Eredivisieclubs eren Nouri op prachtige wijze

JipVR, 15-07-2017 om 22:40, 31109 views, FOX Sports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De spelers van Feyenoord hebben zaterdagmiddag op prachtige wijze stilgestaan bij het verschrikkelijke nieuws rondom Ajax-middenvelder Abdelhak Nouri. Bij opkomst voor het oefenduel met SDC Putten kwamen alle Feyenoorders in een speciaal shirt met rugnummer 34 het veld op.

Op de voorkant staat Stay Strong Appie, de inmiddels wereldberoemde hashtag. In de 34e minuut werd het spel tijdens het duel stilgelegd, waarna een applaus volgde. Nouri werd een week geleden onwel tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Afgelopen donderdag werd bekend dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen.

NAC
Ook supporters van NAC Breda hebben zich van hun beste kant laten zien. De stichting Vak G, het fanatieke vak uit het Rat Verlegh Stadion, heeft een mooi boeket langs gebracht bij de familie van Abdelhak Nouri. Zaterdagmiddag werden de bloemen bij het huis van de Ajacied gebracht. Tevens werd er tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen NAC en FC Volendam stilgestaan bij Nouri. 

Vitesse
De selectie van Vitesse heeft zaterdag eveneens stilgestaan bij de gebeurtenissen omtrent Abdelhak Nouri. De ploeg uit Arnhem stond voorafgaand aan een vriendschappelijk duel met Istanbul Basaksehir met een groot spandoek van de Ajax-middenvelder op de foto. 

 

Respect. #Ajax #Vitesse #Nouri

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

NEC - SC Heerenveen
Tijdens de oefenwedstrijd NEC - SC Heerenveen werd er ook aandacht besteed aan Abdelhak Nouri. Beide teams liepen het veld op met shirts met nummer 34 en de naam van de Ajacied erop. 

PAOK
Geen Eredivisieclub, wel prachtig. Voorafgaand aan Ajax - PAOK toonde de Griekse club grote klasse door met een groot spandoek van Abdelhak Nouri te poseren. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Matzet
Kippenvel van alle reacties. Ook respect voor onze Feyenoord-rivalen, die ondanks alle gedoe in het verleden tussen beide clubs, zich van hun beste kant hebben laten zien. Misschien kunnen wij, zoals Appie voor verbroedering zorgde, als dank geld inzamelen voor de strijd die hun clubarts Casper van Eijk voert tegen alvleesklierkanker. Hoe mooi zou het zijn om de cheque te kunnen overhandigen tijdens Feyenoord - Ajax in de Kuip. Verbroedering in de geest van Appie.
2 0
Matts
Het is zo ongelofelijk jammer dat een echte jongen van de club, waar niemand een hekel aan had, die oprecht trots was dat hij voor zíjn club Ajax mocht spelen, die altijd vrolijk, bijdehand en ambitieus was en en buiten dat bulkte van het talent en dit etaleerde met een dosis flair en plezier die we misschien wel sinds Ronaldinho niet meer gezien hebben, nooit meer zijn exceptionele vaardigheden zal kunnen tonen voor Ons Aller Ajax… Iedereen hoopt dat hij zo goed mogelijk herstelt maar laten we wel wezen, voetballen zal hij nooit meer doen. Zo oneerlijk, want Appie ís voetbal.

Daarom hoop ik dat zijn nalatenschap zal bestaan uit verbroedering. Dat het heel voetbalminnend Nederland - of liever nog de hele wereld - laat zien dat die wederzijdse haat tussen rivaliserende clubs slechts relatief is en eigenlijk nergens op slaat. Dat het zorgt voor meer onderling respect in de samenleving als geheel, tussen moslims en niet-moslims, allochtoon en autochtoon, enzovoorts. Want dat is wat we gisteren zagen op het A. Nouriplein, en zo hoort het altijd te zijn. Zo was en is Appie. Voetbal is slechts bijzaak; wel een ontzettend leuke, maar het blijft een bijzaak.

#StayStrongAppie
3 0
Nummer34
Iemand die kan vertellen hoe ze speelden ?
0 0
jariafca020
Samenvattingen staan op YouTube.
0 0
BK020
Ik zou bijna denken dat door de hele respectvolle acties van andere clubs en supporters, waaronder onze rivalen, de spanning tussen supporters wel eens minder zou kunnen worden. Tenminste voor dit seizoen.
2 0
hallo1
Het is heel mooi, maar ik begrijp niet waarom sommige hier verbaasd over zijn?

