[Update] Walian nu op proef bij West Ham

BVeenstra, 07-08-2017 om 10:50, 11852 views, Kompas |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ezra Walian is naar verluidt op stage bij het Engelse Bolton Wanderers. De club, vorig seizoen gepromoveerd naar de Championship, wil de diensten van de ex-aanvaller van Ajax van dichtbij zien. Dit blijkt uit woorden van Endri Erawan, bondscoach van Indonesië O22, tegenover Kompas

De spits vertrok na een seizoen bij Jong Ajax en sindsdien is hij transfervrij. Op weg naar de SEA Games in Kuala Lumpur, wil Walian zich bij een club in Europa in de kijker spelen. Bolton is mogelijk die club, volgens Erawan. 'Hij is op proef bij Bolton. Hij is nu fit en kan spelen. Dat hebben de artsen ook bevestigd.' 

In maart van dit jaar schreef Ajax Showtime een stuk over Walian, die voor zijn land Indonesië uit gaat komen. Voor de O22 komen de Sea Games eraan en ook wil hij de Asia Cup gaan halen met het O23 team van zijn land. Hier is het artikel over de jonge speler te lezen.

Update - 10.57 uur (7 augustus 2017)
Voormalig Ajacied Ezra Walian werkt op dit moment een proefperiode af bij het Engelse West Ham United. Dat meldt het Indonesische Bola Sport maandag. Eerder werkte Walian een stage af bij Bolton Wandererers, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Bij Ajax liep zijn contract onlangs af, waardoor hij nu transfervrij een andere club kan uitkiezen.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Bij West Ham gaat hij het niet maken. Leuke speler voor de Jupiler League. Meer dan dat zit er voor hem niet in.
0 0
KevinDurant
Hij kan echt wel niveau Groningen/Heerenveen aan hoor.
0 0
Ajax27
Dat vraag ik me sterk af. Had al vroeg de lengte en body waardoor hij er een paar jaar bovenuit stak. Al snel schoten zn leeftijdsgenoten echter ook in de groei en zag je dat het gewoon middelmaat is.
0 0
Keizer020
Op termijn misschien maar nu nog niet
0 0
QBFAJAX34
ik las op soccernews (ik weet het is niet betrouwbaar maar alsnog) dat Richarlison geen werkvergunning tot nu toe krijgt.
betekent dat misschien dat hij alsnog naar Ajax gaat?
0 0
FlyingDutchMan
Verrassend, maar daar doen ze in Engeland niet zo moeilijk over. Vraag maar aan Chelsea hoe daarmee om te gaan!
0 0
Piejotter
Onze duurste aankoop aller tijden waarvan de naam mij nu niet te binnenschiet kreeg toen ook geen werkvergunning in Engeland. Wordt lastiger nu met de brexit.
0 0
Ferd
De brexit heeft echt NIETS MAAR DAN OOK NIETS te maken met werkvergunningen van niet EU spelers in Engeland.
0 0
Piejotter
Ok, dat is een vergissing van mij. Maar daar moet wel bijgezegd worden dat het nu al lastig word om Engeland binnen te komen vanuit een niet EU land. En dat heeft een ex Ajacied (die 15 miljoen aankoop van Heerenveen) al eerder ondervonden. Britse premier is er alleen maar op uit het vrije verkeer van personen te beperken.
0 0
Ajax27
Ook dat is zo'n onzin... iedereen kan nog gemakkelijk naar Engeland toe. Daar gaan werken/wonen, dat wordt een stuk lastiger. Ze willen gewoon eenzelfde strenge beleid als in Australië doorvoeren. Dat houdt een hoop tegen. en ze zijn het erg moe om de 'arme' landen in de EU te blijven ondersteunen.
0 0
frisooooooo
las ik ook zal wel een Stunt zal mocht die alsnog komen :)
0 0
SuperJ00d
Nee 100% niet.
0 0
insectenverdelg
west ham? yeah right.
0 0
WesleySonck
