[Update] Verbouwing ArenA gaat verder

BvdPloeg, 23-07-2017 om 13:30, 33087 views, Floris Roos |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

UPDATE - VIDEO - De verbouwing van de Johan Cruijff ArenA is nu echt begonnen. Waar in het stadion zelf eerder al de stoeltjes werden vervangen, is nu ook de buitenkant van het stadion aan de beurt. Dat schrijft Ajax Life op basis van een tweet van Oostingh Staalbouw.

Het bouwbedrijf uit Katwijk zal een behoorlijk deel van de werkzaamheden voor zijn rekening nemen. Afgelopen zaterdag werden de eerste frames op hun plek gezet, zo blijkt verder uit foto's op de sociale media.

De verbouwing van de Johan Cruijff ArenA is de grootste sinds de opening van het stadion in 1996 en zal bestaan uit drie fases. Uiteindelijk moet er meer ruimte komen op de omloop van de tweede ring, maar ook meer cateringpunten, liften en toiletten. Het grootste deel van de verbouwing moet klaar zijn voor het EK 2020.

(Foto: @ErikHooijschuur)

Update - 13.30 uur (23 juli 2017)
De verbouwing van de Johan Cruijff ArenA gaat gestaag door, zo blijkt uit een foto van Floris Roos op Instagram. Het stadion van Ajax wordt in aanloop naar het EK in 2020 verbouwd. Het Europees kampioenschap wordt voor het eerst gespeeld in meerdere Europese landen. De ArenA is één stadion waar wedstrijden gespeeld worden. 

 

Verbouwing #johancruijffarena gaat gestaag door. #Ajax

Een bericht gedeeld door Floris Roos (@florisroos78) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Zolang die vier hoeken niet dicht zijn, blijft het bagger.

No matter what
0 -7
WyZynDeBeste
Benieuwd wanneer Oost klaar zal zijn. Krijgen we mooie impressie van hoe het gaat worden.
0 0
Ajax4life020
ben benieuwd hoe het met ons nieuwe clubhuis is die in de winterstop klaar moest zijn toch??
0 0
WyZynDeBeste
Correct
0 0
Mi-leak
Wat hebben ze nou gedaan? Ik zie het niet helemaal.
0 0
skinny hein
2e ring wordt bredere omloop...komt dus nu eerst een stalen constructie aan de buitenkant waarna de boel wordt verbreed.
1 0
Ajax27
Het is al klaar, dit is het.... -_-
2 0
Arie Vink
Precies, men moet nu van de trap 3 meter naar de tweede verdieping springen. "Vernieuwend en ook lekker sportief voor de supporters", aldus ArenA directeur Markerink.
0 0
EVH
Toen ik 21 jaar geleden voor de eerste keer De Arena zag, dacht ik dat het een slechte grap was.

Enorm grote afstand tussen veld en tribunes, vier grote gaten in de hoeken, klonk hol, grauw en grijs beton van buiten, kille uitstraling, tig kleuren stoeltjes met kleuren die niets met AJAX te maken hadden. Nee, dat allemaal niets met een AJAX voetbalstadion te maken.
Ik hoopte destijds op een grotere, moderne uitvoering van De Meer maar nee.

Het begint er nu inmiddels na 21 jaar eindelijk een beetje op te lijken.
3 -1
hallo1
Mee eens, het was een verschrikking in 96, maar het begint nu meer en meer een leuk stadion te worden. Ik hoop echter dat de grachten achter de goals nog een keer dicht gaan. Daar kan ik me nog steeds aan storen. Hup gewoon dichter bij dat veld het publiek.
4 0
Saanchez
Volgens mij is dat nagenoeg onmogelijk. De onderste rijen staan al zo goed als op dezelfde hoogte als het veld, als je die afstand nog kleiner maakt kunnen de mensen daar niets zien. En aan de andere zijde zitten de gehandicapten dus veel winst valt daar ook niet te halen ben ik bang. Het is uiteindelijk niet snugger geweest van de architecten vd Arena maar daar zullen we t maar gewoon mee moeten doen. Er zijn ergere dingen in de wereld en als straks de hele verbouwing en de stoeltjes klaar zijn, ziet het er sowieso een flink stuk beter uit!
0 0
AFCAsphere
Op Ajax Netwerk en SkyScraperCity forums wordt dit regelmatig besproken. Er zijn ook al een aantal sketches van een gesloten gracht. Ik vrees alleen dat de beleidsbepalers van de Arena en Ajax andere plannen hebben.
0 0
WyZynDeBeste
Update stoeltjes van gisteren:

