Mazraoui mikt op aansluiting bij het eerste

BVeenstra, 22-02-2017 om 21:20, 4996 views, Marokko.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Jong Ajax-speler Noussair Mazraoui begon dit seizoen nog op amateurbasis bij Jong Ajax, maar inmiddels heeft hij een contract en durft de multifunctionele speler hardop uit te spreken dat hij hoopt op aansluiting bij het eerste elftal. Dat doet de speler van Marokkaanse komaf in gesprek met Marokko.nl.

Dat Mazraoui op verschillende posities uit de voeten kan komen, biedt volgens hem voordelen. Zo speelde hij als rechtsback en linkshalf, maar ook al als buitenspeler. 'De trainer vindt dat ik het op die posities aankan. Ik heb genoeg snelheid om voorin te spelen en creativiteit voor het middenveld. Voor mij is het alleen maar beter dat ik multi-inzetbaar ben. Met aanstormende talenten als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Frenkie de Jong is mijn kans op speelminuten dan groter.'

'Mocht het moment zich aandienen dat er een beroep op mij wordt gedaan voor het eerste dan is de kans op aansluiting groter als de trainer me op meerdere plekken in kan zetten', weet Mazraoui, die vooralsnog minuten wil blijven maken in Jong Ajax. 'En me door ontwikkelen en belangrijk blijven voor Jong Ajax. Waar ik nu naartoe wil werken is aansluiting bij het eerste van Ajax, dat zou het allermooiste zijn. Qua aantal doelpunten en assists heb ik niet echt een bepaald getal voor ogen. Het belangrijkste is dat ik nuchter blijf en me bewijs door uit te blinken voor in eerste instantie dit elftal.’

Verder geeft Mazraoui aan dat zijn idool clubgenoot Hakim Ziyech is. 'Haha, dat kan er maar eentje zijn. (...) Hij is voor mij en voor vele anderen het voorbeeld bij uitstek. Ik zit toevallig bij dezelfde zaakwaarnemer als hij, Mustapha Nakhli, waar ik overigens heel goed word begeleid. Ik hoop hetzelfde pad als hem te bewandelen.'

Het volledige interview met Noussair Mazraoui is hier te lezen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
davidsglory
Ik zie hem wel het eerste halen, als links of rechtsbuiten.
0 0
hakkietjakkie
Multi inzetbaar vind ik eerder een valkuil. Kijk naar Blind, Emanuelson, Schone. Stuk voor stuk duurde het jaren voor ze een echt basisplek hadden.
0 0
chrisjuhhh
Ligt aan de trainer die hem erbij neem .
Als Mazraoui slim is dan accepteer hij een rol als reserve , want is altijd prettig als je zo een speler bij je heb , maar idd kan zomaar valkuil worden als hij het niet accepteer .

ps Pelle Clement ook zo een speler
0 0
Broekzak
Misschien als rechtsback
0 0
Mr-MZ
Echt een hele multifunctionele speler die goed op dreef is. Mooi dat hij z'n ambitie uitspreekt en hoop oprecht dat hij zijn vorm zo kan doorzetten!
0 0
ST
Dromen mag altijd.
1 -3
W Z A W Z D B
Sjonge jonge, even rustig aan. Je hebt pas een paar echt goede wedstrijden gespeeld.
1 -5
Alexander40
Vreemde opmerking. Hij zegt toch niks raars. Hij is mij in ieder geval positief opgevallen in jong Ajax.
1 0
FlyingDutchMan
Hij doet het inderdaad verrassend goed, heeft zich de laatste 10 wedstrijden van jong ajax geweldig geprofileerd. Toch eerste jaars Jong en nou niet een dragend toptalent, oftewel zou genieten en zien waar het schip strand.
0 0