Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Veltman over kritiek: 'Makkelijk'

NielsE, 20-08-2017 om 20:23, 2387 views, Metro |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman is heel erg blij met de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax deze zomer. De targetman tekende tegen FC Groningen voor zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree bij de hoofdstedelingen. Daarnaast stelt de rechtsback dat hij het niet eens is met de golf van kritiek op zijn rol als aanvoerder.

'Hij is een grote naam in de voetballerij. Hij is ontzettend balvast, is overal waar de bal is. Klaas-Jan is altijd gevaarlijk, houdt continu twee man bezig. Hij is slim en ervaren', stelt Veltman in gesprek met Metro. De aanvoerder van de Amsterdammers gaat verder: 'Het is lekker om Huntelaar erbij te hebben en geloof me: het is niet prettig om op de training tegenover hem te staan. Deze overwinning was keihard nodig. De sfeer was de afgelopen weken wat minder en dat is begrijpelijk als je kijkt naar wat er is gebeurd en de tegenvallende resultaten. Ik zag net eindelijk weer lachende gezichten om me heen.'

De ervaren man bij Ajax gaat vervolgens in op de kritiek die hij te verduren krijgt. 'Ik heb de kritiek meegekregen. Ik vind het wel een beetje makkelijk om te zeggen dat ik een slechte aanvoerder ben. Ik weet ook wel dat het beter kan. De kritiek op mijn spel was terecht, maar dat staat los van het aanvoerderschap. Hoe weten zij nu hoe ik me gedraag tijdens trainingen en in de kleedkamer? Ik heb sowieso het gevoel dat ik eerder kritiek krijg als persoon dan iemand anders en dat is als aanvoerder van Ajax alleen maar meer geworden. Er wordt extra op me gelet. Ik loop al een tijdje mee en heb dat al lang geaccepteerd. Die band voelt niet als een extra last. Ik droeg hem vorig seizoen ook af en toe en dat scheelt.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxIsrael
Waarom is deze man captain?
1 -1
Keffie L
Omdat hij zo lang bij de club speelt, goede argument toch?...
0 -1
Oliveira
Met die logica zou iedereen die al van af de F'jes vandaan komt en het lukt om in Ajax 1 te komen standaard aanvoerder moet worden....
0 -1
Noxin
Ik weet inderdaad niet wat er in de kleedkamer gebeurt, maar ik zie Veltman ook amper op het veld coachen. Vandaag zag ik Van de Beek meerdere keren wijzen waar mensen moesten gaan staan/lopen, iets wat Schone de afgelopen wedstrijden (en vorig jaar) ook deed. Na afloop heb ik Huntelaar voor de camera zien staan, alles wat hij zei sneed hout. Heel anders dan een Veltman die een beetje alles wat krom is recht loopt te praten. Zijn toch punten waar je je als aanvoerder op moet laten gelden. Als hij net zo is in de kleedkamer als op het veld en voor de camera, ja, dan ben je in mijn ogen een slechte aanvoerder.
7 -2
chrisjuhhh
Een aanvoerder is niet de gene bij toeval die moet coachen en ik weet niet waar jij dit soort onzin vandaan heb .
Donny staat op 6 een cruciale positie daar waar je moet coachen !

