Babel niet te spreken over veld in ArenA

Ajax Showtime, 11-09-2007 om 11:27, 1194 views, fcupdate |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Ryan Babel er is weer eens wat mis met het veld in de Amsterdam ArenA. Volgens de aanvaller van Liverpool was de slechte staat van de grasmat de oorzaak van zijn ietwat ongelukkige optreden in het EK-kwalificatieduel met Bulgarije (2-0).

\"Ik was wat slordig in mijn acties\", blikt Babel, die woensdag tegen Albanië hoogstwaarschijnlijk opnieuw in de basis zal beginnen bij Oranje, in De Volkskrant terug op zijn spel tegen de Bulgaren. \"Vooral door het veld, dat hard was en bij elke aanzet loskwam, was het een gevecht met de bal.\"

In hetzelfde interview gaat Babel ook in op de progressie die hij gemaakt heeft, sinds hij bij Liverpool speelt. \"Ik ben wat slimmer geworden, vooral in verdedigend opzicht, als ik een tegenstander de bal af wil snoepen. Ook weet ik beter op welk moment, en hoe, ik druk moet zetten op de tegenstander. Dat soort details leer ik van manager Rafael Benítez\", aldus de 20-jarige vleugelaanvaller.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
boon
lampen boven het veld hangen helpt bij wiet ook
0 0
arjaninho
jaja als je nou gewoon zegt dat je niet kan voetballen zijn we overal over uit
0 0
SoulCrew
Volgend seizoen kunstgras....
0 0
micky
Babel heeft gelijk de stukken gras vlogen om zijn oren.
0 0
Rolof425
Dat veld in de Arena is altijd slecht geweest en zal nooit goed worden. Het is een schande dat het belangrijkste van een voetbal stadion het slechst is.
Ik ben geen voorstander van kunstgras...maar in de ArenA zal dat wel het beste zijn.
0 0
Jowen
het veld was niet best, maar dat is echt niet de schuld van zijn trieste spel
0 0
LadyAJ
Nou, ja of Babel heeft kapsones gekregen, of hij heeft het geleerd van Ten Cate alles en iedereen de schuld geven als het even niet meezit.
0 0
rosumohan
Morgen tegen Albanie,als het veld okee is zul je zien dat hij die gasten flink gaat dollen...en dan mag je mij tegen spreken...
0 0
rosumohan
Babel heeft gewoon gelijk. Die veld is gewoon superslecht. En zijn spel is daar de dupe van. Hij is geen speler die rustig de aanval zoekt maar op snelheid. Dan moet het veld normaal zijn. EN helaas is de grasmat van de Arena nog steeds waardeloos.
0 0
furby
ik dacht dat hij er wel aan gewend moest zijn aan het veld want het is nooit anders geweest in de arena
0 0
AjaxJesse
Dit is natuurlijk een enorm smoesje, maar los daarvan is het wel belachelijk dat die Admirals in de arena spelen.. volgens mij is het veld zonder hun al een stuk beter
0 0
Ramsterdam
Gewoon een smoesje, jammer dat je zaterdag niet echt goed speelde!
0 0
Janilee
ach niet zeiken, ga beter voetballen, je weet al jaren dat het veld er zo bij ligt en nu opeens ga je zeiken, durfde je dat niet toen je bij Ajax speelde...
0 0
Anne
Het veld was weer erg slecht idd
0 0
Huntelaartje
het was een bagger veld
0 0
geronimo
Hij is ook voor het eerst in de ArenA, vandaar.
0 0
Fred
Ach Babel heeft absoluut gelijk! Er laggen pollen van ongeveer een meter op het veld. Hij wilde na een tijdje versnellen en hij bleef gewoon met zijn noppen in het gras hangen waardoor er nog een heel stuk kapot ging.

Bovendien speelde hij ondanks dat sterk. Babel heeft bij ieder balcontact heel veel dreiging en trekt daarmee al gauw 2 man naar zich toe. Daar valt nog die goal uit ook, want hij speelt Van Nistelrooy vrij die het perfect afmaakt. Babel veroverde een paar keer erg goed en slim de bal, waardoor er een gevaarlijke counter uit kwam. Ook had hij een paar keer een aanname op ballen die bijna niet te controleren waren, dus het gezeik over dat hij soms pas in 2 keer de bal onder controle heeft, heeft hij ruimschoots goed gemaakt.

Ten eerste speelde Babel niet slecht (ook beter dan de andere buitenspeler, Van Persie) en hij heeft absoluut gelijkt dat het veld slecht was.
0 0
KevinG
pff hij heeft de controle van een speler uit de 6e klasse daar kan het veld niets aan doen. voor de rest een prima speler
0 0
KevinG
pff hij heeft de controle van een speler uit de 6e klasse daar kan het veld niets aan doen. voor de rest een prima speler
0 0
luckyajax4ever
het was inderdaad niet best het veld
0 0
Nike
Babbel
0 0
boris
ni zeike maar VOETBALLEN
0 0
patrick
Babal ??
0 0
PietAjacied
hij heeft zn transfer naar liverpool op dat veld verdient dus et zal wel meevallen he.
0 0
Jeroen
tja over 1 ding zijn we het eens, het veld is drama, al jaren.
0 0
afcaart
dang heeft hij dat al snel geleerd. ik vin dat j dat kan zegge als j minimaal 1jaar goed heb gespeeld
0 0
ruudjeboyafca
was net een knollen veld
0 0
Ruiter
Nu gaat de mentale begeleiding van Liverpool al werken.
0 0
Etienne
Het grappige is dat hij zegt dat hij zijn slecht optreden wijt aan het veld. Nou dan zal hij woensdag wel niet spelen want dat veld is een drama in Albanie.
0 0
hcajaxhc
t veld waarop ik soms moet spelen is vast nog slechter als in de arena..
dus babel zeur niet zo en voetbal gewoon!
0 0
CrazyJew
Begint al aardig naast zijn schoenen te lopen :-S
0 0
leike
DAT IS EEN KLO....VELD
0 0
vermaelen04
Niet zo kinderachtig hij heeft gewoon gelijk, het veld is meestal gewoon kut
0 0
Figo
Hij was de enige die elke keer uitgleed. Misschien kwam dat wel door zn glimmende schoentjes. Babel is nog altijd een zeer beperkte voetballer, die alleen rendeert met veel ruimte.
0 0