'Wereld ligt aan de voeten van Onana'

BVeenstra, 30-01-2017 om 15:00, 8028 views, Het Parool |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Carlo L'Ami, keeperstrainer bij Ajax, is enorm te spreken over doelman André Onana. De Kameroener heeft volgens de oefenmeester een grootse toekomst voor zich liggen, zo vertelt hij in Het Parool.

'Ik zei tegen André: je spreekt al Frans en Spaans. Als je het Engels ook beheerst, ligt de wereld aan je voeten', begint L'Ami, die denkt te weten waarom het publiek zo gek is op Onana. 'Dat begint met goed keepen, met presteren. In zijn eerste wedstrijd, uit tegen Go Ahead Eagles, pakte hij een penalty. Dan bouw je wat krediet op. Zijn presentatie en zijn uitstraling zijn bijkomende factoren.'

Afgelopen zomer vertrok voormalig eerste doelman Jasper Cillessen naar FC Barcelona en omdat men in Amsterdam dacht dat Onana er nog niet helemaal klaar voor zou zijn om al eerste keeper te worden, werd Tim Krul gehuurd van Newcastle United. Uiteindelijk liep het allemaal anders dan verwacht. 'Maar zo ontstaan carrières. Het herstel van Tim Krul had langer nodig en André Onana heeft zich in die periode enorm geprofileerd.'

Onana zelf is enorm content met de samenwerking met L'Ami. 'Ik heb in twee jaar veel van hem geleerd. Ik voel me veel zekerder met hoge ballen en met de ballen die net achter onze verdediging vallen', aldus de Kameroener, waarna L'Ami besluit. 'Ik heb André op het hart gedrukt dat hij zijn verdedigers soms moet helpen. Dat hij uit zijn doel moet komen. Hij heeft een geweldig sterk lijf. Is snel, springt hoog, een echte atleet. Als hij uit zijn doel komt, denkt een aanvaller wel twee keer na voordat hij het duel met hem aangaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godofajax1900
Onana lijkt me ook een toffe gast om mee tewerken houd van dolle en grapjes maar ook van serieus dus gewoon zo door gaan

Pak alles wat je kan onanananana
0 0
ajaxinho
Ik zag Onana het afgelopen jaar als tweede keeper.
Ik vond het daarom vreemd dat Boer altijd in de beker mocht keepen.
0 0
EVH
Wie was onze vorige keeper ook al weer..
0 -1
Kip020
Cil was ook lang goed hoor maar op een gegeven moment kon die zijn aandacht er niet meer bijhouden of zoiets
0 0
Kip020
1 van de dingetjes die hij kan verbeteren is voor als hij de bal krijg niet de bak keihard over de zijlijn rossen, maar ook dat word steeds minder dus ik ben helemaal blij met deze keeper Cil vond ik eerst echt heel goed vooral net voor en net na zijn WK maar daarna ging die onnodige foutjes maken en was die waarschijnlijk zelf ook toe aan een nieuw avontuur
0 0
Kip020
Wat een beest!
Zo goed op die leeftijd!
1 0
ajax1forever
En wat een zelfvertrouwen!
0 0
trooop
Exceptioneel talent. Op deze leeftijd al zo betrouwbaar is niet normaal voor een keeper. Hij heeft werkelijk alles, en hij heeft er heel veel van. Zelfs hoge ballen in een volle zestien zijn niet langer een probleem. Ja, dit is onze beste keeper sinds edje zelf.
1 -1
3sterren
Donkere versie van ’De Beer in de Meer’, ooit ook zo’n ’vent’ waar de spitsen bang van waren.
Ik hoop dat we nog lang plezier gaan beleven van deze gigant...
2 0
KennyTeteTuTuTuTu
Offtopic: hvl word ajax - almere city denken jullie?
1 0
Ajaxamersfoort
3-0 3x de jong
2 0
M.Olsen
Vind dit een hele slimme jongen. Hij wist dat die zijn plekie kom verliezen door de Afrika Cup. Maar dat houdt die toch lekker voor zichzelf. Slim en kalm. Held!
1 0
Panama
Na dat uitkomen met sliding bij schaken zullen aardig wat aanvallers wel 2x nadenken bij een diepe bal.
0 0
Lazell
Beest. Wie heeft het nog over Cillessen. Noem me opportunistisch, maar ik vind hem nu al beter dan Jappie ooit is geweest.
10 0
3*stars*3
Toen Cil net kwam en in de bekerpotjes mocht keepen, merkte je wel wat meer rust in onze achterhoede.
Toen Vermeer zijn plekkie kwijtraakte en Cil erin kwam, was hij in zijn 1e half seizken wel kalm en werd Ajax kampioen.
Prima WK daarna gekeept maar daarna werd het gewoon minder.
Eonder dat Barca hem zo graag wou want Cil was aan begin van seizoen, helemaal de weg kwijt.