Het is toch de normaalste zaak van de wereld dat je het verschrikkelijk vindt als een jonge jongen dit overkomt? Dan tellen clubbelangen toch even helemaal niet meer mee. Het is goed en mooi dat dit op een gepaste wijze door andere clubs getoond wordt, maar eerlijk gezegd had ik dat ook wel een beetje verwacht. Het is te hopen dat dit doorzet, zodat we hier ook weer eens door elkaar heen kunnen lopen voor een Ajax-Feyenoord of andersom. Wat dat betreft kunnen we een groot voorbeeld aan Duitsland nemen. Het zou prachtig zijn als Nouri op deze manier een verbindende factor zou zijn. Dát zou de grootste eer zijn die we Nouri met zijn allen kunnen geven.
3 0
Youri08
Ik vind het toch wel bijzonder dat dit allemaal gebeurd. Ze kunnen ook een mailtje sturen en klaar er mee. Dit heeft zo'n enorme impact en slaat dus bij de hele maatschappij als een bom in. Dit is echt zeldzaam. Alleen Johan had dezelfde behandeling en eer. En die heeft een enorme erfenis achter gelaten voor de wereld. Appie is pas 20 en niet eens basisspeler en hij krijgt bijna dezelfde eer. En terecht in mijn ogen.
1 -1
hallo1
We hebben in het voetbal nog niet eerder dit meegemaakt.
Ik had wel verwacht dat massale steunbetuigingen van andere clubs en fans zouden volgen. Dat is namelijk heel menselijk. Dit gaat voor hen niet over de Ajacied Nouri, maar over de mens Nouri. Nouri was overigens overal bekend, omdat het een heel groot talent is en ook vorig jaar zich geweldig liet zien in de jupiler league.
0 0
Youri08
En bijvoorbeeld Di Tomasso dan? Boeketje van Sneijder en klaar. Liep Ajax 1 in Di Tomasso shirts? Werd overal wedstrijden stil gelegd in een bepaalde minuut voor applaus? Nee joh. Dit is uniek.
0 0
hallo1
Dat klopt. Ik ben het echter eens met wat jeayprince zegt, het is nu makkelijker te laten zien. Toen Di Tomasso overleed waren er ook veel steunbetuigingen van andere clubs maar gewoon minder via foto's en filmpjes. Die minuut in de wedstrijd stilte zie ik als het "Cruijff effect". Toen is er mee begonnen en waarom zou je het dan niet doen voor zo'n jong iemand.
0 0
Amp
Spelers van rivaliserende ploegen gaan over t algemeen al goed met elkaar om. Mooi en respect dat supporters van verschillende kanten de familie Nouri ook een hart onder de riem steken op allemaal een eigen manier. Nu hopen dat dit supportersgedrag zich ook doortrekt naar het dagelijkse leven. Rivaliteit, afgunst en pesterijen zijn prima, hoort er bij. Hopelijk blijft het in de toekomst binnen de perken en wordt het op een gezonde manier geuit. En komt Appie er op een of andere wijze bovenop, en kan hij zijn dankwoord hopelijk op termijn zelf uitbrengen.

Las het ook al bij iemand anders vandaag, maar heb ook hetzelfde gevoel: op een of andere manier (of het nou hoop is of wat anders) krijg ik ondanks deze waardeloze week, het gevoel dat er zowel vanuit Appie als het team nog iets aparts gaat komen dit seizoen (en dan op een mooie/goede/positieve manier).
0 0
JCr14
Eigenlijk vind ik dit wel een applaus waard als de namen van de tegenstanders om worden geroepen in de Johan Cruijff Arena.
Respect terug geven
8 0
AFCSANCHEZ
Ik heb echt meer respect kregen voor alle ploegen. Feyenoord bijvoorbeeld. Ik zal ze altijd dankbaar zijn hoe ze onze Nouri steunen, alle clubs. Hopelijk is onze harde kern dat ook en misschien zit er dan wel wel weer een klassieker met uitpubliek in, al weet ik niet hoe de harde kern van Feyenoord er over denkt.

