Ook Van der Sar lovend over rol Vd Laan

BvdPloeg, 28-04-2017 om 16:00, 4795 views, Ajax Kick Off |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar is burgemeester Eberhard van der Laan dankbaar voor zijn rol in de onderhandelingen over de Johan Cruijff Arena. De algemeen directeur van Ajax kent geen twijfels meer over de uitkomst.

'Er komt een hoop bij kijken, iedereen heeft zijn eigen belangen. Daar moet je ook voor vechten, maar uiteindelijk komt iedereen bij elkaar en onder de bezielende leiding van de burgemeester, een groot fan van Ajax en Johan Cruijff, en de familie hebben we de intentieverklaring ondertekend', vertelt Van der Sar bij Ajax Kick Off.

'We hopen het in zes maanden af te ronden. Er zijn een aantal punten die onderzocht moeten worden, maar je tekent geen intentieverklaring als je het niet wil', vervolgt de Ajacied, die alle supporters gerust stelt. 'Ik weet zeker dat we met elkaar naar een mooie toekomst met de Johan Cruijff Arena gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Zoooooo jammer dat v/d Laan zo ziek is. Deze man is een zege voor Amsterdam.
1 0
Sjaakvaak
Beste burgermeester in jaren!
0 0
Salamis
Hij heeft alle zwarte pieten afgeschaft. Hij is een bange wezel, ik vind het een vreselijke man. Dat eeuwige theedrinken schiet ook niet op. Kijk naar Aboutaleb, die doet het veel beter in Rotterdam.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ga je daar toch lekker wonen, doei!
0 0
Sam Badi
Het lijkt soms wel alsof Ajax aanhangers niet door hebben dat het zakelijk belang van Ajax in de Arena slechts 13% is en dat het dus niet zomaar logisch is dat de naam van het stadion naar een Ajacied vernoemd wordt. 39% van de aandelen is in handen van grote bedrijven (Philips, Bouwcombinatie, Staatsloterij, RAI, Coca Cola, Grolsch, ABN AMRO, KPN). Deze vinden het rendement dat ze uit hun investering halen belangrijker. Dat Van der Laan dit nu voor elkaar krijgt, zegt waarschijnlijk iets over het toekomstig eigenaarschap van de Arena als Ajax het aandeel van de Gemeente Amsterdam (48%) overneemt.

Even een hoopvol stukje tekst van tussendelinies.nl:

De hierboven beschreven financieringsconstructie van de ArenA, met bijbehorende eigendomsbelangen en langlopende exploitatierechten, heeft Ajax in een langdurige spagaat gebracht: Ajax kan niet groeien door in eigen beheer “hun” stadion te exploiteren. De onuitputtelijke zoektocht naar kapitaal om sportieve successen te financieren heeft ervoor gezorgd dat stadionopbrengsten maar voor 13% naar Ajax gaan.

Precies 87% Van de exploitatieopbrengsten van het stadion komen dus bij externe partijen terecht. Gezien de cijfers van Amsterdam Arena N.V, loopt Ajax hiermee pakweg tientallen miljoenen euro’s structurele omzet mis. Wanneer Ajax de volledige exploitatierechten heeft, wordt het stadion een zeer belangrijke bron van omzet voor de club
1 0
AbdelhakNouri22
Bobo's onder elkaar
0 -1
Marcw1972
En wat heb jij gedaan, Edwin?
1 -5
Tinus
Stakkerige opmerking. Ajax heeft in de persoon van vdSar altijd al aangegeven dat ze graag JC als naamdrager van het stadion willen hebben. Maar er zijn nou eenmaal meer belanghebbenden. Het gaat hier bovendien over een hele hoop geld. Als het jouw geld was geweest had je wel anders gepiept.
1 0
Wimmel
En wat heb jij gedaan, zeurpiet....

Edwin heeft mee onderhandeld, het financieel belang van Ajax ondergeschikt gemaakt en samen met de andere belanghebbenden emotie laten prevaleren boven de cijfers.

Vervolgens gaat hij niet met de eer strijken maar gunt hij de eer aan Van der Laan, een man welke hier keihard voor gevochten heeft, wellicht omdat ook hij aan kanker lijdt, net zoals Johan dat deed.

En dan kom jij hier als verwend kereltje van waarschijnlijk 44 of 45 jaar oud je gedragen alsof je een jaar of 10 bent. Hou toch eens op met dat negatieve gedoe man.
6 0
klopper
Volgens mij weten we allen niet van de hoed en de rand. Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd. En dat nu blijkt dat een doodzieke burgermeester het erdoor moet drukken, is eigenlijk beschamend voor met name Ajax. Laten we het er op houden dat Ajax naar alle eer en geweten heeft gehandeld en blij zijn met het feit dat het stadion naar JC vernoemd wordt. Maar laten we ook niet doen of Ajax zo geweldig is. Kenners en supporters die realistisch naar het bestuur van Ajax kijken weten allemaal dat Ajax echt niet altijd even netjes handeld. Al vanaf jaren '70 bulkt het van grote en kleine incidenten, waar Ajax-supporters niet trots op zijn.
2 0
Wimmel
Daar heb je helemaal gelijk in. Zelfs in onze succes periodes waren er incidenten, op zowel bestuurlijk als coach/spelers niveau. Maar ook als supporters gingen we regelmatig de mist in.

Wat dat betreft is Ajax een club net als alle andere, want dit soort zaken maak je ook mee bij Bayern, Barca maar ook bij andere Nederlandse clubs, kijk maar naar Twente of AZ.

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt en in het voetbal ligt alles onder een vergrootglas. Nee, daarmee zeg ik niet dat ik het goedpraat, integendeel, maar het voetbal is ook maar een afspiegeling van de normale maatschappij, maar dan wel eentje waar veel geld in omgaat en veel bekendheid/luxe en dat trekt sommige randfiguren sneller aan.

Je zegt het enige juiste, laten we blij zijn dat het stadion vernoemd is. Maar ik blijf erbij dat hier Edwin af gaan lopen zeiken zonder enige kennis absoluut not done is.
1 0
Wijnvoord
Inderdaad coachyscheidsie, vreemde reactie van Marcw1972, je zou het ook positief kunnen benaderen. Maar dat lukt helaas sommige mensen hier niet.
1 0
coachyscheidsie
De credits doorgeschoven naar Eberhard. Mooi toch?
8 0