Heitinga teleurgesteld: 'Dit mag niet gebeuren'

JipVR, 26-08-2017 om 19:09, 7184 views, AjaxTV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

John Heitinga is zijn trainerscarrière bij Ajax O19 in mineur begonnen. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding verloor op eigen bodem kansloos van PSV O19 in de strijd om de Super Cup (0-5). De voormalig verdediger is duidelijk: 'Dit mag niet gebeuren'. 

'Ik heb behoorlijk de erin. Dit was niet des Ajax', steekt Heitinga van wal. 'We kwamen vandaag op alle fronten tekort. We hebben een nieuwe groep met veel buitenlandse spelers en dit was de eerste wedstrijd waarin veel spelers negentig minuten speelden. Dit mag alleen niet gebeuren en dat heb ik ze ook duidelijk gemaakt.'

'Maar goed, het is ook een eyeopener voor ons als staf zijnde. We weten wat ons te wachten staat. Complimenten aan PSV, ze waren op alle fronten beter vandaag. In de communicatie moet er nog een hoop gebeuren. Het is goed dat het nu gebeurt, omdat de competitie nu van start gaat. Ik heb de jongens wel verteld dat dit het vlaggenschip is van Ajax en je moet laten zien dat je er met kop en schouders bovenuit steekt', aldus Heitinga op Ajax.nl.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Kan Heitinga niet iets gaan doen waar hij goed in is.
5 0
altijdwelwat
Alleen Lang steekt hier met kop en schouders bovenuit . Geschrokken van de nieuwe jongens(8 miljoen aan uitgegeven) allemaal erg licht en erg slecht in het maken van keuzes, maar ook van jongens als Bakboord en Nunnely zie je hun ooit aanwezige potentie niet meer terug. Zijn inmiddels aan hun 3e seizoen bij o19 bezig , werden in tegenstelling tot Lang en Kluivert doorgeschoven.....
1 0
NouriVandeBeek
Iedereen was slecht en laten we de nieuwe jongens even de kans geven. Ik kijk ook altijd kritisch naar, maar in de winterstop wil ik pas conclusies trekken.
1 -1
PJK54
Ik begin een beetje bang te worden voor het voortbestaan van Ajax, als "vriendjes" worden aangesteld op zulke belangrijke posities is er heel wat mis binnen de organisatie en wordt dit alleen maar gedaan om je eigen plekje veilig te stellen. Wat ik afgelopen week al schreef AFC Ajax is dood, morsdood lang leve de NV Ajax.

Ik denk dat een nieuwe revolutie nodig is om NV Ajax uit het zadel te wippen en terug te gaan naar AFC Ajax de voetbalclub waar we allemaal trots op zijn.
7 0
CaptainDavy
Zelfs de algemeen directeur heeft geen enkele relevante ervaring of kwalificaties nodig. Dat zou bij elk ander bedrijf onvoorstelbaar zijn maar bij Ajax is het heel normaal.
1 0
aietos
Toch heb ik de indruk dat Heitinga wel goed met Bergkamp overweg kan.
4 0
EVH
Hahahahaa tja ....op basis van wat is Sjonnie nu eigenlijk de trainer van O19??

Ow ja hij is Ajacied. Dat is het enige criterium tegenwoordig.
Reiziger en Winter ook.

Op basis van wat is Edje ook alweer stagiair ... eehhmm.. Algemeen Directeur van AJAX?? Ow ja hij is Ajacied.
8 0
ajaxinho
Heitinga O19 = Stam JA
1 -3
mistermiyagi
Ik vind het verhaal Jonk: jeugd veel de kans geven.
Daar heb ik helemaal niks mee, een Seedorf, Kluivert, Davids komen vanzelf, die worden zo geboren evenals een Mathijs de Ligt.
Iets wat ik wel toejuichte is dat je jeugd optimaal laat presteren met de beste coaches en trainers en fitness instructeurs.

Alleen Ajax slaat compleet door met de jeugd, laat je grote talenten lekker ervaring opdoen bij Willem2 of welke eredivisie club dan ook.

Een Nouri, vd Beek, de Jong, Cassierra, Cerny hadden vorig jaar al verhuurt moeten zijn, een Nouri was verreweg de beste speler van dan Jupiler League.

Ajax moet meer inspelen op kwaliteit ipv op de jeugd altijd maar de kans moeten geven, Kluivert is goed maar niet goed genoeg om cruciale partijen te spelen tegen Nice.

Heb je jong de kwaliteit dan speel je. KLAAR.
2 -7
Bensco
Als je de jeugd volgt heb je ook gezien dat met vertrek van Jonk de complete jeugdopleiding weer 180 graden om is gedraaid. Het is weer van het niveau voor Cruijff. Trainers rouleren gebeurt niet meer, talenttrainingen worden niet meer gehouden en de hele individuele aanpak met spelers heeft weer plaatsgemaakt voor de oude visie waarin het team centraal staat i.p.v. individuele ontwikkeling. De hele performance afdeling is gedecimeerd toen jonk en zijn staf vertrok. We zijn weer terug bij af, we leiden weer spelers van het niveau Becker en Menig op.
4 -3
NouriVandeBeek
Onbegrijpelijk dat hij trainer is geworden van Ajax O19. Zonder enkele ervaring. Dan neem je je jeugdopleiding niet serieus.
15 0
insectenverdelg
exact mijn idee. ik waarop gebaseerd? waarom niet starten bij U14?
1 0
johnd
Sinds wanneer mag een nieuwe gast zomaar bij het vlaggenschip beginnen? Gewoon bij de F-jes beginnen en jezelf omhoog werken. Heel vreemd.
15 0
geDaante
Vriendjespolitiek, de gunfactor, en het zijn van een oud-Ajaxspeler speelt hierin mee. Zo'n Willem Weijs bijvoorbeeld, die bewezen heeft visie te hebben en de Cruijff visie omarmt en goed kan neerzetten, kwam geen steek verder, werd eerder gedegradeerd.
Is nu weg naar NAC als trainer van -19 én assistent van het eerste.

