Ruiter: 'Ajax? Er wordt zoveel geroepen'

BVeenstra, 15-05-2017 om 15:05, 9960 views, RTV Utrecht |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na vijf jaar FC Utrecht gaat Robbin Ruiter de club uit de Domstad verlaten. De inmiddels 30-jarige goalie staat open voor een club uit het binnen- of buitenland, zo meldt RTV Utrecht.

Omdat Ajax vanwege het aanstaande vertrek van Diederik Boer aan het zoeken is naar een nieuwe tweede doelman wordt Ruiter gevraagd naar een mogelijke overgang naar Amsterdam. 'Er wordt zoveel geroepen. Als ik overal naartoe was gegaan, was ik clubhopper geweest en had ik in alle landen gezeten', vertelt de keeper.

Ruiter is FC Utrecht dankbaar voor de vijf jaar die hij onder de lat mocht staan, maar naar eigen zeggen is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Toch heeft hij nog geen concrete aanbieding op zak. 'Maar dat komt wel goed. Laat dat maar aan mijn zaakwaarnemer over.'

Bestel hier het Road 2 Stockholm shirt in de AS Webshop.

Showtime Poll
Zou Ruiter een goede nieuwe tweede doelman zijn? 73% Ja, lijkt me prima!
27% Nee, ik denk dat hij niet goed genoeg is.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik zou ook het liefst Room zien komen,maar die wil uiteraard eerste doelman zijn ,als tweede man is Ruiter geschikt ,meevoetballen moet hij dan bijschaven.
0 0
ram
Toch grappig dat mijn reacties worden gelezen: ik zei dit een paar maanden terug al.

Meer dan ideaal om deze jongen als tweede keeper te halen. Transfervrij, ervaren maar kan nog jaren mee, Nederlander en natuurlijk een meer dan behoorlijke keeper. Alles aan doen om hem te halen!
0 0
Ajacied1989
De goedkope versie van Krul. Aardig als reservekeeper, maar ook echt niet meer dan dat.
0 0
BGB
van Leer van Roda JC halen, de beker laten keepen om te kijken of ie door kan groeien en misschien op lange termijn dan de vervanger van Onana.
0 0
TikkieTerugJaap
Zie ook liever van Leer dan Ruiter.
0 0
NouriVandeBeek
Ruiter is voetballend zo matig dat hij niet in aanmerking hoort te komen bij Ajax.
0 0
Bennyben
Prima om de positie voor boer op te vangen, boer heeft zich ook altijd positief opgesteld als reserve doelman kan je beter hebben als zo eentje die loopt te zeiken zoals een Vermeer of pasveer.
0 0
Rockpotje
Ruiter is natuurlijk een prima lijnkeeper. Maar aan de bal is hij dramatisch. Ik heb hem al veel ballen over de zijlijn zien schieten. Het belang van een meevoetballende keeper moet echt niet onderschat worden. Onze verdedigers spelen vaak een bal terug als de druk te hoog wordt, omdat ze weten dat Onana met zijn kwaliteiten een extra aanspeelmogelijkheid is. Het zou me ook niet verbazen als dit ook van de redenen is dat Ten Hag Ruiter op de bank houdt.

Ik hoop zelf op Room. Prima keeper, kan nog een paar jaartjes door en Bosz kent hem goed. Eénjarig contract ook nog maar. Maar met de EL-wedstrijden van Vitesse is de overstap naar Ajax wel een stuk minder aantrekkelijk.
1 0
Ajax#1900
Ik hoop ook op Room. Misschien kan Bosz hem overhalen. Maar als ik Room was geweest had ik waarschijnlijk ook liever EL gekeept. Dan speel je jezelf mooi in de kijker. Hij is ook pas 28.
1 0
Lekiam
Is die Vermeer van Feijenoord niet iets voor ons als tweede keeper. Neem aan dat ie nu wel zijn houding op de bank gevonden heeft.
7 0
Stefanaladin
Die man mag nooit meer ons logo op zijn borst
3 -2
Timlee117
ah joh doe normaal als hij wilt zou ik hem gewoon halen
2 -2
gi0vanni
Ajax haalt Vermeer als Pinksteren en Pasen op 1 dag vallen.
0 0
gofee
Die overloper ! NSB er ?
1 -2
eros
Als 3e keeper zeker een optie.
Contract voor een jaar of 5.
Stekelenburg, Velthuizen (transfervrij) of Jones (transfervrij) zijn ook zeker opties als 3e man