https://gyazo.com/6cb011e7586c356e5f8128193b47cb90

https://gyazo.com/4dbfec373cb0a6d7df00b2499c44b563
1 0
niquedegraaff
Man, ze mogen wel eens een hogedrukspuit op dat beton en op die stalen brug zetten zeg. Wat ziet het er allemaal goor en verloederd uit. Echt zeer slecht onderhouden.
3 0
geDaante
Zo'n vier-baans weg eronder door helpt ook niet mee ;), met al dat roet.
2 0
AFCArichard020
Ik zou zo graag een derde ring willen zien in de Johan Cruijff arena, Jammer dat dit niet gaat gebeuren... helaas
0 -6
nvd-afca
Waarom zou je dat doen ? Laten we eerst eens zorgen dat alle scc houders op komen dagen tegen de kleintjes. Voor grote wedstrijden heel leuk een 3e ring maar tegen de kleinere tegenstanders is het stadion normaal al zeer matig gevuld. Helaas omdat de scc houders niet opkomen dagen.
11 0
AFCArichard020
Ja dat klopt inderdaad, maar toch zou het echt een top stadion worden... (is het nu al)
0 -1
AjaxAddicted
helemaal mee eens. toch triest om te zien dat ons aller ajax meedoet om twee prijzen en dat mensen gewoo niet komen. Als ik een keer niet kan, dan gaan altijd anderen op mijn kaart. Dat kan toch iedereen doen? waarom zou je niet komen? Wij lachen veel om 010 maar wat dat betreft kan ik me voorstellen dat ze ons uitlachen. Het is soms plaatsvervangende schaamte...
1 0
MisterAFCA
Vgm had Ajax de grootste bezettingsgraad het afgelopen seizoen. Dat gelul over 010 begint me ook de strot uit te komen... Daar zit het ook niet vol tegen vvv of andere kleintjes. Die zaterdagavond wedstrijden werken ook niet mee. Er komen ook veel supporters uit het zuiden van het land en die zijn pas een keer om 01:00 uur thuis na zo'n potje. Ik snap best dat je dan af en toe een pot lat schieten...
0 0
Ajax27
Gewoon een veel simpeler kaartensysteem maken. Wanneer je niet gaat kun je jouw kaart tegen een vast tarief per wedstrijd online op de markt zetten. Een heel laag tarief, waardoor je nooit zelf kan verdienen aan je kaart. Een tarief waarvan een het grootste gedeelte terug gaat naar de kaarthouder en een klein gedeelte naar Ajax voor de onderhoudbaarheid van de shop. Als je daarbij een regel zou instellen dat je minimaal de helft van de wedstrijden zelf moet gaan, dan krijg je iets moois. Al zal dit laatste juridisch erg moeilijk zijn.

Ajax kan hierdoor 'koopjeszoekers' goedkoop een wedstrijd laten bezoeken, op een kaart die toch al is betaald. Anderzijds grijpen die koopjeszoekers sowieso naast de kaarten wanneer je de grotere wedstrijden hebt.

