'Wil niets afdoen aan kwaliteiten De Ligt'

BartVeenstra, 21-03-2017 om 11:00, 4414 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Oranje-internationals Jaap Stam en John de Wolf vinden het eigenlijk veel te vroeg voor Ajax-verdediger Matthijs de Ligt om nu al deel uit te maken van de selectie van het Nederlands elftal. Het zeventienjarige talent maakt voor het eerst zijn opwachting bij het grote Oranje.

'De ene bondscoach durft het eerder aan met een jonge speler dan de andere', vertelt Stam in gesprek met Voetbal International, waarna hij De Ligt een groot talent noemt, maar ook wil zeggen dat er weinig concurrentie is van volwassen topspelers op zijn positie. 'Op zich is het geen goede zaak dat Oranje een jongen van zeventien nodig heeft in de selectie. Daarmee wil ik niets afdoen aan de kwaliteiten van Matthijs. Ik heb hem meegemaakt bij Jong Ajax en je kon meteen zijn potentie zien. Hij is niet alleen opvallend sterk, ook zijn voetballend vermogen is prima en hij is zeer leergierig.'

Ook De Wolf noemt De Ligt een verstandige jongen en een heel groot talent, maar hij vraagt zich wel af of het niet veel te vroeg is. 'Laat hem nou eerst een jaar alle wedstrijden bij Ajax spelen. Hoe geloofwaardig is Oranje nog als je ook al spelers die nauwelijks ervaring hebben, gaat selecteren voor belangrijke wedstrijden van het Nederlands elftal. Je zou bijna denken: Dit is een bondscoach in paniek.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Toch heeft hij een punt. Zelf vind ik dat de Ligt een hoger niveau haalde dan welke NL verdediger ook, misschien met uitzondering van de Vrij die ik niet heb zien spelen.

Maar je ziet nu ook weer dat je hem het best in de relatieve luwte kunt laten ontwikkelen.
0 0
je
Jaapje de Ligt heeft meer techniek in Zijn linkerteen Dan ji in je Hele lichaam.
1 -1
Godenzoon88
Dus..?

Als Stam voor de ligt gaat staan schijt hij zeven kleuren stront... Pas als hij deze angst bij de tegenstander inboezemt kan je hem volwaardig international en waardige centrale verdediger noemen. Nu is het meer speelkwartier.
1 0
W Z A W Z D B
Jaloers, Jaap? ;)
1 -1
Dwergje48
Natuurlijk is het veel te vroeg, en zou het nier nodig moeten zijn. Maar; goed genoeg is oud genoeg natuurlijk. Over het niveau van het NL elftal kan je van alles zeggen maar voor hem zelf is het mooi natuurlijk!
0 0
Horrontelli
Ze hebben daar helemaal gelijk in, maar dit is nou eenmaal de staat van het Nederlandse voetbal. Oranje is ook niet meer geloofwaardig. Maar om nou een oudere speler op te roepen die minder goed is, alleen omdat dat Oranje geloofwaardiger maakt, nou nee.
1 0
Ruudje74
Ik vind het mooi en de hele wereld kijkt mee: een 17-jarig toptalent bij Oranje. Is zo'n verhaal als dat Noorse knaapje die nu bij Heerenveen speelt.
1 0
Godenzoon88
Denk je dat nou echt. We stellen niks meer voor. Daarnaast, ondanks zen mooie tackels heeft ie wel wat cruciale fouten gemaakt al. Laat hem maar eerst een bietje speelminuten opdoen voordat we weer verder praten.
1 0
insectenverdelg
toch iets te snel. heb t liever als hij 18 is en 5 jarig contract achter zijn naam.
0 -1
altijdwelwat
Dat pakt vooralsnog ook niet echt uit in het voordeel van die jongen, blijft bij Heerenveen gewoon 90 minuten op het bankie voor Pelle van Amersfoort. De Ligt is een zeer groot talent en mits hij de juiste begeleiding krijgt ( ook vanuit Ajax) kan hij wellicht de top halen. Maar hem nu al bij Oranje halen gaat helemaal nergens over, Ajax moet die jongen daarin ook veel meer beschermen. En ik weet de spoeling is dun en het loopt niet allemaal over van kwaliteit , maar je moet vooral aan het belang van de Ligt zelf denken.
0 -1