Ben sowieso blij met Onana en ook nog eens erg jong.
Gaat een hele grote worden, als hij gezond blijft.
0 0
Lazell
Logisch dat er meer rust was. Cillessen stond al 3 jaar onder de lat. Verdediging en keeper waren meer gewend aan elkaar.
0 0
3*stars*3
Dat bedoel ik niet.
Toen Cil erin kwam en het overnam van Vermeer, merkte je al meer rust.
0 0
Ajax4life16
helemaal mee eens. Ik vind hem op dit moment even goed als Jasper in z'n beste tijd bij ons, maar daarnaast heeft hij ook nog eens een paar penalty's gepakt.
0 0
Wiet1900
Rustig aan, cillissen heeft zich meer bewezen dan onana. Wk's en champioens daar moet onana zich nog laten zien. Hij is goed opweg dat zeker! En heb der ook wel vertrouwen in. Maar echt getest is hij nog niet.
0 0
RaynoFischer
Ik vind dat we niet zo neerbuigend moeten doen tegenover Jasper, is ook vaak genoeg erg belangrijk geweest.
Ja aan het begin van dit seizoen was hij kut en vorig seizoen wat wisselvallig, ook Onana zal nog wel zijn mindere wedstrijden krijgen.

Hij doet het verrassend goed :), en als je hem vergelijkt met toen Cillessen 20 was, is hij een stuk verder
6 0
Lazell
Ik bedoel het ook niet neerbuigend. Cillessen is een echte Ajacied en dat zal ik altijd waarderen aan hem. Maar kwalitatief is Onana nu al (!) sowieso niet minder.

Onana is een paar keer onrustig geweest, maar dat is op één hand te tellen. Jasper heeft elk seizoen ook wel een paar van die momentjes gehad. Ook in zijn sterke seizoenen. En dat is Jasper zijn sterkste kant, de rust uitstralen en alle houdbare ballen klemvast hebben en tegenhouden. Dat doet Onana net zo goed. Pluspunt van Onana is zijn atletische lichaam. Hij is 3cm groter dan Cillessen, maar springt een meter hoger. Bij Jasper had je nog wel eens het gevoel: als je nou langer of atletischer was, had je die bal misschien net wel gehad. En bij Onana denk ik af en toe: nice, die had Cillessen waarschijnlijk net niet gehad.

Hij zal mindere wedstrijden krijgen, maar lijkt een combinatie tussen Cillessen en Vermeer. Spectaculaire reddingen, katachtige reflexen, maar ook betrouwbaar. Ik ben fan, maar dat lijkt me wel duidelijk :')
1 0
milantenhave1
hij is ook nog niet heel erg getest
0 -3
mrbig
Ben ik helemaal met je eens. Cillessen blunderde er flink op los.
3 -1
FCMax
Valt best mee, na het WK is het allemaal wat minder geworden, maar echte blunders maakt hij zelden. Hij was in ieder geval veel zekerder dan Vermeer destijds. Onana kan, mits hij zich zo blijft ontwikkelen, uitgroeien tot een veel betere keeper dan Cillessen ooit is geweest. Onana is rustig, iets wat hij in Jong totaal niet was, atletisch, sterk en kan ook redelijk tot goed meevoetballen.
0 0
AjaxfanRuben
Afgelopen seizoen Cillessen liet hij inderdaad niet heel te moeilijke ballen door. Daarvoor vond ik hem altijd heel betrouwbaar. Ik hoop dat hij zich nog meer verbeterd op de trainingen van Barca, en hoop hem snel weer ergens wedstrijden te zien keepen.
0 0