Heitinga eerste ambassadeur Ajax Foundation

BartVeenstra, 15-02-2017 om 16:10, 3015 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Assistent-trainer John Heitinga van Jong Ajax is woensdag door Ajax gepresenteerd als eerste ambassadeur van de Ajax Foundation. Dat meldt Ajax.nl woensdagmiddag. De Amsterdamse club treedt daarmee in de voetsporen van FC Barcelona dat voor zijn foundation al langer clubiconen aan zich bindt.

Bij Ajax koos men voor Heitinga omdat de oud-speler van onder meer Ajax, het Nederlands elftal, Atlético Madrid en Everton zich wel vaker inzet voor sociale projecten. Zo was hij al ambassadeur namens Het Sterrenfonds en de Bart Foundation en bezocht hij met Ajax en Everton geregeld kinderziekenhuizen. 'Afgelopen seizoen ben ik tijdens een bezoek met de selectie aan het VUmc Kinderstad voor het eerst betrokken geraakt bij het werk van de Ajax Foundation. Vervolgens heb ik mij meer in de projecten verdiept. Toen ik onlangs werd benaderd voor een rol als ambassadeur heb ik geen moment getwijfeld', geeft de publiekslieveling tekst en uitleg.

Ajax zet weliswaar vaker oud-spelers of huidige selectieleden in voor de Foundation, maar een vaste ambassadeur die bij vele projecten en de fondsenwerving ingezet kan worden, was er nog niet. Met Heitinga heeft de Ajax Foundation, dat ervoor staat om op een betrokken manier verbondenheid te stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden van kansarme kinderen positief wil beïnvloeden, zijn eerste ambassadeur gevonden. 'Een glimlach van een kind heeft zoveel betekenis, als ik daaraan kan bijdragen dan doe ik dat ontzettend graag', besluit Heitinga.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Mooi voor Heitinga, heb hem mede door zijn carrière en terugkeer hoog zitten. Een echte ajacied, maakt mij trots om hem als ambassadeur te zien!
1 -1
WinstonWeed
Heitinga hoog zitten door z'n carriere en terugkeer???
Sjongejongejonge zeg......
0 -1
FlyingDutchMan
Ok
0 0
WinstonWeed
Ja, en ik heb Koos Alberts ook heel hoog zitten om zijn internationale carrière en zijn dansmoves op het podium.
0 0
FlyingDutchMan
Paardenlul zou Hansie zeggen
0 0
WinstonWeed
Ach ja, we zitten niet allemaal tot onze ellebogen in Heitinga z'n reet
0 0
FlyingDutchMan
Beter tot de ellebogen erin dan met je reet op de stoel van Koos
0 0
WinstonWeed
Echt waar???
................ ok,

I rest my case.
0 0