Tip voor Van Leer: 'Eerst gaan genieten'

BVeenstra, 01-07-2017 om 08:35, 4100 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robert-Jan Zoetmulder, keeperstrainer bij Roda JC, is erg blij dat Benjamin van Leer de stap naar Ajax heeft kunnen maken. Uiteraard is het vertrek van de keeper voor Roda JC een aderlating, maar de oefenmeester vindt het mooi wanneer jongens uitvliegen.

'Maar ik had niet verwacht dat Benjamin de stap naar een topclub direct zou maken', vertelt Zoetmulder in gesprek met ELF Voetbal. 'Die is inderdaad behoorlijk. Mijn tip is dat hij eerst moet gaan genieten van wat hij meemaakt. Dat is ook heel belangrijk. Het is voor iedere keeper een jongensdroom om voor zo'n topclub te mogen spelen. Vooral de eerste periodes zal hij veel leren. Daar krijgt hij nu alle mogelijkheden voor. Met topfaciliteiten. Dit is hetgeen je al die uren training op veldjes en krachthonken voor hebt doorgebracht.'

Zoetmulder werkte drie jaar lang met Van Leer op het trainingsveld, waardoor hij de nieuwe Ajax-goalie erg goed kent. 'Vooral in reflexen en de één-tegen-één is hij formidabel. Ook zijn voetballend vermogen is sterk. Bij Roda JC is dat er iets minder uitgekomen, maar die heeft hij absoluut. Daardoor is hij nu ook bij Ajax beland, verwacht ik', aldus Zoetmulder, die ook de persoonlijkheid van Van Leer prijst. 'Hij werkt altijd enorm hard, hij weet precies wat hij wil en daar heeft hij dan ook alles voor over. Hij heeft ook een hart van goud.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
@Maar7en
klinkt als een mooie aanwinst :-) Vond hem al opvallen maar de woorden van deze keeperstrainer beloven nog meer.
0 0
FlyingDutchMan
Dat zijn inderdaad sterke punten die ik ook heb gezien, echt relaxt dat hij voor zo weinig geld tweede keeper gaat worden. Wat een verschil met Boer, dat is echt een keeper voor een middenmotor ipv topclub.
3 0
Radikaal
Boer was top eredivisie met ervaring tot en met bekerfinale in een top FC Zwolle.
Zeker geen gekke keuze als betrouwbare stand-in en ervaren, gehaaide trainingspartner. Plus een sfeermaker. Werd een jaartje ouder bij Ajax. Goede tweede man. Jammer voor hem dat de beker nooit belangrijk gevonden werd.
1 0
gi0vanni
Precies Ajax heeft de afgelopen jaren gewoon best aardige 2e keepers gehad zoals: van der Sar, Grim, Stekelenburg, Timmer, Gentenaar, Vermeer en Cillessen.
1 0