Traoré: 'Hakim en ik hebben goede band'

BvdPloeg, 05-05-2017 om 20:20, 6416 views, Ajax Kick Off |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bertrand Traoré kan nog steeds genieten als hij terug denkt aan de wedstrijd tegen Olympique Lyon. De Burkinees was met twee goals van groot belang en dus schoof hij aan bij Ajax Kick Off.

'Ik heb drie of vier uur geslapen. Ik heb thuis met vrienden en familie gebeld. Het was een geweldige avond en een geweldig gevoel, daar moet je van genieten', glimlach de aanvaller, die al dertien keer scoorde voor Ajax. 'Ik heb gekke wedstrijden gespeeld, maar dit was een geweldige ervaring. De eerste Europese halve finale is altijd 'big'.'

'Ik genoot van elk moment op het veld; de goals, het stadion dat helemaal gek werd...Het was ongelofelijk', vervolgt hij. 'Ik weet niet of het mijn beste wedstrijd voor Ajax was, mensen zeggen van wel. Ik speelde erg goed, net als het hele team. Ja, ik raakte de bal, hij schampte mijn voorhoofd. De 1-0 was inderdaad een sleutelmoment, want Lyon begon erg sterk. Ze maakten het ons moeilijk, maar na die goal kregen zij het moeilijk. We konden ons spel spelen, niet met lange ballen, maar over de grond.'

Ziyech
Speciale complimenten voor de 4-1 gaan uit naar Hakim Ziyech, zijn maatje. 'Ik weet dat Hakim de bal overal kan neerleggen, dus we hadden oogcontact. Ik wist dat hij de bal tussen de keeper en de laatste verdediger zou spelen, dus ik ben het gat in gesprint. Hakim en ik hebben op en buiten het veld een goede band, we zien elkaar vaak.' De kans is aanwezig dat het tweetal zondag op de bank zit tegen Go Ahead Eagles. 'Ik heb laatst ook rust gekregen tegen Heerenveen, maar de coach beslist. Ik kan geen basisplaats eisen. Je kunt niet zeggen dat je honderd procent fit bent, iedereen is in deze fase van de competitie moe.'

Afscheid
Met nog drie en hopelijk vier wedstrijden te gaan is het ook tijd om terug te blikken, want de kans dat Traoré nog een seizoen bij Ajax speelt is klein. 'Het is tot nu toe een geweldig seizoen, ook al worden we waarschijnlijk geen kampioen. We hebben fantastische momenten beleefd, met ups en downs. Ik heb me altijd goed gevoeld en natuurlijk was er kritiek, maar dat overkomt iedereen. Ik heb altijd geprobeerd hard te werken en ik was niet altijd gelukkig voor het doel. Ik denk niet dat dat met mijn positie te maken heeft, tegen Lyon scoorde ik wel twee goals. Ja, ik ga terug, gesprekken voeren en dan zien we wat het plan is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yindi
Weet je wat nu zo leuk is??:
Velen van jullie hebben vaak laten weten dat je niet snapte waarom PB doorging met Traore!!
Elke keer die misplaatste kritiek op Bosz over het laten staan van Traore, het was allemaal niks!!!
PB had het dus goed gezien, jullie niet.
0 0
chrisjuhhh
De Chelsea supporters waren woest , dat Traore werd verhuurd en nu zal hij daar blijven en zeker als de voorbereiding net zo goed is als vorig jaar .
0 0
ST
Hoop dat hij blijft.
1 0
arie h
Wordt een van ginkeltje, tot december op de bank bij Chelsea en dan de tweede helft van t seizoen afmaken bij Ajax
0 -1
Leviathan
Traore heeft veel meer talent dan v ginkel het zou goed voor hem zijn om nog een jaar ergens anders te spelen dan Chelsea als hij die stijgende lijn doortrekt kan hij daarna gewoon basis speler zijn daar.
0 0
Sammy Sosa
Not funny
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Traoré onhaalbaar is voor Ajax maar toch hoop ik dat Ajax een poging om hem over te nemen zal wagen. Van mij mogen ze best tien miljoen euro plus één miljoen euro extra voor elk kampioenschap van Ajax waar Traoré een rol in zal spelen op hem bieden. Verder kunnen ze Chelsea een terugkoop clausule van (minimaal) twintig miljoen euro aanbieden.

