VI: 'Voorlopige basisopstelling krijgt vorm'

SJvanveen, 07-07-2017 om 11:33, 40555 views, Freek Jansen |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Op de vrijdagtraining is naar verluidt bekend geworden wie gaan starten tegen Werder Bremen zaterdagmiddag. Freek Jansen meldt op Twitter dat elf namen hesjes aan hadden en naar alle waarschijnlijkheid is dat de vermoedelijke basisopstelling.

In de goal staat Norbert Alblas, die de geblesseerde Benjamin van Leer mogelijk vervangt. De verdediging wordt gevormd door kersverse aanvoerder Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt en Nick Viergever. 

Het middenveld bestaat uit Lasse Schöne, Donny van de Beek en Hakim Ziyech en tot slot is het aanvalstrio Justin Kluivert, Kasper Dolberg en Mateo Cassierra. De linksbuitenpositie is nog onderbezet door de afwezigheid van Amin Younes en Vaclav Cerny. Beiden zijn, net als eerste doelman André Onana, nog op vakantie. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afckoekwaus
Onana ; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever ; F De Jong, vdBeek, Ziyech ; Kluivert, Dolberg, Neres
0 0
Joseph
Schone vind ik jammer, voor de rest redelijk logisch. 2e helft zal wel met Neres zijn om in ieder geval op 1 vleugel dreiging te houden.
0 0
eros
Onana

Veltman Sanchez deLigt Aankoop?

Shone
Ziyech vdBeek

Kluivert Dolberg Younes

Wissels:
vLeer
Zeefuik, Aankoop(CB), Aankoop(LB)
Nouri, de Jong, Eiting.
Huntelaar, Neres, Cerny.
1 -1
NouridolbergNeres34
Zijn sinkgraven en viergever ineens spontaan verdwenen bij jou?
2 -1
Ajax27
Nieuwe rondes nieuwe kansen... Keizer heeft Cassiera natuurlijk wat uitgebreider in JA kunnen bestuderen. En wellicht is Cassiera op dit moment gewoon conditioneel verder dan Neres. Verwacht in zo'n eerste wedstrijd ook in de 2e helft direct behoorlijk wat wisselingen.

Dus rustig aan jongens, het is het eerste oefenpotje.
Wie er tegen Lyon staan, dat zal wel beetje bepalend zijn voor het begin van het seizoen.
0 -2
Ozymandias
Ik denk dat Neres en Kluivert in de eerste helft niet samen op de flanken staan omdat Ajax anders voor de tweede helft geen rechtsbuiten heeft.
2 0
Catenaccio
Vlg mij is younes rechtsbenig ! Cerny?
0 0
Prethoofd123
Belachelijk als hij Neres dit seizoen op de bank zet. Heeft 14 miljoen gekost!
1 -6
waaijop
gaat er toch om wat ie presteert, niet hoeveel hij gekost heeft.
0 0
The
Hier kan je helemaal geen conclusies uit trekken. Belachelijk dat er altijd zo gezeikt word hier op Ajax. Door een gedeelte van de "supporters" hier op AS, word elke beslissing die Ajax maakt afgedaan als " belachelijk, wanbeleid, dom, ze maken Ajax kapot, etc" , dit typen ze dan even in de pauze terwijl ze zelf niet verder komen dan "wil u hier een medium of een grote friet bij?".
3 -2
RusselWestbrook
Volgens mij moet ie gewoon de beste opstellen, niet de duurste.
2 0
flyingsoccer
Geen Huntelaar, geen Neres.
1 -1
Catenaccio
Geef die jongen gewoon wat vertrouwen
0 0
RusselWestbrook
Iedereen speelt maar 45 minuten.
2 0
Labrador
laat me raden. Dag seizoen en #keizerout ?
8 0
zivkabrimovic
Goud
0 0
AFCSANCHEZ
Waarom nog steeds Schone? De tijd is aangebroken dat hij moet worden vervangen door De Jong. Waarom Kluivert op rechts en geen Neres? Waarom Cassiera op links en geen Kluivert daar?
5 -6
TheRiviera
Waarom nog steeds Schöne? Nou voor de logische reden dat Schöne een van je betere middenvelders is. Hij heeft kwaliteit en ervaring en vooral zijn ervaring zal je op het middenveld hard nodig hebben.

