Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Veltman: 'Wil aanvallende back worden'

SJvanveen, 21-07-2017 om 12:00, 5291 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joel Veltman heeft als nieuwe aanvoerder meer verantwoordelijkheden. Dat weet hij maar al te goed, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Life. In de nieuwe krant van de supportersvereniging komt de ras-Ajacied aan het woord.

'Keizer zei: ik wil van jou de eerste aanvoerder maken. Ik zei meteen: dat wil ik wel. Ik ben het de afgelopen jaren al een paar keer geweest als Klaassen geblesseerd of geschorst was, maar als je echt die band draagt, komt er meer bij kijken dan alleen zorgen dat je de toss wint. Dan moet je geregeld met de teammanager zitten, vaker met de trainer praten', begint Veltman, die een voorbeeld wil nemen aan zijn maatje Klaassen. 'Ik wil het eigenlijk een beetje hetzelfde invullen als Davy; klaarstaan voor je teamgenoten natuurlijk, en in het veld vooral het goede voorbeeld geven. Ik zal minder beslissend zijn dan Davy als het om doelpunten gaat, maar als het minder loopt, kan ik wel even beuken om een signaal af te geven. Zo kun je als verdediger ook de wedstrijd naar je toe trekken.'

Over de nieuwe trainer Keizer spreekt Veltman ook. 'Hij zit er inderdaad korter op (dan Bosz red.). Ik heb vorig jaar na blessures en schorsingen een paar keer met Jong meegetraind en toen merkte ik dat ook al. Het zou raar zijn als hij in Oostenrijk ineens ging observeren. Hij is wie hij is en vanwege dat is hij gevraagd om trainer van het eerste te worden. Voor onze groep is het ook goed dat hij er kort op zit. We hebben veel jonge jongens', vervolgt de multifunctionele verdediger, die wat betreft de spelopvatting niet veel veranderingen ziet.

'Het zit 'm echt in de details. We zijn gewend om veel over de vleugel te spelen, maar Keizer wil de bal centraal houden en pas op het einde de vleugels aanspelen. Dus niet dat ik als rechtsback de bal meteen recht naar voren speel. Daar ligt nu de aandacht op.'  Dat daar de aandacht op ligt, koppelt Veltman aan wat hij nog wil leren bij Ajax. 'Ik wil een meer aanvallende back worden. Dat gaat al beter. In het begin kwam ik een keer per wedstrijd op, nu vaker. Daarvoor heb ik ook inhoud moeten trainen. Ik ben nu aanvoerder en heb dus meer verantwoordelijkheden. In die rol moet ik groeien. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Statistisch gezien afgelopen seizoen de beste verdediger van de eredivisie. Als aanvoerder en aanvallende back heeft hij tijd nodig om zich te bewijzen. Alle trainers lopen niet voor niets met hem weg.
1 -2
Afca85meer
Ik ken dat onderzoek en de uitslag ligt daarin genuanceerder. Veltman heeft in absolute aantallen het meeste duels gewonnen, ook met intercepties staat hij hoog op de lijst. Op basis van die statistieken is dat artikel geschreven. Maar waar hij ook bovenaan op de lijst staat is aantal duels verloren en overtredingen. Procentueel gezien verloor hij vaker een duel dan Arias en Karsdorp. Dus ja, hij heeft heel veel verdedigend werk opgeknapt, meer dan zijn concurrenten. In dat opzicht was hij dus waardevol en de beste. Maar procentueel gezien niet.
0 -1
AjaxIsrael
We zagen het Dinsdag.
Meneer kwam in de 85e minuut voor het eerst diep op de helft van de tegenstander.
Werkelijk niet te geloven.
1 -1
carel romijn
Helaas Joel is je eigen dunk er groot. Met name de vele overtredingen die je maakt geeft weinig rust achterin en degene die dat voor jou het oplost is Sanchez.
Als aanvoerder moet je iets uitstralen en dat valt niet samen met dat wilde en ongeconrtoleerde gedoe.
1 -1
Afca85meer
" maar als het minder loopt kan ik wel even beuken " Als hij denkt dat hij daarmee het team op sleeptouw gaat nemen, dan komen we komend jaar van een koude kermis thuis. Nog wilder dan hij nu af en toe al is, resulteert alleen maar in overtredingen en kaarten. In zijn hoofd is hij er dus van overtuigd dat hij daar het team mee zal helpen en dat is wat het team in dat soort situaties nodig heeft.