Ajax gooit uit het niets gewoon Heitinga voor de groep, Winter, of wie dan ook. Winter heeft aantoonbaar geen Ajaxvisie (lees: Cruijffvisie), en mocht toch gewoon de A1 doen.

Jonk ging voor kwaliteit, wilde iemand als Moniz aantrekken, werd daarin dwarsgeboomd. Een onbekende jonge duitse trainer, ook weer dwarsgeboomd.
17 0
MosesD
Maar Daan, luister ik vind het toch opvallend dat er altijd van alles wordt geroepen hoe geweldig Jonk was enzo. Prima, ik denk dat Jonk een uitstekende trainer was en is met een prima visie. Laat daar geen misverstand over bestaan. Dat hij weg is ligt aan de mensen die er nu nog zitten, maar ook een beetje aan Jonk zelf natuurlijk. Hoe dan ook, dat boek is gesloten. We zitten nu met een bende, maar toch is het opvallend dat als iemand zoals ik, zegt dat JC altijd voorstander was van ex-topvoetballers op cruciale posten en daar dan graag wat kanttekeningen wil aanbrengen meteen wordt uitgemaakt voor JC hater. Ik ben een groot fan van JC. Heb hem zien spelen in Amsterdam, Barcelona en LA. Ook was ik erbij in Athene in 87. De visie van Cruyff is prima, laat daar ook geen misverstand over bestaan. Echter, vind ik en dat heb ik altijd gezegd, dat hij niet van alles verstand heeft en ook niet van mensen en organisaties. Want dankzij hem, en niemand anders, zitten we wel opgescheept met Bergkamp, Overmars en Sar (zeker de eerste twee). En met een TH wat niet alleen niet functioneert door gebrek aan kwaliteit van de mensen die erin zitten, maar ook door de opzet van dit hele TH, dat 'technisch leidend' zou zijn en dus volledig autonoom kan handelen. Want wie controleert en beoordeelt het TH en wat zijn de criteria? Wellicht weet jij dat. Maar de keuze van de genoemde ex-topvoetballers, dat is toch een grote fout geweest? Dan kan men wel zeggen dat JC verraden is, maar ik vind sowieso de keuze van deze mensen zeer dubieus. 0,0 track record, geen goede communicatieve vaardigheden, geen visie, geen uitstraling, geen leiderschap kwaliteiten. Nogmaals, ik ben een fan en aanhanger van de voetbalvisie van JC, maar je kunt toch niet ontkennen dat we met dit TH zitten dankzij diezelfde JC? Je mag het blijkbaar nooit hardop zeggen, maar het is toch echt een feit. Deze mannen zijn vanaf dag één incapabel. De 4 landstitels verbloemden een boel, zoals nu de EL finale een boel verbloemd en zand in de ogen strooit. Ik riep het toen al en ik vrees dat ik wel een beetje gelijk heb gekregen.
Ben ook benieuwd hoe je de oplossing ziet, want door de hele constructie kan niemand het TH op de vingers tikken of zelfs überhaupt maar weg sturen......
4 -2
eenamsterdammer
Volgens mij is de Cruyff foundation een goed opgezette organisatie met de juiste mensen op de juiste plek die wereld wijd bewondering oogst.
Jonk is en was de enige bewaker van de Cruyff filosofie, degen die nu aan de touwtjes trekken zijn bange lafaards die denken vanuit de verdediging zonder aanval.
0 0
MosesD
Bij de Foundation daar was Cruyff louter het boegbeeld. Had niets met dagelijkse leiding te maken. En de vergelijking gaat ook niet op. JC wilde bij Ajax per se ex-topvoetballers op cruciale posities.
1 0
Bensco
het hele idee achter plan Cruijff was nooit verkeerd. Sterker nog, het had de potentie om de sterkste jeugdopleiding ter wereld te vormen. Echter plan Cruijff miste wel een aantal punten om de club naar een hoger niveau te tillen. Dat waren o.a. duidelijke kaders voor het aankoopbeleid, een goed plan voor scouting, medewerking vanuit de RVC maar bovenal aansturing vanuit Johan himself. Johan ging er altijd van uit dat zijn discipelen wel snapte wat hij bedoelde en wou. Daar was zijn hele plan ook op gebaseerd. Oud voetballers lossen het met elkaar op en van Duivenbode zou zijn mannetje in de raad wel zijn. Achteraf was dat te makkelijk gedacht en had hij meer aanwezig moeten zijn op de club om het hele zooitje aan te sturen. Dat heb ik hem altijd behoorlijk kwaad genomen. Hij is slechts 2x op de club geweest om orde op zaken te stellen en dat is veels te weinig.
2 -1
MosesD
Klopt. JC vergeleek de boel graag met Bayern. Maar die vergelijking ging totaal niet op, immers Beckenbauer was gewoon iedere dag op de club.
3 -1
Keffie L
Hebben de heertjes Ouali en Bergkamp ook uitleg gegeven waarom ze Willem Weijs hebben weggejaagd? Ben daar erg benieuwd naar.
4 -1
NouridolbergNeres34
1 grote vriendjeskliek bij Ajax, gaat er niet om of je competent bent voor de functie, nee het gaat erom of je door 1 deur kan met sarretje en bergkamp.
4 0
EVH
Jep.
0 0