Ajax O17 als groepshoofd naar halve finale

JipVR, 10-06-2017 om 16:00, 6497 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax O17 heeft de groepsfase van het Varsseveldtoernooi met een overwinning afgesloten. Een combinatieteam van Right To Dream en FC Nordsjaelland werd met 2-1 opzij gezet, waardoor Ajax als groepshoofd naar de halve finale gaat.

Ajax O17 kwam beter uit de startblokken dan het gelegenheidsteam en kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Brobbey zette een prima actie in, waarna hij de bal op Ben Sallem gaf. Laatstgenoemde kreeg de bal echter niet achter de goalie. Voor rust kwamen beide ploegen eigenlijk niet in de wedstrijd en waren er geen grote kansen meer te noteren.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Cleonise kwam nog een keer goed voor de goal van de tegenstander, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de slotfase was het eindelijk raak voor de Amsterdammers, toen Ekkelenkamp vanuit de rebound raak schoot: 1-0. Vijf minuten later werd de marge verdubbeld, toen Margaret profiteerde van een blunder van de keeper. In de absolute slotfase werd het nog wel 2-1 via een benutte penalty, nadat Ruijgrok een overtreding maakte.

Door de winst eindigt Ajax O17 als groepshoofd en treft het zondag de leeftijdsgenoten van Zenit Sint Petersburg in de kruisfinale van het Varsseveldtoernooi. De finale wordt even later op de dag gespeeld, net als de wedstrijd om de derde plaats.

Opstelling Ajax O17: Ruijgrok; Omzigtig (Dest 26'), Aberkane (Q. Maduro 26'), Botman, Musampa; Ben Sallem, Mbinga, Margaret; Zamani, Brobbey, Cleonise.


Doelpunten:
1-0 Ekkelenkamp (43')
2-0 Margaret (47')

Bijzonderheden:
- Ajax O17 won zijn eerste twee groepswedstrijden. Het eerste duel werd met 3-0 gewonnen van het Regioteam. Daarna won het elftal van trainer Gery Vink met 2-1 van Red Bull Brasil.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SP
Genoemde speler is Denilho Cleonise (geboren in 2001). Linksbuiten, die eerder werd weggestuurd bij Ajax en AZ en door de Wooter Academy is opgepikt. Vink was totaal niet te spreken over zijn wedstrijd tegen RB Brazil. Sowieso erg gevaarlijk om oren te laten hangen naar trainers met dubbele belangen zoals Wooter en Bogarde in gevallen met Cleonise en Doekhi. Kwaliteit moet altijd leidend zijn.

Nelinho Cleonise (geboren in 1994) is de broer van Denilho en speelde jarenlang in de opleiding (F1 t/m A2). Door kruisbandletsel kon hij nooit optimaal presteren.
0 0
FlyingDutchMan
Helder, thanx
0 0
Ozymandias
Is de Cleonise die meespeelde dezelfde Cleonise die een tijdje terug bij Ajax werd weggestuurd? Toen hij werd weggestuurd las ik dat hij duidelijk te kort kwam voor de jeugdopleiding van Ajax. Heeft hij zich sinds die tijd zo stormachtig ontwikkeld dat hij nu wel goed genoeg is?
0 0
wolterx
Dit is dezelfde, oorspronkelijk als aanvaller (flankspeler) gescout, hier zagen ze een back in hem meen ik me te herinneren. Als back kwam hij te kort, werd weggestuurd en ging naar AFC en werd na een jaar weer opgepikt door AZ waar hij in de C-tjes aansloot en nu lijkt hij weer terug te komen naar Ajax. Ben benieuwd.
1 0
Ozymandias
Bedankt!
0 0
FlyingDutchMan
Ongeveer 5 tot 7 jaar geleden werd er een centrale verdediger Cleonise weggestuurd, die niet goed genoeg werd bevonden
0 0
Ozymandias
Ik heb het over de Cleonise die korter geleden nog in de jeugdopleiding van Ajax actief was.
0 0
wolterx
Ik denk dat dit voor een groot deel de basis is van volgend seizoen (andere CV's natuurlijk) enkel Gravenberch nog op het middenveld invoegen en je hebt een leuk team.
0 0