Ik snap niet waarom elke keer voor dat het nieuwe seizoen start zoveel mensen commentaar en kritiek hebben op Schöne maar wanneer hij goed speelt en van belang is midden in het seizoen zijn mensen lovend. Die man heeft keer op keer bewezen dat hij een basisplaats waardig is en dat hij samen met Ziyech qua kwaliteit en ervaring kop met schouders ben de rest van de middenvelders uitsteken.
4 -2
Catenaccio
Schone is voor de eredivisie prima( zegt wat over het niveau). Iedereen heeft kunnen zien dat Europees de handelingssnelheid tekort schiet, dus doorpakken !
0 0
Capi86
Ik ben het voor 100% met Rivièra eens en eigenlijk kan niemand het ook tegen spreken. Hoevaak heeft Schone Ajax al uit een dode fase getrokken? Hij is de vader van dit elftal dat merk je aan alles. Ik vind dat hij niet de waardering krijgt die hij verdient namens vele supporters.
Met jou ben ik het ook eens dat hij snelheid en kracht tekort komt in Europese wedstrijden. Daarom moet Donny op 6 en Lasse gewoon op zijn plek waar hij het beste tot zijn recht komt: achter de aanval.
0 0
AFCA-CBS
Erg vreemd dat Neres niet in de basis staat. Heb vanaf maandag alle trainingen gevolgd in Zillertal en de speler die mij het meest kon bekoren was zonder twijfel Neres. Kluivert daarentegen maakt op mij geen geweldige indruk.
Snap wel dat Keizer Kluivert duidelijkheid wil geven door hem te laten focussen op één positie, en met Younes hebben we straks al een vaste linksbuiten. Maar vind Neres op het moment veel sterker overkomen dan Kluivert.
3 0
3sterrenAjax1
weg met die aankopen. liever jongens uit de streek. kluivert heeft die amsterdamse bluf. is veel verder. zal ook snel weg zijn. nog even van hem genieten!
1 -6
OKP-AFCA
El Azzouzi jou beoogd aanvoerder komt ook niet echt uit de streek he?
2 0
Duif63
Jongens uit de streek ? We zijn toch geen provincieclub !
4 0
Ajaciedoss0412
Dit snap ik dan niet he, heb Neres afgelopen trainingen een hele positieve indruk achter zien laten. Maar dan word je wel buiten de basis gelaten. Zou het misschien een andere reden zijn? Conditioneel lijkt die niet echt achter te liggen..
3 0
Bennyben
Verdediging is wel sterk alleen zou ik tegen de kleine eredivisieclubjes viergever lcv zetten en Sinkgraven links back
0 0
Bennyben
Breedte van de selectie is wel goed linksback heb je dijks, viergever, Sinkgraven en riedewald en voor rechtsbuiten kluivert, neres en in geval van nood schone. Alleen rechtsachter heb je niet veel achter veldman.
0 -1
EuforischeRealist
Blijft het jammer vinden dat Kluivert alleen nog op rechts is gebruikt. Ik zie liever Neres (rechts) en Kluivert (links) als buitenspelers, maar goed Cassiera moet ook z'n minuten maken en KJH speelt de 2e helft natuurlijk als spits.
0 0
JHM
Ik verwacht dat Neres gewoon basisspeler wordt op rechts met 7.
3 0
JanTa
Ik denk dat de rol van Schöne langzaam maar zeker overgenomen zal worden door de Jong of v/d Beek, dat zal de komende wedstrijden worden bepaald.
1 0
Rufus
Er was al vermeld dat ze 45 minuten zullen spelen. 2de helft dus een mooi middenveld met Frenkie, Appie en Carel. voorin Huntelaar, Neres en Mazroui denk ik.
0 0
NouridolbergNeres34
Jammer dat Neres niet rechtsbuiten speelt. Zie liever donny 6 en frenkie rechtshalf.
Kluivert linksbuiten. En Sinkgraven linksback.
1 0
trodat4030
Denk dat Frenkie zich nog (meer) moet bewijzen en dat het zijn taak is om Schone dit seizoen uit de basis te spelen. En dan verwacht ik dat Vd Beek op 6 komt en Frenkie op AM naast Ziyech.
2 0
Pauw
Of ze nou goed spelen of niet, met Alblas ben je verzekerd van tegendoelpunten.
1 0
Bram410
Volgend seizoen:

Younes-----Dolberg-------Neres
Kluivert------Huntelaar----Aankoop

Ziyech-----De Jong----Vd Beek
Nouri------Schone-----Nouri

Sinkgraven---Viergever--Sanchez---Veltman
Aankoop-----Riedewald--De Ligt----Zeefuik

Onana
Van Leer

Aankopen: Rechtsbuiten, Linksback, Anita, Kadioglu

Verkoop: Tete, Dijks, overbodige verhuurde spelers

Verhuur: Cerny, Cassiera
0 -3
NouriVandeBeek
Cassierra linksbuiten is trash. Neres gewoon in de basis en Kluivert op links. Appie kan ook beter linksbuiten speleren dan Cassierra.
4 0
zuidzuid
Muric op rechts. Of is die niet mee?
1 0
KingJames23
Waarom muric op rechts als je kluivert en neres hebt?
1 -1
zuidzuid
Bedoelde voor dit potje. Beter dan cassiera.

Plus je zit m weer s ballen. Cassiera loopt alleen zichzelf in de weg op die plek.
0 0
kleinedraaicirkel
Schone op 6, jammer.
1 0
Aeter
Zolang dat alleen voor de eredivisie is, is het niet erg. Europees moet je dat niet doen, te traag.
1 -1
kleinedraaicirkel
ED ook al te traag. Wil je vooruit moet je Donny of Carel op 6 zetten. Frenkie en Appie laten strijden om de plek van klaassen.
0 0
Aeter
Ik denk dat hij eerst vast houdt aan het oude elftal. En daarna pas zijn eigen tactiek in gaat brengen. Als ie slim is kan ie het beste vd Beek op 6 zetten en Schöne op 10, dan is zijn snelheid minder cruciaal, en kan hij met zijn schot toch van waarde zijn. Maar we zullen zien.
0 0
Fredschuit1
Cassierra is geen linksbuiten! Pure spits. Zie liever Neres op rechtsbuiten en Kleine Kluivert op links. Zou ook eerder Neres op links zetten ipv Mateo. Zonder weer dit. Wellicht dat het een reden heeft. Conditioneel bijv...
0 0
WyZynDeBeste
Neres op rechts en Kluivert op links zou mijn gedachte zijn.

Moet Cassierra spelen omdat hij in de etalage moet?
1 0
Rene1990
waarom zou je dat doen op trainingskamp die jongen werkte vorig seizoen al met keizer
0 0
RaynoFischer
Ja dan weet hij toch dat het een spits is en geen linksbuiten, lijkt mij dan. :p
0 0
WyZynDeBeste
Ja, dat zal zo zijn. Maar dat heeft er volgens mij niets mee te maken of een speler moet spelen omdat hij in de etalage moet voor en verkoop/verhuur.
0 0
ram
Volgens mij snap je niet wat "in de etalage" betekent ;)
0 0
Koenniiee
Dan verheug ik mij meer op de tweede helft.
2 0
Raikkonen94
Cassierra linksbuiten? Ik zie liever Neres op rechts en Kluivert vanaf links.
3 0
RaynoFischer
Alleen Cassierra linksbuiten snap ik niet, doe dan Kluivert gewoon daar en Neres rechts.
4 0