Cassierra over Dolberg: 'Geweldige spits'

SJvanveen, 24-02-2017 om 11:22, 3899 views, Fichajes | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Waar hij eerder al lovend was over zijn maatje Davinson Sanchez, is Mateo Cassierra in gesprek met Fichajes ook ingegaan op zijn eigen eerste maanden als Ajacied. De Colombiaanse spits is blij met zijn overstap naar de club uit Amsterdam. Daarbij is hij lovend over concurrent Kasper Dolberg. 

'Het was een heel gelukkig moment, want vanaf jongs af aan heb ik gedroomd om in Europa voor een grote club te spelen. Toen ik hoorde dat er veel teams geïnteresseerd waren, koos ik toch voor Ajax. Het is namelijk een team dat mij zowel als persoon en als voetballer vorm zal geven', legt de jongeling uit.  

Zijn overstap naar Nederland was een grote. Ondanks de transfersom van meer dan vijf miljoen euro, speelt Cassierra meer minuten in Jong Ajax dan in het eerste. Dolberg krijgt immers de voorkeur, maar Cassierra is positief gestemd over de jonge Deen. 'Hij is een geweldige spits, die kans heeft gehad om te groeien. Hij heeft al veel minuten gemaakt en veel gescoord. Hij is een spits met enorme capaciteit.'

Zelf zegt Cassierra veel te kijken naar anderen. Colombiaanse spitsen maken de laatste jaren Europees faam en Cassierra wil ook die kant op. 'Ik probeer altijd naar het grote te kijken. Ik refereer aan spelers als Falcao, Ramos, James. Ik probeer elke dag in de spiegel te kijken en te leren van ze. Ik probeer mijn eigen spel te spelen en elke dag te groeien. Ik blijf bescheiden, tot ik een belangrijke speler word. Mijn droom is om de nationale selectie van Colombia te halen', sluit de jonge aanvaller met mooie dromen af.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCACBS410
Cassiera krijgt momenteel echt te weinig kansen. Waarom, zoals gisteren bijvoorbeeld, niet Cassiera de kans geven om tegen die slopers op te beuken wanneer bij Dolberg de pijp leeg is. Maar nee, Bosz schuift Traoré door naar 9, terwijl hij helemaal niets van een spits heeft. En daarbij is af en toe rust geven aan Dolberg ook niet verkeerd momenteel, je ziet aan alles dat voor hem de belasting hoog is momenteel.

Op mij heeft Cassiera, in de minuten die hij wél kreeg, in ieder geval aangetoond potentie te hebben en heeft in zijn wedstrijden bij Jong Ajax ook gewoon aangetoond makkelijk een goaltje te maken. We hebben 2 goede spitsen, gebruik ze dan ook beide! Dat Dolberg niet wekelijks uitblinkt is logisch, die jongen is 18. Af en toe verdient Cassiera echt wel de kans om ook minuten te maken en belangrijk te kunnen zijn met bijvoorbeeld een winnende goal in de laatste fase van een wedstrijd. Tegen PSV bijvoorbeeld viel hij enorm sterk in.

We wachten af, gelukkig heeft Cassiera de tijd nog wel! Heb vertrouwen in die jongen..
8 0
chrisjuhhh
gelukkig sta ik er niet alleen voor en top commit .
1 0
FlyingDutchMan
Dat verbaasde mij gisteren wel. Dat Bosz Nouri erin bracht en Traoré in de spits zette. Toch wel een signaal naar Cassierra, ondanks dat Nouri geweldig is en ik graag zie spelen.
2 0
Masthab
Cassiera mag van mij wel starten zondag. Dolberg is een goede spits, maar rust is voor hem is ook belangrijk.
6 0
AjaciedForLive
Helemaal mee eens. Als bosz dan toch bezig is mag frenkie wat mij betreft ook wel zijn basis debuut maken.
3 0
NouridolbergNeres34
Frenkie verdiend zeker ook een invalbeurt of gewoon keer basis , zeker na een europese wedstrijd die jongen gaat het uiteindelijk overnemen van schone op 6.
0 0
Masthab
ja Frenkie mag van mij ook wel een keer beginnen
2 0