Deze kerel is geen natuurlijke leider en dat wordt tijdens dit gesprek maar weer duidelijk. " ik ga hetzelfde als Davy doen" is daar een mooi voorbeeld van. Veltman is geen eigen persoonlijkheid en gaat dat ook nooit worden. Dat is niet erg, maar met die band om zijn arm wordt er meer van hem verwacht.
0 0
de-Ajacied
Ik vond Tete vooral beter dan Veltman omdat hij de voorzet er altijd kon uithalen. Zou mooi zijn als hij dat onderdeel ook beter ging beheersen.
2 -1
Koenniiee
Er hebben meer linksbuiten gescoord en assists gegeven tegen Tete dan tegen Veltman.
1 -1
Vranzie
Is dit echt zo? ik zit toch liever op mn stoel als die voorzet helemaal niet gegeven zal worden.
1 0
RusselWestbrook
Ja, dat is echt zo, als je het omrekent naar per wedstrijd statistieken (omdat Veltman natuurlijk veel meer gespeeld heeft)

https://www.vi.nl/pro/analyse/hierom-krijgt-veltman-de-voorkeur-boven-tete-en-snapt-niemand-daar-wat-van

Artikel is de moeite van het lezen waard.
2 0
RusselWestbrook
Blasfemie! Tete is God! Deed alles goed!
2 -1
Joseph
Dat betekent nog meer fouten dan normaal, gelukkig staat Sanchez er naast.
1 0
4EVERAJAX
gooi de beuk er maar niet meer in, dan normaal voor je is!

ga maar geen passeerbewegingen oefenen, heeft geen nut, tenzij je meer van die flauwe acties hebt net als tegen Sparta meen ik hahaha

Joel succes met band, maar blijf jezelf.
0 -1
ajax1forever
Whahaha, hij denk dat ie nog kan groeien...
1 -2
Restored
Laten we eerlijk zijn: Veltman is aanvoerder bij gebrek aan beter, er zijn weinig andere spelers die al een tijdje bij Ajax spelen, de taal spreken en altijd in de basis staan. In tegenstelling tot Klaassen zie ik Veltman de kar niet zo snel trekken (of in ieder geval voorop gaan in de strijd), hij heeft zelf genoeg moeite om constant te presteren. De discussie Veltman/Tete is niet eens relevant... Ik hoop gewoon dat Veltman in alle opzichten nog wat groeit dit jaar, dan kan het misschien wel wat worden.
1 -2
gras
Was volgens mij ook een stokpaardje van Cruijff en iig van Pep om centraal op te bouwen. Ik zie Veltman alleen nooit een aanvallende back worden. Onvoldoende loopvermogen, snelheid, neiging om spel te vertragen met bal aan de voet.

Aardige gozer, hoewel hij snel iets overmoedigs krijgt, maar echt. Tete was de back, niet Joel.

Anyway, van mij mag hij mijn ongelijk glashard aantonen dit seizoen. Wint iedereen bij.
2 -3
A-west
Als Scone basisspeler is, is hij de aanvoerder, punt.
0 -4
Panama
? Laat Lasse eerst maar op zichzelf richten, wordt al lastig genoeg dit seizoen
3 0
Daniellieuwe020
Echte ajacied!
6 -2
Afca85meer
Een echte Ajacied is hij inderdaad. Maar gaat hij in moeilijke periodes het team op sleeptouw nemen? Of is hij dan bezig zelf niet door het ijs te zakken?
1 0
chloorbestendig
Gaat er voor de verandering nog iemand een Veltman/Tete discussie aanzwengelen of wat ?
7 0
ajax1forever
Tete is weg, de zwijgende meerderheid heeft gecapituleerd, maar zal zich dit seizoen wederom doodergeren aan Veltman.
1 -1
FlyingDutchMan
Minderheid, ik weet het, lijkt op elkaar voor sommigen..
0 0
Web
Goede zaak, want op het middenveld in de as lopen de beste spelers, vooral bij Ajax.

Dus heb je backs nodig die in de diepte aangespeeld moeten worden, die bezitten wij niet en met buiten spelers die naar binnen trekken, En die hebben wij wel

Ben benieuwd wie er gehaald word als back
4 0
trooop
Veltman heeft zich ondanks z'n geringe aangeboren talent al zo ver omhoog gewerkt. Ook in het aanvallende deel zal hij vanwege z'n drive en intelligentie nog stappen gaan maken, ook al is hij al 25. Voorbeeldspeler.
6 -1
Maik
De beuk erin. Dus als aanvoerder pakt hij nóg vaker rood? Lijkt me beter om iemand aan te stellen die tijdens het spel mimder aandacht nodig heeft voor zijn eigen spel, dan een speler die zijn spel zelf nog moet verbeteren. Niks persoonlijks verder, maar lijkt me voor iedereen handiger.
4 -4
RusselWestbrook
Zoek eens op hoeveel rode kaarten hij gepakt heeft.
1 -6
Vranzie
kon het toch niet laten: veltman had 16 rode kaarten. En staat daarbij ver boven aan als lijstaanvoerder van rode kaarten. point made..
3 -4
RusselWestbrook
Het lijkt me duidelijk dat jij niet zo goed bent met cijfertjes. Of lezen überhaupt.

