De Ligt geselecteerd: 'Voor mij onverwachts'

FinnDekker, 17-03-2017 om 16:14, 3289 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt heeft tegenover Ajax TV gereageerd op zijn selectie voor het Nederlands elftal. De mandekker speelde tot dusver alleen voor jeugdteams, maar werd nooit opgeroepen voor zowel Jong Oranje als het grote Oranje. Na een uitstekende periode wordt hij nu beloond door Danny Blind.

'Daar krijg je een brok van in je keel. Het is een droom om geselecteerd te worden voor het grote Oranje. Dat dat nu gebeurt voor mij is fantastisch', reageert De Ligt, die het nieuws te horen kreeg van trainer Peter Bosz. 'Ik keek hem aan zo van is dit een grap, maar hij had het van de bondscoach gehoord. Voor mij was het onverwachts.'

De Ligt kan eerder debuteren dan grote namen als Marco van Basten en Wesley Sneijder. 'Toevallig ben ik zo jong en toevallig waren zij iets ouder. Het is leuk, maar het is niet zo dat ik een betere speler word dan zij. Met dat soort lijstjes ben ik eigenlijk niet zo bezig.' Of de verdediger daadwerkelijk minuten gaat maken is de vraag. 'Ik ben er nu bij, hartstikke mooi. Ik ga mijn best doen en zie wel waar het eindigt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TOOL
Hij speelde gister niet als aan A junior maar gewoon om een plek in. De kwartfinale van de EL. Waarom kan Oranje dan niet?
0 0
Biss
Ik kan begrijpen dat sommige het te vroeg vinden. De standaard voor het NL elftal zou imo ook hoger moeten liggen, maar realistisch gezien 'ligt' die nou eenmaal niet hoger na de slechte periode die het NL elftal heeft. De Ligt is de toekomst voor het NL elftal en zoals hieronder ook al gezegd word; wie anders op dit moment? De Ligt word hier alleen maar nog sterker van en dus het NL elftal ook. Prima keuze van Blind dus!
0 0
Lekiam
Voor hem is het natuurlijk geweldig dat ie geselecteerd is. Maar in alle eerlijkheid vind ik het toch niet geheel terecht. Hij heeft een paar goede wedstrijden gespeeld, is heel talentvol maar dat is toch niet het criteria voor Oranje. Daar moeten de beste Nederlandse spelers in voetballen niet een 17 jarige met een paar goede wedstrijden.
5 -1
klopper
Wel met je eens, maar hij is niet alleen talentvol. Hij is denk ik het grootste Nederlandse talent op dit moment. Hij heeft vorige week (ondanks zijn foutje) en gisteren laten zien dat hij al een vrij hoog niveau aan kan. Twee wedstijden is erg weinig, maar het niveau is erg hoog voor een 17 jarige.
0 0
trodat4030
Wie had jij geselecteerd dan? Ik kan niet zomaar iemand opnoemen die 1 niet geselecteerd is, 2 beter is en 3 ook nog eens fit is.
0 0
wolterx
Dan kom je al snel uit bij namen als Ake, Timothy Fosu-Mensah, Hoogma ( echt fan van ) en misschien Van der Heijden ? Kongolo lijkt net op tijd fit te zijn.
0 0
RaynoFischer
Maar diegene die echt nog eerder in aanmerking komen zijn geblesseerd (De Vrij nog niet 100% fit dan maar zit erbij)
Wie zou jij er dan nog bijhalen ipv De Ligt?, denk dat hij toch maximaal zou invallen
0 0