Sneijder: 'Terugkeer naar Nederland logisch'

BartVeenstra, 25-03-2017 om 10:50, 56500 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De supporters van Ajax mogen blijven dromen over een terugkeer van Wesley Sneijder bij de Amsterdamse club. Het heeft er veel van weg dat de ervaren kracht aankomende zomer vertrekt bij zijn huidige club Galatasaray en een terugkeer naar Nederland behoort zeker tot de opties.

Allereerst spreekt de middenvelder over zijn huidige situatie bij Galatasaray. 'Ik wil ook graag weten wat Galatasaray zelf wil. Ze hebben grote schulden, maar hoe kijken ze naar bijvoorbeeld het team van volgend jaar?', vraagt Sneijder zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Als we van beide kanten niet op één lijn zitten, moeten we na al die fantastische jaren ook eerlijk zijn tegen elkaar, vind ik. Dan is het mooi geweest.'

En omdat een vertrek uit Turkije aanstaande lijkt, kijkt de Utrechter inmiddels al verder. Een overgang naar China wordt het in ieder geval niet. 'China was wel concreet, maar voor mij is het nooit een serieuze optie geweest. Amerika? Dat is wel één van de leukere, interessantere opties. Je hebt ook de Emiraten nog of iets dergelijks, of terugkeren naar Nederland. Dan heb je de meest logische mogelijkheden wel gehad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JoodTotDood14
Volgend seizoen:

Younes/Neres - Dolberg - Kluivert/Neres
Frenkie/Appie - Frenkie/Lasse - Ziyech
Viergever/Sink - De Ligt/Aankoop - Sanchez - Tete/Aankoop
Onana

Weg: Boer, Veltman, Klaassen, Traore, Muric en verhuur van spelers.
0 -1
Danivr
Hij noemt eerst een aantal andere opties die de portomonee meer spekken. Daarnaast zal het me niets verbazen als naar Nederland gaan net zo goed psv kan worden als ze meer betalen...
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Juist! Opduvelen met die jonge talenten op het middenveld en die oude, kale man erin.
0 0
Damn_Cold
Ik hoop niet op een Kuyt situatie. Misschien iets nieuws proberen combinatie assistent en speler in 1 zou ik prachtig vinden. Voetbal veranderd dus wie weet.
0 0
eros
Vertrek: Klaasen, Veltman, Traore, Viegever, Boer.
Opvolging: Snedijer, Tete, Huntelaar, de Ligt, ???

Sneijder en Huntelaar kunnen mooi 2 jaartjes aansluiten om vervolgens Nouri/vdBeek/de Jong en Sierhuis door te schuiven. Jaartje verhuren aan subtop zou geen kwaad kunnen voor deze 4. vdBeek is er als enige klaar voor,... maar ik zie in hem nog geen basis speler.

Anita (transfervrij) en Nigel de Jong zouden ook niet misstaan bij ajax. Echte knokkers die we nu missen,... alleen gaan ze denk ik andere in de weg zitten.
0 -1
tijger19
Met Anita en N. de Jong ga je wel heel erg overdrijven. Anita zou voetballend te weinig brengen, en N. de Jong past niet in het voetbal van Ajax passen. Daar wil je veel liever met Schone, Donny vd Beek of Frenk de Jong spelen, of de iets verdedigender ingestelde Riedewald. Huntelaar en Sneijder zou ik wel verstandig vinden om te halen, stand-in voor Dolberg/ als hij even niet fungeert en Sneijder kan ipv Klaassen die weg zal gaan vd Zomer spelen. Wss kan Sneijder toch niet alles meer spelen en kun hij afgewisseld worden met Donny en Appie. Die twee zijn nog wel van een dusdanig niveau dat ze zowel in het veld als in de kleedkamer nog 1 a 2 jaar belangrijk kunnen zijn.
1 0
gi0vanni
Dus Anita mag niet komen omdat hij voetballend te weinig brengt maar Huntelaar mag wel komen. o.0
0 -1
tijger19
Heb jij wel eens gekeken waar Anita speelt en waar Huntelaar speelt? Huntelaar is een spits pur sang die goed afmaakt en ook prima kan kaatsen. Heeft daarnaast een brok aan ervaring op hoog Europees niveau. Anita daarentegen is een middenvelder die alleen maar bij Ajax een periode leuk heeft gespeeld op het middenveld, heeft vervolgens bij Newcastle niks meer klaar gespeeld, gaat daarnaast ook echt niet een plekje kunnen krijgen op een middenveld waar Schone, Riedewald, F. de Jong, vd Beek, Nouri, Ziyech en hopelijk Sneijder gaan uitmaken wie er gaan spelen.
0 0
gi0vanni
Anita volg ik niet en zoals je zegt hebben we genoeg middenvelders. Onder andere Serero. Iedereen loopt te klagen dat het spel te traag gaat maar deze jongen kon behalve ballen afpakken o.a. ook het tempo hoog houden. Jammer dat hij niet meer bij zit. En als ze hem niet meer nodig hebt om een nep reden dan zouden ze hem op een nettere manier kunnen laten vertrekken. Talenten in de weg zitten die er nog niet een heel seizoen kunnen staan.
Wel ik zie ook genoeg talent dat op de bank zit of de gene zonder ruggengraat die zijn vertrokken.
0 0
tijger19
Deel je mening dat de omgang met Serero niet goed is geweest, kon ook echt van hem genieten. Hij kon het spel goed versnellen zoals je zei
0 0
gi0vanni
Prima reactie. Uit het eerste deel er van kunnen we opmaken dat Huntelaar een goede afmaker is en naar het schijnt aardig kan kaatsen.