De veiligheid zal echter een groter probleem zijn. Hoe voorkom je dat een paar honderd rotterdammers bijvoorbeeld een kaartje kopen om rotzooi te trappen? Ga je kopers uit bepaalde steden weren? Ik ben zelf limburger en heb zelfs een tijdje in Eindhoven gewoond. Dus zou ik dan buiten de boot vallen? In ieder geval... buiten deze paar vragen zullen er nog 101 vragen komen over veiligheid e.d.
0 0
Ajax4life020
dat is het niet!! mijn andere maatjes werken in de horeca en zijn op zondag dicht maar opeens spelen we elk jaar op zaterdag avond ja kunnen hun niks aan doen meestal nemen we wel iemand mee maar lukt niet altijd!! verder opbde lange zeide niemand wil 60 euro betalen voor ajax vvv venlo toxh haha
0 0
SPRKY020
wat?
1 0
Youri08
21 jaar geleden alweer, de Arena. Tijd vliegt. Kan me de opening nog goed herinneren, met dat vreselijke muts nummer van Trijntje en die rare bootjes.

Hoop dat ze hem aardig verfraaien/ verbeteren waar dat nodig is.
0 0
MosesD
Kippenvel was dat.
1 0
WyZynDeBeste
Update stoeltjes: https://gyazo.com/c722dedcb181a7c1f9d512fc2e9e6e35
1 0
FlyingDutchMan
Zaterdag 29e juli U2 in arena!! :)
0 -7
Daniii
Weet iemand wat de koste van verbouwing is? en wat het ons eigenlijk extra brengt?

Buiten de rode stoeltjes dan uiteraard.
0 -2
Bensco
Ik geloof iets van 50 miljoen
0 0
Sander14
50 mil kosten voor ajax of de gemeente Amsterdam
0 0
WyZynDeBeste
Recentste update van de stoeltjes:

https://gyazo.com/5326c3bd4cca098cc61c7cc95e69dbb3

Zuid 1, Noord 1, Oost 1 en Zuid 2 zijn klaar.

Oost 2 is nu aan de beurt.
0 0
Fredschuit1
Vraag me wel af of ze alles optijd af krijgen voor jan 2018. Pas net met oost 2 begonnen. Dan moet Noord 2 nog, Heel west, de punten nog op de i zoals de andreaskruizen in de hoeken. Terwijl ze al in December begonnen zijn en we al bijna in maand 7 zitten.

Maar het begint er in ieder geval al super strak uit te zien.. Eindelijk die ouderwetse Ajax uitstraling.. kan niet wachten tot t af is..
0 -2
WyZynDeBeste
Tot nu toe geen signalen gehad van vertragingen wat betreft de stoelen. Als ze vóór de start van vCL Oost 2 afkrijgen zie ik het wel gebeuren.
0 0
chrisjuhhh
Er was toch vertragingen omtrent levering stoeltjes ?
0 0
WyZynDeBeste
Staat mij zo even niets van bij, maar zou mij niet verbazen. Levering van de stoeltjes loopt nu ook in fasen.
0 0
chrisjuhhh
Ja daarom werd het pas geschreven en nu weet ik even niet meer waar zal het eens opzoeken .
0 0
mvdk
Er waren ook veel evenementen.
0 0
iammike
Mooi, over een tijdje ziet het stadion er beter uit van buiten en binnen
3 0
Bram410
Heeft iemand een gecente foto van hoe het nu staat met de stoeltjes in de ArenA?
0 0
WyZynDeBeste
https://gyazo.com/5326c3bd4cca098cc61c7cc95e69dbb3

Zuid 1, Noord 1, Oost 1 en Zuid 2 zijn klaar.

Oost 2 is nu aan de beurt.
1 0
Bram410
Thanks !
0 0
Ajax4life020
mijne is nof niet vervangen jammer hoor hahah
0 0
Ajax0317
Kijk even bij Amsterdam ArenA als locatie op instagram
0 0
JordyAjacied
Mooi! Leuk om zo'n proces te volgen, net zoals met de stoeltjes.
2 0
Ajax#1900
Haha precies. Dit is toch best wel een ingrijpende verandering, maar ik ben er erg positief over. Ik denk dat tijdens de avondwedstrijden de JC ArenA een veel beter aangezicht krijgt.
4 0