Met Traoré zal erbij heeft Ajax de positie van rechtsbuiten (met Traoré en Neres) en de positie van spits (met Traoré en Dolberg) goed bezet. Cassierra kan dan als vaste spits van Jong Ajax aan de speelstijl van Ajax wennen door veel wedstrijden in de Jupiler League te spelen en Cerny kan aan een club in de Eredivisie worden verhuurt om op dat niveau ervaring op te doen.
0 0
Bensco
Ik vraag me alleen af waar men op baseert dat het een kleine kans is dat die terugkomt. Bosz zal ongetwijfeld een gesprek met hem hebben gevoerd maar Chelsea heeft ook inspraak in de hele kwestie. Chelsea wordt dit jaar kampioen dus aan die selectie zal weinig gesleuteld worden, misschien kopen ze weer wat maar de huurlingen hebben een grote kans op wederom een verhuur. Waarom zou die dan niet terugkomen bij ons? Wij hebben dan de cup en spelen voor de supercup en doen mee aan de champions league. Een beter elftal kan je niet hebben om te spelen. Het is alleen de vraag of het in club belang is want andere spelers kloppen ook san de deur.
0 0
GrandMasterFlex
Als ie verstandig is, dan gaat ie terug en voert hij het gesprek met Chelsea. Willen ze weer verhuren dan zou ik als Traore kiezen voor nog een seizoen Ajax. Aan de andere kant heeft hij zichzelf dusdanig in de picture gespeeld dat hij ruime keuze heeft in andere clubs waarschijnlijk...
0 0
peterbeense
dat is toch het probleem met jonge spelers huren. aan de ene kant had Ajax echt iemand nodig omdat niemand kon verwachten dat dolberg zo snel zou doorbreken
Aan de andere kant heeft een jonge speler vaak tijd nodig om te kunnen renderen en is 1 seizoen huren dan eigenlijk te kort.
0 0
swing
*Bertje Blijf*
0 0
driesterren***
Heb hem vaak vervloekt, trainer ook (wisselen die gek). Maar na Woensdag denk ik blijf gewoon! Maar we hebben Justin en neres ook al links die staan klaar! Of die beter zijn? Denk het wel!
0 0
3*stars*3
We hebben idd Justin en Neres maar Traoré kan ook in de spits en dat is een extra grote pluspunt.
Zou trouwens mooi zijn als Cassierra volgend seizoen wel klaar staat en gaat knallen.
0 0
3*stars*3
We hebben idd Justin en Neres maar Traoré kan ook in de spits en dat is een extra grote pluspunt.
Zou trouwens mooi zijn als Cassierra volgend seizoen wel klaar staat en gaat knallen.
0 0
Civilengineer
Gaat weer seizoen op de bank zitten
0 0
M.Olsen
Juist nu het loopt gaat hij weg helaas. Zou leuk zijn als hij nog een sezioen kan komen maar vertrouw ook op Neres!
1 0
godenzoon92
Ik heb eerder in het seizoen vaak zat lopen vloeken op zijn spel, maar eerlijk is eerlijk, wat een heerlijke speler is Bertje. Ik zou hem er toch graag nog bij hebben komend seizoen als het zou kunnen.
2 0
Leviathan
Iedereen bijna wel en gewoon terecht hij leek vaak net dat extra stapje niet te willen maken die indruk kreeg ik en voor de goal was hij dan ook niet scherp, maar toen hij die extra stap wel ging maken werd hij voor de goal ook scherper wellicht door vertrouwen.
0 0