In ieder geval vind ik dat we alle ploegen enorm gastvrij moeten ontvangen aankomend seizoen, de mensen in het uitvak. Want nu staan we bekend als niet echt gastvrij met onze stewards. Laten we dat veranderen. We moeten dankbaar zijn.
4 0
johnd
Prachtig dit natuurlijk, maar zullen we dan ook meer respect naar Ajax zien door het seizoen heen? Ik betwijfel het.
1 0
Amp
Misschien moet je als Ajax zijnde gewoon respect (blijven) tonen naar de anderen. Wat boeit het wat een ander doet, wij/Ajax moet(en) ons/zich gewoon waardig (blijven) gedragen. Dan zal het merendeel van de andere clubs/fans wel bijdraaien. Helaas blijf je altijd een aantal uitzonderingen houden, maar dat is bij onze club heus niet anders.
1 0
mickey2602
Zullen we dat afwachten tot het seizoen daadwerkelijk is begonnen?
Het gaat om nu en voor nu is dit een prachtig gebaar van iedereen.
We willen met zijn allen dat Voetbal verbroedert,Appie heeft dat nu voor elkaar gekregen en we zullen zien of dat blijvend is.
0 0
DaenerysTargaryen
Kunnen alle domme mensen nu aub eens ophouden met feyenoord supporters kakkerlakken te noemen?
5 -1
jariafca020
Inderdaad en die club heet Feyenoord en die stad heet Rotterdam. Dat kinderachtige gedoe...
6 -1
Petervandersluis
Wat is NAC toch een aanwinst voor de Eredivisie, niet per se voetbaltechnisch maar zo'n fantastische achterban!
7 0
Youri08
En gezellig. Winst of verlies, dronken naar huis.
1 0
MáximaZorreguieta
Zo trots op deze Nouri. Hij heeft echt de harten van heel Nederland verovert. Ook heel trots op onze teams uit Nederland. We lopen altijd te zeiken op elkaar en dat begint straks waarschijnlijk gewoon weer maar in deze momenten zijn wij weer gewoon mens en maakt club en kleur niets uit.
2 0
AjaxDaniel
Het 3e filmpje van Feyenoord hebben ze ook precies 34 seconden lang gemaakt, respect.
7 0
Ajacied33
Prachtig gedaan Feyenoord. Respect!!
3 0
RiezZ
Zo voel ik mij eindelijk weer eens trots als supporter.... klasse NL
1 0
Youri08
Had niet anders verwacht van mijn jeugdliefde uit Breda. Bourgondiërs maar gevoelsmensen.
1 0
Keizer020
Klasse hoe de andere clubs ermee omgaan.
1 0
ajaxfan4life82
De tranen rollen over de wangen, van elk artikel, bericht dat ik over onze Appie lees, pfff wat een week.. Ander half maand geleden zei ik nog tegen een collega, nog anderhalve maand en dan begint het voetbal gelukkig weer, maar nu, ik heb er geen zin meer in.. Dit moest het seizoen worden van Appie, hij zei nog in een interview bij AJAX tv, geduld hebben en wachten op je kans, dat word beloond.. De rillingen lopen over m'n lijf als je dat terug ziet en hem dat hoort zeggen, met die prachtige glimlach om z'n mond.. Appie ik zal altijd fan van je blijven, ondanks dat ik je niet persoonlijk ken, voelt het alsof dit bij een dierbare van mij overkomt.. Ik bid voor je, 34 is en blijft jou nummer
4 0
laurens24
14 en 34 nooit meer gebruiken
3 0
ajaxfan4life82
Die nummers nooit meer gebruiken inderdaad, die nummers zijn van 2 grootheden.. De een heeft veel kunnen laten zien, en nouri heeft niet kunnen laten zien wat hij zou kunnen worden als speler, maar hij is AJAX, net zoals Cruijff, daarom deze nummers nooit meer gebruiken..
2 0
Youri08
Nouri betoverde de toekomst
3 0
ajaxfan4life82
..................(weet niet hoe ik hier op moet reageren, zijn weinig woorden wat je tikt, maar ooh zo sterk)
0 0
SPRKY020
Zo zit ik ook al dagen....

Er komt geen zinnig woord uit en bij elk artikel wat ik lees of elke gedachte die ik heb... Zelfs dit typend hou ik t niet droog..
1 0
ajaxfan4life82
Same here ouwe :(
0 0
JohnTB
Hele mooie actie van Feyenoord !
2 0
DebbyMak34
Prachtige actie! Kippenvel
2 -1
AjaxCitizen
Die Tonny Vilhena weet natuurlijk ook hoe mooi en zwaar het leven soms kan zijn.
Aan de ene kant kende hij een topseizoen met Feyenoord, maar aan de andere kant verloor zijn moeder in dat seizoen. Heel veel respect naar hem hoe hij ermee om is gegaan.

