Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Roy: 'Best heel veel kwaliteit in de ploeg'

JesseTH, 03-05-2017 om 07:38, 3897 views, Telesport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bryan Roy beseft als geen ander hoe het voor Ajax is om in de halve finale van de Europa League te staan. De oud-aanvaller van Ajax won met de Amsterdamse club de toenmalige UEFA Cup in het jaar 1992 en ziet dit seizoen opnieuw kansen voor Ajax, zo blijkt uit een gesprek met Telesport.

Roy vergelijkt de prestatie met zijn eigen UEFA-cup zege in 1992. 'Hoe ouder je wordt, hoe meer trots je daarop terugkijkt. Het is geen makkelijke weg, het is best pittig. Des te mooier is het om te zien dat Ajax nu de halve finale heeft bereikt. Het is een fantastische prestatie, maar we hebben nog niets.'

De oud-Ajacied ziet met het huidige elftal een goede kans om weer een ronde verder te komen. 'Als iedereen gewoon zijn beste vorm bereikt, moet het kunnen. We hebben best wel heel veel kwaliteit in de ploeg. Met Justin Kluivert, Kasper Dolberg en Hakim Ziyech. En de aanvallers zijn enorm gegroeid, ze zijn dit jaar echt beter geworden. We hebben ook een goed middenveld. Als de tactiek klopt en de spelers boven zichzelf uitsteken, moet het kunnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Hmm. Had wel verwacht dat hij iets zou zeggen over de combi Klaassen en Ziyech, die niet zou kunnen in zijn ogen. Denk alleen dat vooral Schone's functioneren sleutel is in het presteren van dit Ajax.
1 0
chrisjuhhh
Ik vond de wedstrijden met vd Beek ipv Schone de mooiste en beste van allemaal dit seizoen .
0 0
gras
Eens, al was Schone tegen Feyenoord en K'hagen natuurlijk ook prima. Maar je ziet dat hij het met moeite beloopt.
0 0
chrisjuhhh
Jawel enkel 010 liep naar achteren en dan is het makkelijker te bespelen en Kopenhagen deed dat ook .
Schalke daar in tegen niet de Duitse drive en Engelse mentaliteit past gewoonweg niet bij Schone en daarom zal hij het zwaar hebben tegen OL en dan zie ik liever Donny daar staan .
1 0
Ricoo
Precies, er moeten wat spelers boven zichzelf uitstijgen, dan kan het. Thuis met het publiek erachter, moet het kunnen.
1 0