Een aanvoerder regel alles buiten het veld voor de groep is een aanspreekpunt en is meer talige en mondiger dan andere spelers .
Wanneer leert iedereen nu eens dat een aanvoerder gekozen word door een spelersgroep , dat ondersteund word door de coach .
0 0
3sterren
Wanneer leren ze hier op AS eens af om continue de eigen spelers af te zeiken, te idioot voor woorden toch?
Ik kan je wel vertellen waar ze die onzin vandaan hebben, maar met grote moeite zal ik het niet typen.
Niet gelukt dus: ”uit hun verwrongen geest, waar anders vandaan” Hoe durven mensen zich Ajacied te noemen en tegelijkertijd azijn over de spelers zeiken.
Maar ja, jij en ik zijn roependen in de woestijn.
1 0
Oliveira
Jammer dat de politiek correcte maatschappij niet tolereer wanneer je kritiek uit. Nee, alles gaat goed, er is niks mis met het huidige systeem en de uitschakeling is jammer. Toch vreemd dat een vorm van tolerantie intolerant is.
0 0
3sterren
Kritiek uiten staat niet gelijk aan ordinair fulmineren.
Ik probeer hier niet de moraalridder uit te hangen, en/of politiek correcte reacties te plaatsen, maar sommige reacties zijn gewoon Ajax-onwaardig en dan druk ik mij erg eufemistisch uit.
Tolerant zijn is een eigenschap die goed van pas komt indien men wil deelnemen aan discussies op een forum. Ook hier op AS dus. Maar je hoeft niet alles maar langs je heen laten gaan en over je heen te laten storten.
Kritiek geven kan ook zonder zelfstandige naamwoorden als: kut, lul, klootzak, kanker en meer van die fraaie benamingen voor de medemens die niet voldoet in de ogen van sommige ’kritische supporters’.
In ieder geval bedankt voor je reactie.
Oh, nog één vraag, over welke uitschakeling heb je het eigenlijk?
0 0
dumperPattiruhu
Het zou je sieren om de aanvoerdersband terug te geven zodat je kunt concentreren op je eigen spel.
2 -3
Simon1
Kritiek is makkelijk gegeven, omdat hij zelf ook als een draak speelt.
3 -2
aniel.rambharos
Terecht wat Veltman zegt: kritiek is makkelijk. Hij speelt inderdaad niet best op dit moment (vandaag wederom simpel Idrissi de ruimte gegeven om de 2-1 te maken), maar dat komt zeker door ons. Wij bekritiseren en fileren hem letterlijk en figuurlijk in de media en dat leest hij natuurlijk ook. Op AS wordt hij letterlijk gefileerd ipv hem opbouwende kritiek te geven. Spelers hebben onze steun als supporter hard nodig, helemaal nu. Ze zullen niet beter gaan presteren als ze door ons afgekraakt worden.
3 -7
Oliveira
Mijn kritiek hieronder is niet alleen gebaseerd op een moment opname van dit seizoen. Vorig seizoen was Veltman ook vrij matig. Voordat hij aanvoerder was en als centrale verdediger in het veld stond deed hij het wel aardig, geen materiaal voor het Nederlandse elftal maar zeker niet ondergeschikt aan de Ajax norm. Nadat hij zo nodig moest verhuizen naar de back positie en de aanvoerders band kreeg ging hij van een "oke"speler naar een speler die als een kip zonder kop rondt loopt zonder enig idee wat hij aan het doen is. Ajax is uitgeschakeld uit de CL mede dankzij aan zijn zwakke optreden, de tegendoelpunten waren net zo slecht verdedigd als de tegendoelpunt van vandaag. En hij loopt nu te zeiken dat de kritiek onterecht is? Heeft hij door dat een team een leider nodig heeft? Als een leider ontkent dat er een probleem is loopt de rest van de team net als hij als een kip zonder kop over het veld.
3 0
Middenweg401
Ach, hij moet vooral de pispaal factor van AS en Ajax netwerk uitfilteren. Beide sites hebben daar erg last van. Klaassen is het ook lang geweest. Cerny idem na de mislukte wedstrijden afgelopen jaar.
Er valt best wat op zijn spel aan te merken, maar er wordt veel te veel op de man gespeeld en vooral nagelult hier.
4 -3
Joseph
Natuurlijk krijg jij vaker kritiek, want het is elke wedstrijd weer raak. Ik kan echt niet wachten op Orejuela, het wordt tijd dat iemand anders dan Veltman fouten gaat maken, misschien leert die er wel van..
2 0
Robeerke
Hoe je tegenstanders jou voorbij lopen is makkelijk.
5 -4
Oliveira
Veltman zo snel mogelijk weg doen. Bij hem ontbreekt doorzettingsvermogen , kwaliteit en kracht. Zijn optreden vandaag was lachwekkend, hij liet zich zo makkelijk wegzetten waardoor er de tegendoelpunt viel. Wat maakt hem zo bijzonder dat hij in de basis staat en aanvoerder is? Ik vind hem een matige voetballer en hij heeft niet de vermogen om anderen te inspireren, iets wat menig leider toch wel moet kunnen... Leiderschap is een eigenschap je hebt het of je hebt het niet en Veltman heeft het niet, alleen omdat je een band om je arm hebt maakt je nog geen leider.......
7 -3
talent020
Speelde opzich een goede pot, tot de 2-1.... Wat liet hij zich weer makkelijk in de luren leggen, voor linksbuitens is het een feest om tegen Veltman te spelen, je krijgt namelijk meters de ruimte van hem, dat soort fouten moeten echt uit zijn spel
2 0
Web
Veltman word beoordeeld op zijn prestatie, en is een van de zwakste spelers in de basis, en misschien wel de best betaalde speler. Het is absoluut geen back, zag er weer niet goed uit bij het doelpunt.
4 -3
ambtenaar
Weet niet hoe hij in de kleedkamer of op trainingen is maar een aanvoerder moet vooral een leider zijn op het veld. Hij is niet de speler die als het nodig is voorop in de strijd gaat, hij is die speler die dan een domme fout maakt.
5 -1
Koenniiee
Ja en nee. Heeft inderdaad te vaak een domme overtreding nodig, maar is ook een speler die behoorlijk (positief) agressief kan doordekken. Dat schot van Ziyech op het dak van het doel, van halverwege de helft van Groningen, ontstaat doordat Veltman fair en vol druk zet op de bal. Die agressiviteit op de bal mis ik soms nog en ik was blij dat onze aanvoerder dat liet zien!
6 -3
niquedegraaff
Dat heeft toch niets met aanvoerder zijn te maken? Zijn praatjes achteraf voor de camera tonen aan dat hij in een andere beleving zit dan de rest van het stadion. Vooral na Rosenborg thuis. Dat interview was echt tenenkrommend.
9 -2
Koenniiee
Nee, ging mij om de zin van Ambtenaar ''hij is niet de speler die als het nodig is voorop in de strijd gaat''.

Je kunt je afvragen waarom het nou vaak alleen tegen topploegen gebeurd, maar ik vind het altijd wel leuk dat Veltman de toon wil zetten in dat soort wedstrijden door er vol bovenop te vliegen. Bijvoorbeeld toen hij tegen Kuijt speelde. Ik mag dat wel, publiek erachter, spelers om je heen opzwepen. Maar heeft niets met de discussie te maken.
0 -2