Sterkte hè.
1 0
Vranzie
Haha ouch. ik geef toe net nog even opgezocht en idd het zijn gele kaarten ipv rode. even kleur bekennen. een verdere scheld serande zoals jij doet lijkt me onnodig en kansloos.
0 -1
RusselWestbrook
Scheld serenade?

Zit geen enkel scheldwoord in mijn post. Nul. Je weet wel, dat cijfertje dat op een O lijkt.
1 0
AFCAsphere
"Point made"

Helaas, maar nee. Try again next time.
1 -1
Stuyvesant
En hier staan de echte statistieken:

http://nl.soccerway.com/players/joel-veltman/102878/

Valt reuze mee in 121 wedstrijden in dienst van Ajax. Vorig seizoen wel 1 keer een rode kaart na 2 keer geel.... Dus doe je gekleurde bril maar af. Point made!
3 -1
gras
Alsjeblieft zeg. Rood in een cruciale fase waarin het team vecht overeind te blijven. Onnodig, door gebrek aan handelingssnelheid en het goed lezen van de wedstrijd.

Tegen Lyon werd hij net voor een nieuwe rode kaart gewisseld. Had de scheids ook al aangegeven meen ik, of een grensrechter.

Tel daarbij op seizoenlang vol bloopers en blunders. Het was een aantal jaar terug echt elke wedstrijd raak.

Pas als back onder de Boer in de 2e seizoenshelft was hij stabiel, vorig jaar ook maar minder in mijn ogen. Tete was namelijk veel sterker. Mocht ook nog naar oranje en Veltman niet.

Dat Dickie dick Veltman centraal een kans geeft...Hele andere zaak. Veltman zie ik centraal een meerwaarde hebben als hij mag indribbelen.
1 -3
RusselWestbrook
Dat ze hem niet meteen onthoofd hebben na deze misdaden tegen de menselijkheid. Onbegrijpelijk.
1 -1
Stuyvesant
En toch, 3 trainers kiezen voor Veltman: De Boer, Bosz en nu Keizer...

En statistisch was Tete niet sterker! Maar ja, dat is de mythe van Tete, veroorzaakt door zijn tackle.

En heeft dat minder stabiele niet met zijn leeftijd te maken? Dat is het nadeel van werken met jeugdige spelers.
1 0
chrisjuhhh
Je vergeet Dick Advocaat die koos hem ook dus 4 trainers en daarbij was Cruijff gecharmeerd en wilde Klaassen en Veltman als cult wakers .
1 0
Stuyvesant
Dan moet je even terug naar Groep 3 en opnieuw leren lezen. Veltman had vorig seizoen 16 GELE kaarten, waarbij de rode kaarten zijn geteld als 2 gele kaarten. Maar in jouw blinde haat tegen Veltman vergeet je te lezen....

http://ajax.netwerk.to/club-info/statistieken/kaarten.php
3 -2
AjaxIsrael
Aah 16 gele kaarten maar, waar hebben we het over.
2 -1
Web
Dat heeft niets te maken met blinde haat, maar kwaliteit.

Jij vind het niets 16 gele kaarten? Ik erg veel, en niet handig 2 in een wedstrijd met overtredingen op de middenlijm
1 -3
RusselWestbrook
Het aantal gele kaarten per wedstrijd is voor zowel Tete als Veltman nagenoeg gelijk, gemeten over hun hele carrière.
1 0
Stuyvesant
Dat zeg ik ook niet. Maar het is wel wat minder dan 16 rode kaarten. Dat aantal mag best omlaag... maar om gewoon verkeerde info neer te zetten noem ik blinde haat.