hoop dat ie bij een eredivisieclub komt, clubs als ado en roda hebben volgens mij weinig spitsen... En beter dan een of andere afrikaan die gehuurd wordt van eupen ofzo, waar roda wel een handje van heeft
1 0
Gerard36
volgens v.i gaat richarlison waarschijmlijk naar chelsea, ze zijn in vergevorferd stadium met fluminense
0 0
MennoJerry
Als dit waar is vind ik dat echt bizar. Dan heeft Ajax of te lang gewacht of het hele 'het is bijna rond' was gewoon een kontverhaal. Ik baal er in elk geval flink van. Ik heb geen ilusie dat de deze wereld anders werkt, maar echt respectvol is het niet als je als miljardenclub op het laatste moment lekker voor een kleinere club gaat staan.
0 -1
Bensco
Dan is het toch duidelijk dat Richarlison voor het geld is gegaan ipv sportief succes? Komop man, net alsof je naar Chelsea gaat om jezelf te ontwikkelen. Dat wordt verhuur, verhuur, verhuur en weer terug naar Brazilië.
1 0
ram
Daarom is ie ook niet naar Chelsea gegaan maar naar een club waar je gemakkelijk een basisplaats kan afdwingen...
0 0
Bensco
O fuck, oud bericht natuurlijk... my bad
0 0
Bram410
Hij is naar Watford gegaan he
0 0
Bensco
Lees goed jongens: VI Meldt dat Richarlison in vergevorderde stadium van onderhandelingen met CHELSEA zit.
0 0
Ferd
Dat was nieuws van 2 weken terug kerel, hij heeft ondertussen getekend bij Watford.
0 0
zuidzuid
Huren ze m toch weer gelijk. Net als traore
Optie tot koop
Weet je gelijk of t wat is of niet.
Van Traore zijn ze ook niet minder geworden geloof ik
0 0
ajax4ever01
Mede door Pieter de Visser zou dit dan komen
0 0
Gerard36
ik denk dat je het marc geeneens kan aanrekenen, het is in die landen niet zo simpel van hier is 12 miljoen en nu tekenen. er lopen bij deze spelets zoveel zaakwaarnemers en andere belanghebbende rond die de boel ophouden, maar het zou wel balen zijn als hij niet naar ajax komt
1 0
MennoJerry
Ik weet wel dat het waarschijnlijk heel anders in elkaar zit dan wat wij hier te horen krijgen. Maar ik had hem er al bij gerekend. En ik had me er ook al redelijk op verheugd. Maar het nieuws is vooralsnog alleen gebaseerd op het verhaal van di marzio. Dus zolang er nog niets bevestigd is houd ik hoop. En is het toch waar, dan moeten we Neymar maar halen, die schijnt weg te willen bij Barca ;-)
0 0
bojansuarez
Wordt hem niet, hij is alweer terug. Ben benieuwd waar hij terecht komt. Brengt als international van Indonesia toch een hele achterban qua fans mee. Hoop op een mooie club, goeie gozer met de juiste mentaliteit.
1 0
3*stars*3
Hij kan altijd bij een Indonesisch topclub komen en daar leven als een sjeik.
Maar hij heeft Ajax op zijn CV staan en een Eredivisie club zal heus wel langskomen voor 1September.
0 0
AFCAsphere
De Indonesiërs willen juist dat hij in Europa blijft vanwege het hoge niveau en de reputatie. De competities in ID zijn sportief gezien armoedig en ook verdien je daar niet zoveel als jij nu zou denkt. Corruptie is overigens een vrij normale zaak in de Indonesische voetbalwereld, dus daar zul je mee te maken krijgen.
0 0
3*stars*3
Ok, dacht dat ze daar wel veel konden verdienen.
Was toch ook een verhaal van een "Nederlandse Beckham", die daar als een ster leeft?

0 0
afcas
als de prijzen daar lager liggen hoef je niet zo veel meer te verdienen om goed te leven. alleen als je dan terug naar nl gaat ofzo is dat geld een stuk minder waard.
0 0
Michels
Ach ja, Walian! Hoe zou het daarmee zijn...?
0 0