Als 2e man moeten we opzoek naar talent.
In de jeugd zie ik het niet echt.
Paes (NEC) of Rajkovic (Mac. Tel Aviv) vind ik prima opties.
0 0
Rockpotje
Bedoel je Brad Jones? Denk je nou echt dat hij liever bij ons derde keeper wordt dan dat hij met Feyenoord de CL in gaat? En Stekelenburg kan gewoon nog eerste doelman zijn bij een Premier League club. Als je een ervaren keeper als derde keus wilt kom je niet verder dan Theo Zwarthoed denk ik.
0 0
eros
Brad Jones? Ja!
Wij spelen ook champions league en ons salaris huis is groter. Poging is altijd te wagen.

Stekelenburg? Ja!
Zijn club, speelt nu ook niet, nog maar een contract voor een jaar,...

De Ruiter, Velthuizen, Costil,... allen transfervrij
0 0
gi0vanni
Zolang we de EL nog niet gewonnen hebben is dat nog niet zeker. Bailey wilde ook naar Ajax maar toen we er in de voorrondes uit gingen niet meer. Jammer voor hem nu kan hij geen EL finale spelen. Dus bij verlies moeten we de voorrondes overleven om CL te halen.
0 0
Bram410
Velthuizen HAHAHAHA
0 -1
Ajax#1900
Heb liever een ervaren tweede doelman die zonder morren op de bank zit en de eerste, jonge keeper nog wat kan leren. Dat wordt ook gewoon de insteek naar alle waarschijnlijkheid. De echte toptalenten gaan hier niet op de bank zitten natuurlijk.
0 0
W Z A W Z D B
Ik zou voor die Mexicaans Ochoa gaan.
0 -1
Dexy
Goede keeper als je niets anders van een doelman vraagt dan ballen tegenhouden. Puur op de lijn is Ochoa denk ik één van de betere keepers van dit moment.

Maar vraag hem niet om mee te voetballen, dat kan hij namelijk totaal niet. Heb hem diverse keren zien spelen bij Granada dit seizoen, maar hij weigert gewoon van zijn lijn te komen bij hoge ballen. En spelhervattingen kan hij al helemaal niet.

Denk daarom dat Ochoa niet echt past bij onze speelwijze, waarin meevoetballen en van de lijn afkomen wel gevraagd wordt van een doelman. Maar goed, dan hadden Boer en Krul ook nooit moeten worden aangetrokken. En zelfs Cillessen was verre van goed in meevoetballen.
0 0
3*stars*3
Zag hem laatst bij Granada.
Weet niet of ze hem huren van Malaga of dat hij gekocht is.
Maar Ochoa is een Mexicaans international en met oog op WK 2018, wilt hij natuurlijk keepen.

Hij keepte trouwens een leuk WK maar bij Malaga was het vaak comedy.
1 0
Dexy
Goede keeper, maar dit seizoen vind ik vooral Van Leer indruk maken. Die heeft Roda echt op de been gehouden met zijn saves.
2 0
Pauw
Als ik een tweede keeper zou moeten kiezen dan zou ik voor B. van Leer (Roda JC) gaan.
2 0
Ajaxamersfoort
een 2e keeper bij Ajax moet op het bankje zitten en genoeg nemen met wat hij krijgt qua speeltijd. en niet voor onrust zorgen. ik schat ruiter in als een persoon die dat niet ziet zitten wie ik wel goed zo vinden voor deze functie is : bram castro
0 -1
gwn_rj
prima als 2e keeper imo
0 0
FriescheAjacied
We mogen onze handen dichtknijpen, als we een tweede keeper kunnen strikken van het kaliber Ruiter. Zou mij verrassen.
1 0