Daarnaast roept iedereen dat hij uit het elftal moet, maar inmiddels 3 trainers kiezen voor Veltman en niet voor bijvoorbeeld Tete. En die trainers zien hem toch echt wel meer dan wij....
5 0
chrisjuhhh
Als iedereen nu eens het systeem snapt jij weet dat wel , dan zie je toch dat er enorme ruimte in de rug lig dus meer risico voor kaarten .
Ook worden er makkelijk kaarten gegeven die in daglicht niet gegeven zou worden .
1 0
Vranzie
serieus???? wil je daar over discussiëren? half Ajax zit met een natte poep rug omdat de billen te strak staan aangespannen als veltman zn werk moet doen tijdens cruciale momenten.
1 -5
wladimir
Wie is een betere aanvoerder dan Veltman?
1 -1
Maik
Schöne oc Viergever. Zou ik ook beide basis zetten, of je moet een geweldige back in de jeugd hebben of tegenkomen in Zuid-Amerika. Sanchez mss ook wel, die staat toch gewoon als een huis. Al is leeftijd toch wel belangrijk, dus komt het dan wat vroeg.
0 0
Web
Speles die moeite hebben om zich zelf staande te houden, moet je nooit aanvoerder maken, kan hij wel een van de oudsten zijn, maar zo speelt hij niet.
1 -2
MSwertz92
Ziyech, Huntelaar, De Ligt, Sanchez. Alsjeblieft.
1 -4
Rinky
Ziyech is een introvert persoon, voetballend een leider maar als persoon minder. Huntelaar zal veelal op de bank zitten, De Ligt is nog niet eens volwassen en Sanchez spreekt nauwelijks Engels volgens mij.
7 0
3*stars*3
Ben benieuwd maar ik denk niet dat hij als 25-jarige, nog heel veel stappen gaat maken daarin.
2 -1
Bensco
Vrees ik ook voor. Klaassen had nog een aardige leercurve maar was ook echt een aanjager tijdens trainingen en wedstrijden. Veltman daarentegen staat al 2 seizoenen een beetje stil in zijn ontwikkeling.
0 0
Koenniiee
Hopelijk ga je iedereen verbazen in die ontwikkeling. Mooi hoe Keizer zijn spelers vormt, want dit komt echt niet enkel vanuit Joel zelf. Met Veltman heb je ook nog eens een aanvoerder in huis. Ik zou niet weten wie je aanvoerder moet maken indien Veltman er dit seizoen niet in zou staan. De helft spreekt geen Nederlands, is na dit seizoen weer weg (Ziyech), komt net kijken of is geen vaste waarde (KJH).

Natuurlijk, het zou goed zijn als Ajax de back op rechts verbetert, maar het 'aanvoerder dilemma' vind ik ook wel een ding. Sowieso op links investeren, op rechts hoop ik op een groot talent (backup dus) indien Zeefuik niet voldoet.
4 0
afcazeist
Schone lijkt mij ook wel logisch als Veltman weg zou gaan, natuurlijk wel alleen als het zeker is dat hij basisspeler is volgend seizoen.
0 -1
Koenniiee
Zeker. Hoort hoog te staan in dat lijstje. Maar ik verwacht niet dat hij lang in de basis blijft.
2 0
Web
Sneijder op de plaats van Schone, iedeale aanvoerder, en een mooie leermeester voor Frenkie, want die kan inderdaad heel goed voetballen.
1 -3
SPRKY020
Sneijder speelt niet bij Ajax
3 0
DulceDesde
Nee komt ook niet als je de geruchten mag geloven is hij op weg naar Utrecht.
0 0
luiszwaaris
Ben je echt zo dom?
0 -1
DulceDesde
Nee hoor dat ben ik niet! maar vertel mij is er volgens jou dan een reële kans dat hij naar Ajax komt .
0 0
DulceDesde
Hi luiszwaaris ik ben volgens jou toch dom waarom staat er dan op nu.nl dat Sneijder in gesprek met Utrecht is. dus wederom is het wel weer bewezen oud spelers lullen maar wat met ik kom terug en sluit af bij Ajax..
1 0
DulceDesde
Nee hoor dat ben ik niet! maar vertel mij is er volgens jou dan een reële kans dat hij naar Ajax komt .
0 0
willycicci
Is daar simpelweg niet goed genoeg voor. Zijn beste positie is die van centrale verdediger. Hij is veels te onzeker en onwennig aan de bal om als back van waarde te zijn in aanvallend opzicht.
1 -5
Nieuwegein
hij moet echt meer opkomen en voorzetten geven. daarin schiet hij op dit moment ver te kort
1 -2
Petervandersluis
ja beuken kan die wel. Nee maar even serieus het is wel een echte Ajacied
3 -3
AjaxIsrael
Capo van de Fside ook, alleen hoef je daarom nog niet in Ajax 1 te staan.
2 -4