Laten we er voor het gemak nog even aan toevoegen dat hij al op leeftijd is en vaak geblesseerd is. En verder dat zijn vorm ook niet meer is wat het was. Anders had zijn club hem wel vaker in de basis gezet en een nieuw contract gegeven. En zou hij er aan het eind van het seizoen 25 gemaakt hebben.

Maar boven alles dat hij niet goed kan voetballen en dat is bij Ajax ook heel erg van belang. Alleen goed kunnen afmaken is niet genoeg. En daar komt nog bij dat als je goed oplet geven onze vleugels niet al te vaak een voorzet op maat.

Als hij na zijn periode na AC Milan was terug gekomen zou hij door zijn leeftijd veel meer kunnen betekenen als nu. Dit is niet de Huntelaar die bij Ajax vertrok. Hem goed kennende zal hij niet op de bank willen voor een laag salaris maar eerder kiezen voor een club die wat meer betaald met een basisplaats. En als ze dan het systeem op hem afstellen zal hij nog wel ergens van waarde kunnen zijn.2 0
tijger19
Dat hij minder is dan eerder, ja dat klopt. Dat hij redelijk blessure gevoelig is, klopt ook ja. Ik zie in Dolberg ook de eerste spits, maar ik zie voor Huntelaar alleen een rol als Pinchhitter, een mentor en iemand die Dolberg scherp kan houden door concurrentie. Met sporadische basisplaatsen als Dolberg rust nodig heeft of een keer waardeloos uit vorm is. Alleen onder die voorwaarde zou hij mogen terugkeren, met een bij Ajax normaal salaris.

Voorj Sneijder zou ik wel verder willen gaan, hem aanvoerder maken en een voor Ajax een topsalaris geven.
0 0
gi0vanni
Uit dit filmpje kun je duidelijk opmaken dat zowel Sneijder als van der Vaart nooit heeft beloofd terug te komen en dat Heitinga voor zich zelf moet spreken en niet voor anderen. Daarbij kun je uit hun reactie opmaken dat ze liever in het buitenland spelen voor geld. Daarom zul je ze nooit meer voor Ajax zien spelen. Al hoewel in fifa 17 kan het wel. :d

https://www.youtube.com/watch?v=Mg55WerEcQg

En Huntelaar zal het ook nooit eens zijn met de rol die jij voor hem ziet en gelukkig maar want er zijn betere opties voor Ajax.

Maar deze plannen in fifa 17 gebruiken zou zonder twijfel prima uitpakken. En dat is geen grap.
0 0
Web
Zou hij het nog kunnen opbrengen. Voor mij zijn er maar twee die het waar gemaakt hebben

