlijn
Schone is nog steeds belangrijk... vd beek moet plaats maken voor Frenkie, vandaag was vd beek ook weer onzichtbaar en een aantal keer heel slordig balverlies, hij heeft te weinig techniek, Schone speelt bijna alles voorruit, Schone is sterker aan de bal...vd beek speelt heel veel breed, die heeft problemen met voorruit spelen als hij onder druk staat van de tegenstander, de 2e helft ging pas draaien toen Klaas jan en Neres erin kwamen en frenkie voor de ligt werd geposteerd, ineens was er wel voetbal van achteruit omdat frenkie veel beter dan vd Beek kan voetballen.

De 0-1die Klaas Jan (uit de mooie voorzet van Younes) hem schenkt had mijn moeder ook erin geschoten.
0 -4
DavidsFan
Wat een onzin.
2 0
achterlijn
Nee ik weet dat jij het anders ziet..... maar dit is zoals ik het toch echt zie, en in mijn ogen ook is.
1 -1
DavidsFan
Dat mag natuurlijk :)
1 0
achterlijn
tuurlijk, ik waardeer anderen zijn mening ook... of die moet echt nergens op slaan.
1 0
ziz0u.
Ik vind het ook onzin. Iedereen was beter in de 2e helft. Vd beek speelde ook uitstekend de 2e helft. een goal (op de goede plek staan) en een uitstekende assist op neres?
Het hele euvel ligt bij die fucking Dijks op linksback. Dijks eruit en de boel gaat beter lopen...
0 0
AjaxPassion
Wat ik bedoelde is dat Bosz nooit onder zijn contract uit had mogen komen.

Maar Schøne had idd ook eerder vervangen mogen worden. Verder had Bosz die jeugdspelers al eerder wat meer kansen mogen geven, wie weet was die er dan wel klaar voor. In de finale was Schøne één van de zwakke schakels en wss de belangrijkste daarin. Maargoed dat is allemaal achteraf, makkelijk lullen.
4 0
AjaxCitizen
Dan had de clubleiding aan zijn eisen moeten voldoen. Bij elke andere club mag de trainer zijn technische staf invullen. Zeker na het fantastische seizoen van vorig jaar, waar we op 2 fronten meededen tot het einde, het grootste Europese succes boekten in jaren en dit combineerden met leuk voetbal, mag je de trainer hierin tegemoet komen. Maar Ajax wilde mannen als Spijkerman, L'Ami etc. binnenboord houden. Mensen die Bosz tegenwerkten om het spelletje te spelen die hij wilde en waar elke Ajacied naar verlangde. Dan zou ik als ik Bosz was ook gewoon eieren voor mijn geld kiezen.
6 0
DavidsFan
Ok, ik las het als ...voetballer niet vaker als basisspeler...

Je hebt gelijk, dat had ik ook liever gezien. En Schone moet je nou koesteren als hij zijn rol accepteert op de bank. Komt wel in de pikorde boven Siem, als die nog komt.
1 0
Web
Geweldige speler, wat was hij goed vandaag
1 0
Robeerke
Dit is de toekomstige drager van Ajax.
2 0
DavidsFan
97 procent passes die aankwamen. Totaal iets van 79 als ik het me goed herinner. En zoveel mogelijk naar voren spelen. Heeft sinds vandaag wat mij betreft Schone definitief uit de basis gespeeld.
3 -1
WouterBerg83
77 van de 79 kwamen aan. Zeker in dit soort wedstrijden cruciaal dat je minimaal naar de juiste kleur speelt. En daarbij niet alleen maar balletjes breed. Hij zocht juist steeds de mogelijkheid naar voren. En dat met die leeftijd. Topper in wording.
0 0
mokumneez
Onze toekomstige international bij het grote oranje.
3 0
ambtenaar
Dit soort gasten zijn momenteel de lichtpuntjes bij Ajax.
5 0
DavidsFan
Dit jaar basis plaats veroveren en volgend jaar gaat hij zich in Europees verband in de kijker spelen. Ervan uitgaande dat we dan weer meedoen.
Maar daarna is het weer rekening houden met een vertrek, zeg ik met pest in mijn lijf.

Zolang mogelijk genieten van deze lichtpuntjes nu ze er nog zijn.
2 0
NouridolbergNeres34
Wat een geweldenaar is dit toch !! Hier kom je nou voor naar het stadion zulke spelers.
2 0
Raikkonen94
Wat een heerlijke speler is dit zeg. Speelt alles vooruit en geeft hem altijd aan dezelfde kleur. Hopelijk krijgen hij en Neres wat langer de kans in de basis, maar je weet het maar nooit met al die mafkezen op de bank en in de directie.
5 0
Dexy
Samen met KJH en Neres de beste vandaag!

Vanaf nu nooit meer op de bank aub. Frenkie is voetbal!
11 0
Bjorn
Ik zou het onbegrijpelijk vinden als we Schöne nog in de basis zien de komende tijd.

Overduidelijke basisspeler, zoals we vanaf Nice-uit of zelfs daarvoor al riepen.
6 0
RusselWestbrook
Dat veld was zo slecht dat er wel meerdere Kamervragen over gesteld mogen worden en het een breekpunt in de formering van de regering moet worden

;)
6 0
DavidsFan
Straks wil D66 dat we delen van onze grasmat gaan doneren.
2 0
Youri08
Jammer dat groen links eruit is dan :-)
3 0
Beretta
"Te weinig fantasie", uitstekende woordkeuze pik!
3 0
MichelAngelo66
Het is wel een excuus. En een terechte. Gewoon schandalig die flut kunstgras velden.
3 0
JPM
Wereldvoetballer.
9 0