Keizer licht toe: 'Kasper is eerste spits'

In gesprek met Ziggo Sport heeft Marcel Keizer de keuze voor Kasper Dolberg en Lasse Schöne uitgelegd. De twee Denen begonnen afgelopen zondag tegen Groningen op de bank, maar spelen tegen Rosenborg in de basis. Ook gaat de oefenmeester in op de tactiek op het middenveld. 

'Kasper is de eerste spits', begint Keizer, die blij is dat Huntelaar presteert. 'Het is alleen maar goed dat Klaas-Jan het mij zo moeilijk mogelijk maakt. Hij heeft een prima wedstrijd gespeeld van de week, maar Kasper krijgt al het vertrouwen, daarom speelt hij vandaag.'

Naast Huntelaar valt ook Frenkie de Jong buiten de basis. 'Het zit dicht bij elkaar. Lasse zijn ervaring plus een dubbel goede standaard situatie met Hakim hebben de doorslag gegeven', doelt de trainer op de traptechniek van zowel Schöne als Ziyech, die daarin beter zouden zijn dan De Jong.

'We hebben het op het middenveld iets veranderd', voegt Keizer verder toe. 'Normaal hebben we twee diepe middenvelders, nu hebben we met Lasse ervoor gekozen om iets meer gecontroleerd te spelen. We hopen daarmee meer aan voetballen toe te komen, maar ook de counter eruit te kunnen halen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
De eerste spits die je verkoopt voor 60 miljoen Marcel?
0 0
komopajax777
Keizer is echt geen groot licht.Al is Dolberg eerste spits dan nog was het beter om de Hunter te laten starten met zijn ervaring en winnaarsmentaliteit.Zeker na afgelopen weekend.De wissel met de compleet onervaren Zeefuik en het niet inzetten van de Jong zegt alles over de totale ongeschiktheid van deze trainer voor Ajax 1.
0 0
DeKes
Goeie wissels! Wáárdeloos!
1 0
HansBeus
Ga jij maar ff banken Marcelleke en neem bergkamp en die ouwe ook gelijk mee!
0 0
koelman
Nee Keizer, Dolberg is een talent maar niet je eerste keus. Zoals jij ook niet de eerste keus bent.
1 0
JesperOlsen74
Keizer, je hebt je best gedaan. Je bent gewogen en te licht bevonden. Houdt de eer aan jezelf aub.
2 0
PetrusKeizer
zo is t. hij moet de eer aan zz houden. maar ik zie t niet 1-2-3 gebeuren....
0 0
El-Dorado
sterk argument keizer. f*ck off man

huntelaar bracht meer strijd dan het heel fcking elftal bijelkaar
3 0
JBxxx
Waarom zegt hij dan vorige week dat op dit moment Dolberg niet in vorm is en daarvoor Huntelaar speelde afgelopen weekend. Gelogen dus was alleen maar om te sparen, anders had die nu ook begonnen. Wat een vreselijke trainer die Keizer!
0 0
niquedegraaff
Zijn keuze voor spelers is net zoals zijn presentatie voor de camera's. Wispelturig. Die eerste 15 minuten per wedstrijd komen nog door Bosz.. die gaan ook weg, geloof mij. Tijd dat de media en supporters KEIHARD gaan uithalen naar AJax.
2 0
HansBeus
Je bent gezakt Keizer, voor alles!........
2 0
kaashaas
Marcel je kan er echt niets van! Ga spelers regelen die het team naarvde volgende stap brenegen en niet alle verantwoording bij de jeugd neerleggen.
Begrijp dat je sommige spelers uit de jeugd kent
Maar komop he.. dit kan je niet maken
1 0
SuaSulejAjax
Keizer. Ik kan er niks aan doen, maar ik heb echt een hekel aan jouw onkunde
1 -1
kaashaas
Das logisch want die us 50 miljoen waard
0 0