Groothuizen mogelijk permanent naar Nordjsaelland

BartVeenstra, 12-01-2017 om 18:24, 4063 views, Tipsbladet |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Deense FC Nordsjaelland denkt erover na om doelman Indy Groothuizen definitief over te gaan nemen van Ajax. De goalie wordt dit seizoen gehuurd van de Amsterdamse club.

Tegenover Tipsbladet laat sportief directeur Carsten V. Jensen van de club uit het Deense Farum weten dat het binnenkort het gesprek met Ajax moet aangaan. 'Het is uitstekend dat Indy hier is gekomen en hij heeft het goed gedaan. Er zit nog volop ontwikkeling in Indy, dus ik kan het me voorstellen dat hij hier langer zal blijven. We zullen het zien. In eerste instantie blijft hij hier tot de zomer, maar daarna zullen een paar partijen zijn situatie gaan bespreken.'

De sluitpost zelf sluit een langer verblijf in het Scandinavische land eveneens niet uit. 'Ik weet dat er een optie tot koop is opgenomen in het huurcontract, dus het is mogelijk dat ik bij Nordsjaelland blijf. Ik merk het vanzelf wel wat er gebeurt. Bij Ajax heb ik nog een contract tot 2018, maar uit Amsterdam heb ik niets gehoord. Van Nordsjaelland heb ik er ook nog niets over gehoord, dus ik zal mijn best moeten doen en dan zien we het wel. Op het moment is het ook niet de juiste tijd om erover te praten.'

Wat betreft zijn eerste maanden kijkt Groothuizen met een goed gevoel terug. 'Het zijn zes mooie eerste maanden geweest. De eerste weken waren moeilijk. Een nieuwe club, een nieuw land, noem maar op. Gelukkig voelde ik me al snel thuis en begon ik te spelen. Ik denk dat het goed gaat. Met mij op het veld hebben we slechts twee keer van de twaalf wedstrijden verloren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
De communicatie moet toch beter kunnen? Dit is verschrikkelijk.
0 0
Rood Gevaar
gun hem die transfer wel.
bij ajax heeft hij totaal geen kans op speelminuten in het eerste.
lekker ervaring opdoen daar
0 0
Bram410
Schandelijk dat AJAX zo weinig (of niets) laat horen aan de huurlingen. Als je echt geen vertrouwen in ze hebt verkoop ze dan meteen. AJAX dit moet echt veel beter!
0 0
Chesterson93
Ik denk dat Muric het gevoel heeft dat hij gekocht is door Pescara, zo weinig hoor je over hem. Groothuizen krijgt speelminuten, dat gun je hem wel. En zich dan ontwikkelen richting zijn max. Zou mooi zijn.
0 0
theflyingdutchm
Een keer bellen met Indy per maand zoals Dwegje48 zegt is genoeg. Achter de schermen 1x per maand contact met de trainer / club over de voortgang van Indy. Het lijkt mij allemaal toch niet zo heel moeilijk... Kom op Ajax, communiceren!
0 0
Luie
Ik hoop niet dat het nog steeds zo is dat er 0 contact is met de verhuurde spelers. Hoe moelijk is het nou om ze 1x in de maand te bellen. Anders wil ik me wel beschikbaar stellen om het vrijwillig te doen.
2 -1
Ajax#1900
Ik denk niet dat dat handig is hoor. Dan leid je ze alleen maar af. Zeker als je ze maandelijks gaat beoordelen, dan leg je jonge spelers weer extra druk op. Kan mij ook niet voorstellen dat de hurende club daar blij mee zou zijn. Die wil natuurlijk dat een huurling zich volledig op de desbetreffende club richt.
0 -3
Dwergje48
Je hoeft ze in dat gesprek ook niet het idee te geven dat je ze aan het beoordelen bent. Gewoon een berichtje van: hey, hoe gaat het daar? kan al genoeg zijn. Zeker als je zoals Groothuizen in het buitenland zit kan het fijn zijn als ze wat te horen krijgen van de club waar ze eigenlijk onder contract staan.
6 0
afcklaasf
helemaal met je eens, ze staan tenslotte op de loonlijst
0 0
mitchafca
ach als ze maar betalen he Indy.
1 -1