De Jong baalt: 'Niet dat het een excuus is'

JipVR, 27-08-2017 om 17:37, 21548 views, AT5 | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax had zondag grote moeite om VVV Venlo echt stuk te spelen, zo zag ook Frenkie de Jong. De middenvelder speelde een prima wedstrijd, maar zag dat zijn team pas na rust echt het verschil wist te maken. 

'De eerste helft was heel moeizaam. Het tempo was laag, ik denk dat we het veld ook niet mee hadden. Echt een dramatisch veld. De bal gaat niet snel, over lange afstand pasen remt de bal alleen maar af, je voeten doen pijn...', klaagt De Jong tegenover AT5 over het erbarmelijk slechte kunstgrasveld van VVV. 'Niet dat het een excuus is, maar om het even aan te geven.'

'We speelden gewoon in een te laag tempo, te weinig fantasie: veel breed en terug. Er kwamen gewoon te weinig kansen in de eerste helft', analyseert De Jong de wedstrijd verder. De middenvelder speelde zondag ten koste van Lasse Schöne, die in Venlo niet in actie kwam. 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax68
de Jong , leuke voetballer hoor, maar loopt veel te veel en ook te lang met de bal aan de voet, en alles gaat breed of terug.
Totaal geen diepgang, en te weinig creativiteit, waardoor ook HIJ schuldig is aan dat temp loos gedraaf, ook nu is weer eens gebleken dat die jeugd het alleen niet aankan .
Routine en Kerels hebben we nodig, die kunnen knallen, het is allemaal te gezapig en te slap ook, terwijl dat veld ONACCEPTABEL en gevaarlijk is tav blessures etc.
0 0
johnd
Normaal vind ik dit soort gezeik onzin, maar dit keer was het veld echt zo slecht dat het best meegespeeld kan hebben.
1 0
ovdw
Grootste talent sinds Christian Eriksen in een Ajaxshirt. Dolberg en De Ligt komen ook in aanmerking daarvoor, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Frenkie. Nouri zou in hetzelfde rijtje komen.
0 0
PuurGeluk
Een genot om naar te kijken. Makkelijk weg draaien, niet tot nauwelijks balverlies en vandaag kwam 97% van zijn passes aan. Echt gouden voetjes.
1 -1
ovdw
Waar ik ook vooral van geniet is hoe Frenkie op z'n benen staat. Mooie versnelling. Prachtige atleet. Meer dan Van de Beek, hoewel ik ook van hem gecharmeerd ben.
0 0
NouriVandeBeek
Contract tot 2019. Marc mag het snel gaan verlengen tot 2022.
3 0
AjaxPassion
Zo jammer dat deze geweldige voetballer niet meer als basisspeler onder Bosz heeft mogen spelen. Ik kan er nog boos om worden. Zowel op Bosz als op Ajax...
1 0
Web
Geweldige speler, wat was hij goed vandaag
1 0
Robeerke
Dit is de toekomstige drager van Ajax.
2 0
mokumneez
Onze toekomstige international bij het grote oranje.
3 0
ambtenaar
Dit soort gasten zijn momenteel de lichtpuntjes bij Ajax.
5 0
NouridolbergNeres34
Wat een geweldenaar is dit toch !! Hier kom je nou voor naar het stadion zulke spelers.
2 0
Raikkonen94
Wat een heerlijke speler is dit zeg. Speelt alles vooruit en geeft hem altijd aan dezelfde kleur. Hopelijk krijgen hij en Neres wat langer de kans in de basis, maar je weet het maar nooit met al die mafkezen op de bank en in de directie.
5 0
Dexy
Samen met KJH en Neres de beste vandaag!

Vanaf nu nooit meer op de bank aub. Frenkie is voetbal!
11 0
Bjorn
Ik zou het onbegrijpelijk vinden als we Schöne nog in de basis zien de komende tijd.

Overduidelijke basisspeler, zoals we vanaf Nice-uit of zelfs daarvoor al riepen.
6 0
RusselWestbrook
Dat veld was zo slecht dat er wel meerdere Kamervragen over gesteld mogen worden en het een breekpunt in de formering van de regering moet worden

;)
6 0
Youri08
Jammer dat groen links eruit is dan :-)
3 0
Beretta
"Te weinig fantasie", uitstekende woordkeuze pik!
3 0
MichelAngelo66
Het is wel een excuus. En een terechte. Gewoon schandalig die flut kunstgras velden.
3 0
JPM
Wereldvoetballer.
9 0