Rijkaard en Cocu. De rest niet gebracht wat je hoopt, nu zal ik er best een over het hoofd gezien hebben.
1 0
chrisjuhhh
ondanks zijn blessure Litmanen en je vergeet even Cruijff , foei .
Davids ging ook voor de 100% nog in
0 0
Web
Wat erg, hoe kan ik Cruijff vergeten, maar misschien omdat hij buitenaards is,
Litmanen had ik wel aan gedacht redelijk, en Davids deed het ook best goed
0 0
tijger19
Wellicht niet iemand die terugkeerde, maar vergeet Jaap Stam niet.
0 0
WinstonWeed
Maar meer ook niet.
Het probleem is dat mensen gaan doen alsof we een Rijkaard of Davids terughalen als we eigenlijk Frank Verlaat en Heitinga terughalen.
Dat is een verschil van lichtjaren.
Ik vind dat we nooit maar dan ook nooit meer zulke slechte spelers zoals Heitinga of Verlaat moeten terughalen.
Alleen toppers zoals Rijkaard die een Champions League hebben gewonnen.
Anders niet.
En ja.... Sneijder heeft een Champions League gewonnen, maar toch heb ik mijn bedenkingen over een terugkeer.
0 0
Web
Er zijn meer opties, dus Nederland valt misschien wel af?
0 0
Ajaxbrl
Sneijder en Huntelaar moeten komen , die gasten brengen zoveel ervaring uitstraling en brani met zich mee dat is echt de missing link in dit Ajax want prijzen pakken we nu al 3jaar niet meer met al die jonge knaapjes..
2 -2
TheRiviera
Gaat nooit gebeuren en als ze alsnog komen dan zal het wel resulteren en gevalletjes Heitinga die nooit speeltijd krijgen. Ajax is enorm kritisch op oudere spelers omdat hun effectief de ontwikkeling van jongere spelers in de weg staan. Dus van mij mogen ze best komen maar helaas denkt Ajax er niet zo over. De club kijkt niet naar de toegevoegde kwaliteit en ervaring ze kijken meer naar zijn er jeugd spelers op weg en zullen Sneijder en Huntelaar deze spelers in de weg staan.

Het scouten/aantrekken,opleiden en eventueel verkopen van jong talent is momenteel helaas de prioriteit van Ajax.
0 -1
AjaciedForLive
Ja goed idee hoor. Maar hoe ga je Sneijder inpassen zonder jeugd spelers op te offeren.
0 0
tijger19
Ik snap je punt, maar dan zou ik eerder Schone 'offeren', en gewoon rouleren met bepaalde spelers. Daarnaast kan je met Sinkgraven op linksback Sneijder prima als linksvoor neerzetten
0 0
Bram410
Sneijder is absoluut een meerwaarde voor dit AJAX. Het zou ook geweldig zijn als hij terug keert.. Huntelaar en Sneijder beide een contract aanbieden en 2 mil per jaar bieden + eventuele bonussen. We hebben ervaring nodig en Huntelaar en Sneijder zijn daar perfecte spelers voor, kennen de club als geen ander, spreken de taal en kunnen dus ook goed als mentor fugereren voor de jonkies. Ik zie ze graag terug keren.
2 -1
Radikaal
Ja, da's leuk, dan heb je Sneijder.
Maar wat doe je dan met al je talent op het middenveld?

Gaat Ziyech al na één jaar weg? Schöne heeft bij getekend... Heb je één plekkie voor de Jong, Nouri, vdBeek, en Eijting? Is dat slim?
2 -1
mrbig
Jij snapt het.
2 -1
3*stars*3
Vergeet trouwens niet hoe hij voor camera's van NOS ging juichen voor Utrecht, toen hun scoorden tegen Ajax.
Begrijp mij niet verkeerd, als mijn broertje bij FCU zou spelen en zou scoren tegen Ajax zou ik het mooi vinden hoor en gewoon klappen.
Maar niet juichen omdat een Duplan of weet ik wie scoort maar wat Wesley toen deed kan natuurlijk niet.
Als voetballer was hij 1 van mijn favo Ajacieden en vond het geweldig hoe hij het deed bij Inter maar als mens...

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/59231/
0 0
mrbig
Denk niet dat zijn vrouwtje genoegen neemt met het salaris wat Ajax wil betalen.

Toch zou het erg mooi zijn als Sneijder en Huntelaar terug komen aankomend seizoen. Verdedigend geven we niet veel weg maar op het middenveld en aanvallend komen we toch echt wat ervaring te kort.
1 0
Amsteraaij
USA! USA! ben ik er toch weer ingestonken door de titel..
0 0
JohannesCruijff
Jup, same here..
0 -1
Caparzo
Denk dat de titel "Sneijder na dit seizoen naar Amerika" een betere was geweest nietwaar, AS?
1 0
afcazeist
Nee geen sneijder aub.
Doe maar volgend seizoen maar:

Kluivert - Dolberg - Neres
Nouri - Schone - van de Beek
Riedewald - Viergever - Sanchez - Tete
Onana

Bank: F. De Jong, De Ligt, Younes, Sinkgraven, Boer, Eiting, Cerny, Cassierra, Sierhuis

