Buitenlandse media lovend: 'Goed bloed liegt niet'

BVeenstra, 16-01-2017 om 12:30, 12007 views, Buitenlandse media | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

In navolging van de Nederlandse kranten is het debuut van Justin Kluivert zondagmiddag in het eerste elftal van Ajax ook opgevallen bij de buitenlandse media. De zeventienjarige aanvaller kwam in het duel met PEC Zwolle (1-3 winst) al in de eerste helft in het veld voor de geblesseerd geraakte Amin Younes, waarna hij een goede indruk achterliet.

Waar de BBC alleen melding maakt van het debuut van Kluivert, is bijvoorbeeld de Daily Mail wat uitgebreider. 'De tiener heeft een goede start gemaakt om de loopbaan van zijn vader te evenaren. Op één vlak heeft hij hem al verslagen. Justin debuteerde al op zijn zeventiende, terwijl Patrick dit 'pas' op zijn achttiende deed.' Ook The Mirror zag Justin Kluivert in de voetsporen treden van zijn vader, al weet men ook dat er nog een lange weg te gaan is om de legendarische status van Patrick Kluivert te evenaren.

In Spanje, waar Patrick Kluivert bij FC Barcelona en Valencia speelde, is het debuut van diens zoon eveneens opgevallen. Zo maken onder meer El Mundo Deportivo en La Vanguardia melding van de eerste officiële wedstrijd van Kluivert junior in Ajax 1. De Italiaanse krant La Repubblica schrijft: 'Goed bloed liegt niet.' Het medium noemt Kluivert direct beslissend (doelend op zijn steekpass op El Ghazi, waar een penalty uit voort kwam) en roemt zijn dribbels en het constante stichten van gevaar. Ook bij La Gazzetta Dello Sport en Corriere Dello Sport bleef het debuut van Kluivert niet onopgemerkt, terwijl in Frankrijk Le Figaro eveneens schrijft over bloed dat niet kan liegen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raoul14
Laat zijn vader er maar geen lucht van krijgen, anders doet PSG nog een bod van 50mln.
0 -1
R.F.
Easy.. Anwar, Victor en Ricardo waren ook de nieuwe wereldtoppers.
Al doet dit niets af aan een prachtig debuut. En het is ook lekker om te zien dat hij en Ziyech hun arrogante houding ook daadwerkelijk waarmaken op het veld.
0 0
prinsmp
Anwar zie ik nog wel doorgroeien, die andere 2 hadden een mentaal probleem en zijn erg blessure gevoelig. Tijd zal het leren hoe Kluivert zicht ontwikkelt. Eerste indruk is in ieder geval positief
1 0
AjaxDaniel
Is natuurlijk een heel groot talent maar er moet nog steeds een flankspeler bij. Justin rustig brengen komende 2 jaar.
2 0
prinsmp
Vraag prijs 20mio euro ; )
0 -2
AFCABart
Het voordeel dat jongens als Blind en Kluivert hebben is in mijn ogen dat hun vaders degene zullen zijn die ze met beide benen op de grond houden, en duidelijk maken wat er nodig is de top te halen.
Veel spelers laten zich gek maken, maar ik denk dat dit soort jongens juist eerder zullen slagen omdat er iemand kort bij hun staat die het meegemaakt heeft, en weet welk werk er verzet dient te worden.
5 0
Bijgoochem
Plus dat de familie al financieel onafhankelijk is
0 0
FCKUNST
El irissi weg bij ajax
0 0
JanTa
Bij zoveel (internationale) complimenten is het zaak om nog vaster met de beide benen op de grond te staan. Laten voorop stellen dat deze ruwe diamant nog maar 17 is en heel onbevangen mocht invallen maar naargelang Kluivert meer wedstrijden zal spelen verdwijnt de onbevangenheid en neemt de druk toe. Daarom moet Ajax gewoon nog een buitenspeler aantrekken waardoor Kluivert in alle rust zich verder kan ontwikkelen.
3 0
3*stars*3
Mee eens, zeker een geweldige debuut maar we moeten nu niet gaan rekenen op zo'n jonkie.
Hij heeft al druk van zo'n achternaam en dan is het al knap dat je zover bent gekomen, op zo'n leeftijd maar nu komt druk bij kijken want we moeten kampioen worden.

Al die media aandacht is natuurlijk mooi en dat Daily Mail het is opgevallen is no surprise.
Die hebben een zwak voor Ajax en hebben vaker artikeltjes geschreven over Ajax/Ajacieden.
Ajax en Kluivert blijven natuurlijk ook grote namen.
1 0