Mooi dat Feyenoord dit doet. Misschien dat deze tragedie toch nog wat positiefs kan brengen, zoals een Klassieker met supporters en zonder spreekkoren. De verbroedering die we de afgelopen dagen hebben gezien, kan een begin zijn naar iets moois. Dat Appie dit allemaal teweeg kan brengen, zegt heel veel over hoe mensen hem als persoon hebben ervaren. Hopelijk kan hij hier nog wat van meekrijgen en put hij er kracht uit. Hij heeft ons nog zoveel te geven en het mag gewoon niet zo zijn dat het zo moet eindigen.
9 -1
johnd
Het zou mooi zijn als dit verschrikkelijke verhaal ons verbroederd idd. Maar ik zou er niet op rekenen, hopen wel.
0 0
Restored
Topactie
1 0
ram
Mooi. Net zoals alle reacties van Feyenoorders, Utrechters en anderen echt mooi zijn.

Ik hoop héél erg dat deze gruwelijke situatie rondom Appie toch nog ergens tot iets moois kan leiden.

Laten we nu voor eens en voor altijd kappen met 010, 020, 030, Kakkerlakken, Joden, Gaskamers, Bommen op Rotterdam en al die andere ongelooflijke bullshit...
Iemand is voor Feyenoord, iemand is voor Ajax. Who cares... Zelfde mensen maar toevallig een ander shirtje.

IJdele hoop, maar ik hoop dat de supportsgroepen zo snel mogelijk door elkaar kunnen lopen rondom wedstrijden. Elkaar kunnen feliciteren na winst en een beetje kunnen jennen na verlies. En dan zonder flippende mongolen.

Idealistisch as fuck. I know. Maar als dit drama van Appie dan ergens goed voor kan zijn...
26 -3
Dexy
Dit dus. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
2 0
gi0vanni
Mooie gedachten, daar teken ik gelijk voor. Helaas zit de wereld zo niet in elkaar. Voetbal is een sport die voor iedereen is. Het moet leuk zijn en een beetje rivaliteit moet kunnen. Maar dan wel gewoon op een sportieve manier.

Ik denk toch dat er best veel zijn die er het zelfde over denken en tijdens de EL finale kon je zien dat er maar een kleine groep is die het oor anderen verpest.
2 0
Youri08
Amen
1 0
Afcas20
Mooi gebaar.

Zijn deze shirts, of andere met Nouri erop afgebeeld, ergens te koop?
0 0
ajaxfan4life82
Geen idee, maar ik vind dat als die shirts verkocht gaan worden, dat die opbrengst naar de familie van Appie moet gaan..
1 0
grannig mokum1
Dit is toch mooi!!! RESPECT
1 0
Tscheu
Prachtig. Chapeau voor onze mooiste rivaal.
2 0
edwin3009
Yep respect,en zo hoort het altijd te zijn en niet alleen als er wat ergs gebeurd.
2 0
ST
Heel mooi gebaar.
0 0
DannyK
Grote klasse! Respect!

Einde rivaliteit buiten de lijnen!
1 0
johan_afca
Absolute klasse.
1 0
BennJii020
wauw respect
0 0
sucre
klasse, respect. top van fnoord.
0 0
Dennis1964
respect
0 0
AADeluxe9
wie goeddoet, goed ontmoet!
0 0
Ajax4life020
respect hiervoor dank jullie wel
1 0
Middenweg401
Klasse Feyenoord!
0 0
Raoul14
Dit is mooi mensen! Dit drama overstijgt alle rivaliteit, klasse!
1 0
AFCAWZAWZDB
Klasse!
1 0
Mokum31
Respect
1 0
AFCA4L
Mooi dat dit kan en gebeurt rivaliteit gewoon aan de kant gooien RESPECT
1 0
Ajaxafc1986
Heel mooi gebaar van Feyenoord klasse!
1 0
RvhC74
alleen maar respect!!!!
2 0
Amsteraaij
Ik vind het prachtig. Als ie toch eens kon zien en horen wat hij allemaal losmaakt bij mensen. Ongelooflijk
2 0
Djabber
Respect Feyenoord. De liefde voor Appie overwint elke rivaliteit.
2 0
Bil
Klasse!!!
1 0
foensai
En weer hou ik het niet droog... verdomme wat mooi! En toch zo onwerkelijk.... keer op keer! Feijenoord wat mooi gedaan...
1 -1
afcklaasf
prachtig!
1 0
MosesD
Schitterend! Spelers gaan altijd al prima onderling met elkaar om, moeten supporters ook gewoon kunnen. 2x90 minuten even geen vrienden, maar dat is het dan ook. Zo zou Appie dat ook zien en willen.
2 0