Klaassen, Ziyech en Veltman worden verkocht
1 -4
Ajaxbrl
En dan daarna Ernst Bobbie en de rest kijken en naar bed , pfff word zo noe van die figuren die denken dat je met alleen maar talentjes wat kan bereiken , voorlopig hebben we al 3jaar niks en in de succesvolle jaren van Ajax liepen er altijd 2/3 routiniers in het veld en dan bedoel ik niet de zogenaamde routine van een Schone of Westermann....
2 0
boris
Doe maar gewoon even niet, middenveld en aanval veel te onervaren. Die gaan ons echt geen titel bezorgen
2 0
Daneman
veel liever de jong als ie nog goed genoeg is. ajax mist vechters
4 -3
Ferd
Heb jij niets geleerd van de 'we hebben vechters nodig' periode van De Boer? Als Ajax iets niet moet hebben zijn het vechters! Ajax doet het met voetballers.
0 0
Myers
Toch missen we mannen die een doodschop uitdelen om het vuurtje op te stoken vind ik. Het is allemaal veel te braaf.
0 0
Labrador
Als dat zou gebeuren zou dat heel mooi zijn.
2 -2
RusselWestbrook
Zoals wel vaker is de titel geen goede weergave van de inhoud.
1 0
peterbeense
precies, erg misleidend. Trekt misschien klikkers maar na een paar van die titels gaan AS bij mij even een paar dagen in de ban
0 0
JohannesCruijff
Erg vervelend. Misschien kan iemand van AS even reageren? Waarom is dit? Is het werkelijk voor de "clicks", of om mensen hoop te geven? Ben toch wel erg benieuwd want inderdaad wat er in de titel staat verschilt wel veel van wat er werkelijk is gezegd. Misleidend en onjuist.
0 0
AFCSANCHEZ
Kom lekker naar huis Wesley, dicht bij de familie. Lekker een vrijstaande villa waar je niet over je schouder hoeft te kijken als je naar buiten gaat. Lekker die kleine van hem straks naar de kleuterschool. Lekker belangrijk zijn bij Ajax, jonge jongens begeleiden. Kom toch naar huis.

Samen met Huntelaar en hopelijk nog Nigel de Jong. Je kan zeggen wat je wil over deze 'veteranen', maar in de Eredivisie zijn ze meteen de beste spelers van de competitie. En Europees kunnen we wel wat ervaring gebruiken.
2 -2
RusselWestbrook
Nigel de Jong?

Dan moet je ook die advocaat van Feyenoord aantrekken, anders zie de Jong de helft op het seizoen van de tribune. En dat is eigenlijk veel te kort ook nog, want zijn slachtoffers mogen blij zijn als ze na een duel met de Jong nog kunnen lopen.

Huntelaar kan er niks van.

Sneijder is gewoon geen plek voor. Had een paar jaar geleden moeten komen.
1 -1
Daneman
heb je wel gelijk in de Jong had eigenlijk geschorst moeten worden voor zijn leven. Circa 4 mensen heeft ie geprobeerd van de broodwinning voetbal af te krijgen. Maar ajax mist wel weer vechters. De oudste is Schone, En die heeft gebrek aan vechtersmentalitiet, en leiderschap
0 0
koreem
Onana
Tete - Sanchez - de Ligt - Sinkgraven
vd Beek - de Jong
Sneijder/Ziyech
Neres - Dolberg - Kluivert
0 -5
wladimir
Dan vermoordt je Nouri, ouwe. Laat Sneijder terugkomen als jeugdtrainer als hij zijn dikke contract in Istanbul heeft uitgediend. Voegt als speler niets meer toe.
4 -1
sanchezsamuelso
nouri moet gewoon meer laten zien. Je krijgt een basisplek niet zomaar cadeau
0 0
GrandMasterFlex
Die gaat nooit niet terugkeren naar Ajax met flinke cashopties in het buitenland... Ajax is een optie als niks anders meer mogelijk is...
2 0
Joseph
Zou de plek van Schone in kunnen nemen in de selectie, maar volgend jaar wil ik in ieder geval de Jong op het middenveld en ook Nouri en vd Beek zie ik graag meer spelen. Eigenlijk zie ik alleen ruimte als zowel Klaassen als Ziyech vertrekken, zijn ervaring is dan mooi, maar ik twijfel over zijn fitheid.
0 0
IDJosh
Sneijder komt van ze lang zal ze leven niet terug naar Ajax
1 0
NR9
Huntelaar en Sneijder benaderen. Volgend jaar samen in Ajax 1 met de vele talenten zou top zijn. Marc wordt wakker en sla toe voor het te laat is...
1 -4
Joseph
Toeslaan zou zijn om Dolberg een verlenging te laten tekenen..
3 0
Aeter
Zucht
3 0
Runnerlex
ajax invensteer niet in oud spelers die zijn niet meer verkoopbaar...en sneijder en huntelaar kosten teveel salaris...
2 -1
Knalpot
Iets met de juiste ervaring.
0 -2
RvhC74
Open sollicitatie naar Ajax. Samen met Huntelaar is dat wat wij nodig hebben. Samen met de jeugd bouwen aan de toekomst. Beide spelers zijn een klasse beter dan wat wij nu aan ervaring hebben!!
0 0
DemBaBa
Dan weer wel, dan weer niet...
1 0
020bornraised
Samen met Huntelaar en Vertonghen terug komen
0 0
Kampcruijf67
Na Johny Heitinga zal geen een oud speler het meer aandurven om terug te komen en een jaar op de bank riskeren. Lekker een jaartje in de Emiraten cashen om vervolgens af te sluiten in de VS. Ik had het wel geweten pohh
0 0
Myers
Is geen vergelijking, Heitinga zijn knieën waren gewoon op.
Hoe die door de keuring heen is gekomen, is een mirakel te noemen.

