Petit looft Ajax: 'Een rooskleurige toekomst'

JesseTH, 24-07-2017 om 11:13, 10348 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Emmanuel Petit is nog altijd fan van het Nederlandse voetbal. De oud-speler van onder meer Chelsea, FC Barcelona en Arsenal ziet dat het Nederlands voetbal in een dal zit, maar maakt zich daarover geen zorgen. Hij zag Ajax het afgelopen seizoen het voorbeeld geven waaruit hoop blijkt voor Nederland.

'Bergkamp, Overmars, Kluivert, de broertjes de Boer, Cocu, Reiziger, Bogarde: de individuele klasse waarover Nederland beschikte was ongekend', begint Petit lovend over het Nederlandse voetbal tegenover ELF Voetbal Magazine. 'En dat met een doelman als Edwin van der Sar onder de lat. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat die generatie nooit een prijs gewonnen heeft.' Intussen is het voetbal in Nederland afgezakt en dat ziet ook de oud-middenvelder. Toch is hij ervan overtuigd dat de glorietijden terug zullen keren. 'Vergeet niet dat wij met Frankrijk eenzelfde periode hebben doorgemaakt. Zo gaat het altijd in het voetbal. Na een piek volgt een dal.'

Volgens de Fransman is het echter wel belangrijk dat we ons als Nederlanders aan onze eigen waarden houden. 'Het belangrijkste vereiste voor die omslag is dat jullie trouw blijven aan hetgeen Nederland in het verleden groot heeft gemaakt. Aanvallend voetbal, in de geest van Johan Cruijff. Prachtig voetbal in combinatie met een ijzersterke mentaliteit: daar staat Nederland in mijn ogen voor. Als jullie eerder spelers als Cruijff en Bergkamp konden opleiden, dan moet dat in de toekomst ook kunnen.'

Petit zag Ajax het afgelopen seizoen een mooi begin maken met de finaleplaats in de Europa League. Ajax-captain Davy Klaassen was daarin voor hem de uitblinker. 'Ik denk dat Everton goede zaken heeft gedaan door hem te contracteren. En Ajax heeft afgelopen seizoen als team laten zien dat Nederland wel degelijk een rooskleurige toekomst wacht. Dat hebben wij Fransen tegen Lyon met eigen ogen kunnen zien. Die finaleplek is cruciaal voor de ontwikkeling van jonge spelers. Om stappen te zetten als land heb je clubprestaties nodig. Wat Ajax heeft gepresteerd, is daarom een positief signaal.'

Speel nu GRATIS mee met de AS TopCoach poule en win het nieuwe uit- of thuisshirt en maak kans op 300 euro Ajax-tegoed! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ZwartNazareth
Petit is ook onder de indruk van onze nieuwe linksback....
0 -3
Johan1
Met dit technisch hart heeft Ajax helemaal geen rooskleurige toekomst......ja, financieel wel, maar sportief glijden we weer lekker af naar een bedenkelijk niveau. Dat heeft niet alleen met de terugkeer van houthakker Dijks te maken, maar met de huidige selectie die gewoon niet breed genoeg is. We mogen dit jaar weer achter Feyenoord aanlopen, want zij zorgen voor een stabiele selectie. Kwalitatief misschien niet de beste selectie, maar wel in evenwicht. Onze selectie mist kwaliteit in de breedte (vooral in de achterhoede), maar ook op het middenveld komen we kwaliteit tekort. Voorin is het hopen op Kluivert, Neres en Cerny.....tel uit je winst.
1 -6
Duif63
Met dit beleid heeft Ajax geen enkele sportieve toekomst. Geld is het belangrijkste.
2 -6
EuforischeRealist
Ik was m kwijt toen hij over de individuele klasse van Bogarde begon.
1 -1
MosesD
Verdedigend was Bogarde van absoluut topniveau.
7 -2
Suarez16_
Met Dijks, Mazraoui en Bergsma is het niet bepaald rooskleurig. 1 of 2 blessures en einde seizoen.
3 0
mistermiyagi
De spelers die jij noemt zijn de afvallers van de lichting die wel bij Ajax 1 zitten, Kluivert de Ligt horen ook nog bij Jong thuis, maar zijn zo ver dat ze Jong over hebben geslagen.