Sneijder kan makkelijk mee in de eredivisie, maar we bulken van het talent op het middenveld, hij zou nuttig zijn als mentor, maar de Jong en Nouri moeten spelen, die gaan niet nog een jaar op de bank zitten.

Huntelaar hetzelfde, zou er gerust twintig maken, maar zo jaag je Dolberg weg, tenzij Huntelaar op de bank zitten niet erg meer vindt.

Neemt niet weg dat we in elke linie ervaring nodig hebben, om die jonge gasten scherp te maken. Dat ontbreekt gewoon bij ons nu, Klaassen redt het niet, die is niet veel ouder en wijzer dan die jochies.

Dus als ze zich beiden een beetje kunnen schikken met een mentor rol, die heus wel minuten zullen maken, zijn ze wat mij betreft wel welkom, maar gezien de ego's van beide mannen, zie ik dat niet gebeuren.
2 -1
Afca_126
wordt er een beetje moe van elke x jeugd jeugd jeugd moeten juist ervaring op het veld hebben en Sneijder is gewoon op dit moment een genade toevoeging aan de selectie en 100% basis speler dan vertrekt de jeugd maar ja helaas maar het is ajax en je hebt Wesley Sneijder voor je zoals het hoort een topper
1 0
WinstonWeed
Ik denk dat Heitinga is gekeurd door een blinde, demente, verstandelijk gehandicapte oplichter die zich voordeed als dokter, die tevens in het jaar 2007 is blijven hangen, een hele grote hekel aan Ajax heeft maar wel een poster van Heitinga boven z'n bed heeft.
Anders kan ik het ook niet verklaren.
0 0
insectenverdelg
alleen als Klaassen en Ziyech vertrekken. Dan is het handig om hem erbij te hebben. Anders niet doen.
2 0
3*stars*3
Kan mij herinneren dat hij een jaar geleden nog riep dat NL geen optie was.
Zelfde als met VDV die NL pas als optie zag, toen die bankzitter werd in Spanje.

Ik was altijd wel fan van Sneijder maar het is nu gewoon te laat.
1 -1
WyZynDeBeste
Kom naar huis, samen met Huntelaar.
0 -1
Panama
Heel raar gevoel, maar hoe blij ik ook zou zijn met de komst van Sneijder, betekend dat definitief de keel van nouri doorsnijden. En eerlijk gezegd zie ik liever appie slagen, dan sneijder terugkeren. Zeker omdat het geen garantie is dat hij nog meerwaarde is. Aan de andere kant, met huntelaar en sneijder, staan er wel 2 waarvan elke club zich te pletter schrikt. En ook zijn er wss geen betere spelers om die jonge jongens te begeleiden.
Dus wes en klaas, jullie zijn welkom. Maar een (paar) jaar geleden wilde jullie zelf nog niet, dus meer dan een wisselplek en contract met betaling naar ratio van speelminuten hoef je nu niet te verwachten. En ik denk dat deze 2 heren hier niet om staan te springen want met hun grote namen kunnen ze in china absoluut nog gaan vullen.
0 0
De_Realist
Niemand schrikt meer van Huntelaar...
1 0
De_Realist
Het gaat Nederland niet worden, die noemt hij als laatste waar hij het minst zal verdienen vergeleken met die andere opties.
0 0
wladimir
Niet doen dat wordt een fiasco. Er zijn al teveel middenvelders.
1 0
Avontia
Wat zou het heerlijk zijn om Sneijder in Amsterdam te morgen verwelkomen. Eindelijk nuttige ervaring die zorgt voor een uitgebalanceerde selectie (nu ver te zoeken met Klaassen als jeugd aanvoerder).
0 -1