Riedewald, Tete, Donny, Cerny, Appie, Dolberg ect.
0 0
Knalpot
tuurlijk jochie blijf lekker doorjenken.
0 0
MosesD
Ik denk dat het voor een Nederlandse club heel lastig is om twee volwaardige teams te kunnen opstellen. Het niveau van de basis moet omhoog, erachter moeten grote talenten zitten. Maar het niveau van de huidige basis is gewoon te laag. Kluivert, Schöne, Veltman dat is niet goed genoeg. In goede uitgebalanceerde selectie, zou Kluivert in Jong spelen en gedurende het seizoen steeds meer minuten maken in Ajax1. Deze jongen is nu nog lang geen basisspeler.
1 0
koenos1
En toch denk ik dat deze spelers ons gaan verbazen
0 -1
Panama
Dat kan je niet serieus zeggen.
1 0
Clarence
Heeft ie net gedaan toch?
0 0
koenos1
We zullen zien ;)
0 0
Suarez16_
Vervang denk, maar voor hoop.
0 0
afcas
hij praat toch voor zichzelf en niet voor zo een jankbal als jij? dus hij hoeft niks aan te passen...
1 -1
UltimateKaos
leuk stukje tekst, maar het is nou niet zo dat ajax1 volledig uit Nederlanders bestaat. In de finale speelden(basis) Veltman, de Ligt, Riedewald, Klaassen en Ziyech. En Ziyech speelt niet eens voor het Nederlands elftal.
1 -1
Finalvoetbal
Hij heeft hier wel een punt. We zitten momenteel gewoon in een dal met Nederland/Oranje. Je hebt weleens een mindere generatie. Dan hoef je niet meteen alles overhoop te gooien en in verschillende systemen te gaan spelen. Gewoon trouw blijven aan je eigen waarden.
1 0
MosesD
Natuurlijk heeft hij een punt. Het gaat in golfbewegingen. Eind jaren 70 t/m halverwege de jaren 80 vergeten? Drama. Benny Wijnstekers captain van Oranje.......
En zo kan ook bij Ajax niet elke lichting even goed zijn. Is allemaal logisch en zeker voor zo'n klein land als het onze
1 0
Ruudje74
Inderdaad, jaren 80 was ook niet genieten, na '78 tot '88 geen eindronde meer gehaald, maar dan ineens in '88 wel winnen! Qua clubvoetbal was het in die periode ook niet veel. Dat was ook een flinke dip.

Nu zitten we ook in zo'n dip, onze sterren zijn ver over hun hoogtepunt, Sneijder, Robben, Van Persie en al helemaal van der Vaart, aangevuld met Nigel de Jong, Huntelaar, voorheen hadden we dan ook nog van Bronckhorst, van Bommel. Allemaal spelers met ooit internationale allure, behoorden bij de top. Wat hebben we nu....Blind, Strootman, Wijnaldum, Klaassen, Depay, van Dijk, de Vrij....Goede spelers, maar waar we 5 jaar terug nog een briljante aanval hadden, en topverdedigers misten, is het nu een beetje andersom, waardoor je het spel niet kan maken. We hebben geen goede creatieve middenvelder, geen wereldspits. Zodoende ben ik ook van mening, door het gebrek aan deze spelers, dat je je spelopvatting moet veranderen. We hebben spelers voor countervoetbal. Een defensie met Karsdorp, van Dijk, de Vrij en Willems kun je de boel achterin wel dichthouden, zeker als er weinig ruimte achter ligt. Strootman (loper) en Blind (controleur) ervoor, Klaassen aanvallende middenvelder en twee snelle en doelgerichte buitenspelers, Depay en Promes voorin, met als afmaker Janssen.
0 0
afcas
al zijn ze dus wel bezig met alles overhoop te gooien. behalve bij ajax dan.
1 0
UltimateKaos
Voor mijn gevoel zijn we zelfs al weer langzaam uit het dal aan het raken.
0 0
Sampaoli
We zijn in mijn ogen juist weer uit dat dal aan het klimmen, hopelijk gaan we dit seizoen in Europa weer laten zien dat Nederland nog meetelt. Het is wel moeilijker als Ajax weigert te investeren in een gebalanceerde en kwalitatief sterke selectie maar ook met deze selectie moet dat lukken; PSV, Vitesse en Utrecht zullen ook de nodige punten pakken en hopelijk wordt Feyenoord 3e in de Champions League poule.
0 0
AjaxPassion
Het is allemaal afwachten, we kunnen weer opnieuw beginnen na het vertrek van Bosz en het verschrikkelijke incident met Nouri. Er zijn 5 spelers weggevallen die je zo in de basis kunt zetten. (Traore, Klaassen, Nouri, Riedewald, Tete)

Dit had het seizoen moeten worden van doorgroeien en doorselecteren. Kunnen Schone, Viergever en Veltman nog als basisspeler? Nee --> beter optie halen. Voor Klaassen stonden vd Beek, Nouri, Frenkie klaar, helaas is Nouri hiervan weggevallen, maar met de andere 2 kan dit nog worden opgevangen. 2 potentiële vervangers, voor 2 basisspelers, is echter wel weer vrij karig. Riedewald was de ideale joker, al helemaal dit seizoen met het wegvallen van Klaassen, Nouri, Westerman en de blessuregevoelige Sinkgraven en de tekort komende Dijks.
Traore gaan we toch echt wel missen hoor, maar hopelijk grijpen Neres/Kluivert hun kans. Verder waren de LB en RB posities al vrij matig bezet, laat staan na het vertrek van Riedewald en Tete.

Weer erg achter de feiten aanlopen van Ajax dit...
0 0
RaynoFischer
Het pribleem is vooral als er iemand geblesserd, geschorst of vermoeid is heb je vrijwel niks van basiswaardig niveau ...
1 0